Duydun mu anne? Oğlun şair oldu Küçükken beğenmediğin sümüklü kızlar Şimdi ilham perim oldu Ama hepsi sihirli değnek taşımıyor elinde Kimisinde sopa, oklava Kimisinin eli maşalı Dokundu mu canımı yakıyorlar anne.
Tamam, insan biraz ağır olmalı Güzeldir, kararında cilve, naz Bırak beni, tren bile çekemez fazlasını İşim zor, sorma anne… Geçim meçim, dünya telaşı Bir de bunların kaprisi binince üstüme Oğlunun işi Allaha kaldı.
Ben hala o küçük, masum oğlun Kendi halinde, sessizce… Biraz uçarıyım… O kadar da olsun Ama bir uysalım ki şimdilerde Yerinden oynamaz taşım Bir ırmağım var, bir de şu tepe Bomba olup düşüveriyor birisi Sessizliğimi bozuyor anne.
Kocaman yüreğim, uçsuz bucaksız ülke İşgale uğruyor zaman zaman Her gelen hakimiyet kuruyor kendince Ne bana soran var ne danışan Yasaklar konuyor bilmem kaç madde Ferman üstüne ferman Kendi içimde beni esir düşürüyorlar anne.
Artık yaşım kemale erdi İyi güzelde, bir yere kadar Bunlar olmamalı insanın derdi Yorgunluk, kırgınlık derken Hem kolay mı çekmek Onca nazı, kaprisi… Aşka dair yazmayım değil mi anne Yoksa tükenmiyor elin güzeli, perisi.
Bende 25 senedir yazıyorum. Genelde eski lisana yakın kelime ve cümlelerin çoğunlukta olduğu şiirler ve yazılarım var ama anlaşılmaz pek. Cunku henüz 40 yaşlarındaki insanlar dahi geçmiş kültür ve kullanılan lisana yabancı. Bu şiir sade, anlaşılır. Güzel olan yani sade olsa da hisleri çok doğal haliyle yansıtıyor. Bu nedenle çok beğendim.
@Caniminmelegi Anladım öyle diyorsanız öyledir. bende genelde şiir yazmam pek yazı söz yazarım bakmak isterseniz burada adresi iletisim'den ulaşabilirsiniz https://csemreciftci.simplesite.com/420915125 her konuda yardımcı olmaya çalışırım sizi de siteniz varsa görmek isterim.
Anne 4 harf ağızdan çıkıveriyor. Ama anneyi tek kelimeye sığdırmak gerçekten zor bir soru ve cevabı da bir o kadar zor malesef ama illa bir kelime gerekiyorsa onca kelime içinden ilk aklıma gelen Fedekar olur benim için :)
şu an bu soruyu görüp düşününce okuduklarım yazdıklarım çok boş geldi... doğduğumdan beri birşeyler öğreniyorum evet ama anne mi şu an tanımlayamıyorum :/ şu an şu soruyu cevaplarken bile gözlerim dolu dolu ama anne benim için ne ifade ediyo? hissediyorm ama bilmiyorum adı yok tarifi yok öyle birşey işte :(
Yüreğimin kar tanesi, gönlümün kalıcı misafiri. Bazen yaralarımı sardığım sığınağım, bazen yeni yolculuklara uğurlandığım limanım. Acını yansıtmadığın, neşeni kahkahalarla paylaşan kadın. Anne; annedir, gibisi fazladır çocuk için. Bütün annelere , anne adaylarına , ilerde anne olacak tüm kadınlara ve kızlara selam olsun.
Benim tasvirim iki kelimelik olacak: Berrak su.. Hayatım boyunca gördüğüm en temiz kalpli, samimi insanlardan biridir. Onun en çokta iki câmii arasına geçip balkonumuzda ağlayarak dua ettiği halini seviyorum. Fazla masum, içten.. 😊❤
En İyi Cevaplar