Ben kimseye borç veremiyorum. Çok zor geliyor. Cebimde bir balya para olsa bile yok diyorum isteyene.
Yakın çevreme verdiklerimi borçtan saymıyorum. Yanlış anlaşılmasın...
Yakın çevreme verdiklerimi borçtan saymıyorum. Yanlış anlaşılmasın...
Bır soz vardı kadım tostcum cemıl abının dukkanında ;
Borc ısterken kuzu gıbı yalvarır,
İtımat etsek borca cok sarılır.
Borcunu ode desek sana darılır.
Borcunu oderken aslan gıbı kabarır.
Dıye. Bence cok guzel. Yorumumuda acıklıyor :D
Kula avuç açmak zor olan..
Veren el alan elden üstündür..
Teşekkür ederim.
Kimseye borç para vermek istemiyorum. Bana borcu olanlar var ve borcunu ödemiyor. Allah (c. c.) onları hidayete ulaştırsın. 10 kuruş 10 kuruştur gözüyle bakmaya başladım hayata.. 😞😒
Hayatımda hiç kimseden borç istemedim o yüzden bu soruya verecek cevabım yok :)
Cevap
17Cevap
Borc verdgim kisilerden borcumu istemek cok zor ceyhun malesef..
Daha vermem en son 400 tl yollamistim birine kirasini versin diye uzerinden 9 ay gecti sozum ona 2 ay icinde vercekti pust herif
Verdigim borclari toplasam kyk borcumu kapatirim cogu dostluklarim buyuzden bozuldu parayi verdigim kisiler ortadan kayboluyor
Yanimda 60 yasindaki teyze amca ayaktayken bile otobuste yer vermez oldum artik gerisini sen dusun
Oyle valla bedava diye hafta sonlari gune gidiyorlar istanbulu turkuyorlar ama otobuste nedense yasli olduklari akilarina gelior
İsteyemiyorum ben. Bende de olmadığından veremiyorum :D
Borç verdikten sonra geri ödeme zamanı geldiğinde " abi şu benim parayı verecektin ne oldu?" cümlesini kurmak bana daha zor gibi geliyo. Küfür ediyomuşum gibi hissediyorum. (Genelde söylemem, aylaaar sonra hatırlatmaya yüzüm olur anca)
Artık devir değişti, eskiden yüzü yerde borç istenirdi utanılırdı.
şimdi baş dimdik utanmadan borç istenir.
vermeye geldimi hakaret edilir.
Borç vermek daha çok zor.
borç vermek daha zor , birine 10 bin tl borc verdık 250 bin tlye dükkan alcak diye , 2 yıldır parayı alamıyoruz mk.)
abi zaman aşımına uğruyor resmen , adamın aklına gelmiyor mk başkasına borcu oldugu :)
tefeci : mod on yapcam sonunda :)
benim için istemek her zaman çok daha zor oluyor kim isterse istesin cebimdeki parayi paylasirim elimden geldigince destek olurum fakat isteyemem
İstemek zor.
Ama kendim verirken tereddüt etmem. Çünkü çevremde hep güvendiğim insanlar var.
Harika.
Verdiğin borcu geri istemek hepsini geçer. Dünyanın en zor şeyi. Çok saçma ama öyle
Verebiliyorum ama borç asla alamıyorum alsam babam çok kızar zaten. Kimseden borç almadım almam da
Herkese borç verebilirim çok basit ama istemeye gelince yakınımda olsa dünyanın en zor şeyi :D
Kişiden Kişiye Değişir bu. Ben Borç isteyemem. ama Borç isteyen arkadaşım olsa ıhtıyacı varsa gözum kapalı veırırımHanı Borç verdıgımde gerı donmeyecekmış gibi verırım.
İsteyemiyorum... İstemem... İstemedim de...
Ama istiyorlar YOK diyemiyorum hep KAZIK yiyorum afiyetle... :S
Borç istemek zordur. Onda var mı yok mu düşüncesi, ya çalış kendin kazan gibi şeyler demesinden korku felen vardır.
Borç istemek. Çünkü insanların karşısında isterken şekilden şekile giriyorsun.
Ben de kimseden borç isteyemiyorum. Vermek kolay da almak zor geliyor bana
borc isteyen olursa verırım borc olarak gormem istediği zaman geri verir
Param varsa borç vermekten çekinmem tabi yakın çevreme ama istemek çok zor ya kimden olursa olsun
Ay sonunu getirmek için sakiz bile almiyorum ben kimseye borc veremem ama çok yakin dostlarım için illaki bir zulam vardir
Varsa verirsinde istmek cok zor
istemek daha zor abi :)
Borç istemek zor bence :)
Verilen borcu istemek :))
Istemek daha zor bence.
senin de cebinde akrep varmış he.
öyleyse iyi, daha da çok samimi olmadıklarıma borç vermem, yine taklaya geldim istemeye de utanıyorum.
borç istemek allaha şükür istemedik şimdiye kadar
amin allah düşürmesin kimseyi :)
Borc istemek tabii ki :)
borç vermek zzor bence hocam :)
Ne borç alsın, ne de borç versin
İstemiyorum
istemek daha zor. en azından bana göre
Borç istemek daha zor.
Borç vermek cebimde akrep var😀
ne veririm nede alırım
Her ikiside çok zor
Borç istemek zor