yavru olarak aldıysan yeterli bilgi ve ilgi ie 5-6 ayda başlayabilir konusmaya tız seslere alıştırın başta opucuk sesi , kelimeleri taklit yapar gibi komik şekilde tekrar edin ilk sonuçları 1 haftada görmeye başlarsınız. Yapabilirseniz ayda 2-3 gün ortam değişikliği veya sizi görmemeside fayda sağlar.
yavru evet. Arada bir arkadasına filan gidiyo babasıyla :) Yakındır ya konuşacak inşallah. Ama bu kafesi kemiriyo resmen. Tam yarım saattir kemirip duruyor nedense :D
kuşun demir yerine seninle ilgilenmesini sağla ele alıştırman gerekiyor öyle alışmalıkı sen kafanı ileri geri yaparak ses çıkardığında oda seninle tempo tutarak taklit etsin seni.
Bütün huzurum kaçtı! Ben kuşla ilgilenirken çocuklar da kuşla ilgilenmeye çalışınca korkan kuş tuhaf sesler çıkarmaya başlar, ben yok ben öldü ben iptal :(
Çocukların ilgilenmesi gayet normal moralinizi bozmayınız onları da eğitim sürecine dahil edin :) Kuşun insanlara alışma aşamasında korkması gayet normaldir.
benim limonda ilk öyleydi alışır zamanla gelir saç baş yolar hasret kaldığı 2-3 günden sonra her gün kafesin kapısını açın dışarı çıksın birde yüksekte asılı olsun kafes. Rica ederim.
ooo bizimki de kafesi kemirip duruyor, bir gösteriler yapıyor görmen lazım :D ufacık kafesin içinde neler yapıyor neler :D ama yakın ben inanıyorum yçok yakında konuşacak :D Cici kuş gibi bişeyler söyledi sanki ,:D
olmaz yenisini alamam. Hayatımda ilk kez bir kuşu bu kadar sevdim. ilk dokundugum ilk ilgilendiğim kuş. Asla vazgecemem ondan. Teşekkğrler yorumlar için, iyi günler.
En İyi Cevaplar