Neden hep fakir-çirkinler kaybeder?

Biliyorum sitede çok fazla böyle soru var fakat mazur görün.
Yahu hepimiz ölücez kimimiz fakir kimimiz çirkin ama öteki tarafta aynı şeylerden sorumlu olucaz. Ki buna da inancım azaldı. Fakir ve tipsizim. Güzel arkadaşlarımın ve fukaralağımın ızdırabını çekmekten bıktım. Birşey alcak olsan para yok hadi arada paran olur alsan yakışmaz. bir saç baş yapsan olmaz. Bakım yapsan olmaz. Senden daha az bakımlı olan arkadaşın daha güzeldir falan. Yani narin bir kız olmak isterdim çünkü diğer insanlar narin bayanlara daha insani davranıyor. Diğerlerine öküz gibi davranılıyor. Acınarak bakılıyor. Belki güzel olan arkadaşından daha zekisin ve işinde daha iyiysin hakkıyla yapıyorsun fakat işte senin cevherin kömür gibi yerin altında onda nitelik sıfır ama o elmas.(Genel anlamda) Belki o daha kötü bir kalbe sahip? İşte herkes eşittir. İç güzelliktir. Hesap karşısında herkes aynıdır tarzı laflar avutmuyor nedense artık?
Hiçbirşeye isteğin kalmıyor. Benim derdim o bana baksın bu bana baksın değil. Kendimi beğenmek ve insanların dalga geçmemesi medeni davranması.Çocuk olarak görmemesi.
Bazı zamanlarda hiçbir yaşama isteğim kalmıyor, Ya hepimizi fakir olucaz ya hepimiz zengin, ya hepimizi güzel olucaz ye hepimiz çirkin. Ben ancak böyle bir dünyada yaşarsam gerçek eşitliği hissederim. Siz ne düşünüyorsunuz ve böyle durumlarda ne yapmalıyım?
Neden hep fakir-çirkinler kaybeder?