evet arkadaşlar kız sesini çıkartamıyo ve kimse farkında değil. yardım eder misiniz?
kendi başıma geldiğinden duyguyu çok iyi biliyorum. görüşlerde kız neden sesini çıkartmıyo demeyin. korkup susan var, bağırsam mı diye düşünen inkar eder de bana inanmazlar mı diye düşünende... o an kitlenip kalıyosun ağzından çıkarmak istediğin bağırmak istediğin kelimeler beyninde yankılanıyo ama dışa vuramıyosun. insem takip eder mi diye. bu zor durumda bir bayana destek çıkar mısınız? ya da nasıl destek çıkarsınız?
Toplu taşıma aracında tacize uğrayan bayanı korur musunuz?
Bakin, sadece bayana degil, her türlü insana tacize müdahale, ettim, ederim, bu cocukta olabilir, yasli insanda olabilir (cinsel anlamda olmasi gerekmiyor) kadin, kizda olabilir.. Toplu tasima degil, nerede olursa olsun, kesinlikle müdahele ederim, cinsel taciz varsa, inanin bana, dur ne yapiyorsun demem, 1.83 boyunda 90 kg agirliginda, her türlü sporu yapmis bir insanim, dövebilecegimi aklim kesiyorsa kesinlikle anansindan emdigi sütü burnunda getiririm. O otobüsteki taciz edilen, benimde yakinim olabilir, onlarin yerine koyarim..
yanına giderim kulağına fısıldarım ilk önce izin verirse daha önce muhabbetimiz varmış da tesadüfen karşılaşmışız gibi yaparım zaten taciz eden insan çekinir, çekinmezse fiziksel şiddet uygularım direkt. adamı niye uyarmıyorsun diyen olabilir kızlar mağdur olurken bile suçlu kendileriymiş gibi hissediyorlar onun için susuyorlar hep ben de onu bozmam ayrıca ben kıza yanaştıktan sonra tacize devam ediyorsa o adam uyarıdan anlamaz
Yardim etmedikleri gibi suclu durumuna da dusersin. Bunu goze alarak hareket etmek gerekli. En guzeli munasip bir yerine saglam bir tekme atmaktir. Ama asla sessiz kalmayin! ASLA!
Eksi veren arkadas, sen kackere tacizcilere karsi kadinlara sahip ciktin? Ya da kac kere tacize ugradin? Ben daha yardim eden gormedim kusura bakma... Kadin kadinin dilinden anliyor ancak.
Öyle bir kaç kere başıma geldi.. Birinde adamı uyardım ve bayana yer verdim.. İkincisinde ise kavga ettim, otobüsten attım adamı.. Adam zaten suçunu biliyordu, konuşamadı bile.. Her erkeğin sahip çıkması gerekir bu gibi durumlarda bayanlara.. Çünkü bugün başkasına yapılan hareket, yarın kendi kardeşine, annesine ya da akrabasına yapılır.. Bunu düşünmeli bir erkek..
Tabii ki korurum. Yıllardır toplu taşıma kullanıyorum. Defalarca bu tarz olaylara şahit oldum ne yazık ki. Neredeyse hepsinde de korudum. Korumaya da devam edeceğim. Ama kadınlara çok kızıyorum. Sesiniz neden çıkarmıyorsunuz! Bazen göremiyoruz. Sesinizi çıkarın ki o namussuz şerefsizlerin kemiklerini kıralım.
Hayır korumam beni ilgilendirmez. Koruyayım derken kadın tarafından sanane yok öyle bir şey diye terslenmekte var okudum bununla ilgili bir kaç hikaye o yüzden karışmam.
elbette destek çıkarım ve onu önce evine kadar bırakırdım sonrada bunu yapan piçi benzetirdim bir güzel sonrada o tacize uğrayanı bulur son halini gösterirdim foto olarak
Ben öyle birini işkin otobüste dövüp sonrada hiden otobüsün yavaş gidiyordu otobüs yolcu alırken arka kapıdan kapı açıldı çok kalabalıktı döverek tekmemle otobüsten dışarı attım.
En İyi Cevaplar