Arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak beyaz minik bir tavşan aldım fakat şu içmiyor. Yemini falan yiyor onda sıkıntı yokta şu içmemesini dert ettim. Yavru tavşan şu içer mi? Ne yer, ne içer, nasıl beslenilir?yavru tavşan su içmiyor
Yeni tavşan beslemeye başlayan neredeyse herkes, “Tavşanlar su içer mi?” sorusunu soruyor. Bunun sebebi ise tavşanları su içerken görmemeleri veya nadir görmeleri. Sıcak kanlı ve memeli olan tavşanlar, her hayvan gibi suya ihtiyaç duyar ve su içer. Su bizler için nasıl bir yaşam kaynağı ise tavşanlar için de aynısı geçerlidir. Bir tavşan susuz kalırsa bir zaman sonra ölür.
tavşan niye su içmez
Tavşanlar metabolik olarak çok sık su tüketmez. Beslediği tavşanın az su içtiğini gören insanlar ise tavşan su içmiyor diyerek veterinerlere götürürler. Aslında tavşan içiyor fakat nadir olduğu için muhtemelen çok fazla denk gelinmiyor. Bunda tavşanların yediği besinlerin önemi de var. Tavşanlar otçul oldukları için su ihtiyaçlarının bir kısmını yedikleri besinlerden alıyorlar ve bu durum daha az su içmelerini sağlıyor.
Tavşanlar nasıl su içer?
Evde beslenen tavşanın su içmesi için bir tavşan suluğu alabilirsiniz. Demire veya başka bir yere sabitlenen bu suluk sayesinde tavşan gelip oradan su içebilir. Burada önemli olan suluğun tavşanın erişebileceği bir yerde olması gerekir.
tavşana su içirme yolları
Bir diğer yöntem ise küçük bir kap içine koyduğunuz suyu tavşanınıza vermeniz olacaktır. Kabın metal ve ağır olması önemli çünkü genelde tavşanlar yemek yediği veya su içtiği kapları devirmeyi severler. Tavşanın suyunun dökülmemesi için deviremeyeceği bir kap ile su vermeniz çok daha doğru olacaktır.
Tavşan su içmiyorsa ne yapılmalı?
Yukarıda belirttiğim gibi tavşanınızı çok sık su içerken görmemeniz doğal fakat eğer hiç su içmiyorsa burada sıkıntılı bir durum var demektir. Hiç su içmeyen tavşanda bir hastalık olma ihtimali yüksektir. Burada sizin yapmanız gereken şey, en hızlı şekilde tavşanınızı veterinere götürmektir. Veterinere götürdüğünüzde gerekli işlemi hekim yapacaktır.
Tavşan yemi al pet shoptan. Özel karışım hazırlıyo onlar, su içinde kendi sulugumu var? Yoksa yer kabımı var? Ben sulugu pek hijyen bulup almamıştım baştan ama şart bişiymiş o onu fark ettim. Demek ki mamasını sevmemiş çok yemiyo ki dolayısıyla da sıklıkla susamıyo. Altına da evde kilolarca talaş bulundur bu arada, yoksa o kokuyla mücadele etmek zor 😒
Aşağıdaki yorumlardan anladığım tek şey, KS nin gerçek anlamda mantarlarla dolu olduğudur.. Biraz saf cahil biri olsan, o el kadar hayvanın ölümüne yol acarsin bu yorumları uygulamaya kalksan. Hasta dolu burası gerçekten.. Tavşanlar pek su içmez zaten.. Marul havuç vs ile zaten sıvı ihtiyacini oldukça azaltır.. Suluk varsa zaten o içer ihtiyaç duyarsa.. susuzluk er geç galip gelir.. eğer ki susadiysa :) su kabinin ona uygun olduğundan emin ol.. Gine domuzları da damlalikli suluktan su içer sadece.. kaptan içtiklerini hiç görmedim. Hanı su demir bir çubuk var ucunda.. hayvan ona uzanıp içiyor oradan..
aaa benimde küçükken vardı tavşanım bilinenin aksine havuçtan çok marul maydanoz sever en çok su konusuna gelince ben veretinere gidip sormuştum amca benim tavşanım var hiç su içmiyor diye o da o nasıl tavşamış diye dalga geçmişti benimle :) evet su çok az içiyorlar arada önüne azıcık su koy o içer... küçükse tabi çok eline alıp oynama falan ölür üzülürsün
Tavşanın kafasını sağ elinizle kavrıyorsunuz ve en yakın suyun olduğu bölgeye batırıyorsunuz. Arada kontrol edin, boğulmasın ama içsin. Olmadı hortumu musluğa bağlayın, ucunu da tavşanınızın ağzına yerleştirin. Karnı şişesiye kadar doldurun. Lanet olsun, çok zekiyim.
Tavsanlar cok az su içer. Hatta içerken hiç görmeyebilirsin ve genelde geceleri içerler. Bende tavsan besliyorum 2 yıl oldu. Tosun gibi masllah ve senin gibi su içmiyor diye üzülüyordum. Suyunu eksik etmeyin o içiordur emin olun.
Benimki de içmiyor hiç neden bilmiyorum Benimki Marul Maydonoz Fasulye Barbunya Kuru ot çimen... Yiyiyor. Bir de tavşana tuvalet eğitimi verebilirsiniz :)
En İyi Cevaplar