+1 yılKira da mi oturacaksin kendi evinde mi?
Ev alman gerekecek mi? Araba gerekecek mi? Hesabi ona gore yapmak lazim. Bir de kac kisilik aile? Cunku ailedeki her kisi ona gore masraf yapacak.
Ornegin diyelim ki evin yok mortgage ile alacaksin ve onu da Istanbul'dan alacaksin genelde dolarla oluyor ortalama 500000 USD dedik (en uygunundan o da! 1.464.500 TRY). Bunun aylik odemesi sana (20 yilligina) 18.638,38 TL olur.
Bir de aile boyu Jeep Compass Limited 2.0 CVT 4x2 Benzinli alalim 100.000 TL civari o da 48 ay vade ile aylik 3.082,38 TL eder. 4x4 alamiyoruz cunku 200.000 kredi vermiyor banka :)
Kisi basi aylik gider kiyafeti, yemesi-icmesi, komsularin gozunu doyurmasi, ortamlarda zengin gorunmesi vs derken 2500 TL civari yani 4 kisilik bir aile icin 10000 Tl aylik genel giderler.
Yillik spor salonu aidati: 4 kisilik Platinyum aile giris: 2400-3000 TL yillik.
Toplayalim:)
18638+3082+10000+250=32000-35000 TL arasi bisi yapar.
Yalniz cocuklarin kolej ve ozel universite masraflarini ve luks arabalarini hesaplamadim. Onu da sen ilave ediver :)023 Yorumla- +1 yıl
Bu parayi nasil kazanacagini da soyleyeyim icim elvermedi :)
Namuslu yollardan kazanmak icin birkac yol var:
1- Hem kendin hem esin cok unlu birer doktor ya da avukat olabilirsiniz
2- Hem kendin hem esin ayri firmalarin ust duzey yonetici kadrolarinda olabilirsiniz
3- Savunma sanayi ya da teknoloji bazli bir aile sirketi kurabilirsiniz sansiniz yaver giderse bol bol ihale alir bu paralari da kazanirsiniz :)
4- Dizilerde basrol kapabilirsin? Yetenegin varsa tabiki.
5- Yoksa milli piyango oynayin, belki cikar! - +1 yıl
Abla sen ne yaptın yaa. Ciddi ciddi soruyu muhasebeye vurdun. Gelir gider falan :) Alt tarafı bir soru. Deli bir taş atmış misali hahaha ilahi...
- +1 yıl
@CiddiOlalim :) Merak ediyorlar nasil zengin yasanir diye. Kolay degil anlasinlar diye ayrintili yazdim :)
- +1 yıl
Allah müstehakını vermesin. Ciddi ciddi yazmışsın üşenmeden. İlahi...
- +1 yıl
@CiddiOlalim O degilde Yazin avrupa turlarini ve birkac para demirbas marka kiyafetin ucretlerini yazmamisim. Neyse kendileri hesaplasinlar artik. Bir de kadin olmak kolay degil kuaforu, sac boyasi, masaji, manikuru, pedikuru var. Bir krem 150-200TL, bir maskara 70-80 TL ama 6 ayda bir degisitiriliyor iste. Kolay hesaplar degil...
Eve gelen yardimicyi da unuttum malesef. Ev butcesi zor is bu devirde.
Daha bunun yazligi var, yazin cikan masrafi var. Ohoooo - +1 yıl
Deme deme... Her ay oroflime, avon, huncalife ve forivia siparişleri...
Ocağıma incir ağacı dikti... - +1 yıl
@CiddiOlalim Ay, Hunca yakin zamanda trajik bir kazada esini kaybetti biliyorsun degil mi?
- +1 yıl
@CiddiOlalim oroflime nedir yahu :)
- +1 yıl
Evet ne yazıkki...
- +1 yıl
Oriflame yazacakken yanlış yazmışım...
- +1 yıl
@CiddiOlalim Iyi hadi olsun bu defalik :P Esin calismiyor mu?
- +1 yıl
Hayır. Çalışmıyor. Yeter artık çalıştığı evde rahat otursun. Bu ürünleride kullanıyordu hem satarım hem kullanırım dedi ama gel görki hep alıyoruz. Aaa bunda indirim var şunda şu kadar alınca buda ucuza geliyor diyor kandırıyor beni hep... Bir ürünle başladık 4 tane oldu bakalım nolcak :)
- +1 yıl
@CiddiOlalim :)) Serial Killer gibi olmus masallah. Seri satici. Satamaz bosuna alip durmasin. Yazik verdiginiz paralara.
- +1 yıl
Yok öyle aman aman para bayılmıyoruz. Bende bilmiyorum aylık belli bir miktar ürün sipariş etmesi gerekiyormuş falan. Abartsak batarız zaten...
Neyse en azından öyle mutlu olsun. O kadarda eğlencesi olsun diye düşünüyorum. Çocuk gibi bayanlar bayılıyor bu makyaj , bakın vs bu tür ürünlere...
Hoş banada alıyor bende metros... oldum sayesinde... - +1 yıl
@CiddiOlalim Iyi bari esin dusunceli birisiymis :) Hep bana da diyebilirdi. Yani diyorum ki satamadiktan sonra o kadar o kadar almanin ne manasi var? Eglencesi olsun demeni de eshefle karsiladim. Kadinlar bos islerle zaman gecirecek varliklar degiller...
- +1 yıl
O. o
Ben o bakımdan dememiştim ama...
Boş işlerle vakit geçiriyor demiyorum yani.
Aman her neyse bu saatte benimde kayış koptu. Düzgün soruda yok.
bende cevapları okuyorum komik olanlara cevap yazıyorum...
Maksat kafa dağıtmak zaten. - +1 yıl
@CiddiOlalim Aynen, bu sitede kafa dagitmaktan baska birsey yapilmiyor. Bir suru abuk sabuk insanla ugrasiyorsun ustune ustluk... (Soz meclisten disari)
- +1 yıl
Ben çok eğleniyorum bu saatlerde. Kararsız olanlar süper benim için. Çözümün sadece iki yönü varsa iki yönünüde övüyorum. Böyle yapsan iyi olur ama ötekini de yapsan iyi olur diye. İyice kafası karışıyor falan. Gülmekten ölüyorum erkan karşısında...
- +1 yıl
@CiddiOlalim Tam nikcine uygun bri davranis yani bravo! Zaten 18-19 yasinda vogu, zaten kafalari karisik bir de sen yapma bence! Yaziktir. Ornek olsan daha iyi olur diycem ama sen de bunu eglence edinmissin belli ki.
- +1 yıl
Geceleri saymazsak bende 18'im.
Yok çoğunlukla ciddi olarak yazıyorum ama saçma soru soranlar varsa bunu hakediyorlar sorry yani.
Çok mu kötüyüm bilmiyorum ama çok gülüyorum. Kendime engel olamıyorum...
Ama kimseyle dalga geçmem ve rencide etmem.
Yazmak zor iş konuşmak gibi değil. Çoğunlukla yanlış anlaşılabiliyorsun...
Bir kere bir hata yaptım yine bu saatlerde artık başkasına yazacağım bir cümleyi ki kızdırmıştı beni masum sorunu olan başka bir kıza yadım. rezil oldum yerin dibine girdim. İlk küfrümü yedim yani.
Sonra açıklama yazdım ama bilmiyorum noldu... - +1 yıl
@CiddiOlalim :) Kendini de baya kaptiriyorsun yani. Hayir benim anlamadigim esin sana kizmiyor mu?
- +1 yıl
Eşim biliyor ama gizli saklım yokki. Zaten ne yazdığımızı merak etmeyiz...
- +1 yıl
@CiddiOlalim Yok gizlilikten demedim. Gecenin bir vakti bilgisayar basindasin, onunla ilgilenmiyorsun diye sorun cikartmiyor mu? :)
En İyi Cevaplar
+1 yıl100 150 ucuz gayet oyle çok pahali deglki oyle luks yasam için paranin siniri olmayack limitsiz kartlar filn ohh babadan zengin olucaksn ;) aylikta eve giren 100bin ya da 50bin olacak
00 Yorumla
Açlık sınırı malûm 1700 tl.
2500 normalsin demek. Ama rahat normal değil normal-normal ))
2000 lira yazanlar olmuş nerede yasıyorlar merak ettim. 3000-3500 iyisin demek. 3500-5000 para sorun degil rahatiz istediğimizi alıyoruz lükse kaçmadan demek ( sadece gıda kıyafet eglence ) . 5.000-7.500 çok nadir maaşlardır ve rahatlığın en ust saffasıdır turkiyede. Ama lüx değildir. Çünkü lüx yaşantı için maaş alınmaz. Kendi işlerinle Gelir sağlanır lüx yaşantı için. Lüx hayata çok basit ve klasik iki örnek : ferrari - villa. Daha ekmeğin fiyatını bilmeyen insanlar 3-5 bin liraya lüx diyor )) ben cok sukur kazaniyorum o kadar ama cebim delik sanki dökülüyor para. Basit bir balık restorantina 300-400 tl veriyoruz. Alt tarafı denizde bedava balık )) ekonomiyi ögrenin azcık00 Yorumla
+1 yıllüks yaşamdan ziyade ne kadar harcamak istediğine bağlı diyelim...
bir gömlek için 100-200 tl bence lüks değil
10 bin lira da yeter 30 bin lira da yetmez... olay bu...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
25.000 lira gerekir.
Ama senin bahsettiğin lüks değil. Ben ortanın biraz üzeriyim ve 100 lira para değil..40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllüx bir yaşam için alacağın maaş yetmez ki maaş ne onu anlamadım normal zengin patron olacaksın kim kime lüx yaşaması kadar maaş verir. benim için lüx yaşam pek önemli değil eğer bilsem ki hayatımda sevip sevileceğim çok anlayışlı ve anlaşacağım bir hayat arkadaşım olsa benim için tüm dünya malına bedeldir ama nirdeee
00 YorumlaBen mezun olunca 2000 tl alsam yeter gözüyle bakıyorum :D ev geçindircem sonuçta hayallerle gerçekler tutuşmuyor. 2000 tl alırsam ev kendimin zaten çok rahat yeter diye düşünüom hanımda çalışırsa artar bile.
00 Yorumla
+1 yılHalinize şükredin halinizee.. Millet bir lokma yicek ekmek bulamazken siz bir gömleğe 150 tl vermek için kaç para maaş gerekir diye düşünüyosunuz yazık ya bukadar saçmalamayın artık..
10 Yorumla
+1 yılHayata bakış açısına bak.. Bahsettiğin şey günlük bir gömleğe 150 tl vermek özünde normaldir ama o kadar yoksuluz ki bu bizede bir lüks algısı yaratıyor.. İbretlik bir soru bence insanlarımızın algısı açısından..
10 Yorumla
+1 yılkeşke bunun yerine neden gömlek 150 tl ya da neden lüks yaşamak için neden bu kadar fazla çalışmalıyız desen.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. ben cok cok zengin olsam bile bir gömleğe bir tişörte o kadar para vermem.
20 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. valla ben ayda 3000bine lüks yaşarım vala, 600 lirayla geçindiğimi bilirim, o yüzden şimdi ne alsam fazla geliyor istediğimi de yapıyorum :)
00 Yorumla
+1 yıl100 150 tl gömleği 2 bin kazanan bir tanıdığım da giyiyor.
Öncelik meselesi...
ama bence tek kişiysen 3 4 bin yeterli...00 Yorumla
+1 yılLüks için aylık sana bir 300.000 TL falan ucu ucuna. Günlük gömleğe 150 veriyosun. ben 50 TL için 40 kez düşünüyorum o da senede 1 sefer
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen!
İstanbul'da, evde senin olsun dersek. Kafadan bir 10 bin lira yeterli. Çok gideri olmayanlar o işi 6-7 bin lira ilede yapıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılen az 7-8 bin para olucak ki istediklerini alıp lüks bir hayat süresin.
00 Yorumla
+1 yıllüks dediğin ucu açık şeyler 20 bin alsan bile yetmez.
00 Yorumlakendimden örnek vereyim ayda ortalama 2000 tl maaş alıyorum , 100-150 tl'lik gömlek gerçekten hoşuma giderse içim acımadan alırım ki , bütçemi de sarsmaz bu durum. tabi bekar olduğumu söylemeliyim.
00 Yorumla
+1 yılMaaşla lüks yaşam olmaz :D
Ya babadan gelecek ya da ticaretten kazanıyor olacaksın.10 YorumlaAylık 10.000 benim için zenginliktir. Hatta 5 bin de öyle. Fakirim arkadaş. Gelecek kaygım dorukta.
02 Yorumla- +1 yıl
Daha 19 yasindasin bir dur :) Neyin kaygisi? 10 yil sonra nerede olmak istedigini hayal et ve ona gore at adimlarini 30 una varmadan istedigin herseyin olur o zaman... Kolay gelsin
lüksün sınırı yok ve yasadıgın sehirde önemli İstanbul'da 5000 kazanan biri olarak gelirin ne ise giderin o kadar oluyor lükse değil yasamaya bakıyosun bakabiliyosun
00 YorumlaValla kişiden kişiye değişir. Benim gibi biri 3000 liraya bile lüks yaşar açıkcası :D
00 Yorumlasenin istediğin zaten çok çok zenginlik bir gömlek ne kadar süre giyiliyor ona göre hesaplayıp 150 liraya al :D nerde sıkışırsan gel ben sana alırım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbenım kendı işim ve aylık 10-15 bın arası kazanıyorum ailem ve ben para harcarken ne etıkete ne hesaba bakmıyoruz çok lux yaşantımız yok ama kalıteye önem verıp kendımıze yatırım yapıyor ve zamanımızı ıyı kullanıyoruz ve bu bütşemızde buna uygun
00 Yorumlabankada 5 milyon dolar
bir köşk vari bir ev villa
kapıda spor araba bir tane de yat00 YorumlaDiğer konusunda 572 cevap paylaştı. Ben ayın yarısını aç geçiren bir adamım ve veriyorum o parayı.
00 YorumlaBunun icin o maasi tek basina kendine ayirman lazim 2000tl falan alman lazim
00 Yorumla
+1 yılkıcını basını ac zengın bı pıc bul evlen
sonra zeten senı aldatır
bosanınca anasını sık elınde ne var yok al
aılenle mutlu mesut luks yasa00 Yorumla
+1 yılgömleğe 100 tl para verilmez uygunları var ama marka takıntın varsa sana 2500-3000 tl maaş rahat gerekli
00 Yorumla
+1 yıl15000 iyi bence ama tabiki lüksün sonu yok sıfırlar çoğaltılabilie
12 Yorumla- +1 yıl
15.000
150.000
1.500.000 - +1 yıl
Daha da çoğaltalım mı kral
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. maaşlı çalışan insanın lüks bir hayatı olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl5000 yetmez.. az rahat oturup kalkım dıosan 10000 lazım oda idareli
00 Yorumla - Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yıllüks yaşam için. ev kendinin olacak. araban olacak. + gelirin olacak. maaşla alakali değil.
00 Yorumla Lüx neye göre lüx benim için en lüx yaşam için aylık 3 bin yeterli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4000 tl maaşım var ve o dediğin gömlekleri düşünmeden alabiliyorum. tek kişiyim sanırım yeterli oluyor... aile geçimi olarakta 7000 falan yeter...
00 Yorumla
+1 yılkadınlar neden lüks yaşama erkeklerden daha fazla önem verir anlamıyorum
00 Yorumlaİstanbul'da yaşayacaksan en az 7000-8000 TL lazım. Küçük şehirlerde 5000 de yeter
00 Yorumla
+1 yıl10 bin tl bence lüks yaşamak için
10 YorumlaAyda ortalama 10-15 bin işini görür fazlasıyla.
00 Yorumla2.500 ya da 3.000 yeterli
00 Yorumla
+1 yıl4 5 bin en az girmeli eve:/
00 Yorumla
+1 yılmaaş gerekmiyor babadan zengin olucaksın :D
01 YorumlaDiğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. ayakkabı kutuları yeter...
10 Yorumla
+1 yılKaliteli giyiniyorum maasımda yetiyor
00 YorumlaKime goree neye gore lüks
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAylık 5 veya 6 binle rahat yaşarsın
00 YorumlaDiğer konusunda 809 cevap paylaştı. Aylık 10. bin tl gelirin olsun o dedğin olur
00 YorumlaLüks yaşamdan ne anladığına bağlı
00 Yorumlaaylık bı 5-6 bın alması lazım
02 Yorumla- +1 yıl
eşin 5 bin alsa razı olur musun?
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. aylık gelirin 5 bin lira olmalı tek kişiysen
03 Yorumla- +1 yıl
hangi 5000 detayı atlamışsın sen gömlek günlük dikkat et o kısıma :)
- +1 yıl
@insitiable_54 her gün bir gömlek almayacak ya
- +1 yıl
Kadın ve alışverişten bir gömlekle dönmek hiç mantıklı gelmedi bana
15 bin ayda kazanman lazım
10 YorumlaDiğer konusunda 436 cevap paylaştı. Lüksün sonu yok, hersey para değil.
00 YorumlaAylık gelirin 5 bin olsa dediklerini yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılen az 10 bin tek kişi için o da
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Çok para ve çok zaman lazım
00 Yorumla
+1 yıl5-6 alman lazım en az
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe kadar kazanırsanız kazanın yetmeyecektir.
00 Yorumla5bin tl yeter
00 Yorumla6-7 bin galiba
00 Yorumla3000 tl yeterli bence :/
00 Yorumla
+1 yılaylık 15 bin alman lazım
01 Yorumla- +1 yıl
15 bin alan tek devlet memuru müsteşar :D ya çok iyi bir cerrah ya da çok ünlü bir avukat olmak lazım o paraları kazanabilmek için
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. sanırım 10.000
00 Yorumla10 bin..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTayyip gibi baban olursa
Maaşa gerek yok00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat