Merhabalar :) Benim kekimin bir tarafı kabarıyor bir tarafı kabarmıyor. Karbonatlı kullanıyorum. Kekimin eşit şekilde kabarması ve yumuşacık olması için bana önerebilirim dediğiniz fikriniz var mı
Teşekkürler :)
Teşekkürler :)
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
kabartma tozunu malzemeler ile birlikte koyma :) tüm malzemeleri koy kaba karıştır en son kabartma tozunu dök karıştır bir kere daha görüceksin 2 tane de kullanabilirsin.:)
Malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat et ve kabartma tozu kullan. Tek taraflı kabarma sıkıntısi hep varsa fırında da sorun olmuş olabilir. Ona bir bak istersen 😊 Ellerine sağlık şimdiden
Kabartma tozu karbonat bir arada kullanıyorum genede beceremedim teşekkürler :)
Karbonatin üzerine birkaç damla limon damlaticakmissin annem dedi 😁
Teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ederim 😊
soda dök kabartma tozu yerine portakallı yapıyosan fanta koy yumusak oluyo kabarıyo
Soda bir şişe mi dökmeliyim
Teşekkür ederim :)
Fırından kaynaklaniyor olabilir ısıyı esit olacak sekilde yaymiyordur
Fanlıda pişirin ısıyı eşit dağıtsın diye olmadı oda
Yumurtayı çırpmadan önce bir çimdik tuz at kopurene kadar karıştır şekeri ekledikten sonra karbeyazı olana kadar çırp diğer malzemeleri eklerken çok çırparsan kek sıkışıyor
Sekerle yumurtayi 5 dakika kadar mixerle iyice cirp birde yumurtalarin ve yagin oda sicakliginda olmasina dikkat et
Kabartma tozunu en son koy ve tam karıştırma üstte belli olsun yani :)
O yumurta var ya krem şanti gibi köpürmeli işin sırrı o
Sekerle yumurtayı beyazlasip krema haline gelene kadar cirp unu eklerken ince elekten geçir. yoğurt yerine süt koy. Farkı göreceksin. afiyet olsun
Kabartma tozu yerine karbonat kouarsan eşit kabarır bir çay kaşığı yeterli :)
Fırınınızda problem sende değil.
Unu az koyuyor olabilirsin
Sorun sende değil tamamen fırında
kabartma tozu kullan :)
kabartma tozu
unu ele
karbonatt
tükürükle ^^
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?