Arkadaşlar şimdi şöyle bişey var. Ben normal namaz abdesti alıyorum. Namazımı kılıyorum vesaire. Zaman akarken istemsiz bir şekilde yelleniyorum. Ama ufak ufak. Engelleyemiyorum da. Oturduğum yerde sessiz sedasız gidiyo. Kuran kursunda da oluyo. Napıcağımı şaşırıyorum. Abdest ala ala bir hal oldum. Ne yapayım bir akıl verin..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıl(Şeytan namaz kılanın makadına hafifçe dokunur. O kimse bunu yel zanneder. Böyle durumda, koku veya ses duymadıkça namazınızı bozmayın.) [İ. Ahmed]
(Özetle yukarıda yazana göre şeytan bize parmak atıyormuş namaz esnasında abdestimizin bozulduğunu zannedelim diye)
Şaka bir yana 4 hak mezhep de yellenmeyi abdesti bozan şeyler arasında saymıştır.02 Yorumla
Soran+1 yılYani sonuç olarak abdestim bozulmuyor dimi.. Ses ve koku yok çünkü. Kendi kendine yelleniyo
Cevap sahibi+1 yılHayır. Abdestin bozuluyor. İyisi mi diyanetin fetva hattını ara
En İyi Cevaplar
Müslüman olduğum zamanlarda olurdu bana da araştırmıştım baya bir sonuçta edindiğim bilgiye göre eğer gerçekten abdestini kaçıracak bir şey varsa evham değilse o zaman her namaz vakti için ayrı abdest alacaksın ve sonrasında istemsizce bozulsa bile bozulmamıs olacak zamanında iyi müslümandım bende :D
070 Yorumla
Soran+1 yılMüslümandım ne demek ya anlamadım 😳😳😳
Soran+1 yılDeist inanmak değl mi zaten deist neydi ya
Soran+1 yılOhaa manyak mısın seeeen peygamberlere niye inanmıyon harbiden?
- +1 yıl
Kimsenin inancına saygısızlık etmek istemem ama bütün kitaplar insan aklıyla yazılmış olduğu apaçık ortada okuyan karşılaştıran ve sorgulayan insan görür bunu ama korkudan gelen iman sahibiyse insan sorgulamaktan korkacağı için hristiyan da olsa yahudi de olsa müslüman da olsa benim inancım doğru der çünkü sorgulamaktan korkar
Soran+1 yılOhaa sözlere baak. Peki nasıl bu düşünceye vardın?
Soran+1 yılBen inşallah bir müslüman olarak kendi görüşümü bildireyim sana. Ben sorgulamaktan hem korkuyorum hem de korkmuyorum. Çünkü sorgulanacak şey vardır, sorgulanmayacak şey vardır. Ben kalkıp da mesela neden ilk Hz. Adem yaratıldı da ben yaratılmadım diyemem çünkü Allah ın emri oymuş öyle olmuş. Ben kalkıp neden hristiyanlık hak din, neden incil hak kitap diye soramam çünkü en başından Rabbim böyle emretmiş. Onun emrettiği, onun istediği şeyleri sorgulamak biz müslümanların haddine düşmez. Zaten sorgulayan da dinden çıkar BENCE...
Soran+1 yılPardonnn yanliş yazmışım. Neden hristiyanlık hak din değil neden incil hak kitap değil diye soramam dicektim...
Soran+1 yılKorkacak bişiyim kalmadığında derken?
- +1 yıl
Senin sorduğun soru yanlış o yüzden haklı gözüküyorsun. Senin sorularına ben de cevap veremem iman etmiş olsam ama şu soruyu soruyorum ben;Tanrı insanlığa müdahale ediyor da neden bu kadar zulme bu kadar vahşete gözünü kapatıyor? Ben insan halimle içim sızlarken merhametli tanrı neden hiç bir şey yapmıyor? Benim en çok sorduğum soru bu bir gün hesaba çekilip neden emrime itaat etmedin derse ve benim de cevap vermeme izin verirse şunu söylerim ona "Sen emir gönderirken insanlara zulm ediliyordu sen o mazluma sahip çıksaydın senin emirlerine sahip çıkardım sen ben doğarken de ölürken de yok gibiydin varlığını göstermedin bana emirlerinin senden geldiğini nereden bilebilirdim" derim
Soran+1 yılBişey söyliyim mi.. Valla hiç bişi anlamadım. Daha basit bir dille anlatabilmen mümkün mü 😕
- +1 yıl
Kısacası beni yarattın bana din gönderdin beni sevdiğini ve ne istersem yapacağını söyledin dua edin ben sizin dua etmenizi istiyorum dedin de neden dualarımızı kabul etmedin diye sor :) Sonuna da hayırlısı buymus demekki diye cevap verme :D Emir veriyorsa ve sorgulamamızı istemiyorsa varlığını hissettirsin bize kalben inanalım korkuyla değil. Mesela zalim zulmünü işlerken cezalandırsın ahirete bırakmasın ki evet tanrı bizi koruyor ve kitabında da söylediği gibi mazlumun yanındaymış diyelim ve kitaba iman edelim
Soran+1 yılNeden mi dualarımı kabul etmedi? Bir bildiği vardır derim ✌
Benim istediğim şey iyi mi kötü mü benden iyi Allah bilir. Çünkü o herşeyin en iyisini bilendir. Şimdi atıyorum ben burada seninle knşyorm ya, ben kendi çapımda senin fikirlerini öğrenmeye çalışıyorum eğer olursa ikna edebilmek istiyorum ve neden böyle düşündüğünü çözmeye çalışıyorum ve senin sorularına olabildiğince mantıklı düzgün cevaplar vermeye çalışıyorum. Ben kendi düşüncemle iyi biriey yaptığımı düşünüyorum halbuki ya tam tersine kendimi şüpheye düşürebilme tehlikem varsa? Ya farketmeden yanlş yapıyorsam? Allah bilir... ay dur örnek yanlış oldu.. Mesela ben bir dilenciye para verdim ya da vericem yoldan geçerken.. Ben onun evine para götürceğini düşünerek verdim ya da veriyorum o parayı di mi.. ama halbuki onu çalitran başka biri yani kötü bir adam varsa? Ve benim ğarayı vermeme engel bişi olup da ben mesela acil bir işim çıkarda oraya gidersem ve ğarayı veremeZsem? Yani Allah onun dahaiyisini bildği için benim kötü bisi
Soran+1 yılYapmama engel olur.. Ben kendim üzülürüm ona o parayı veremedm diye ama aslnda Allah bni korumuş olur ki o kötü ama para kazanmasın diye.. Ben bunu bilemem tabii
Soran+1 yılAklma yaşadığım bir örnek geldi dur anlatıyım. Benim bir sevgilim vardı. Çok aşıktık birbirimize. Evlenmeye kadar ciddi düşünüyoduk hatta. Ben onu çok iyi biri bilirdim. Zaman geldi bu benim kanıma girdi bana duygu sömürüsü yaptı bana oyun oynadı ona olan aşkımı ve zaafımı kullandı kendi nefsi için ve şu an anlatamicağım bisi yaptı bana.. Ve bunu kardeşm kdr sevdğm bir kıza iftira olarak beni kansız göstererek anlattı. Kız haliyle beni namussuz biliyo onun yuzunden.. Ben onu iyi bilirken sonu da Allah bir şekilde onun pislik biri oldgunu bana gösterdi ve benden aldı onu.. İyi ki de almış..
Soran+1 yılKısacası hiçbişiyi Allah dan iyi bilemeyiz
- +1 yıl
Ne dedim ben sana ! Hayırlısı buymus demeden cevap ver dedim sen yine inancını katarak cevap verdin :D İnansam ben de öyle cevap verirdim önemli olan beni anlamaksa benim gibi düşün :D Dilenci meselesine gelirsek tanrının merhameti malum değil mi? Peki insanların dilenmesini izleyen tanrının merhameti nerede? Niye dilendiriyor ona inananları? Hadi bana yapsa ceza veriyor diyim ama inanan insana veriyor acıyı :D Şunu da söyleyeyim ben inançsız biri olarak neden cezalandırılmıyorum? Küfür ettim tanrıya ceza vermedi her şeyi öbür tarafa bıraktığını söylerse bu tarafta onun varlığına nasıl şahit olcam?
Soran+1 yılOnu da açıklayayım.. Sen şu an Rabbim in niye müdahale etmediğini anlamıyon ya, niye bişi yapmıyo bak ben onu inkar ediom küfür ediom niye bana bişi yapmadı dion ya, o gün gelir sana oyle bişi yapar ki, oyle bir musibet verir ki, haa ben şunu şunu yaptım da bu oldu dersin.. bir tanıdıktan örnek veriyim tam isabet olur. Tanıdığım bir karı koca vardı.. Bunların iki oğlu bir de kızı vardı. Oğullarından birini diğer evlatlarından çok dha severlerdi.. Çünkü o farklıydı. Bu karı koca, avam arkadaş çevresiyle içkili ortamlara vs. girermiş. Kadın, saçlarını süslü püslü yaptırırmış ojeler rujlar ooo bayağı süslüymüş.. Adam da içki içermiş.. Kadın titiz iş, eşini, çocklarını, evini çok titiz tutarmış. Çocuklarını da öyle yetştrmiş. Neyse, bunlar gayet güzel bir avam hayatı yaşıyorlarmış.. Allah a ibadet de yok.. Ee kötülüklerin anası içki var daha ne istiyon.. Neyse işte zmn gelmş bu ana babanın gözbebeği ikinci oğlu beyin tümörü olmuş.. 1,5 sene yatmş ve 95 yılında vefat etmiş.. DEVAMI VAR BEKLE..
Soran+1 yıl1995 yılında çocuk vefat ettiğinde henüz 15 yaşındaymış.. Anne baba feryad figan.. Babayı bilmem ama anne hayata küsmüş.. Diğer kalan iki evladının da dikkatini çekmiş.. Anne kendine gel demişler.. Kadın napcağını şaşırır vaziyetteymiş... Ya kendiler farkediyor, ya da bunlara biri söylüyor şunu: bu, Allah ın onlara bir (tabiri caizse) tokadıydı... Sen benim emirlerime uymazsın he mi ben de senin göz bebeğini alırım allll... Der gibi... Rüştü evlatlarını toprağa verirler.. 1996 yılında da (ben) büşra'larını kucaklarına alırlar.. Annem beni ilk istememiş çünkü rüştü abimi unutturacagımı düşünmüş.. Sonra annemi uyarmşlar saçmalama filan diye.. annem bana hamile kalmadan kapanmş.. Bana hamile kalınca da hep elinden geldiğince dini şeylerle ilgilenmeye başlamış.. Sonucunda da şu an hafızlığa giden bir kızları olmş 😊
Soran+1 yılBu arada tövbe etmişler demeyi de unuttum.. Babam içkiyi bırakmış. Annemle babam tarikata girmişler.. Ben de doğduğumdan beri inşallah tarikattayım
Soran+1 yılCevabını bekliyorum
Soran+1 yılYok sen uçmuşsun.. Bu ne yaa.. Anam ben o kdr sabırlı değilim.. Sana ne diyom ben.. İmtihan diyom.. Abimin ölümü anamla babama ceza olmş ama o daha doğmadan ölenler ise imtihan oluyo..
- +1 yıl
Yani böyle boş efsanelerle kendinizi kandırmayın inanıyorsan ve korkudan değil kalben inanıyorsan içini rahatlatmak için aç oku araştır sorgula allah daha iyi bilir deyip bilgiye kapatma kendini hem sizin ilk emriniz oku değil mi? Oku işte her şeyi oku ufkunun açılmasına gözlerinin uzakları görmesine izin ver
Soran+1 yılOna bakarsan sen de ölcen ben de ölcem zamanı gelince.. Ölümü zmnı gelince herkes tadıcak.. Konumuz vay niye o günahsız öldü mü?
Soran+1 yılYaw kıyamet geldiğinde tüm canlılar ölcek beyin derdndesin arkadaş
Soran+1 yılNeyin derdindesin
- +1 yıl
İmtihan filan yok diyorum ben de sana güzel kardeşim. Tanrı bana emir veriyorsa ya kendi getircek vercek ya da ondan geldiğine ikna olmamı sağlayacak yoksa ben niye bir insanın sözleriyle tek bir sefer geldiğim dünya hayatını kendime zehir edeyim? Onu yeme bunu içme şunu yapma diye bir insanın sözleriyle esir hayatı niye yaşayayım? Tanrının emriyse tanrı benim sorularımı cevaplayacak şekilde bir hayat sunsun. Zalime yol mazluma acı vermesin
Soran+1 yılÖyle mi? Aç marifetnameyi oku o zmn...
Soran+1 yılAyrıca ben sana efsane anlatmadım yaşanan bişi anlattım annem babam ablam abim yaşamış l*n bunları.. Evet inanan da ölüo inanmayan da... Sen de ölcen zmnı gelnce bende.. Sen zoru bırakıp işin kolayına kaçıyorsun Allah a inanmak zor geliyor.
- +1 yıl
Valla ben imam hatip okudum hadis fıkıh siyer kelam derslerimiz vardı çok şey öğrendim bugün de dini konuda çevremde kimse benimle yarışamaz epey iyi yetiştirdim kendimi müslümanken gerçekten iyi bir müslümandım bilgi ve inanç bakımından. ama bildiklerim yakınlaşmamı değil uzaklaşmama neden oldu. Sana bir örnek vereyim ünlü bir din hocası vardı tv de çıkıyordu adı Yaşar nuri öztürk. Bu adam da dini ilim sahibi okumuş öğrenmiş liahiyat mezunu ve profesör ama adamın inancı deizm :D Çok güzel bir örnek bence :D
Soran+1 yılSevgili arkadaşceyizim.. Öncelikle soruma "neden imtihan diye bişi yok?" İle başlamak istiom. Niye imtihanın olduguna inanmıon?
Allah u teala cemalini (kendini) dağa göstermiş dağ paramparça olmuş o güzellikten yaa ne diyom sen.. Dağ dayanamamış sen mi dayancan onu görünce? Allahu teala ile peygamberimizin arasına bile hz. cebrail girmiş o Rabbim ile peygamberimiz arasında aracı olmş, sen basıl diyebilirsin vay niye direkt o emri bana kendi vermio diye? Sen kendini çok üstün biri olarak mı görüyon? Rabbim en sevdiğine efendimize bile aracı göndermş vahiy için emirler için.. Sen nasıl bunu dersin açklar mısn lütfen?
Soran+1 yılKendine örnek alcak başka birini bulamadın mı?
Bende imamhatip mezunuyum nolmş?
İyice araştıran ya alim olur ya deli ya da dinden çıkar dedikleri bu olsa gerek.. Herşeh merak edilmez diye bir laf var bilion dimi.. Biz bu sınırlı beynimizle ne kdr daha sorgulayablrz? Ne kdrını algılayablrz? Ama O Allah ki herrrrşeyi bilendir- +1 yıl
Neden imtihan diye bir şey olsun diye cevap vereyim :) tanrı her şeyi bilmiyor mu zaten :) Muhammedi benden üstün kılan ne? o da insan olarak yaratıldı bende insan olarak yaratıldım ve ben demiyorum ki sana tanrı göstersin kendini namahremse göstermesin ama emrin ondan geldiğini bileyim :D
Soran+1 yılYa yeminle seni islama döndürebilmeyi o kdr isterdim ki. Ama benim bilgilerim de sınırlı. Niye lüzumsuz yere merak edip araştırma yapayım beynimi doldurayım?
- +1 yıl
Bilgi ve araştırmak lüzumsuz mu? Eğitime bakış açınız bu mu? Benim de bilgilerim sınırlı ama sınırları genişletmek bizim elimizde. Sen inanmak istediğin için inanıyorsun ve korktuğun için inanç zaten bu şekilde olur ve görmediğim kanıtlara inanmadım diye tanrı da olsa kimse benden hesap soramaz
Soran+1 yılNamahrem kavramı yanlızca fani olanlar için yani insanlar için geçerlidir.. İhlas suresinde de geçtiği gibi Allah doğmamış ve doğurulmamıştır. O tektir. Onun hiç bir dengi yoktur." Yani kısaca onun cinsiyeti yok ki bize namahrem olsun.. Cinsiyet kavramı biz ölümlü canlılar için geçerlidir. bir örnek daha: senin kızın olsa p sana namahrem olmaz.. Bunun sebebini de bilirsin heralde di mi?
Sen madem imamhatip mezunusun bu yukarıya yazdmlarımıu bilmion mu?
Soran+1 yılAllah bizi yaratan zaten.. Bzm herşeyinizi bilio.. Namahremlik kavramı onun için varolmadı bayan ve baylar için geçerlidir...
Soran+1 yılAllah tan başka hiçbirşeyden korkmamalıyız.. Adı üstünde ALLAH TAN BAŞKA KİMSEDEN... Allah tan korkuyoruz çünkü onun emirlerine itaat etmezsek bizi cezalandırabilir.. Cezalandırmayabilir de.. Ahirete bırakabilir de.. Bu Allah a kalmş..
Bir yandan da Allah'ı seviyoruz çünkü bizim bu denli güzel nimetler vermiş 10'u şükredebilmemiz için azalar vermiş atıyorum göz kulak el dil filan
Soran+1 yılMesela ben senden korkmuyorum mesela bak. Çünkü senin bana verebileceğin ceza allahtan Allah'ın verebileceği cezadan daha kötü daha büyük olamaz ya da Allah'ın verebileceği uyarıdan diyelim
Soran+1 yılNe bileyim sen de namahrem deyince ben de şaşırdım zaten hemen açıklayayım dedim. Peki diğer dediklerinde açıklama getir
- +1 yıl
:) Benden zaten niye korkasın ben tanrı kadar merhametsiz miyim :D Ben tanrı dahil hiç bir şeyden korkmuyorum çünkü ben böyle bir insansam iyi veya kötü böyle olmamın sebepleri var ve eğer tanrı beni doğru yola iletmemisse bana ceza da veremez nitekim o ayetlerinde de belirttiği gibi dilediğine doğru yolu gösterir dilediğini saptırır :D
Soran+1 yılEvet haklısın dilediğini saptırır dilediğini doğru yola yönlendirir ama bize de akıl vermiş ki doğruyu bulalım. Doğru ile yanlışı karşımıza koymuş önümüze koymuş bu doğru mu yanlış demiş istediğini seç kulum demiş sen istersen yanlışı seçersin istemezsen seçmezsin gider ki doğruyu seçersin bu sana kalmış bir şey ama kötü seçtiğinde sonucunda gazaba uğrayan sen olursun doğruyu seçtiğinde de sonucunda mükafatlandırılacak olan yine sen olursun kararı sana bırakmış sen de imam hatip okumuşun sen de biliyorsun
Soran+1 yılTek sana şunu sormak istiyorum sen nasıl Allah'a merhametsiz diyebiliyorsun
- +1 yıl
Sen bilmiyorsun sıkıntı orda işte :D Tanrı irade vermiş ben islamiyet seçmişim diyelim ki sonra bakmışım yanlış giden birşeyler var islamiyetten çıkmısım peki bu durumda tanrı bana irade verdi de ben mi çıktım yoksa ayette de belirtildiği gibi o mu beni saptırdı :D sence de saçma ve çelişkili değil mii :) Tanrı neden net olamamıs neden bugün bile hala kuranda insanların anlamadığı yerler var? Emir veriyo verdiği emir belli değil nasıl iş bu tanrım :D
Soran+1 yılTamam araştırmak lüzumsuz değil eğitimde lüzumsuz değil Allah'ın ilk gönderdiği ayette oku emri verilmiş ama fazla merakta iyi değildir Her şey bileceğiz diye de bir şey yok yani o yüzden fazla araştırmaya gerek yok tamam merak edersin araştırsın ama abartmaya gerek yok
Soran+1 yılTamam sayılı alim var sayılı Allahın kulu var Allahu Teala tamam hepimizi seviyor ama Allahın sevgili kulu tabiri ile adlandırılan bazı kişiler vardı sen de biliyorsun bunu sonuçta biz Peygamber değiliz ki o kadar derin bilgiye sahip olalım ya da algılama kapasitemiz çok değil ki her bir şeyi algılayabilelim her bir şeyi doğru olarak bilebilelim
- +1 yıl
Of eğitimi araştırmayı öğrenmeyi fazlasına gerek yok diyorsun :( Ya ben sana ne anlatabilirm bu saatten sonra :( islam ülkeleri bu yüzden ezik bu yüzden gayrimüslimlerin götünü topluyo ve gerçekten çok iyi oluyor öğrenmeye gerek yok diyen bir insan ve aynı düşüncelerden oluşan bir topluluk :( insanlığa ne faydası olabilir ki hiç olmasın daha iyi :(
Soran+1 yılSana bunları bana açıklatmakla acaba kötü mü yapıyorum onu da bilmiyorum eğer kötüyse allah affetsin Ama allah merhametlilerin en merhametlisidir ayette de geçtiği gibi mesela yoksullara yardım dernekleri var durumu olmayanlara yardım ediyorlar Buda bir vesile ile zor durumda olanlara Allah'ın müdahalesi olmaz mı bir de böyle düşün yani direkt Allah haşa kendi eliyle gelip vermez ki o yardımı vesileyle gelir o yardım
Soran+1 yılSen bardağın dolu tarafını değil boş tarafına bakıyorsun o yüzden böyle düşünüyorsun bence
Soran+1 yılVerdiği emir belli değil diye bir şey yok Arapçadan türkçeye tercüme ediyorlar İngilizceden türkçeye bile tercüme ederken her kelime doğru bir şekilde mi tercüme ediliyor herkes kendi işine geldiği gibi algılıyor da ondan
Soran+1 yılEvet bedir savaşından sonra öğrendi çünkü 40 yaşındayken peygamberlik geldi oku emri verildi ben okuma yazma bilmem ki dedi Rabbim yine oku dedi yine bilmem dedi sonra ayet indi devamında biliyorsun zaten
Soran+1 yılEvet evet kendi için bunu yapan dernekler var ama gerçekten yardım etmek için olan dernekler de var yani gerçekten insanlar var bunu bilmen gerekiyor
En basitinden sen de ben şu anda anlaşamıyoruz yani niye illa araplari kattın ki Kuranıkerim arapça olduğu için mi
Soran+1 yılBirbirleri ile anlaşamayan insanlar fikir farklılıklarından dolayı anlaşamazlar mantalite farkıdır bu. Allah dört hak mezhep vermiş bu mezheplerin başına da birer imam vermş bu mezhepleri kabul ediyor İnsanlarda fikrine göre meshep seçer
Soran+1 yılDuvarla konuşuyor gibi geldi sana çünkü seni dediklerini onaylamıyorum ben seni ikna etmeye çalışıyoruz sen direniyorsun işine gelmiyor ya da o yüzden sana duvarla konuşuyor gibi geliyor ve bu yüzden pes etti şimdide cevap yazmıyorsun peki sen bilirsin inşallah aklına ufacık da olsa soru işareti Bırakabilmişimdir ki tekrardan araştırıp hak yolu bulursun. Allaha emanet ol hayırlı akşamlar
Soran+1 yılHa sen illa İslam istemiyorsan yapacak bir şey yok sen bilirsin
Soran+1 yılTamam daha fazla bu konuyu konuşmayalım yoksa gerçekten iyi bir yere varmayacak bunu gördüm sen kendi fikrinle kal ben de kendi fikrimle kalayım
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet evham denilen duruma srbep acan bu olay ilmihal kitaplarinda da gecer eger istemsizce oluyosa koku ve ses olusmuyosa abdest bozulmaz
15 Yorumla- +1 yıl
Ben senin dedigin durumu biliyorum
Soran+1 yılAy gerçekten miii.. Çok saolun yaa.. O zaman rahatım.. Çünkü ses ve koku yok. Peki niye oluyo?
- +1 yıl
Hanimefendi orasi vucuda acilan bir kanal boyle seylerin olmasi anormal diil surelkli abdest almak insani yorar ve bezdirir siz metin olunuz
- +1 yıl
Aklima geldirahatlamaniz icin sunu da anlatayim bu da hadis kaynakli bir kuraldir surekli insana namaz icinde acaba eksik mi kildim yanlis mi okudum namazim bozuldu mu gubi evhamlar gelirse o namaz bozulmamistir abdest icin de aynisi gecerlidir bir sure abdest almayin o durumda bu durumun bir sure sonra gececegini goreceksiniz seytan size sagdan yaklasmayi birakacak allaha emanet olun
Soran+1 yılAllah razı olsun Allah a emanet olun 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılkasma kendini. :) psikolojiiktir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
14Cevap
+1 yılSesi ve kokusu yoksa ve eğer hissedilmeyecek kadar küçük bir şeyse abdest bozulmaz hadis böyle der.
21 Yorumla
Soran+1 yılSadece yelleneceğimi hissediyorum. Kendimı sıkıyorum ama fayda etmiyor. Çıkıyor.
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. İlaç alacaksın gazı önleyici. eurocarbon adlı bir gaz ilacı var..
00 Yorumladevamlı yellenirsen akacaksın elbette, abdestsiz kuarana dokunmak günahtır, ha birde tuvalete git tuvaletini yap gelmez belki, üşütme üşütürsen yine yellenirsin :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılyellenmek abdesti bozar onun için ya tutacaksın ya da her vakit abdest tazeleyeceksin :)
00 Yorumla
+1 yılya tutmalısın ya da her seferinde abdest almalı
10 Yorumla
+1 yılFasulye nohut yemeklerinden az geri dur
10 Yorumlabir doktara git üşütüyorsun demekki
00 Yorumla
+1 yılYasama sevincimi elimden aldin:///////
03 Yorumla
Soran+1 yılSana yorum yap diyen oldu mu? Zor durumdayım, yardım istedim yardım edenler de oldu. Sen çekilebilirsin...
- +1 yıl
Dovseydin bide bari :/ ben mizah amacli dedim, onu, ozur dilerim gercekten kimseyi kirmak degil amacim :/
Soran+1 yılCiddi bisi soruyoz surda, mizahın sırası mı!
Eee senin gotunun derdi bizemi dustu
11 Yorumla
Soran+1 yılLa sanane
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılabdest alıcaksın yapıcak bişe yok
00 Yorumla - Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılkokusuz olaydı iyiydi
00 Yorumla sor onu hocaya fetfası vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldoktora git, normalde hemen abdest tazelemen gerek
00 Yorumla
+1 yılTıpa tak
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?