EVLİLİK DUAYA CABAYA BAGLİ BİSEY MİDİR?
Hiç bosa uğraşma evlilik kaderdir olacaksa olur mu dersiniz?
Hiç bosa uğraşma evlilik kaderdir olacaksa olur mu dersiniz?
sen talebi terketsen de kısmetin seni terketmez demiş büyük birisi, uğraşmadan bişey olmuyo aramak, istemek gerekiyo bence sonuçta hak etmiş oluyoruz diye düşününorum. bazıları olacaksa çok kolay olurmuş diyor ben ona inanmıyorum her konuda. dua ve çaba sonunda kaderinde ne varsa o tabiki
Talebi terketsende o seni terketmiosa uğraşmaya Aramaya gerek yok?
Dediğin zit
Kişi doğduğu an bellidir ne zaman öleceği ve kiminle evleneceği. Eğer Rabbim yazmamışma kaderimize bu kişi şununla evlenecek diye evlenemeyiz bile. Yani kader
Bilmem... niye evlilik hadisleri var o zmn
Yaşanmış bir olayı anlatacagim. Birgu Peygambet efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) in. kapisi calar gelen cemaatinden bir muhteremdir. İceri buyur eder Hz. Muhammed ( s. a. v) efendimiz hos geldin sefa getirdin der. Muhterem peygamber efendimize ya ResulAllah benim bir derdim var o yuzden caldim kapini der. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) buyur anlat der. Muhterem girer konuyo ben. bir hanim. gordum der tarif eder kimdir nevidir soyler Onu cok begendim ve senin gidip konusmani istiyorum ya ResulAllah der seni kiramazlar der evlenmek iatiyorum der. Bunun uzerine peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) bak muhterem Cennet'teki butun melekler bir olsa ve iclerinde bende olsam senin icin dua etsek yine de olmaz. O kadin senin kaderinde yazili degilse kimse birlestiremez, senin. hosuna gitmis ya da gitmemis kaderinde neyse onu yasarsin der ve konuyu kapatir..
ezbere dua okumakla koca bulunmaz, bir iliski istiyosan caba sarfediceksin, karsindaki insana deger verip emek harciycaksin ondan sonra ancak evlenirsin. yok diger turlu diyosan da mutlaka biri alir seni, turk erkegi damacanaya bile talipken sen bos kalmazsin uzulme :)
Hiç bir şey yapmadan Allah beklemek saçmadır
Kendin bir şeyler yaparsın gerisini Allah bırakırsın
Cevap
4Cevap
Kader vucudundaki damarlar gibidir cikis noktasi bir gidecegi yer sana bagli ister basa gider istersende b... ka
Vücudumuzdaki damarların gideceği yer belli
Kaderinde gideceği yer belli ozaman
Yanı biz belirlemioz ozaman
Damar olmadigini bilmek guzel zaten o damarlar kader cizgisi sen kan damlasisin
Once cabalarsin sonra dua edersin en son kadere birakirsin 😉
Rabbim hayirli saliha eş ver amin
Rabbim hayirli saliha eş ver. amin
önce evlenme niyetine gireceksin. kısmetin karşına çıktığında o senin kaderin olacak
Rabbim hayirli saliha eş ve ramin
Kaderdir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar