Anlatamadik derdimizi yanlis noktalara geldi soru. Adamlara dinsiz dedik sanki.
Yasanmayan din kalp temizligi.
Islamin sartlarinin zerresi yok ama kalpte o kalpte..
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Trakyada ağırlıklı olarak Balkan göçmenleri vardır. Agir zulümlerden kaçanlar, normal olarak göç edenler ve nüfus mübadelesiyle buralara gelenler. Zulme uğrayan göçmenler Atatürk sayesinde bu zulümden kurtularak buralara gelmişler ve bu sayede yeni sisteme, cumhuriyete ve Atatürk'e fazlasıyla sevgi besliyorlar. Gunumuzde cumhuriyetçi kesim ve dindar kesim çok zıt olduğu için olabilir. Yani bunu bı Trakyalı olarak söylüyorum benim çevrem nüfus mübadelesinden önce gelmiş ve ailemden icen kimse yok Trakyadaki durumdan biraz farklı olarak , bende bununla ilgili olduğunu düşündüm ama neticede inanç kişinin içinde sonra yaşantısında biter. ickici ayyaş derler ama kimseye bı zararı olmaz Trakya insanının candır onlar can
Ne sacmaliyorsun ya unutmaki her kapali musluman her acik giyinen oros*u olmuyor burdan yola cikarak ne dedigimi anlayabilrcegini dusunuyorum herkesin yasam tarzi farkli iclerinden ne yapmak geliyorsa yapabilirler bir cok ulkde buyuk kismi kapali olan kadinlar turkiye gibi ulkelere geldiklerinde basini kiyafetlerini aciyorlar cunku baskiyla kapaniyorlar kisitlaniyorlar cografyanin ulkenin sehrin dini olmaz insanin dini olur
Göçmenler çoğunlukta ve anadolu kültürü ve örfü ile yetişmediklerinden dolayı öyle. Anadoluda dini açıdan hoş olmayan şeyler aynı zamanda örf ve adetlerle de pekiştirilmiş. Bu yüzden dindar olmayan kesimi örf adet çok fazla bağlamıyor. Çeşitli kültürlerin varlığı tek bir örfün veya geleneğin oluşmasını engelliyor. Bu yüzden serbestler.
Ben lisede dini tanidim. Ve dalga gectiler benimle. Burasi boyle bir yer.
valla bacım herkes kendi bilir herkesin tuttuğu kendine :)
tekirdağlıyım. bende içerim ama orucumuda tutarım bayram namazınada cumayada giderim. bence önyargılı olmamak lazım
Icmeyen var mi cok nadir :)
Ne guzel :)
Ben onyargili degilim. Icki iciyorsun neticede.
Bak Tolga beş parmagin beşi birbirini tutmaz. Ama sen Trakya'ya yinede dindar bir bolge diyemezsin
Arada sen ben gibisi elbet var.
Ben lisede dini tanidim, namazi vs. Benimle inancim kuvvetli diye dalga gecildi. Arti kapalilar ile dalga geciliyor.
Bak Gizli,
Kesinlikle herkes aynı değil. Ben Trakyayada dindar demedim zaten farkındaysan.
Ben aile yaşantımdan gördüm küçüklükten beri böyleyim. Herkesin inancı kendin bağlar buna kimsede bişey diyemez. Kapalı olan öyle olmak istediği içindir açık olmak isteyen de kendi istediği için açıktır. K, mse kimseyi aşağılayamaz küçük göremez. Bunu yapan var ise kendi ayıbıdır.
Ben de Tekirdağlı'yım. İçki içmem. Ailemizde içilmediği için alışmadım. Kur'an-ı Kerim'i okumayı bilirim. Arada okurumda. Oruç tutuyorum. Namaz da kılmaya çalışırım. Önyargılı olmamak lazım bence. Ben de bir Trakya'lı olarak senin gibi Trakya'nın bu yapısını sorguluyorum.
Tekirdağlıyım, içmiyorum. Adı çıkmış memleketimin ama genelleme yapmak doğru değil.
Cevap
30Cevap
Trakya dindar değildir diye bir şey yok. Geliboluluyum ve benim çevremde ki herkes orada içkisini de içer yeri gelince ama ibadetini de yerine getirir. Önceden Trakya şarapcıdır denildiği için herkes böyle algılıyor. Tekirdağ da içki fabrikası vardı mesela ama şimdi Samsun'a taşınıyormuş galiba bundan dolayı da olabilir
Göçmen oldukları için olabilir, bilgisizler ve nesilden nesile de böyle aktarıyorlar. Bende göçmenim ama inancım var şükür.
Tarihçesini bilmiyorum fakat doğru tespit fakat Göçmen çok balkandan gelme ondan olabilir
Çünkü tepemizde insanları din din diyerek dini siyasete karıştırarak insanların dinden soğumasına sebep olan insanlar var
Batı tarafının geneli böyle aslında ama göçmen çok olduğundan olabilir, islamı tam anlamıyla bilmediklerinden bilseler de uygulanacak çoğu şeyin onların hayatını kısıtladığından olabilir.
Coğrafi konumundan dolayı. Anadolu'ya yayıldığı kadar hızlı yayılmadı İslamiyet Trakya ve Balkanlara. Onu geçtim, yanında iki tane Hıristiyan çoğunluğa sahip devlet var.
Kardeşim bütün dünya öyle trakya olarak kıyaslama. Herkes özgür irade ile yaratıldı isteyen iman eder isteyen etmez :D Ettiğini iddia edenlerde KUr-andan habersiz :)
dostum insanların dini olur şehirlerin devletlerin değil
Guzel demisssin.
her bölgede ilde ilçede şehirde 2 kesimde vardır su demek doğru olmaz...
Yasamadiysan bizim buralari bilemezsin bizde dindar kesim yok.
Inanc genel gorusle kalptedir, kalp temizligindedirm ibadet yok mesela cogunlukta.
yani birde dindar görünüp, kendi şehrinde yapadıklarını başka şehirde yapan şehirler var, yüzölçü en büyük ilde mesela en fazla alkol tüketimi, ve kumar bu şehirde, demek ki Edirneniler ikiyüzlü değil neyseler o
Saçma sapan yalan dolan din yasamaktansa böylesi daha iyi. Hem insanların dini inancı vs bunlar kimseyi ilgilendirmez.
bence bunu sorgulamak yerine her koyun kendi bacağından asılır deyip yoluna bakmalıydın.
Sorgulamadan boşa taşinan beyin bana gore degil.
Göçmen kökenli Bulgar kökenli de bu ondan yaşam tarzları farklı
oraya yerleşen milletlerle alakalı biraz , biraz da bulgaristana yakın olması mı diim :)
Bende bulgarim mesela
islamiyetin arap coğrafyasından yayıldığı düşünülecek olursa, trakya bu bölgeye en uzak bölgedir. bu yüzden olabilir. insanların daha çok göçmen (muacir) olması da etkili tabi ki.
Bende Tekirdagdanim bizde kimse içki içmez :D Ama ben Vodkaya bayilirim :D
Çünkü Trakyada epten aykırı gideysın , te be ondan tabi.
Seviyorum memleketimi :)
Iciyorlar. Eski nesil yine din biliyor ama yeniler pek alakasiz baya ateist var.
Çünkü o coğrafyadaki insanlar " DİNLERŞYLE ŞOV YAPMIYORLAR, ÇARŞI PAZAR SERGİLEME DERDİNDE DEĞİLLER, DİN VE İNANÇLARINDAN MENFAAT SAĞLAMA GAYRETİNDE DEĞİLLER""
Bilmem anlatabildim mi.. ?
Heeeeeeeeeee anltabildin. Uslubum iyice bozuldu siz gibi salaklardan. Yazma
ben lüleburgazdayım evet hiç dindar değiller ve çok iyi biliyorumm
Aramizda cok az bir mesafe var. Luleburgaz guzeldir. :)
Otogari yikmayaydilar iyiydi :)
Babaeski berbat ya. Yollari yaptilar Allah'tan. :)
Pinarhisari bilmem. Baya yaptilar yollari :)
Ama sular elektrikler gidip duruyor :D
Birak şu salagi.
Kalplerinden kalplerinden kendi uydurduklari dine uysun onlar. Islam ne bilmiyorlar. Icki haram ama kalbim temiz benim :D
Sana degil su satasana.
herşeyin bir yeri ve zamanı var halkımız ne yapıcağını iyi bilir sizin gibi yobazlar hem camii ye gidip hem hırsızlık yapıyor yalan söylüyor dindarız diye geçiniyorlar eğer dindarlık öyle oluyorsa biz dindar değiliz arkadaş hedef gösterek hiçbir toplumu yaşam tarzına göre yargılayamazsınız.
ön yargılamıyorum ön yargılamak bilmediğin birşey hakkında konuşmaktır kardeşim cümleyi bilde konuş ben burgazı senden iyi biliyorum ve ön yargı yapmıyorum anladın? sen beni tanımadan ön yargı yapıyorsun. ve siz hırsızlık yapmıyormusunuz? hırsızlıgı sadece dindar insanlar mı yapar? yaw seni muhattaba alıp yazıyorum ya neyse.
Gercekten salaksin tescilledin kendini.
Bak arkadasim Tayyipse ornegin dindar degil o adam. ALLAH korkusu olan calmaz da kalpte kirmaz. Ben şu an birsuru insanin kalbini kirdim farkindayim. Sinirden. Bak bende dogma buyume buraliyim. Sadece kiyaslamaya calistigim neydi biliyor musun Anadolu Karadeniz e nazaran yasayista dindarlik yok.
Herkes dindar olmak zorunda mi hayir, ben sana karisabilir miyim hayir. Dinsiz diyebilir miyim hayir.
Saygi! Ben laf anlatamadigim icin sorum yanlis yere gelip kalp kirdigim icin uzgunum.
Hadi hayirli aksamlar.
Junpyo
Sana sormayacagim ne soracagimi neye satasacagimi. Siddete meyil din hakkinda konusamazmisiz.
Ya uzgun degilim vazgectim sen gibi bir salaga o laflar hakti. Kimmislerde akil aliyorlar. Din konusamayacakmisiz. Salaga bak
Pecker birak cevap verme suna engelle
O saldirmaya yer ariyor. Sana zarar veremez degil mi dikkat et kendine.
Adam sinirli siddete meyli var.
Dikkat et kendine.
Çok göçmen alan bir ilimiz, tıpkı İzmir , aydın, antalya, muğla, veya mersin gibi. Yerlisi kalmamış bu illerimizin, kalanlarda bozulmuş zaten
sana karışan zorlayan var mı yoktur muhtemelen, kişisel tercihler, her bölgenin yaşayışı başka
Trakya'da bulundunuz mu?
tanığım insanlar oldu orda yaşamadım
Konusmayacaksin o halde.
sığırları da varmış görmüş olduk
Benimle dalga gecen oldu. Oldu?
30 yasina gelmis adama bak nasil konusuyor.
uslubuna dikkat etmiyorsun demek ki böyle sorunlar yaşaman normal
isteyen istediğini içer yapar. kimseninde birşey demeye hakkı yok.
Cevaba bak
Cok salaksin oglum git kitap oku. Edirneli arkadaslarini baz alarak bulunmadigin ortam hakkinda konusma.
* simdi beyinsiz.
Arti birde ufakli bir yere dindar degil demek hakaret degildir bunu algila!
Simdi laf sokup engellersinde beni. Zahmet etme cevap verme tenezzulum olmaz.
Kim demiş dindar olmadığımızı ruhumuzu açıp içine baktınmı? İçkimizide içeriz camiiyede gideriz o Allah la bizim aramızda kimseyi bağlamaz diye düşünüyorum.
Ruh ne alaka gerizekali. Yasayista oyle bosa inkar etme.
Karisan mi var mal!
Ne b*k yersen ye.
Icki icip camiye gitmek ahaha
Devlet dinine tapıyor onlar.
Devlet dininden kastiniz Kemalistlik mi beyfendi?
Tanrı orada sadece, devlet egemenliğinin sürekliliği ve aşkınlığını mistik bir haleyle kutsamak için istihdam edilmektedir: Yani tanrının telefonu kapalıdır, aradığınız zaman devlete yönlendirilirsiniz. İyinin ve kötünün ötesinde, tanrıya tapmak, güce tapmaktır. Ve somut olarak deneyimlenen, gücün devlette tecelli etmesi devlet tapıncını da anlamlı kılıyor.
Turkiyenin diger bolgeleri dindar da noluyor?
bilmiyorum, bende merak ettim simdi
Ulan bide Trakyalısın herkes özgür bırak
Kafaları calisiyor cunku
Dindarlik kafasizlik mi?
Bana göre öyle
Bırak onlarda kominizt olsunlar
Çünkü realistiz.
Konya dindar da, çok mu büyük işler yaptılar?
Gercek goreceli bir kavram canim benim.
Realizm farklı bir şey. Gerçeklik ve kurgusallık nesneldir.
kafalari calisiyorsa demek ki
allah hidayet versin insanımıza
senin daha iyi bilmen gerekli
diğer iller dindar da ne oluyor uzaya mı çıktılar
Nedeni batiya yakinlik midir?
Sana karsit gorusten degil bu sorum ama nedir medeniyet sence?
Er gece baska baska sokayim boyle aska 😃😃
Her bölge aynı olmak zorunda degil ki.
Bu cevap degil.
Alkolikler ondandir.
adamlar akilli ondan
Yaşayış tarzı ışte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar