ne yapıcam çok iğrenirim ben bunlardan türü cinsi falan nedir bilen varmı? öldürmeye bile korktum ben bunu silah falan olsa öldürürdümde diğer türlü ölmez bu :SS
Balkonda Kocaman Değişik bir Örümcek VARRRR (RESİMLİ) ?
Aklıma bir anı geldi. Askerlikte Elazığ Dış karakollarının birindeyiz. Orda meşhur Karakız diye bir örümcek var büyük soktuğunda felç etme gibi bir özelliği var. Bize söylediler sakın mevzilere dayanmayın diye Neyse bir gece Öylesine bakarken bir baktım yerde bir şey gidiyo karanlık olduğu için tam görülmüyo. Kuledeki telden içeriyi aradım Çavuş fener getir diye. Tabi tırsıyomda ilk defa gördüğüm bir hayvan sıçrıyomuş bide. Ben üstüne botla bastım ölmedi. Arkadaş çelik kaskla 2-3 kere vurdu ölmedi yetmedi silahın dipçiğiyle 3-4 kere vurduk gene ölmedi hayvan. Sen sonunda orda çöp kovası vardı onunla vurarken öldürdük :D
Asıl Adı Rehberlik Danışma Merkezidir. Amaç Psikoloji sorunları olan askerleri tedavi etmek ama tedavi edilmiyorlar tabi hava değişimi veriyorlar genelde sonrada silahını elinden alıp bir işe veriyolar bulaşıkçı vs gibi. Ayak işleri yaptırırlar ama bazı yerlerde rahattırlar. Askerler arasında Rdm'ye Rahatına Düşkün Mehmetçik denir. Çünkü Rdm'lere silah verilmediği için nöbet tutmazlar görevlere gitmezler genellikle sadece günde 2 saat ayna nöbetleri vardır.
Ben öyle bir şey demedim. Silahım vardı benim :) Fazlasını yapıyordum askerde. deli birini çavuş yapıp, santrali yazıcılığı ve kaloriferi vermezler. Birde arada nöb. Astsb. yapıyordum :) Rdm değiim yani
Oha sırtındaki örümcek yavruları. Sakın vurayim deme hepsi dağılır etrafa. Bırak dışarda dursun eve girmediği sürece. Ve unutma örümcekler peygamberimizi korumustur zamanında
öğrenci evinde kalırken evimin her köşesinde örümcek vardı. hatta yatağımın baş ucuyla duvar arasında yuva vardı her sabah uyandığımda ilk gördüklerim onlar olurdu. o kadar çok seviyorum ki şu yaratıkları sempati duyduğum tek hayvan
bak bu normal örümcek değil. bunun adı sarı kız. bunun ısırdığı yer 15 cm e kadar eti çürütüyor. dikkat edin çok tehlikeli. öldür onu bence. normalde karşıyım böyle şeylere ama dışarı atabilirsinde.
Ben bir kez öldürdüm bundan yazliktaydik teras resmen dolmustu hala hatirlarim. Oyle kotu bisi yok ya :/ isirmiyor mu acaba? Bide bunlar dogdugu halde hala sirtinda olmasi cok tuhaf.
@jelyboon Geçenlerde bağda gördüm... dokunmayın dedim kuzenlere falan, eline almaya kalktı biri :D son anda vazgeçirdim belki yavrusudur diye meğer hakikaten yavrusu imiş, valla enteresan bir durum; resmen yaşıyor onlar yavrular en ufak bir temeasta inanılmaz hızlı bir şekilde dağılıyor :D belki de görmüşsündür o anı, cidden tavsiye etmem :D sıçrıyorlar bide... Bir yerde yavruların gelişimin tamamlayana dek anne taşır sırtta diyordu, Allah nelere kadir...
kardeş bu gösterdiğin videodaki normal örümcek. ama resimi paylaşan arkadaşın gösterdiği sarı kız adlı örümcek gördüğüm kadarıyla. çok tehlikeli ısırırsa.
@YARGIÇ001 Yok aynısı hocam, geçen hafta denk geldi bize bağda da... Zehirli midir bilemiyorum ben pek güvenemiyorum zaten bunun yuvasını da gördüm örümcek yuvası gibi değildi :/
@bittter olurlar, tırmanıp gelebilirler, ama bağ evi ya da müstakil daire değilse ya da doğayla iç içe bir yer değilse gelmeleri çok zor; çünkü topraktan bağımsız yaşamazlar bunlar, yuvası da toprağın altında; dairede kalıyorsanız merak etmeyin olmaz ;)
Üstüne büyük bir kavanoz geçir kaçmasınlar yarın ilaç alıp etrafına yere sıık ama büyük bir alana sonra kavanozu kaldırıp daha büyük birşeyler kapat kaçamasınlar o ilaçtan ölürler bir umut
@HappyHalloween Hayır bu tarz örümcekler sırtalarına yavrularını alıyolar bir kere kovaya koymuştuk çok büyük besleriz diye üstünden onlarca dökülmüştü :D
Yavru sandığınız şey abdomendir. Yedikleri orada toplanır. Zararsız bir örümcek bu öldürme al bişeyle dışarı sal. Zaten Türkiye'de tehlikeli örümcek yok
En İyi Cevaplar