Ailem zorla kapanmamı istiyor ben istemiyorum napmalıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılŞu an seninle empati kurabiliyorum. Benim imanım zayıftır, yanlışım varsa düzeltin.
Öncelikle zaten baban için kapanırsan pek doğru olacağını da düşünmüyorum. Kapanmak istemiyorsun ve baban huzursuzluk çıkarıyor evet, anlayabiliyorum. Annen seninle aynı fikirdeyse ondan yardım iste. Değilse yine yardım iste. Anneler kızlarını daha iyi anlıyor çünkü.
Bu olayı yaşayan bir arkadaşım vardı, o da maalesef zorla kapandı. Hemde çarşafa bürüdüler kızı istemeden. Kaçmak istiyordu ilerki yaşlarında ama şu an hala babasıyla birlikte sorunsuz yaşıyor. Hala açılmak istediğini anlayabiliyorum ve sıkılıyor.
Ben kapalı olanlara saygı duyarım, zorla kapananlara da üzülürüm. Sen kendi isteğinle ve arzunla kapanmayı tercih et. "Baba olmuyor" de. Onun için kapanırsan da doğru olmadığını bir şekil de izah et.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
zorla iş olmaz. onlar sevap kazancaklarını ve kazandırdıklarını düşünse de durum öyle değil. çünkü bu isteksizlik zamanla bir yerlerden patlak verecektir. bunu ailene güzelce anlat. tabi ki bu bize rabbimizden bir emirdir fakat işin içine zorlama girdiğinde biz daha doğru şeyler yapmayız. ailene gerçekten içinden geldiğinde kapanmak istediğini ve giyimine daha dikkat edeceğini söyle. ne derecede açık olduğunu bilmiyorum ama aileni hoş tutacak ufak şeyler yeterli olur inşallah
02 Yorumla
Soran+1 yılTişört bile gıymem sen düşün ama surekli basını kapat diyor babam
- +1 yıl
bana da öyleydi. kapan kimse demedi ama hep uzun giydirirlerdi. bende madem öyle kapanayım bari dedim. ama pişman oldum. o kdr isteksiz kapanıyorum ki. gerçekten tesettürlülere haksızlık ettiğimi düşünüyorum. istemeyerek inan daha günah oluyo çünkü bir ton laf ediyorum başımı kapatana kdr
Kapanmazsan ahirette cevabı verecek olan sensin :D Şimdi bana yardım edin kapanmayayım da sizde benle hesap mı verin diyon yanına arkadaş mı arıyon anlamadım ki.
Ailen senin kötülüğünü istemiyor önce bunu kavra.
Sonra otur neden kapanmalısın kapansan ne olur kapanmasan ne olur düşün.
Bu dünyada tamam kapalıya da laf atıyorlar evet ahirette hesabını onlar verecekte sen kapalıyada laf atıyorlar deyip kapanmazsan işin içinden çıkamayacaksın o hesap verilecek.
Allaha dua et içinden kapanmak gelsin inşallah.
Sakın açık kalmak için dua etme haaaaa günaha girmek için dua edilir mi hiç dikkat et. Hayırlı olanı seç20 Yorumla
Aile içi travmalara sebep olmamak adına görüşlerini sakin ve kararlı bir şekilde anlatarak istemediğini,, sonuçta inancın kalpte olduğunu,, kapanınca dış görünüşünle aiılenin istediği kız görüntüsüne sahip olacağını ama asla zorlamaya dayanamayacağını istersen yine de bildiğini okuyabileceğini, kapanıpta o örtü altında nice şeytan taşıyan düşüncelerini besleyenlerin olduğunu ve kendini daha güvenilir ve dürüst ifade edebilmenin inancını göstererek değil hissederek yaşamak olduğunu anlatabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyor lar
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
41Cevap
- Diğer konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde istiyorlardi ben istemiyordum sonra oturup düşündüm ya bir saç gözükse ne olacak gözükmese yani kapalı olmak daha mantikli geldi ahiretim içinde ve ben direk gittim salimi aldım kapandim annem çok şaşırdi ve mutlu oldu aynı zamanda şu anda çok ta memnunum yani ilk başlarda zorlansam da iyi ki kapanmısim
00 Yorumla
+1 yılRica ediyorum kapanma icinden gelene kadar. Bunu dini bir emir olarak degil de aile korkusundan yapacaksan ileride hos olmayan goruntuler olusabilir. Sonrasi malum, bir kisinin yaptigi hata tum tesetturlulere lanse ediliyor ve dini degerler zarar goruyor insan zihinlerinde
00 YorumlaDiğer konusunda 650 cevap paylaştı. zorladıkları için kapanırsan o işten pek hayır gelmez, 2 arkadaşım bu sebepten psikolojik tedavi görüyor. ne istedikleri gibi açık kalabiliyorlar ne de hayırlı bir şekilde kapanabiliyorlar. demek istedigim içinde geliyorsa kapan gelmiyorsa kendini aşırı zorlama.
00 Yorumla
+1 yılBen de kapanmak istiyorum ailem istemiyor nedir bu ailelerden çektiğimiz :D Zorla güzellik olmaz bunlara onu anlat. Bunun senin içinden gelmesi lazım. Ailen istediği için değil de kendin istediğin için kapanman gerek. Gönülsüzsen hiç kapanma daha iyi kardeşim ^_^
00 Yorumla
+1 yılAilen önce Dini Kaynağından öğrensin Şirk'ten uzaklaşsın... Peygamber bile din konusunda zorlama yapamazken senin ailen kim ki zorla birşey yaptıracak din adına? Varsayalım kapandın ne olacak cennete mi gireceksin?
210 Yorumla- +1 yıl
@TembellHorozz islam dininde kimseye zorlama yoktur. Şirk koşmak moda olsu sanırım.
- +1 yıl
@TembellHorozz müslümana zorlama vardır diyen kim ola, hadisi şeriflerde zorlaştırmayın, kolaylaştırın uyarısı ve öğretisi varken
- +1 yıl
Saçmalamayın.
Yalnız müslüman olmayanı zoraki müslüman yapamazsınız islamda bu tür zorlama yoktur
Şeriaat niçin vardı şeriaat allahın kanunu değilmiydi?
Namaz kılmayan tesettüre girmeyen oruç tutmayanlar cezalandırılmıyormuydu?
Biat etmekten bidatı ısrar ederler ise zindan cezaları verilip dövülmüyorlarmıydı efendimiz ne diyor 1 kez uyarın diğerinde seriaat gereği cezalandırın ve islamdan yani müslümanlıktan dönen öldürülür... seriaat şu an dünyanın hiç bir yerinde uygulanmıyor arap ülkelerini örnek göstermeyin.. henüz dininizden bir habersiniz
@xlaubs2
@Açıkaçık - +1 yıl
@TembellHorozz dinimiz ve Kuran'ı-Kerim , her dönemin kitabıdır.. senin şeriat dediğin Yaradanın kuralıdır eyvallah.
Ancak o dönemlerin şartlarıyla şimdiki şartlar arasında dağlar kadar fark olduğuna göre,, dinimizde her dönemin dini olduğuna göre.. kısıtlı görüşe sahip olanlar bu zamana getiremezler , getiremediler dinimizi.. Allah aşkına Peygamber sünnetini düşünmeden yanlış yorumlayan adamlar varken , Allah kuralı olarak kabul ettiğimiz şeriatın yanlış yorumlamalardan dolayı şu anda kabul etmeyenler varsa.. dinimizin her dönemin dini olduğunu unuttuğumuzdan dır - +1 yıl
@TembellHorozz bir haber olan sensin. Allah'ın verdiği canı almak sadece yine ona özgüdür. Senin gibiler dini çok yanlış tanıtıyor, saptırıyor. Ayrıca şeriat töre insan öldürmece yaradanın kuralı değildir. Zaten yaradanın kuralı diye bir şey yoktur. Kur'an ve peygamber göndermiş çok şükür bizlere bunu yorumlayacak akıl da vermiş. İnanç vs özgürlüğünü şeriata ölüm cezasına bağlayan insan ruh hastasıdır.
- +1 yıl
olum sen sapığın önde gidenisin !
kızım tibrizi müslim buhari ayet tevsircisi evliayalardır.
islam şeriaatında hırsızlık yapanın kolu kesilir
dininden dönen cinayet işleyen idam edilir ne biçim biçim müslümansınız bee
bir ALLAHIN kanunu yoktur diyorsun ha? hahahahahaha :D kahkaha attım
anladım ki cahilsin ve tekrar anladım ki ayet hadisleri inkar eden cahillersiniz !
kızım seninle polemiğe hiç girilmez feci bir kafandan cehalet akıyor.
ayrıca... deyimine sesli güldüm :D
@xlaubs2 - +1 yıl
ALLAH'ın Kuralları Kur-andır zaten ve Kur-anı açıklayan da indiren de ALLAH'tır ve Kur-anı Anlamak içn hiçkimseye ihtiyacımız yoktur... SÖyle bakalım peygambere kur-anı kim öğretmiş :D
- +1 yıl
la sen ne içiyorsun? :D :D
bu gece senden olalım parasını ben ödüycem
sendeki kafa bonzaide yoktur :D
her ayetin en az 8-10 tevsiri vardır sen tevsir nedir biliyormusun münafık? :D
ayrıca şeriaat allahın kanunudur inkar eden ahmaklar !
eğer kur'anı insanlar tam anlayabilseydi yüce peygamberim dünyaya kur'ana ışık olması için gönderilmezdi... geriekalı resimleri çektim. senide ifşa edicem burada islam altında münafıklığın ile millete ters yön veriyorsun ! - +1 yıl
Şeriaat vardır fakat senin bildiğin şeriat değil '' Katliam '' Kur-anı hiç okumadan nasıl onun hakkında hüküm verebilirsin ki cahil :D
Hud Suresi (1-2) Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır. (De ki:) “Şüphesiz ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.” - +1 yıl
@TembellHorozz bizi chaletle suçlayan kişinin bilim dolu cümlesi:'' feci bir kafandan cehalet akıyor.'' Allah seninki gibi aktırmasın sana da bir an önce hidayet versin. O beyinle şu an nefes alman bile çok büyük bir mucize. Bence sen bu mucize için bile burada vakit kaybetmemelisin, direkt şükür dualarına başlamalısın. Allah'ın kuralı diye bir kavramı da sen uydurma. Kur'an var merak eden okur öğrenir. Senden kim ne öğrenebilir ki bu halinle kendine hayrın yok:))))
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Açıklığın aşırılığı ya da azlığı yoktur dinde belli kavramı vardır bunun dışına çıkan günaha girer bunu biliyorsundur diye tahmin ediyorum zorla yaptırılması hoşda değil doğru da değil ama senin bazı şeyleri oyup görüp değerlendirerek bu konuda kararını vermende fayda var bence...
00 Yorumlaıslamda zorlama yoktur dıye gonul verenlerın hal kendısıne gelınce boylesı saçmalıkları yüzünden dınımız yanlış anlaşılıyor.. allahın rızasını kazanmak ıcın yapılır hersey.. gönülden olmadıkça zaten kabul olmazki:(
10 YorumlaHerkesin inancı kandine zorla sana bunu yaptıramazlar kapanmak iştemiyorsan bunu onlara söyle ilk başta bu durumdan memnun kalmasalar da bir müddet sonra alışacaklardır
01 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var
+1 yılZorla güzellik olmaz, her koyun kendi bacağından asılır, onlar sana kapanmanı söylemekle mükellefler fakat buna yine karar verecek olan sensin senin kararın senin günahın kimse karışamaz. Onlara zamanı geldiğinde içimden geldiğinde kapanmak istiyorum diyebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlar sorumluymuş benim günahım dan
Fikrini diretmeni önericeğim ama bu tip ailelerle konuşup anlaşmak pek mümkün olmuyor en güzeli ilgili devlet kurumlarından yardım alman olacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var sürekli babam huzursuzluk çıkarıyor
bence işin mantığını anladınmı kapanmak hiç zor değil. Dışarıda it kopuk serseri orana burana bakacağına temizce kapan daha güvenl, yürürsün
02 Yorumla
Soran+1 yılO onların günahı hem aşırı acık değil im
bence sevmeye bak ve ailenden biraz süre iste de ki bu kapanmamın daim olması için benim bunu tam olarak anlamam ve sevmem gerek :) inşallah kapanırsın :)
00 Yorumla
+1 yılılımlı davranın, kapalı bayanlar açık bayanlara göre daha fazla Seksi görünüyorlar
Bu durumda kapanmaya karşıyım01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Görüntü olsun diye baskı kurmayın kalbimden gelmiyor, ibadet zorla yapılmaz de.
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum anlamıyor lar
Zorla kapama olmaz kardeşim kapanmak açılmak kişilerin kendi tercihidir ve zorla kapatılan kızlar islamdan uzak kapalıları kötü gösteren bir tablo çiziyor. babanın numarasını ver arayıp konuşayım
00 Yorumla
+1 yılKapanma O zaman. Ama bana sor, seni tanımam etmem. Allah'a inancın var ve biat ediyorsan kapanmak lazım. Allah ' ın Emri sonuçta
00 Yorumla
+1 yılBence tesettürden ziyade çarşafa gir. Yazın iç çamaşırı giymezsin efil efil 👍
00 YorumlaZorla olmaz tabi ki. İçinden gelmeli. Ailen bunu anlayacak kapasitede değilse üzgünüm. Ama yine de denemeye çalış.
00 YorumlaAilenin isteği ile olacak bir şey değil bu kendin istemen lazım ama örtünmek sadece başörtüden ibaret değildir herkes kaldıramaz hakkıyla örtünmek her babayiğidin harci değil.
00 YorumlaDiğer konusunda 543 cevap paylaştı. ilerde kapanırım de evlenince kapanırım de oyala geçiştir..
00 Yorumla
+1 yılYeni bir süslüman adayı
Altına dar kot, biton makyaşj yaomayı unutma02 Yorumla
Soran+1 yılDimii şimdiki kapalılar daha dikkat çekici
- +1 yıl
Sende mi öyle olacaksın
ailenle otur zaman iste biraz içinden gelmedigini söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var babam sürekli huzursuzluk çıkarıyor
ailene soyle dinde zorlama yok durrr fakat dine girdikden sonra iman ettiysen zorelama başlar ailen haklıdır çunku senden mesul olucaklar :D anlatabildim mi
00 Yorumla
+1 yılAilen senin kötülüğünü istemiyor ama. Sadece bunu sevdirerek yapmayı bilmiyorlar demek ki.
00 Yorumlakapan sende moda zaten, ateistim mesela türbanlı hatunlar daha çekici geliyor
12 Yorumla- +1 yıl
Dimi yasak elma hep daha çekicidir eheheheh 😈
- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılgerekceni anlat ikna et dinde zorlama olmadığını söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyor lar
aileye karşı gelmek hoş değil ama onların yaptıgı da doğru değil gerçekten
02 Yorumla
Soran+1 yılHer dediklerini yaparım hizmet ederim sırf onlar mutlu olsun diye ama bu konuda istemiyorum
Allah emri zaten Allah için kapanmiyorsan önemli değil anne babaya da karşı gelmiş sayılırsın asıl önemli olan Allah rızası için kapanman sana kalmış
00 Yorumla
+1 yılaçılacaksan hiç kapanma
10 Yorumla
+1 yılailenle konuş yapamam edemem ailen sonuçta ya
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilen niye zorluyo?
Sen neden istemiyorsun?02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle daha derli toplu olacak mışım ben sevmiyorum
- +1 yıl
Pekiii... Neden kapanmak istemiyon? :S
+1 yılözgür iradenle karşı çık
11 Yorumla
Soran+1 yılÇıkayım dimi baskı var
Kapanma zaten zorla kapanmaktan bir hayir gelmez
21 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyor lar
+1 yılKarşı çık yoksa hep boyun eğersin. Dimdik dur
01 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var
zorla olmaz o işller ya saçmalamasınlar.
02 Yorumla
Ailene dinde zorlama olmadığını söyle
11 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var sürekli babam huzursuzluk çıkarıyor
Diğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. zorla güzellik olmaz. istemiyorsan kapanmayacaksın
01 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum diyorum hala baskı var
+1 yılne iğreç bir aile neden karışıyorlar ki
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle işte
+1 yılyapmamalisin sende tabiki sen yasiyosun sonucta
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpeki senin istememe sebebin nedir?
00 Yorumla
+1 yılailen istedi diye değil allah emretti diye kapan
00 Yorumla
+1 yılİslam hoşgörü dinidir de
00 Yorumla
+1 yılzorla olmaz ıcınden gelmelı sacmalık
00 YorumlaZorla olmaz ki bu işler
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılSiz de zorla açılın.
13 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi yapayım gerçekten
- +1 yıl
Zorla olacak bir şey değil bu!
İçinizden geliyorsa kapanırsınız, gelmiyorsa açarsınız.
+1 yılZorla guzellik olmaz 😊
00 Yorumla
+1 yılkapanma zorla kapanmanı gerektiren bir ayet yok
04 Yorumla
SoranNasıl yani
- +1 yıl
sen istemedikten sonra kapanamazsın... allah istiyor ailen değil bunun bilincinde ol... yaşın kaç?
Soran+1 yılYirmi iki
- +1 yıl
Kapanmayı ancak kendi isteğin ile yapabilirsin. ailen haklı olsa da sen bunu onlara izah et bana zaman verin vs de... eğer sen de kapanmak istiyorsan allah hidayet versin.
Kapanmayi doğru buluyrsn ama zor mu geliyr
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılVana gibi davran.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapanmak iyidir bence
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİstemeye bak.
00 Yorumla Kapanma tabıkı
00 YorumlaKapanma
02 Yorumla
Soran+1 yılBaskı var
Polise git
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılVermelisiN bana sonra evlenirix kapatmazsin
00 Yorumlaİçinden geleni yap
01 Yorumla
Zorla olmaz ki
01 Yorumla
+1 yılkocaya git
00 Yorumla- Diğer konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılKapan
00 Yorumla aileni döv
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri