O kadar guzeldiki 😱😱😱 nerden yedim bilmemki ya parçalanmış hayvan yemek istemiyorum ama boşa geçen yıllarıma ağlamak istiyorum 😰 tövbe yarebbim 😖
Cevabın nedir?
Hayat döngüsünü bilmeyenler böyle saçma kurgulanmış, zihin kontrolleriyle kendilerine önem atfediyorlar.
Et yemediğini düşünüyorsun, fakat her canlı bit birini yer. Farkında olmadan bu yapılır. İnsan ve hayvanlar öldükten sonra toprağa gömülür ve bu cesetler toprağa karışarak, yetişen tüm mahsüllerin ihtiyacı olan bütün olması gerekenleri karşılar.
Topraktan çıkanı insan ve hayvanlar yeşillik, bakliyat olarak tüketirler. Hayvanlar da bu şekil de beslenirler. Sonra ölürler ve toprağa gömülürler. Yediklerini tekrar toprağa iletirler. Toprakta tekrar ölenlerin bıraktıklarını, canlı olanlara iletir.
Boşuna ben vejeteryanım deme, herkes dolaylı olarak hem otçul hem etçildir. Aynı zaman da dolaylı olarak herkes birer " yamyam " dır :)02 Yorumla- +1 yıl
Şöyle 4 5yasinda tiskinmisim bir dahada hic yemedim ama guzlemis
En İyi Cevaplar
sen vejeteryan mıydın :/
sadece parçalanmış değil parçalanmış temizlenmiş dövülmüş makinede çekilmiş ve pişirilmiş et o :D05 Yorumla- +1 yıl
Yaaa 😢😢😢
- +1 yıl
Ama kimse yemesze oldurmezler dimi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende vejeteryanlık yaptım hayvanları çok sevdiğim için 2-3 sene artık güçten düşünce doktorların kararıyla zorla et yedim ama var ya Aman Allah ım dedim ilk yediğimde ben bu kadar sene ne halt yemeye vejeteryan oldum ben ya dedim öte yandan bakarsan Aslan ceylanı avlıyor bir şekilde bu döngü devam ediyor Allah Korusun yataklara bile düşersin ileride protein eksikliğinden ki ben çok zorlandım hiçbirşey yiyemiyordum artık et bir şekilde sen yesen de yemesen de bir şekilde insanlar yiyor çünkü gerekli bu sebeple ye yani bence hazırda hoşuna gitmiş zaten bozmuşsun olsun sağlık için ye artık 😊
00 Yorumla
+1 yıldiğerlerininde tadına bak hazır bozuldu vejeteryanlık :D
12 Yorumla- +1 yıl
Of ya 😅
- +1 yıl
teşkürler :D
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
42Cevap
+1 yılYa ben vejeteryanlara duyarlı oldukları için saygı duyuyorum ama anlamadıkları şey şu, bu hayvanlar siz et yemeseniz yine öldürülecekler, dünyadaki herkes vejeteryan olsa bu sever hayvanlar birbirini yine öldürcek yani doğanın kuralı bu ve bazı kurallar değişmez.
Ayrıca hayvan deneyleri var, bu deneyler sayesinde hastalıklar için ilaç bulunuyo, bilim ilerliyo. Bende üzülüyorum ama insanlar üzerinde deney yapılsa daha mı iyi sen söyle00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılDoğru yolu sonunda bulmuşsun. Hazır vejetaryenlik bozulmuşken karma beslenmeye devam et. Zaten "vejeteryan" diye yazarak imla hatası yapmışsın. 22 yıldır yanlış besleniyorsun bence, doğadaki en fit canlılar etçil olanlar ayrıca. :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ay ya birde yaptığım işe bakan mükemmel yazıyorum sanır 😃 doğru farkettim onu
- +1 yıl
Hahahhaa :)
+1 yıltepki gösteren insanlara anlam veremedim ister yer ister yemez abi size ne?
ben vejeteryan değilim ama üzücü doğrusu senin için. Bir kerelikte olsa en azından tadına bakmış oldun böyle avut :D00 Yorumlakorkma korkma, kıyma diye soğanlı börek yediriyorlar çoğu yerde zaten ahaha :DD:D kıymadan çok soğan vardı dimi?
02 Yorumla- +1 yıl
Yokya mercimekli diye kandırdı hain arkadaş
40 yıllık vejeteryanım boyle sey duymadım.. ağzıma koyduğumda anlarım.. sen ımıtasyonmussun:)
02 Yorumla- +1 yıl
Anladimki ama çok geç oldu 😃 yuttum gitti benimki daha çok küçüklük ten gelen bir travma. belki gizli gizli bir daha tadina bakarim 😉😉
+1 yılSağlık durumun iyiyse vejeteryanlıga elveda demenin zamanı gelmiş :)
00 Yorumla
+1 yılAhaha zarardan döndün sende abla etoburluğa hoşgeldin :D
00 YorumlaBirşey olmaz :) bitkilerde canlılardı, senin midene gidene kadar kesildi bicildi dograndi haslandi kaynatildi ve çiğnedin onları.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçmalama Allah helal olduğu sürece beslenmemiz için izin vermiş sizde kalmış helali haram yapmaya çalışıyorsunuz ne alakası var şimdi
sanki kullandığın rujlar hayvanların üstünde deneniyor. Kullandığın ilaçlarda öyle. O zaman hastalan öl, çok fazla ağrın olsun ve hiç kimse sana ilaç vermesin hepsi hayvanlar üzerinden geldi çünkü03 Yorumla- +1 yıl
Hayvansal makyaj ürünlerinde kullanmiyorum 😕 ilac sanayinde ister istemez vardır ama o farkli sonuçta hayvanin bacağını önüme koymuyorlar haram demedim kiyamadigima yemiyorum yiyemiyorum
Cevap sahibi+1 yılmakyaj markaların hepsi gerçekten nasıl elde ettiklerini açıkladığını mı sanıyorsun :)
o markalar şu an kullanmasa bile temelinde kullandılar değişen bir şey yok.
İlaç sanayisinde hayvanlara işkence edilerek elde edilmiş ilaçlar var sen kullandığın zaman yenisini üretiyorlar ve sırf bu yüzden yeni bir hayvan tekrar acı çekiyor nasıl için alıyor? hayvanın bacağını önüne koymuyorlar ama bacağında denendi belkide. Hatta atların kanından elde ettikleri sıvıları saymıyorum bile hepsi vücuduna girebiliyor nasıl için alıyor?
ayrıca müslüman değilsin heralde helal haram kısmı sende farklıysa kusura bakma- +1 yıl
Oh aa yani müslümanım çok şükür dinsizde yaptin beni benim tek satır haram diye yazdığım yeri gorstersene bir evet biliyorum hepsini mecbur kalmadıkça hastaneye gitmiyorum zevk için yemekle saglik için kullanmak arasindaki farkı biliyorum sanada tavsiye ederim makyaj konusu da evet gercekten güvendiğim bir marka var zaten çok makyaj yapan biri değilim neye bu kdar tepkilisin anlamdim
Et tadını almış beyler sarımsakları çıkarın gümüş mermileri takın.
01 Yorumla- +1 yıl
😬😬
Hazır vejetaryenlik gitmiş ken gel sana bir çağ kebabı yedireyim bugün bendensin :)
04 Yorumla- +1 yıl
Yapmayin ama. ya
- +1 yıl
Afiyet olsun sana 😃
+1 yılVejetaryen mı? Onlar et yemezlerse ot mu yerler?
Walla biz otu ineklere veriyoruz...01 Yorumla- +1 yıl
Ot da degil filan ya
+1 yılAynen bedenin vucudun hücrelerin yılların vermiş olduğu et açlığıyla biranda neye uğradığını şaşırmış olmalı :S Çölde uzun süre su bulamayan birisinin suya kavuştuğu an gibi :d
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVejeteryanlıga devam et. ne şartlar altında yapıldıklarını bilmiyoruz. ben de vejeteryanım. tadlarını biliyorum ama yıne de vejeteryanlıgı bırakmadım
00 YorumlaAllah yiyelim diye yaratmamış olmasa. Tadı güzel olurmuydu?
09 Yorumla- +1 yıl
Orasi kesin ama ben tadını hic bilmiyordum
- +1 yıl
4 5 yasinda yemisim tavuk sevmemesim annem öyle diyor bir dahada hiç yemedim
- +1 yıl
Ben hayvanlari öyle sevmem ama etrafimda istemem zarar gelsinde istemem
- +1 yıl
Bende çok severim hatta elimden geldiğince beslerim severim filan.. Ama insan vücudunun D vitaminine kalsiyuma ve ette olupta otta olmayan bir çok vitamine ihtiyaç duyduğunu da biliyorum. Bu yüzden senin durumun sağlıksız olmaya yol açacaktır. Sağlıklı ve fit insanlar proteinle ve d vitaminiyle fit olurlar biliyosundur ki. Ben eziyet edilen hayvanlara üzülürüm. Ama o kesimin de usülü vardır acı çekmesinler diye. Öbür türlü olsa önce ben gider camını indiririm...
- +1 yıl
Aslinda etten alinacak vitamin tahillarda var ama bilemiyorum hoşuma da gitti yaf 😅 midem alirsa denerim belki
- +1 yıl
O durumu da şöyle söyleyim. B12 vitamini dediğimiz vitamin. Yani eksikliği durumda kansızlığa yol açan vitamin yalnızca ette bulunur. Ve vücut bunu hiç bir şekilde üretemez. Etten alırsın direkt olarak bağırsaklarda öğütürsün. B12 vitaminin eksikliği bir çok aksiliğe yol açacaktır. Otta ve tahıllarda bulunmaz. Yalnızca kırmızı ette bulunur. İstersen bir doktora danışabilirsin. Sporcu olduğum için biliyorum. Daha bir çok vitamin var böyle ette bulunup otta bulunmayan. Atalarımız vejetaryen olmuş olsalardı çok sağlıksız ve güçsüz bir gene sahip olmuş olurduk. Mesela günümüzde Çinlilerin gövde olarak gücü diğer ülkelere oranla düşük. Eti çok tüketmedikleri bol pirinçle filan beslendikleri için...
+1 yılhahaha o kadar güzeldiki yorumun yetiyor zaten :D artık sende bizdensin
02 Yorumla- +1 yıl
😢😢 yok ya yiyemem yinede
- +1 yıl
yemelisiin efendimiisss kıymetlimiss :D
Gerçek vejetaryen sen doktora git bence yok psikolojik ise bisey olmaz unut gitsin gazoz ic soda iç
04 Yorumla- +1 yıl
Gerçek derken?
- +1 yıl
Daha bir reaksiyon yok ama korkutma beni ya bir lokma yedim anladım ama artik geç olmuştu
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Vejeteryanlik basli basina sacmalik.
Unutmaki bitkilerde canlidir02 Yorumla- +1 yıl
Bitlilerden kan fskirmiyor ama
Dönerin, adana urfa tavuk şiş fırın kebanın olmadığı bir hayat zaten boşa geçmiş bir hayattır geçmiş olsun :)
02 Yorumla- +1 yıl
☺☺ deme öyle
:D:D:D ya bu vejanları anlamıyorum l*n koyun ot yiyo o diyormu ormanın güzelliğni boyuyrum otları koparıyım aç kalayım :D:D
00 Yorumla
+1 yılAgzinin tadını biliyorsun yarın seni kebabciya götürücem bir danada beraber devirelim
02 Yorumla- +1 yıl
Yok aman aman
- +1 yıl
Etsiz kebap ısmarlıcam biber domates yersin
Ye gitsin kız hem Müslümansan helal olduğunu bilerek kendini rahatlatmaya çalış
02 Yorumla- +1 yıl
Vicdanim el vermiyor ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafan mı güzel? Vücudun ete ihtiyacı var protein almazsan gelişemezsin.
00 Yorumlavejeteryanlığın bozuldu geçmiş olsun tekrar niyet et:)
00 Yorumla
+1 yılSen yemeyince hayvanlar yine kesiliyor birşey değişmiyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer türlü eti yerim😃 Yeterki et olsun:)
Etsiz yaşanmaz ki:)00 Yorumla
+1 yılbol bol ot ye su ic gecer 🌱🌲🌳🌴🌵🌿🍀🍃🍈🍍🍏🍐 icin ferrahlasin 😂
00 Yorumla
+1 yılbişi olmaz soda iç bende et olmazsa yemek yiyemiyom ya
02 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik bunalima girdim ya
- +1 yıl
bişi olmaz :)
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. allahın izniyle et yiyebilirsin
10 Yorumla
+1 yılSoda ıç kaybolur onlar. :D
02 Yorumla- +1 yıl
Of ya 😳
- +1 yıl
Bişey olmaz korkma. :D
Ne yani hayatında hiç döner dürüm yemedin mi :O
03 Yorumla- +1 yıl
Evet hiç yemedim
+1 yılboşver yahu gömmüşün işte
00 YorumlaBunun üzerine bir et döner iyi gider bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Valla aklimdan çıkmıyor ☺ ama yemem ya
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Et dünyanın en güzel yemeği afiyet olsun ☺️
00 YorumlaAfiyet olsun :) Et iyidir :)
00 Yorumladoktara git hastalık yapar
00 YorumlaDiğer konusunda 658 cevap paylaştı. bence agla et yenmezmi
00 YorumlaVejeteryanlık pişmanlıktır 😂😂😂
00 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılGüzeldir tabi ye gitsin
00 Yorumla Diğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. lezzetli çi pet pet, bayılırım.
00 Yorumla
+1 yılgirdin bir günaha artık
00 YorumlaOlan olmuş, ete devam...
00 Yorumla
+1 yılya kızım götür gitsin =)
00 Yorumla
+1 yılkuru inat , doğana aykırı davranmamalısın
00 Yorumla
+1 yılEee yani etle otun tadi bir olmaz afiyet olsun 😃
00 Yorumla22 yildir Vejeteryan san bilmeden nasil yiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşın oyununa geldim hafifte grip var kokmadida agzima attim bir iki cignedim anladım ama gitti yani
+1 yılbozuldu vejeteryanlık. kazasını yaparsın artık :D
01 Yorumla- +1 yıl
Dalga geçin siz 😰
- Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir şey olmaz artık olan oldu sürekli yemeye başla
00 Yorumla - Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılbişey olmak normal yaşam döngüsü
00 Yorumla yav ye ye yazık sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfiyet olsun
10 Yorumla
+1 yılgıyma yenmez mi laaa
00 YorumlaKus hemen kus
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılyasn kac
00 Yorumla Birsey olmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri