+1 yılBenim kürt bir sevgilim oldu. İlk aşkımdı. Zaten iki erkek arkadaşım oldu hayatım boyunca. İkincisi de doğuluydu ama kökeni Azeriydi. Karakter denilen şeyin Türkü Kürdü olmaz. İnsan bozuksa bozuktur düzgünse düzgündür. İnsandan insana değişir. Ama kürtlerin sevdiğim şu tarafı -çıktığım kişiyi tenzih ederek söylüyorum- aşırı derecede vefalılardır. Bir şeyi gönülden sevdiler mi, onu bırakmaları mümkün değildir. Kendisine bir iyilik et binlerce iyi karşılık bul. Can ciğer olurlar, kardeş ilan ederler seni, ve senin yaptığın en küçük bir dürüstlük iyilik olsun nereye gitseler anlatırlar. Kardeşlerinin kusurlarını görmezler. Evde iki kap yemek pişsin bir kabını komşularına göndermekten asla çekinmezler. Tek yürek olmayı çok severler. Cesaretlidirler. Deli cesareti vardır, canlarının önemi yoktur, konu inandıkları ve sevdikleri olduğunda. O yüzden ileride karakter sahibi kürt bir sevgilim olsun isterdim. Kürtler nedense daha çekici geliyor bana bu nedenlerden dolayı... Bir de esmer oldukları için ve kürtçe dili de çok hoşuma gidiyor :) Vay be ne çok seviyormuşum kürtleri ben ya...:))
Ama şu da bir gerçek ki, düşmanlıkları da çok ağırdır. Onları ikna etmek biraz zordur. İlk inandıkları şey çok önemlidir, kabullenme konusunda biraz sıkıntılı olabilirler. Keçi inatları vardır. Benim izlenimlerim bunlar.
Kürtlerle iyi geçinelim. Onlardan daha vefalısı zor bulunur, onlardan daha can ciğeri zor bulunur. Adana da yaşadığım için bir çok ırkla yaşamaya alışmışız. Araplar, Türkler, Kürtler-bu arada ben Arap-Türk meleziyim- vs. O yüzden onlara çok alışkınız ve ben kendi şahsi düşüncem, çok seviyorum ve bu ırkı kaybetmeyi göze alamam. Çok seviyorum napıyım :)50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizleri bu hale getiren bütün ırkçılardan nefret ediyorum.Hem Kürt hem Türk hem de her kim olursa! Kürt olduğunu söylersen direkt damgayı yapıştırıyorlar.Belki birçoğundan daha vatanseversin ama görülmez.Çünkü sen Kürtsün.Türkler kadar sevemezsin.Çünkü senin onlar kadar hakkın yok bu vatanda.Bunu iki tarafta böyle algılar; PKKlılar da Türk ırkçılar da.Evet seviyor olabilirsin ama içinde, özünde biryerlerde, bilinçaltında sözüm ona bölücük aşkıyla tutuşuyorsundur sen! Böyle görür her iki tarafında hastalıklı beyinleri.
Ama bu vatan; Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Zazasıyla,Kafkaslısı,Giritlisi,.. ne kadar ırk varsa bu vatan üzerinde yaşayan ve vatan aşkıyla tutşan, bu vatanın bölünmez bir bütün olduğunu benimsemiş kim varsa tek bir isim altında toplanıyoruz:Hepimiz Türküz ! Buradaki Türkü ırk olarak düşünüp ırkçılık yapmayalım sakın. Buradaki Türk, T.C sınırları içinde yaşayan milletin genel adıdır bana göre.Hatayı bunu ayıramamakta yapıyoruz belki de.15 Yorumla
Soran+1 yıltürkiyeliyiz hepimiz türkiye vatandası desek daha iyi olmaz mı ?
Soran+1 yıltürkiye halkı yada milleti :D d
Cevap sahibi+1 yılBen ırk olan Türk ile millet olan Türkü farklı olarak değerlendirdiğim için Türk ifadesini kullandım.
Soran+1 yıltürküm doğruym . çalışkanım D:
- +1 yıl
atatürk milliyetçiliği, türk isminin ırk olmadığını savunmak kadar saçma bişi ben daha görmedim
İrkilmelerinin birçok sebebi var doğu deyince ilk akla gelen PKK ve feodalite oluyor.Bunların yanında saçma tabular geliyor.Bu saçma tabular kısmen batıdada var ama doğuda daha çok.Kendi yaşadığı coğrayadan ve çevreden bizzat şikayetçi olan bir çok kürtle sohbet etmişliğim vardır.Yine bölge halkı kendini güvende hissettiği an PKK ya karşı bir sempati duyduğunu belli ediyor.Hepsi değil yalnız,ama bir çoğu bunu yapıyor.
Ve bütün bu anlattıklarım.Kürt olmayan insanların bilinçaltına yerleşiyor.Ve kürtlere karşı bir nefret besliyor.Ve uzak duruyorlar.Yapılan bazı araştırmalarda kürt olanların çoğu kürt olduğunuda inkar etmiş bu bana biraz ilginç geldi.Herhalde senin söylediğin sebeplerden ötürü böyle yapıyorlar.
Kısaca sevmemelerinin sebebi bilinçaltı meselesi,mesela vaktinde japonya ya 2 tane nükleer bomba atılmasında Manhattan projesinde görev alan birisi ismini tam hatırlamıyorum.Şöyle bir laf demişti.O dönemlerde japonlara karşı büyük bir nefret vardı.Ne kadar çok japon öldürsek o kadar iyi olacağını ve çıkarma döneminde Amerikan askerlerinin daha az kayıp vereceğini düşünüyorduk.Ve iki nükleer bomba o yıllarda dünya kamuoyunda sevinçle karşılanmıştı.Çünkü Japonların kötü insanlar olduğu ve Çinde yaptığı katliamlar Dünya kamuoyunun bilinçaltına yerleşmişti.Ve japonlara karşı bir nefret duyuyorlardı.Fakat bütün japon halkının ne günahı vardı.Çinde o vahşeti yapan bütün japonlar mıydı.Fakat arada başkalarıda gidiyor ne yazıkki durum bundan ibaret yani.
Bunlar benim görüşlerim değildir.Sadece ben olanları söyledim.Ben evrensel bir insan olduğum için hiç bir canlıyı yaşadığı coğrafyaya veya etnik kimliğine göre değerlendirmem.00 Yorumla
+1 yılHepimiz yanılsama kurbanıyız.. Hepimiz bir yerlerde ayrımcılık yapıyoruz.. Kötünün kökeni bile kötüdür mantığı çok hakim insanlarda.. Beyaz levhadan yola çıkarsak bence doğruya biraz daha yaklaşabiliriz..
Kötü alışkanlıklar sergilemeye toplum kökten başlamaz.. Büyüme evresinde, belli bir zaman sonra bozulma başlar davranışlarda.. Dışarıdan bu toplumu veya topluluğu gözlemleyen kimse gördükleri genele yayar.. Genel resmi görür yani.. Bu yüzden kürt toplumunda bir büyüme girişimi var ve bu süreç içerisinde toplumsal davranış bozuklukları gözlemliyoruz.. Ve resime genel bakıyoruz, ince noktayı göremiyoruz..
Umarım ince noktayı görebiliriz.. Sende destek olmalısın buna.. Mesela şahsen doğuluyum diyeceksin.. Tepki gösteren olacaktır.. Sözsel olmasa da mimiklerdeki tepkiyi anlayabilirsin.. Kendini güzel sunduğunda, karşında ki beyinsiz anlayacaktır aslında her kürdün böyle kötü davranışlara sahip olmadığını..87 Yorumla
Soran+1 yılofff ya ne cevap :D Abi sana helal olsn :D
- +1 yıl
+1..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Kürt olman sıkıntı değildir. Ama sen Türkçe bilipte. Kürtçe bilmeyen insanların yanında kürtçe konuşursan tepkiyi anında görürsün. Bu kadar basit yani. Ayrıca kürt ırkçılığı demişin çok merak ediyorum o ırkçılık neden lazlara çerkezlere yapılmıyorda sadece kürtlere yapılıyor? Bunun cevabı da basit içinizde pkkyı destekleyen olduğu için böyle oluyor. Bazılarınız şanlı bayrağımızı hazmedemedikleri için böyle oluyor. Siz ne zaman içinizden Pkkyı ve Apo piçini temizlediniz. İşte Bu millet Türküyle, lazıyla, çerkeziyle sizleri başüstünde ağırlar.
23 Yorumla- +1 yıl
Buradaki en saçma yorum. Arkadaşım Türkçe bilen bir Kürt kendi dilini özgürce konuşamaz mi? Haberin var mı senin 80 90 larda sırf Kürtçe müzik dinledi diye içeri alınanlar var. Haberin var mı sırf Kürt olduğunu belirtti diye linç edilenler var. Bu devletin resmi dili Türkçedir ve öyle kalmalıdır. Aksi takdirde her devlet memuru Kürtçe bilemeyeceğinden dolayı devlet işlerinde sıkıntı çıkabilir. Ancak düşün bir bakalım açık alanda Türkçe konuşmak yasak. Konuşanı linç ediyorlar, içeri alıyorlar. Ben bir Kürt olarak buna da karşı çıkarım. Herkes devlet işleri dışında istediği dili konuşabilmelidir. Aksi takdirde Kürt Sorunu gibi kördüğüm bir problem ortaya çıkar ve her geçen yıl bu sorun büyüyerek devam eder. En sonunda çözülemez bir hale gelir içinden çıkamazsın. İşte tam bu sırada eli kanlı saldırgan , gözü dönmüş bir örgüt çıkar. Cahil topluluk bu örgütün vaatlerine kanar ve her gün patlamalar, şehitler gelir vatanına. Ardı arkası kesilmez bu olayın.
- +1 yıl
Ve bir taraf vardır ki ırkçılık gibi hastalıklı bir düşünceyi savunur. Azınlık halkı ötekileştirme ve uzağa, daha uzağa iter. Ta ki bu hastalıklı örgütün kapısına kadar. Ötekileştirilen kesim kendini bu güzel vatana ait hissetmez. Türk kardeşinden koparır kendini çıkar dağa.20 yaşında bir anakuzusunu vurur ve bununla övünür. Ama yaklaşınca bir de bakar ki Şehid ettiği 20 yaşındaki asker öz be öz kardeşidir.
Beni anlayabileceğinden veya anlamak istediğinden şüpheliyim. Ancak sorunu çözmemiz için el ele vermemiz gerekiyor. Diğer duruma gelecek olursak (Kürtler e yapılan ırkçılık neden diğer azınlıklara yapılmıyor gibi bir soru);Kürtler tarih boyunca dilini konuşamamak, kimliğini belirlememiz, Kürtçe şarkı dahi açıp dinleyememek gibi daha birçok eziyete tabi tutulmuştur. Kürtlere ırkçılık yapılmasının nedeni Kürtler in asimile olmayışıdır. - +1 yıl
Asimalsyona karşı çikan Kürtler aşağılamalara,2. Sınıf vatandaşa indirgenmeye başlanmış ve daha da sert bir tavır takınmak zorunda kalmıştır. Bu durumlar Kürtler i kandıran iğrenç ve kahrolası bir örgütün oluşumuna yol açmış, ayrıca halki kutuplaştiŕmiştir. İşte sorun burada:Biz KÜRDÜZ. Kürtler Kürt oldğu halde Türküm denmeye zorlanmiştır. Bu Türklere de yapılsa aynı duruşumuzu Türk kardeşimizin yanında da alırız. Ancak senin bu yorumun halkı kutuplaştırmaya yönelikdir. Umarım anlamışsindir. Bu kadar nefret edilmemizin sebebi kendimizi Türk kabul etmememiz, kimliğimizi korumamızdır.
Not:Bingöllüyüm, Kürtüm, CHP'liyim, muhtemelen çevrende benden daha çok ATATÜRK sevdalısı biri bulamazşın. Ama unutma, biz hatayı yapan ATAMIZ da olsa Babamız da olsa yanlışın karşısında dimdik duruyoruz. Yaşasın yav. Atatürk, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!
+1 yılmalesef fırsat eşitsizliği var.ben türk'üm sende kürt.ikimizi de hiç tanımayan bu ülkedeki birçok insan sana önyargı ile bakıyor.Zor bir durum ama senin yapman gereken insani vasıflarını ortaya çıkarman.öyle bir çıkar ki senin kürt olup olmadığını insanlar akıllarına bile getirmesinler.Dediğim gibi neden benim böyle bir durumum var senin yok dersen başta dediğim gibi fırsat eşitsizliği mi denir insanların önyargıları mı denir birşeyler demeye çalışırım ama açıklayamam.
Bazı insanların doğuştan terörist ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz.ACI AMA GERÇEK !05 Yorumla
Soran+1 yılşimdi aslen doğuluyum demesem sorun çıkar mı sence
- +1 yıl
elbet ortaya çıkacaktır ama sen vatanını sevmenin asgari şartları vardır onu sağlıyosan gerisi mühim değil
Soran+1 yılkızA DEDİM NBBBEE SANA DEĞİL
Soran+1 yılKARDEŞ SANA DEĞİL SON YORUMM AŞAĞIDAKİ ARKADASŞA a: ddd
bak hemserim birincisi kürt ol türk ol su soruyu sorarken gizli sorma bende kürdüm ve burdaki arkadaslarin hemen hemen hepsi bunu biliyor dogu kökenli olman kötü bir sey degilki delikanlisin mertsin merhametlisin cesursun dobrasin ve kisacasi insansin böyle sorularda kendini gizleme bizler özümüz neyse oyuz ben alman vatandasiyim ama aslen agri-eleskirtliyim bunu almanida biliyor türküde kürdüde cok gurur duyacagimiz meziyetlerimiz var kültürümüz var dilimiz var dinimiz var kisacasi milletimiz var ve biz müge anli gibi ayrim yapmiyoruz
00 Yorumla- Diğer konusunda 854 cevap paylaştı.
+1 yılneden sorun ciksin ki doguluyum dedigin zaman? Benim Ailem Milliyetcidir, ama benim sevgilim aslen Tuncelili evlenmeyide düsünüyorum..pkk yi desteklemedikten sonra benim icin hic fark etmez.. ayni ülkenin insanlariyiz, bunlari kabul eden kardeslerimize can kurban :) Bölücü düsünceler kuranlarada lanet olsun bukadar ;)
20 Yorumla
+1 yılBenim babamın tarafı da doğulu,hatta şu anda neredeyse türklerin yaşamadığı bir yerliler.Fakat babam orada doğmamış orada büyümemiş.Kürt de değiller.Kürtçe hiç bilmezler zaten Şimdi şu ayırımı yapmak gerek,kürt farklı pkk farklı.Pkklıysa gördüğüm yerde öldüresim gelir o ayrı.Fakat soracak olursanız kürt sevgiliniz oldu mu hayır olmadı olsun ister misiniz hayır istemem.Benim gibi Atatürk aşığı olursa olabilir ancak.
22 Yorumla- +1 yıl
eksik olsun kemalist hatun
- +1 yıl
Atatürk'ü sevmeyenler bu ülkeden eksik olsunlar bence.
ben de doğuluyum bir kere soruldu o soru kürtmüsün diye ne farkeder senin türk olduğun ne malum dedim sustu...her doğulu olan kürtse kürt oluruz ne olacak hala görmüyormusun pkk ya bile ermeni yahudi ler katılıyor...çok az derecede TÜRKİYE den insan çıkıyor...bu tür konuları dert etme ama şu problem var kardeşim ne yazıkki batılı insanlar doğululara pek kız vermeyi istemiyolar...ANKARA ötesi yok onların gözünde :)
32 Yorumla
Soran+1 yılhadi ya parayı bulsam görürsün o zman:D sıraya dizilirler
Seviyorsam zulu bile olur. Bir zuluyu seveceğimi zannetmem ama bir kürt'ü sevme ihtimalim vardır ki kürtlerin içinden güzel kızlarda çıkmıştır. Gözlerimle şahidim...
Varyag dediğimiz Doğu Vikingleri Kafkaslardan İran'a doğru inip Kürtlerle karışmışlıkları var mesela. Onun etkisiyle sarı saçlı mavi gözlü bir kürt'e bile rastlayabilirsiniz...00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstemem. Kendince çok iyi insan olabilir. Yetişme tarzımız ve çeşitli görüşlerimiz uymadığı için birlikte bir hayat geçirmek hemen hemen imkansız olur. Ayrımcılık vs. diye etiketlemeyin bunu. Davul bile dengi denginedir çünkü.
Ayrıca her hafta, evimde 5485448 kişilik misafir ağırlayacak sabrım ve de rojin, ciwan haco vs. dinleyecek kulağım yok.
Kendini yetiştirmiş salt insana lafım yok.45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBuradaki Kürt öznesi, Rus, Japon, Slovakyalı, Katolik, Şaman, Bok-Püsür olarak da değiştirilebilinir.
Soran+1 yılhhhahah :D ben evlensemde ole bir hayatım olmaz dostum
Cevap sahibi+1 yılSeni değil, sorduğun soruyu dikkate aldım arkadaşım.
Soran+1 yılo kadar misafirim yok ayrıca :d kürtçe bilmem aslen oyle işte
Kürt yada türk olmus ne farkeder ? İnsan olsun yeterli benimde önceden cıkdıgım sevgilim doğuluydu(TatvanLı). Tabiki sevdiğim yönleri kadar bi okdrda sevmediğim yanlarıda vardı. Mesela kolay kolay affetmiorlar onları kararlarından döndürmek zordur Çok inatçı bir kişilikleri vardır ama Kürtlere de iyi davranırsan iyi geçinirsen senden hicbirseyi esirgemezler seni kendi öz kardesinden ayrı görmezler (:
11 YorumlaÇünkü bazı insanlar cahil.
Bazıları da terör lanetine can kaybetmiş,şehit vermiş kişiler kinleri vicdanlarını bastırıyor.
benim gibi düşünenlerde vatan hainliğiyle suçlanıyor.
özünde ne olursan ol kardeşim.ancak insan ol..genel konuşuyorum yanlış anlama.
özün kökün kanın kürt ise bile T.C. vatandaşısın.hainlik etmedikçe,bu gerçeği inkar yoluna gitmedikçe özünün kürt olduğunu bilmek beni rahatsız etmiyor.01 Yorumla
+1 yılkürt ü terörle karıstırmayın arkadaşlar.kökeni ermenidir ve israil amerika iş birlikçileridir.dogudaki kürtler baskı altında oldugu için bazı şeyler yapıyorlar.merak etmeyin terörün için de türkte var hatta bundan para kazanan iş adamlarıda cabası..derin işler ;)
10 YorumlaAnnem kürt babam Türk - Benim için milliyet kavramının zerre kadar değeri yok. Irkçı tutuma saygım da yok. Zekası yerinde olan kimse birini memleketiyle değerlendirmez. Tamam önyargısız olmak mümkün değildir. Öğrendiğimiz her yeni şey önyargı yaratır fakat davranışlarımızı, tutumumuzu mümkün olduğunca önyargıdan uzak yapabilmeliyiz. PKK yı desteklemiyorum fakat salt haksız olduklarını da düşünmüyorum. Adam canını veriyorsa, dağa çıkıyorsa bir sebebi de var...
01 Yorumla
+1 yılayenn güzel bir soru olmuş bunu batıda doğup büyümüş bir doğulu olarak ben de hissediyorum. o kadar rahatsızım ki bu durumdan hoşlanıp kendi ayağuyla gelen herif ankaradan ötesini at diyor benm de ona bişi diyesim geliyor ama neyse. hertürlü konuda ondan üstünüm daha kültürlüyüm iş bu mesele olunca ezilmek de nesi. dalasım geliyor böylesine
10 YorumlaAslında kürt birinden çok hoşlanmışdım zamanında o da benden ama öğrenince soğudum yani uzak gelıyo ondan yoksa dışladığımdan değil belkı çok ıyı bırıydı bılemıyorum
61 Yorumla- +1 yıl
adın zaten neden soğudunu yeterince anlatıyor dişi kurt.
Ben soruna açık sözlülükle cevap vereyim.İstemezdim.
Çünkü sabah birgün bir namus cinayetine veya bir töre cinayetine kurban gitmek istemezdim.Riskli bölgelerde yaşayan insanlarda her zaman için bir risk faktörüdür.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim baba tarafım urfalı ama kürt değiller .soyumuz türkmenistan dayanıyormuş.ve benim kürt bi sevgilim oldu.sonrada öğrendim tabi.ama emin ol diğer erkek arkadaşılarıma göre daha İNSANDI.açık açık söyle ne var bunda.kabul etmiosa yol ver gitsin.önemli olan insanlık yahu..
00 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Biji Atatürk! Biji Türkiye diyebilen kürt bendendir.benim kadar Türktür
14 Yorumla
Soran+1 yılbiji atatürk biji türkiye :D ama türk de değilm kürtdee aslen arabım ama doğulu olduğum için kürt muamelesi görüoum soyum sopum çok karşık benim .d
Soran+1 yılyok be dostum o ben değilim
Önyargı işte bütün mesele bu.Koymuş bazı insanlarımız kafasına şu şehirdekiler kesin kürttür ve kesin pkkdır diye öyle sürüp gidiyor.
20 Yorumlakürt olmak suc degildir kürtce konusmak da suc degildir, tanistigim hic kimseye nerelisin diye sormadim ama hic kürt sevgilim de olmadi.
12 Yorumla
Soran+1 yılee yakışıklysa ne dersin :D
benim kurt sevgılım vardı çok ta iyi biriydi... ama biti yürümedi çunku aılem onu ıstemıyodu... suç aılemde...
31 Yorumla
Soran+1 yılneden ki ? istemiyodu iş güç ?
Kürt ama pkk yandaşı olursa asla olmaz.Diğer türlü her normal kızda aradığım özelliklere sahip olursa sorun yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılMATEMATİK ZEDENİN YORUMU BIRAYA AİİTİRR
doğudaki kan ve katliama bak sebebini anlarsın...
maalesef bende kürtlerden uzak durmak gerektiğini düşünenlerdenim...
kusura bakma ama böyle...43 Yorumla- +1 yıl
o zaman benden de uzak dur arkadaşım, çünkü rahmetli dedem çanakkale gazisi, babam kıbrıs gazisi, ben ise diyarbakır licede askerlik yaptım 18 ay kelle koltukta gezdim doğal olarak psikolojik gaziyim diyebiliriz..! peki nerelimiyim siirt'liyim kökenim kürt ama yukardaki allah şahit olsunki, senden ve senin gibi düşünen milyonlarca türkten daha çok seviyorum alyıldızlı bayrağımı ve vatanımı..!
Kürt bi sevgilim olabilir ama ırkçı bi sevgilim olamaz asla!
Pkk'yı savunmadığı onun tarafından olmadığı sürece ayrım yapmam.00 Yorumlaböyle bir soru bile ayrımcılığa götürür insanı götürmsede ayrımcılık yapanları harekete geçirir..bu mevzuları burda açmak doğru değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.Soruyu sorarken ayrımcılığı yapıyoruz farkında olmadan.Şimdi bu kürt dediğin insan ben Türküm der mi bu saatten sonra.
- Diğer konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılKürk sevgilimin olması sorun değil sorun aile durumlarımız.
00 Yorumla Kürt ayrı pkk ayrı. Bunu ayıramiyacak insanı sen ipleme zaten
25 Yorumla
Soran+1 yılee dostum öldürmekle bitmezzz bu iş pkk insan kaçırıyor militan etmek için
Benim çok kürt arkadaşım oldu.Sevgililerim de oldu.Kürtleri seviyorum.Herkes aynı düşünmez.Takılma bunlara :)
01 Yorumla
+1 yılseninle alakası yok, kurunun yanında yaşta yanıyor işte..
bölücü kürtlerin yaptıkları yüzünden bütün kürtlere önyargılı bakılıyor.30 YorumlaKürt olsun türk olsun yada diğer ırklar farketmez hepimiz bu vatanın evladıyız. Ben ayrımcılık yapmıyorum insanı insan olsak görüyorum.
20 Yorumla
+1 yılDoğulu olman hiçbir şekilde etnik kökenin hakkında bilgi vermez. Doğu oldukça karışık.
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen aslen arabım ama annem istanbulun doğuya sürülen isyankar osmanlı sahzedelerinnndeom oldupunu soyledi :D
- +1 yıl
Doğuluyum fakat kürt değilim ben de.
Offf şu saçmalığa artık son verilmeli bence kürt , türk , alevi , sünni , gavur ,müslüman ne farkeder? İnsan değil mi oda?
01 Yorumla
+1 yılpkkcı olmamak kaydı ile belki ama asilmile olmuş biri olmalı
10 Yorumla
+1 yıltürkiyede 25 milyon kürt var
22 Yorumla- +1 yıl
Türkiyede 15 milyon kürt var oda zazalarda dahil edersek sallama yapma burada
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. nerelisin?
01 Yorumla- +1 yıl
Bak kardeşim ben aslen giresunluyum ama görünüş itibari ile kürtlere benzetildiğim çok oluyor vanlımısın? ağrlımısın nerelisin bu tip sorular insanı yoruyor seni anlıyorum buna göre yargılanmak bizi bu hale getirenlerin amacına ulaşmış olduğunu gösterir nereli olduğunu merak ettim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar