Amaç tesettürü saglayavak herhangi bir sey giymek. Peygamber efendimizde giysi lerinde yahudinin olan kıyafeti giymiştir. Örf sayıldığı için problem yok. Cünkü b bilgisayar bilmem ne bir sürü teknolojik cihaz farklı dinden kisilere dinsşzllere ait. Şimdi biz bunları kullanıyoruz diye onlara mı benzemiş oluyoruz. .
Bence seninle cahillerle tartışmaya gerek yok islamın emrimiymiş degilmişmiymiş ölünce anlarsın
8
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
islamda çarşaf giyin demiyor bu kesin. ama islamda şöyle birşey var kafirlere asla özenmeyin onlar gibi giyinmeyin onlar gibi davranmayın diyor. eee nolucakmış şimdi ölünce bakalım
:) islamı araştırmadığım kanısına nerden vardın. elhamdülillah müslümanım ama bilinçli bir müslüman. din bilgimi, senin gibiler gibi cübbeliden , fetodan, nihat hatipoğlundan din sohbeti adı altında çıkar gruplarının yaptığı organizasyonlardan ya da şarlatan şeyhlerden almadım bundan emin olabilirsin ufaklık.
la havle :) bişr müslümanın tek kaynağı kitabıdır. yetmediği yerde gerçek hadisler sünnetlerdir. sen bu ikisin dışında ne ima etmeye çalışıyosun onu anlamadım mubarek:D
Knkm sakın ol çok yerde var hazreti Aişe annemizin 2 adet çarşafı varmış birini namaz kılarken giyer diğerini ise dışarı çıkarken giyermis hatta yanında bulunan diğer kadınlar sormuş neden diğerini hiç dışarıda giymiyorsun diye Hz Aişe annemiz de bunu sadece namazda giyiniyorum çünkü dışarıda giydiğim çarşafa erkek gözü değiyor demiş böyle bir hadis var
Teknik olarak evet. İnternette yahudi bir gencin 'Hristiyanlık yahudiliğin postmodern halidir' yorumunu gördüğümde olayın en iyi özetini o elemanın yaptığına karar verdim zaten ben.
İslam da bu iki dinin biraz daha yahudilikten yana harmanlanmasından ibaret.
yahudiler de kendi namuslarına çok düşkündürler... evet , her ne kadar onları sevmesem de bu gerçektir... kadınlarının düşüncesi şöyledir : " ben vücudumu sadece eşime gösteririm , benim vücudum ona özeldir "... islamın kadınlara emrettiği şey de aynen böyledir... sadece helalinize mahrem yerlerinizi gösterin... yani dinler arasında benzer noktaların olması çok doğaldır... bu nedenle islama çamur atmaya çalışmadan önce biraz araştırma yap...
açıkçası arapların başkalarından görerek uygulamış olmasıda olası, her iki dinde bozulmadan önce Allah'ın emri olduğu için her iki dinde de olmasıda olası.
En İyi Cevaplar