arkadaşlar ben yağlı boya ile profesyonel derecesinde resim çiziyorum ve hata yapsam bile düzeltme imkanım var diye çok seviyorum. Ama görüyorum ki kuru boya ile profesyonelce ve gerçekçi şekilde resim çizmek mümkün bu son zamanlarda moda haline de geldi.. Yani çok istiyorum o alanda kendimi geliştirmek ama maalesef yağlı boya kadar kendimi aşamıyorum.
örneğin 2 kuru boya denemem:
Ve bir de kuru boya resimle uğraşanlara bakıyorum benimkiler tırt kalıyor :) lütfen bu işin sırrı kalemlerin kalitesinde mi? Tecrübede mi? Sabırda mı? Bilenler anlataın dinliyorum.
Hem sabır da, hem tecrübe de hem de kalemlerin kalitesinde işin sırrı. 10 yıldır çiziyorum. Kuru boya, yağlı boya, dijital ortamda kolaj yöntemiyle, dijital ortamda boyama ve tasarımla. Bir çok yöntem denedim. Hala deniyorum, hala öğreniyorum. Bu işin sonu yok. Ben oldum deme durumu yok. Her zaman senden iyiler oluyor çünkü ve kendini eksik hissediyorsun. Sonuç gene devam. Çalışmalarımın örnekleri linkteki hesabımda mevcut. En önemli detay, anatomi öğrenmek. Ondan sonrasında zaten bir şeyler oturuyor. İşin temeli bu. https://www.instagram.com/ewersmed/
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Wow! Gerçekten çalışmaların müthiş. Peki yeteneğinde var mıydı? teşekkür cevabın için :))
Yetenekten ziyade çalışma vardı. Yani daha çocukken annem önüme anatomi kitabı bırakırdı bunlara bakarak çiz hadi diye. Tabi ki çizemezdim ama zamanla oluştu yaptıkça. Yetenek olduğuna inanmıyorum insanlarda. Çok çalışma yeterli.
çizimlerine göre belirli bir seviyenin üstünde yeteneğin var sanırım tren çizmekten öte gidemedim ben mesela :D çevrende vardır illa resim kursları bence onlara sorsan daha faydalı olur onlar o dersi vermiyosa bile yönlendirebilirler
çizimler çok güzel kuruboyada renkleri iç içe geçirmek çok zor ben parmağımı sürterek ara tonları yapıyorum :D ama baya çizmek lazım profesyonel olmak için
0
4 Yorumla
Soran
Gerçekten çok zor ve kalemin çizikleri gözüküyor sinir bozucu. Ama sanırım başarılınca da tadından yenmiyor.
bir tane alet var silgi gibi bir şey ama silmiyor sadece boyayı kağıt üzerinde yayıyor karakalemde ve kuru kalemde baya işe yarıyor istersen birde onu dene adı aklıma gelmedi şu an bende karakalemle çok çizerim ama sanatsal yönüm senin kadar yok
adimdan da belli oldugu gbi çaylaklik donemindym, karakalemde fna değilm portreleri birebir benzetiyorum, şu an kursa gdiyorum 1 ay sonra yagliboya geceriz. karakalemde portre yapabiliyormusunz. bu arada resimler bence güzel olmuş
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Karakalem yapamıyorum maalesef. Ben de kursa gitmek isterim.
İlgi alanım, altı patlar silaha resmen tecavüz etmişsin sen :/
Bilgim yok, fakat sanatçılarıyla arandaki farklar nedir sence, bazı seyler özel kabiliyette ister bilrisn.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Canım benim moral verdiğin için çok sağol ama hiç gerek yoktu. Tecavüz kısmını anlamadım. Ama bana bir insanın aşkla yaptığı bir işi ve mutluluğu bozmak gibi bir çaban var gibi geldi. Sanatçı dediğin zaten nedir ki? Çalışmakla ve istekle doğmuyor mu? Ben zaten yetenekliyim bu konuda hiç kursa falan gitmedim ve hiç alçakgönüllü davranmam bu konuda. Nasıl gelişebilirim diye sordum nasıl bu sevdadan vazgeçerim diye değil.
Canını fazla sıkmışsın, yazdıklarımı olumsuz almışsın oysa ki yetenekli olduğun bariz ortada.. Silahtan bahsettim, ilgi alanımdır hiç güzel görünmediği için takıldım sana da espiri içeriyordu alınganlık yaptın, sıkma canını, kendine güveniyorsun ileride daha iyisini basaracaksındır
kuru kalemle resim yapman için ve söylediğin gibi iyi bir şey ortaya koymak için renklerle ve renklerin karişimlarile çok iyi bir derecede bilgiye sahip olman gerekiyor tabikide buda direkt olan bir şey değil zamana ve tecrübeye sahip olman gerekiyor yani.. bunun yaninda bunlari aştiktan sonra ozaman kullandiğin kalemin kalaetside önemli tabi yani her türlü çizimde olduğu gibi
rica ederim evet tabide öyle ama çok çaba göstermen lazim renklaele ilgili bilgi ve deneyime sahip olmak lazim ve sürekli bikmak usanmak bilmeden durmadan çizmek lazim sanat budur emek lazim.. başarlar dilerim.