Biz her ne kadar gökyüzünün kırmızı olmasını sevsek de aslında onun da bir anlamı var. Neden olduğunu merak edenler için hemen açıklamak istiyorum.
Gece Gökyüzü Neden Kırmızı, Kızıl Olur?
Gece gökyüzünün kırmızı kızıl renge bürünmesinin nedeni şehirde yaşamakta olan insan sayısının paralel olarak artması sebebi ile birlikte yapay ışık kaynaklarının yol açmış olduğu ışık kirliliği yüzündendir.
Ayrıca gece gökyüzünün kızıl kırmızı renge bürünmesiyle zamanla daha fazla sayıda gökcismini görmemiz engellediğini de söylemeden edemeyeceğim.
Ayrıca güneş ışınların atmosfere girerken gaz moleküllerine ve toz parçalarına çarpıp dağılması, saçılması yüzünden de hava kırmızı renge bürünebiliyor.
Güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. Gün ışığı farklı dalga boylu pek çok ışından meydana gelir. En kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. Fakat kırmız ışık saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır.
Gezegenler mıknatıs gibi birbirine akım dalgaları yapar elektronik bı akım olarak algilayabiliriz bu tür izlenimler sonucu doğa olayları olur rüzgar fırtına şiddetli depremler basık hava bunaltıcı sıcaklık vs ben hep böyle gozlemledim burada ki arkadaşlara nekadar mantıklı gelir bilmiyorum
Her gün olmuyor dostum. Çok fazla etken var. Güneşin uzaklığı , açı , havada ki maddelerin % oranı ^^ Mesela azot fazla olsaydı kimyon rengine yakın bir renk olurdu ^^
En İyi Cevaplar