Peygamberimiz Allah’ın varlığını anlamamız için, onun yarattıkları hakkında düşünmemizi, öğütlemiştir. “Allah’ın varlığını ve birliğini bulmak için göklere bakın, yeryüzüne bakın, kendinize bakın. Bunların kendiliğinden olup olmadığına bakın. Bütün bunların yaratılışındaki incelikleri düşünün. Çünkü bunlar Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren delillerdir.” ( Hadis )
“Allah, gökleri ve yeri yaratan ve gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü ürünler çıkarandır... Güneşi ve Ay'ı hareketlerinde sürekli emrinize amade kılan, geceyi ve gündüzü de emrinize amade kılandır. Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür.” (İbrahim Suresi, 32.-34. ayetler)
''Gaşiye Suresi
17. ayet- Efela yenzurune ilel'ibilli keyfe hulikat.
Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır!
18. ayet- Ve ilessemai keyfe rufi'at.
Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiştir!
19. ayet- Ve ilelcibali keyfe nusıbet.
Dağlara bakmıyorlar mı, nasıl dikilmişlerdir!
20. ayet- Ve ilel'ardı keyfe sutihat.
Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıştır!
23. ayet İlla men tevella ve kefere.
24. ayet Feyü'azzibühullahül'azabel'ekbere.
Ancak, kim yüz çevirir, inkâr ederse, Allah onu en büyük azaba uğratır. ''
Allah'ın varlığını biz kendi cümlelerimizle sana kanıtlayamayız Kuranda bütün ayetler Allah'ın varlığını söylüyor aklıma gelenleri yazdım zaten.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
kelime oyunlarıyla cümlelerle kanıtlanabilecek bir şey değil allah veya yaratıcı nitekim büyük iddialar 'büyük' kanıtlar gerektirir ve bu cümleleriniz asla kanıt değildir iyi akşamlar
10 Yorumla
- Diğer konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılateistlik bir düşüncedir.
, bir aygıt olduğunu varsayalım bir makine dünyada hiç kimsenin daha önce görmediği bir şey eğer bu aygıt karşısına getirilse bu makinanın işleyişini ilk olarak kim söyleyebilir? diye sorarsak imalatcısı mucuti bazıları üreticisi diyeceklerdir her ne derlerse desinler ayn şeylerdir evren nasıl varoldu? ateist diyecekki bir gaz bulutu (nebula) vardı sonra bing bang büyük patlama meydana geldi. ne zaman evrenin yaratılış hakkında haberi oldu diye sorsak 30-40 yıl önce bilim adamlar keşfetti diyecek ateiste sorun (big bang) kur'anda enbiya (21) suresi 30. ayette inkar edenler göremedilermi göklerle yer bitişikken biz onlar ayırdık big bang hakkıda söylediği 1400 yıl önce söylenmiş bunu kim söylemiş olabilir? tabikide ''ALLAH''
-biz tatlı su ile tuzlu suyu birbirinden ayırdık (furkan 53 ayeti) ateistlere bu açıklama yeterlidir00 Yorumla
+1 yıldünyada her şeyin bir sebep ve sonucu var buna baglı olarak bir yapanı bide kullananı var biz bu durumda kulanan ve sonuç kısmında oynuyoruz en basiti igneyi düşün bide onu o hale getiren insanı yahut külü düşün onu bir yakanın oldugu son olarakta evreni düşün bunun nasıl sahipsiz olacagını düşün sonuçta herşeyin bir mantıgı var ve evren o kadar ince çizgiler üzerinde kusursuz bir şekilde işliyorki bu olayı içinde hissedene kadar kendini sorgulamanda biter bu iş :D ha bide bir video atıym özelden yaz o çok iyi bide ateist düşünce videosu var onu ilk izledigimde beynimden vurulmuştum resmen etkisindende 2 sene oldu hala çıkamadım sorgularım diyosan yaz özelden
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Varın olanın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır. Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz. Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kainatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir. Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir. Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edilemez...
Bir sarayın kapılarından 999'u açık, biri kapalı olsa, kimse o saraya girilemeyeceğini iddia edemez. İşte inkarcı, devamlı surette kapalı olan o bir tek kapıyı nazara verip onu göstermek ister. Aslında o kapı da, o inkarcı ve onun gibi olanların gözlerine çekilmiş perde sebebiyle onların ruh dünyalarına kapalıdır. Mümin için kapalı kapı yoktur. Yeter ki gözlerini yummasın... Zaten 999'u herkese açıktır. Hem de ardına kadar...00 YorumlaEğer yeryüzünde aynı insandan 2 tane yoksa ve bilimce kanıtlanmış olan her insanın parmak izi, dil izi, kulak yapısı farklıysa burdan şu sonuç çıkar. Öyle bir varlık olmalı ki 93 milyar insan gelip geçmiş hepsini tanısın hepsini bilsin. Bilmese aynı insandan iki tane olur aynı iz herkeste olur. İlk insandan son doğan insana kadar tanıyan bilen yüce bir varlık. Demek ki Zaman kısıtlamadı yok. Çin de doğanı da Afrika da doğanı da tanıyıp bilip aynısından yapmadığı için demek ki mekan kavramı da yok. Yani ilk insandan günümüze kadar var ve her yeri görüp biliyor. Yüce bir yaratıcı. Biz o yüce yaratıcıya Allah diyoruz.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu yorumu buraya tesadüfen yapma olasılığım var mı? Bütün bu harflerin tesadüfen ve kendiliğinden bu siraya girme ihtimali yüzde kac? Bu yazdigim yorumun burada tesadüfen oluştuğunu hangi ateist kabul eder? Illaki 1 insanin yazdigi aşikar değil mi?
Alt tarafi 1 paragraf yazinin dahi bir yazanı olmasi gerekirken bunu yazan insanin tesadüfen olusma olasigili nedir?10 Yorumla
+1 yılŞimdi ki , dünyanın en akıllı insanları nasıl ki tamamiyle insan gibi robot yapamıyorsa. Bir evren patlaması ve tesadüf mü , bu kadar güzellik ve bu kadar zeki bir ırk 'insan' oldu sence? Tek cümle ile kanıtlanabilecek bir şey değil. Bazı insanlarda bunu kullanaarak Allah'ın olmadıgını savunuyor. Olmadığını savunmak şu an için imkansız ve bir sürü sebeb var.
00 Yorumla
+1 yılxper isterim erkek olarak en iyi görüs seç tek rüca ediyom... tek cümele ile özetlicem 1 kalem bile varsa islenmis desenli detaylı süslü demeki bunu yapan bir firma bir mucid bir isci birileri var yapan kısaca bir yaratılan varsa bir yatan var demektir iste biz o yarata GÜC VE KUDRET SAHİBİ ULU ALLAH DİYORUZ
01 Yorumla- +1 yıl
bir sanat varsa bir sanatcı vardır bir yaratılan varsa bir yatan vardır atayistler bana göre en büyük sugursuzlardır sorgulayan bir kisi hayatı isi kendini herseyi yaratının var oldunu mantıken anlicaktır
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendine bak, vücudun kusursuz çalışmasına binlerce damarın birbirine karışmadan görevlerini yerine getirmesine, beyindeki hala çözülememiş çalışma şekline, küçücük bir damlayken anne karnında suyun içinde büyüyüp doğmasına, gökyüzündeki herşey, her şeyle kanıtlarsında anlamayan yine anlamaz ama tek kelimeyle, insanın kendini düşünmesi yeter
01 Yorumla
Soran+1 yılİki başlı insanlar, yüzü olmayan insanlar? Kusursuz görmüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılVe o göklerde ayı (yansıyan) bir nur, güneşi de (ışığı kendinden) bir lamba yaptı. NUH-16 Bu ayette ayın bir ayna gibi güneşin ışığını yansıttığı söyleniyor ve şu an ki bilimde ayın parlaklığının güneşin yansıması olduğunu yeni ispat etti. https://www.cevaplarin.com/ay-nasil-isik-verir/ Kuran-ı Kerim 1400 yıl önce bunu haber verdi. : )
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanın oluşumu gelişimi ve son buluşu.. herşey bir anda nasıl kontrollü ve insan aklına aykırı ben hala ana rahmine düşüşü ve doğumu anlayamam misal ölümü de mantığımla açıklayamam çünkü insanın buna yetisi yok büyük bir yaratıcı var ve yaratılan herşey kusursuz bana göre
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıldiyaliz makinasıyla ilgili bir şey okudum geçen, 1 tona yakın makine, idrarı süzebilmek için saatlerce zaman harcıyor, birde böbreğini düşün, 150 gramlık organ :) ama makinanın yaptığı işin 100 katını hergün yapıyor :) şimdi biz bunu birisi yapmamış dersek büyük mallık olur
00 Yorumla
+1 yılMillet uzayi kesfetti baska galaksilere yol aliyor biz hâlâ kisir dongu gini ayni seyi cahillerle tartisiyoruz.
Bir iğne ustasiz
Bir köy muhtarsiz olmazken koskoca evrenin Yaraticisiz oldugunu dusunen ahmaktir. Hatta ahmak oglu ahmaktir.00 YorumlaSanatlı bir eser , sanatkarı icap eder. Eğer kanıt ister isen de ayetler kafi.
https://www.youtube.com/watch?v=cQ-JYIRP1io04 Yorumla
Soran+1 yılIsıde nasıl bakıyorsun merak ettim destekçi misin
- +1 yıl
Ve o göklerde ayı (yansıyan) bir nur, güneşi de (ışığı kendinden) bir lamba yaptı. NUH-16 Bu ayette ayın bir ayna gibi güneşin ışığını yansıttığı söyleniyor ve şu an ki bilimde ayın parlaklığının güneşin yansıması olduğunu yeni ispat etti. https://www.cevaplarin.com/ay-nasil-isik-verir/ Kuran-ı Kerim 1400 yıl önce bunu haber verdi. : )
- +1 yıl
şu videoyu izlemiştim ve adamın tek yaptığı allah vardır çünkü öyle yazıyor gibi saçma cümleler kurması.
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılUfak bir bakkalın bile sahipsiz çalışamayacağı gibi evrenin de bir sahibi olduğu düşüncesi.
42 Yorumla
Soran+1 yılAçık büfe olursa
- +1 yıl
Sonuçta birileri tarafından hazırlandı. Ve onun da sahibi var.
+1 yılseni bir damla meniden yaratan anne rahminde koruyan, ona et , kemk, ruh veren yaradan olmara nasıl dünyaya gelecektik. inlas suresi , o tektir dğurmamış ve doğmamıştır kendinden başka ilah yoktur
00 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. Göremediğin Aşk'ın varlığına inanıyorsun da, Göremediğin Allah'a neden inanmıyorsun? Kaldı ki o senin kalbine huzur ve kan vermiştir. diye bir söz sanırım yeterli olacaktır.
00 Yorumlaiman et ki karşılığını alasın denir
İman eden karşılığını öbür dünyada alacak denir
Müslümanlar cennette her şeyden faydalanacak denir
Ama şöyle bişey de vardır insalar birşey almadan veya görmeden teşekkür etmez 😴00 Yorumla
+1 yılcürmü bile olmayan vücudumuzun içinde ki dünyanın etrafını 3 kez saracak şekilde yerleştirilmiş damarlarımız ve bu damarlarımızın hiç bir organımıza değmemesi
04 Yorumla
Soran+1 yılHayvanlarda da böyle ki
- +1 yıl
hayvanları yaratan kim
- +1 yıl
yaratıcı diyoruz Allah diyoruz sen yaratılmışları ayrı tutuyosun, cevaplarına bakıyorumda sen dalga mı geçiyosun milletle, şüphen varsa bizlere değil ilmihallere bak
- +1 yıl
ayrıca hayvanların damarları bizimkiler kadar uçsuz bucaksız değil
Dünya gibi böyle mükemmel bir sanat eseri varsa sanatkar da vardır. Düşünün; En ufak bir eşya bile bir sanat dır, ee böyle bir sanatın bile bir sanatkarı varsa.. Bu evrenin de bir sanatkarı vardır. İşte biz bu sanatkara ALLAH diyoruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılBelki hristiyan ya da yunan tanrilarından biri yarattı? Müslümanın bu arada
Gizli Üye(36-45)+1 yılcümleye bile gerek duymuyorum, çünkü etrafıma bakmam yetiyor.. ama integramda çok güzel bir cümle okumuştum "saçların bile dolaşırken, milyonlarca damarın var ve hiç biri birbirine dolaşmaz"
16 Yorumla
Soran+1 yılSaçlar daha çok ama
- +1 yıl
Biraz anatomi karıştırın. Zira bu açıklama komik.
Cevap sahibi+1 yılemin misin? vücudumuz da 100 binden fazla damar var.
Cevap sahibi+1 yıl@apronsandbirds allahsız olmaktan iyidir.
Soran+1 yılÖyle deme.. Damarlar birbirine değmiyormuş demek ki allah var ve bilim nakavt
Cevap sahibi+1 yılbenim hoşuma gitti çok ince düşünmeyeceksin zaten, çok ince düşünürsen çok şey bulursun. ona gelene kadar neler var kafayı kurcalayan. yani hepimiz liseyi bitirdik üni öğrencisi olduk ya da mezunuz sonuçta hepimiz sağlık dersi gördük az çok bilgi sahibiyiz ama bu durumun kendiliğinden olacağını hiç bir tıp söyleyemez.. burada tıp ölü..
+1 yılKanıtlayamazsın ^^ Bana mantıklı olarak kanıtlayabilecek biri varsa müslüman olacağım *grap the popcorn*
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın varlığına kanıt mı arıyorsun aç kuranı oku kuran Allahın varlığına işarettir...
02 Yorumla
Soran+1 yılArapçam yok
- +1 yıl
meali var türkçesi tefsirleri var
Hiçbirşey yoktan ve sebepsiz yaratılmamıştır, herşeyin herkesin bir varoluş sebebi var.
Ve bunları var eden bir Yaradan var.00 YorumlaHangi Allah..
Yik bu başka sorunun cevabıydı pardon10 Yorumla
+1 yılinsanlar maymunlardan geldiyse şimdiki maymunlar neden insan olmuyor yawww xd
02 Yorumla
Soran+1 yılO maymunlar farklı onların da atası insanların da atası ortak (mış) zamanla mutasyona uğruyorlar ve ikiye ayrılıyorlar.. İnsan olanlar 1. Yoldan diğer maymunlar 2. Yoldan
Ateistlerın kandırıkcısıyım ben de
+1 yılEn büyük delili insan vücudu. Yaratmaya calissaniz bir kirpiginizi yaratabilir misiniz? Insan vücudundaki bu muhteşem düzen ancak bir yaratıcı gerektirir ve bu da Allah'ın var olduğunun delilidir
00 Yorumla+ Allah var mı?
- var
+ kanıtla
-aklın varmı?
+var
-kanıtla
Bu yeterli :)00 Yorumla
+1 yılAlemleri yaratan bir Rabbi, bir cümle ile açıklamak saygısızlık ve yetersiz olur. Gözün gördüğü her şey istisnasız bir delil ve şükür sebebidir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan kendine baktığı zaman mükemmel şekilde yaratıldığını görür..
00 Yorumla
+1 yılO'nu gözler idrak edemez. Fakat O, gözleri idrak eder” Enam suresi bu herşeyi açıklıyor bize gözü görmemiz icin veren yaratıyı onun verdiği göz ile göremiyoruz
00 YorumlaAllah'ın varlığını kanıtlamak gerekmez nitekim kanıtlamak ikna etmek için yapılır
lakin ikna olmak akılla inanmak kalple yapılır00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir sineğin bile kanadının aynısını yapamayan insanlığı düşününce, insanın ne kadar aciz Yaratıcının ne kadar mükemmel olduğunu görebiliyorum.
00 Yorumla
+1 yılkanıtlayamazssın o yüzden allah deniyo zaten :D varlıgınıda yoklugunuda :)
02 Yorumla
Soran+1 yılÖlünce görürsün diyorsun
- +1 yıl
Aynen öyle :D inanıresın ya da inanmassın o insanlara kalmıs bişi :=)
Sonsuz sayıda geriye gittiğimizde kendiliğinden var olması gereken bir güç olmalı ki bugün biz var olmuş olalım.
00 Yorumla
+1 yılNe oluyorda matematik evrene bu kadar uyuyor?
Yani matematik icatmıdır yoksa keşiftir?
Eğer icatsa evren somradan nasıl matematiğe uyuyor?
Ha diyorsanki keşifse matematiği kim yarattı? :)00 Yorumla
+1 yılidda sahibi iddasını kanıtlamakla yukumludur.. ben öyle birşey görmedim uçan kaçan doğa ustu birşeyde görmedim.. din ve ölümden sonra yaşam sadece insanları kolay yonlendirme yöntemidir..
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYav herkese provakatif cevaplar inanmiyosan inanma ama inananin inanci hakkinda alcaltici cumleler kullanma
04 Yorumla
Soran+1 yılİronileri kullanıyorum sadece yoksa müslümanın çok şükür olsun
- +1 yıl
Musluman misin bak burada bazilari espiri yapma derdiyle dinle ilgili uslupsuzca seyler yazmislar buna sen sebep oldun sanal bir ortam olsa da herseyin hesabi sorulur haberin olsun
Soran+1 yılGünah mı işledim
- +1 yıl
Eger bu soruyu ciddi mahiyette soruyosan takva sahibi bir insanin kesinlikle yapmiycagi bisi yaptin tabi gunah diye cevaz verme kapasitesine sahip diilim
- Diğer konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılBir bilim adamının dediği gibi bir fizik kuralını çeksek evrenden evren yıkılır sanki Allah çok hassas bir denge de yaratmış evreni.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun.
Nasıl oluyor ki, son derecede düzenli şu memleket yaratıcısız olur?00 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Göz vardır perdeleri görür
Göz vardır perdelerin arkasını görür...00 Yorumla
+1 yılİnsanı örnek verebiliriz sıkıysa sizde bir insan yaratın görelim
00 YorumlaKücücük bir hayavanın bile tek başına ortaya çıktığına inanmıyorsan koskoca yeryüzünün oluşumunun tesadüf olamıycağını bir düşün
00 Yorumla
+1 yılAllahın varlığınımı öğrenmek istiyorsun gözünü aç ve şu an için de yaşadığın dünyaya etrafına verdiği nimetlere bak kuran oku namaz kıl oruç tut dua et
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir sanat varsa sanatkar da vardir. Yaraticiyi aklinla dusunerek de bulabilirsin. Ama goremezssin. Sifatlari ile bilirsin
00 Yorumla
+1 yıl"Kuran-ı Kerim" le. Merak edilen her şeyin cevabını veren.
00 Yorumla
+1 yılEn büyük kanıtı kendim kusursuz bir şaheser yıllarca durmadan çalışan bir kalp.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsöyle bir bakarim disari ve yarabim sen ne kadar büyükdün nelere kadirsin her aldigim nefesle kanitlarim
00 Yorumla
+1 yılVarlığını kanıtlama düşüncemiz bile ALLAH'ımın varlığına işarettir
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılevrenin bir intizam içinde tek sanıye gecikmeksizin herşeyin zamanında olmasın hangi güc sağlaya bilir
00 Yorumla
+1 yılsen varsan nefes alabiliyorsan Allah'ın varlığı ortadadır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanıta ne gerek var. Varlığımı kabul etmek için aynaya bakıyorum.
00 Yorumla
+1 yılallah yoksa bu dagları kim yarattı :)
22 Yorumla- +1 yıl
Hadi ataizler bunu da aciklayin 😁
Soran+1 yıl:Dhsushs
+1 yılsanatçı olmadan sanat da olmaz
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılAteistim ben, yok ki.
13 Yorumla
Soran+1 yılKainata bak derim :Dd
Soran+1 yılPardon gülücük yerine 2 nokta olacakti tum ciddiyet bozuldu of..
- +1 yıl
Allah'ın olmadığına nasıl vardın?
bir tek cümleyle allahın olmadığını açıklasana
10 YorumlaAllah'ın varlığını kanıtlamaya çalışmak aptalca.
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yıl''Allah var'' diyerek.
02 Yorumla
Soran+1 yılCılır Cılır çıldırdım sjskkdkslsjd
- +1 yıl
Ahahah :D fsdflkl
+1 yılnasıl hayattasın nasıl bu kadar ınsan hayatta
00 Yorumla
+1 yılAllah yoksa bu camileri kim yaratti!!1!11!!!
00 Yorumla
+1 yılakp varsa allahta vardir inşallah amin
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. hiç ihtimal olmasa bu soruda olmazdı
02 Yorumla
Soran+1 yılBu soruyu allah mı yazdırdı
- +1 yıl
yazdığımı yanlış yorumlamışsın bu sorunun çıkış noktası allahın var olup olmadığı düşüncesiyse demek ki var olma ihtimali üzerinde mantıklı sağlam fikirler var demektir mantık var olma ihtimali olmayan düşünceyi bile değerlendirmeye almaz ben inancım gereği mantıklı açıklamasına gerek duymam iman meselesi bu akıl yürütenlerin düşünce sistemine göre yazmaya çalıştım
Allah kendinin taşayamayacağı taşı yaratır mı?
06 Yorumla
Soran+1 yılYaratmaz
- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler