Eğer amaç fakirleri doyurmasa 1 aylık mutfak ihtiyacını karşılayarak bunu gayet rahat yapabilirsiniz, ama müslümanlar gösteriş yapmak zorunda değil mi? Neden illa ortalığı kana bulamak zorundasınız?
Cevabın nedir?
İlk Kurban
Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de yazan bilgilere göre ilk “kurban” tecrübesi Hz. İbrahim zamanına uzanmaktadır. Allah’a oğlu olması için yakaran Hz. İbrahim’in “oğlu olması halinde onu Allah’a kurban edeceğini” söylemesi üzerine kendisine yapılan büyük bir imtihan olarak karşımıza çıkmıştır ilk “kurban”. Kur’an-ı Kerim’de bu olay şöyle tasfir edilmektedir:
“İbrahim ‘Ey Rabbim, bana iyilerden (bir oğul) ihsan et’ dedi. Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik. Oğlu yanında koşacak çağa gelince, ‘Ey oğlum, ben seni rüyamda boğazladığımı gôrüyorum, bir düşün, ne dersin?’ dedi. (İsmail) Babacığım, sana ne emrolunuyorsa yap. İnşaallah beni sabredenlerden bulacaksın.’ dedi. Her ikisi de Allah’a teslim oldular (Allah’ın emrine boyun eğdiler). İbrahim, oğlunu şakağı üzerine yatırdı. Biz de ona şöyle seslendik: ‘Ey İbrahim, rüyana gerçekten sadakat gösterdin, şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı.’ Dedik ve ona (İsmail’e karşılık ) büyük bir kurbanlık fidye verdik. Kendisine sonradan gelenler için de iyi bir nam bıraktık. Selam olsun İbrahim’e. İşte biz iyilik yapanları böyle ödüllendiririz. Çünkü 0, bizim mümin kullarımızdandır.”
Görüldüğü üzere, Hz. İbrahim oğlu yerine kendisine gönderilmiş olan kurbanlık hayvanı kesmiştir. Böylelikle de Allah için “insan kurban etmek” gibi kötü bir alışkanlığın önüne geçilmiş, Allah için “kurban kesmek” adeti de günümüze kadar ulaşmıştır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMadem kurban etmek sevap, bu kadar çok önemsiyorsan sevap kazanmayı ve cennete gitmeyi git kendini kurban et. Hem daha çabuk kavuşursun Tanrı' na ve cennetine, hem de masum bir canlıya zarar vermemiş olursun. Tanrı benim verdiğim canı bir tek ben alırım derken, salakça onun yarattığı canlıyı öldürmek nasıl bir mantık, sevaptır? Saçmalık hepsi.
42 Yorumla- +1 yıl
İyi de yalnızca kurban bayramında kesilmiyor ki hayvanlar. Yediğin etler yapay mı sanıyorsun? Dünyada hergün milyonlarca hayvan yenmek için kesiliyor. Kurban bayramının tek farkı sadece et alıcak parası olanlar değil , ekmek alıcak para bulamayan insanlar hayırsever insanlar sayesinde et yiyor
- 1 yıl
@Funko ekmek alcak durumu olmayan bir insan et yemeyip başka besinlerde yiyebilir. Ben de et pek yemiyorum ve ölmüyorum. Etsiz de gayet yaşanır. Damak zevkine bakmaz fakir bir insan ne bulduysa zaten yer. Et işin lüks halidir bir canlıyı bir canlı için öldürmek ve yemek de insanlığa sığmaz. Din böyle buyurur diyeceksin. Dinde insanın boğazı kesilsin denseydi sana yapılsa ozmn da kabul eder miydin? Hayvan da senden farksızdır biraz empati
+1 yılAmaç fakirleri doyurmak değildir amaç Allahın emrini yerine getirmektir. Sen kesmiyorsan kesme ama başkalarının hayatına da karışma
Herkes haddini bilmelidir. Bayram bıyunca uyku hapı al hep uyu geçir o zaman bu sözde caniliği (!) görmemiş olursun.
Şu ülke de nedense insanlar din için bir şey yapsa hemen göze batıyor ama uyduruk bir heykel için-heykele karşı değilim estetik olmayanlara karşıyım- koskaca bir orman kesiliyor ona hiç ses yok.
Yeter artık lütfen insanların inanışlarına karışmayalım.
Kimsenin gösteriş yaptığı yok bu arada inanmıyorsan eğer seni ne ilgilendirir ki bu durum. Hoş olmayan bir soru bu kesinlikle !
Kana bulamak demişsin kimin kanı ne için akıyor sence?
Canilik falan değildir.81 Yorumla- 1 yıl
Eğer dinde insanın boğazı kesilcek denseydi ve bu kişi sen olsaydın sana yapılsaydı bakalım neyle konusacakmiydin. O hayvancagizin suçu ne? O acı çekmiyo mu? Her şeyi böyle duygusuzum sadece kendi menfaatinize göre düşünmeyin. Sen nasil acı çekiyorsun o hayvanda acı cekiyor. Onunda sinir hücreleri var. Et sadece damak zevkidir. Sırf zevkiniz icin dini bahane etmeyin. Ayrıca dine bu kdr bagliysaniz ozmn het şeyi ibadetleri yerine getirin. Sadece ete gelince mi din geliyor aklına? Etten vazgeçemiyorum demiyorda. Dediğim gibi kendini o hayvanın yerine bir kere koyarsan dinde şöyle böyle demezsin. Onun da canı son derece yanıyor. Sen onu keyifle ye diye o acıyla kıvranıyor. Keşke işin bu boyutuna da bakiverseniz. Dini hemen öne atıp duruyorsunuz vicdanen bakmak işinize gelmiyor... Allah vicdan da vermiş sonucta. O hayvan acı çekiyor bunu neden hiç umursamıyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatılıyorum. tarih öncesi kabileler gibi kurban veriyolar hala yıl 2015..
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
20Cevap
+1 yılArkadaşım öncelikle ben doğa seven bir insanım. Şimdi ben çıkar sana niye bitki yiyorsun desem. Onlarında canı var. Eeee. Bunun sonu yok. Evrendeki tüm canlılar beslenmek zorundadır. Burada anlaşalım. Kurban'a dönecek olursak. Bu bir ibadet. Burada kurban kesmek sadece olayın dış yüzü. Asıl önemli olan iç yüzü. İnsanlar eğer iç yüzünün farkındaysa bu gösteriş olmaz. İç yüzünü de 5 dk ayırıp öğrenebilirsin. Olaya tek taraftan bakma, geniş açıyla bakarsan olayları daha iyi yorumlarsın. İyi günler dilerim. :)
51 Yorumla- 1 yıl
Bitki ile hayvanı kiyaslaman peki... diyecek söz olmayınca böyle mantıksız cvplar veriyorsunuz. Bir hayvan ve bitki aynı mı? Bitki ile hayvani aynı goren biri ztn ya akıl hastasıdır ya da boş konuşuyordur. Hayvanlar ruhu olan canlılar. Gelir seninle oynar sana sevgisini gosterir. Sevgi ister. Bi lokma verirsin sana sadık olur. Duygusal canlılardır. Bir hayvana kötü bir şey yapınca tepki verir. Acıya da tepki verir. Sinir hucreleri vardır onlarında bizler gibi. Yani insan ve hayvan aynıdır. Sadece konusamamalari farklaridir. Bitkide bu saydiklarim yok Bitki sinir hucresi olan bir canlı değil acı cekmez. Ama hayvan bizler givi kanlı canlıdır. Acıya öyle tepkiler verirler ki. Bunu bildiğiniz halde bitkiye hayvanı bir tutuyorsunuz. Yaralı bir hayvan acıdan kıvranıyor mesela. O da sonucta biz gibi etten oluşuyor Bitki oyle mi sence? Bitki kanar mı öyle çırpınır mi açıdan? Ne kdr tuhaf bir yorum yazmışsınız gerçekten. Bir hayvana fiziksel bir acı uygulandığında hayvan nasılsın çırpınır. Hayvanlar insanlar birdir. Bitki bambaşka bir şey.
Hayvanlar yalnızca kurban bayramında kesilmiyor bilmeni isterim eğer vejeteryan değilsen mutlaka et yiyorsundur. Senin yediğin hayvanlarda acımasızca öldürülüyor kesilip temizlenip önüne koyuluyor ama kesilmesini görmediğin için sana garip gelmiyor. Demek istediğim dünyada hergün zaten milyonlarca hayvan yenmek için kesiliyor. Tek farkı kurban bayramında sadece et alıcak parası olanlar değil , ekmeği zor bulan insanlar iyi insanlar sayesinde et yiyor. Ayrıca et diğer mutfak malzemeleri ile aynı değildir. Etin faydaları ayrıdır.
01 Yorumla- 1 yıl
Bir canlı sonuç olarak sen et ye diye acı çekiyor. Sonuç olarak acı çekiyor. Sana yapılsa hoşuna gider miydi? Bir de böyle bak olaya bir kez. Her zmn sadece mantiginizla bakmayın. O hayvan acıyla ölüyor ve buna üzülmeyen bir kalp insan olamaz... kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başka canlıya da yapmayı layık gormemelisin. Eğer vicdanın varsa.. dinde bile olsa vicdanımız diye bir şey de var ya hani. Ona kıymak acı çektirmek zorunda değiliz sonucta ve hicbir sebep o hayvanın acı cekmedigini göstermez. İnsan sadece bunu düşünmeli. Acı çekiyor mu çekiyor olay bitmiştir. Kalkıp dindir ettir demek yerine o hayvan nasil acı çekiyordur diye düşünmek gerekir
Gizli Üye(25-29)9 ayHepsi uydurmasyon yulin festivali yazın köpek yiyor herifler demekki bundan farkı kalmıyor hayvanların yeri yurdu doğalarıdır hangi hayvan olursa olsun yaşamlarından alıp kesmek mantıksız sevap değil cinayet işliyosunuz aq ailenizden biri cinayete kurban gittiğinde de ağlamayın farkı kalmıyor
00 Yorumla
+1 yılŞu fakirleri doyurun diyorsunda fakir adam et yiyemez mi? ee hadi et yemek istedi kasaptan alınsın dersin. Kasapta ki etler nerde yetişiyo? fasulye deneyi gibi pamuk altından mı çıkıyo bu etler. Artık bu zihniyetten vazgeçin. Yılbaşında hindiye parmak geçirerek tarif verenler modern. : Ne tüyü ne kılı ne kanı Allah a ulaşmadığı halde sırf fakirlere dağıtılan kurbanlık hayvanlar gericilik öyle mi? Komiksiniz !
23 Yorumla
Soran+1 yılToplu kurban kesimi ihtiyaç değildir. Bunu insani şekillerde telafi edebilirsiniz.
- +1 yıl
Yardım bilincini uyandırmaktır kurbandan kasıt. İnsani şekillerde kurbanımızı keserek insanlığımı yapıyoruz biz sen kafanı takma. Madem hayvanlara o kadar acıyorsun gidip hamburger yeme. Onun içinde ki et süngerden yapılmıyor.
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi muslumanlari kesseler bu kadar dertlenmezsin.
32 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlar tarihi boyunca kendi nüfuslarından daha fazla canlıyı katletmiştir muhtemelen. Yenileri önlenmiş olur işte.
- 1 yıl
Bence sen insan olsan Müslüman hayvan diye ayırt etmez ve bir hayvana kıyamayan birinin insana da kiyamayacagini bilirdin. Ayrıca hayvanlar masumdur. Insanlar icin boyle aci cekerek ölmeyi haketmiyorlar. İnsanlardan kötülük doğar. Ve kötü ise o dediğin kişiler ölmeyi ztn hakeder
- 60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl'Kürtaj haktır' diyenler bugün kurban bayramına 'canilik' diyorlar. Garip...
39 Yorumla
Soran+1 yılBüyüyüp yetişmiş ve her şeyi hisseden bir hayvanla daha beyni ve sinirleri oluşmamış bir et parçasını bir tutman... İşte zeka bu.
Cevap sahibi+1 yılyetişmesi büyümesi önemli değil ikisinde de can var değil mi? Müslümanlık ile alakalı biraz bilgin olsa zaten böyle saçma bir cevap vermezsin sen böyle şeylere kafanı yorma ibadettir bu saygı duymak zorundasın kaldıramayan çeker gider bir eksik bir fazla fark edilmezsin.
Soran+1 yılİkisinin de canı yok, biyoloji dersini dinlemezseniz bu kadar cahil kalırsınız işte.
Cevap sahibi+1 yılikisinin de canı yok? :D senin kafa gitti canım git bir hava alda gel
Soran+1 yılTürkçen gözlerimi yaşarttı..
Cevap sahibi+1 yılgözlerinin yaşarması gereken çok konu var onları da eklersen tam olacak ;)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bugün keseceğimiz sığırı gördüm. Dişi idi. Kirpikleri uzundu. Ona baktığımda sanki gözünden yaş akmıştı. Benim de içim gitti yani dedim fakir doyursak diyee ama amaç o tabi fakat kurbanın kesilmesi kan akıtılması da Allah'ın bir emri. Hiçe sayamayız.
14 Yorumla
Soran+1 yılGereksizse hiçe sayabilirsiniz. Hani islam mantık diniydi?
Cevap sahibi+1 yılBu Allah'ın emri. Ona bakarsan namaz kılıyoruz ve bizim kıldığımız namazla Allah'ın ihtiyacı yok. Bunun gibi bir şey.
Soran+1 yılNamaz kimseye zarar vermiyor. Allah niye insanlık dışı emirler veriyor?
Cevap sahibi+1 yılYav öteki tarafta Allah'a sorarsın bana sorma bir şey :D
+1 yılYılbaşında hindi partisi yapanlara bak sen!!! Canım hayvanı rakı mezelerinde mındar ediyorsunuz... Çok pisliksiniz çok...
41 Yorumla
+1 yılkurban Allah içindir.
he tabi şimdi sen vejeteryansındır, et yemiyosundur dimi.11 Yorumla- 1 yıl
O zmn senin boynunu kessinler. Ozmndda Allah için kessinler der miydin? Ne kdr vicdan yoksunusun. Icin hiç ciz etmeden bu böyledir diyip gecebiliyorsun. Allah bizlere vicdanda vermiş ya hani onuda kullanabiliriz. Senin gibi düşünmek işin kolay boyutu. Asıl mesele karşıdaki canlının da acı çektiğini hesaba katarak onun benim damak zevkim için acı çekmesine vicdanım rahat değil demektir asıl insanlık budur. Senin gibi bencilce herkes düşünür. Sadece empati kurabilirsin. Allah insanların kesilmesini de emretse ve o kesilen sen olsan ne dusunurdun? Tek bunu düşünmeyi denersen o hayvanın çektiği acıyı. Her şeyi dine baglamak kolaydır. Asıl mesele vicdanen olan düşüncedir. Her şeye rağmen kalple düşünmektir. Dinde var diye ben bir hayvanın acı çekmesine üzülmeyeyim mi? Senin az bir yerin kesilse nasıl acı çekiyorsun. E peki ya o hayvancagiz? Hiç mi bu şekil düşünmek aklına gelmez o da canlı senden farkı yok. O da acıyı son derece hissediyor...
+1 yılKurban kesmenin canilik oldugunu dusunenler cahillik icindedirler
01 Yorumla- 1 yıl
O zmn senin boynunu kessinler. Ozmndda Allah için kessinler der miydin? Ne kdr vicdan yoksunusun. Icin hiç ciz etmeden bu böyledir diyip gecebiliyorsun. Allah bizlere vicdanda vermiş ya hani onuda kullanabiliriz. Senin gibi düşünmek işin kolay boyutu. Asıl mesele karşıdaki canlının da acı çektiğini hesaba katarak onun benim damak zevkim için acı çekmesine vicdanım rahat değil demektir asıl insanlık budur. Senin gibi bencilce herkes düşünür. Sadece empati kurabilirsin. Allah insanların kesilmesini de emretse ve o kesilen sen olsan ne dusunurdun? Tek bunu düşünmeyi denersen o hayvanın çektiği acıyı. Her şeyi dine baglamak kolaydır. Asıl mesele vicdanen olan düşüncedir. Her şeye rağmen kalple düşünmektir. Dinde var diye ben bir hayvanın acı çekmesine üzülmeyeyim mi? Senin az bir yerin kesilse nasıl acı çekiyorsun. E peki ya o hayvancagiz? Hiç mi bu şekil düşünmek aklına gelmez o da canlı senden farkı yok. O da acıyı son derece hissediyor...
+1 yılBiz senin görüşüne nasıl saygı duyuyorsak sende bize saygı duyacaksın arkadaşım ayrıca kurban kesmeyi bir araştır bence bu kadar cahil olunmaz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBenim görüşüme saygı duymak? Benim görüşüm hiç kimseye zarar vermiyor, saygı duymayıp da ne yapacaksın acaba?
- +1 yıl
Haddini bil. Saygı duy ki saygı göresin. Sana yanlış gelen bize doğrudur. Bize doğru gelende sana yanlış geliyor olabilir.
Soran+1 yılSon iki cümlen aynı anlaman geliyor.
- +1 yıl
Tamam işte saygı duy diyorum. Birazda araştırma yapmalısın savunduğun düşünceler yanlış olabiliyor.
- 1 yıl
+1 yılya ama kurban kesmek caniliktir yaaa. s. s. s. s off
00 Yorumla
+1 yılYa yine başlamayalım bunu tartışmaya daha demin tartıştık
00 YorumlaGavuristanda domuz keserler yil basinda culuk keserler canlari sikilinca insan keserler sorun yok...
Musluman kurban kesince canii...
Su anda 2 keci kestik yerlerine seni kesmeyi isterdim.05 Yorumla
Soran+1 yılİnsan kesmekde müslümanların tekelinde :) Son cümlende de belşrtmişsin gerçi ne kadar pislik varlıklar olduğunuzu.
Soran+1 yılPardon, ben yüzyıllardır cihad yapanlardan bahsediyordum ama nasıl müslümansan artık, tarihinizi bile bilmiyorsun.
- +1 yıl
Harbiden aciz durumdasin okumussun ama ogrenememissin. Asiri bir asagilik kompleksine sahipsin... Canakkelyi oku dinle kim cani bir kez daha ogren... ya da avrupadan gelen haclilar mi desek ya da avrupanin filistinde ne isi vardi somalide fasta cezayirde hadi neyse canakkalede ne isi vardi...
Kes la patatttees saygın olsun biz allah için kurban kesiyoruz
35 Yorumla
Soran+1 yılAllah için insan olun.
Soran+1 yılAllah için katil olmayı kabuk ediyorsanız bu işte bir yanlışlık var
- 1 yıl
Allah ozmn seni kesmeyi emretse ve seni kessek ozmn da böyle konusabilcek miydin? O hayvab diye o acı çekmiyor mu? Senin canın değil diye hayvandır nasıl olsa banane diyip geciyorsun resmen. O da bir can ve o da bizler gibi acı çekiyor. Sen olsaydın o hayvanın yerinde ozmn böyle diyemezdin ne kdr bencil varliksin
Eğer canilikse kesme kardeşim yoluna bak
14 Yorumla
SoranYaşadığın ülkede her yıl hayvan katliamı yapılıyor ne boş insanlarsınız ya?
- +1 yıl
Boş insan sensin seni kösnük
- 1 yıl
+1 yılO zaman senin yasayan bir canlinin etini yememen lazim. hani canilik ya
15 Yorumla
Soran+1 yılYemiyorum çünkü ihtiyacım yok? Sizin gibi sırf zevk için bir canlının hayatına son verecek kadar insanlıktan çıkmadım.
- +1 yıl
Insanlari tanimadan şu an bos yere yorum yapiyorsun. olaya duygusal bakiyorsun
Soran+1 yılOlaya insancıl bakıyorum.
- +1 yıl
Abartarak bakiyorsun
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. biz senle kavga ederız ben cevabımı yazmayım
03 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum müslümanların vızıltısı kavgalık bir değer bile taşımıyor benim için
Soran+1 yılOldu kjskdjf vodoocu seni
Gizli Üye(30-35)+1 yılkurban kesmek ibadettir. unutma ki kainattaki her şey insanlar için yaratılmış gösterişle ya da kana bulamakla alakası yok
24 Yorumla
Soran+1 yılEgo deniyor buna. Müslümanlar kadar egoist bir topluluk yok.
Cevap sahibi+1 yılsen çok yanlış gelmişsin bacım daha fazla tartışmicam senle.
Soran+1 yılKendisini besin zincirinin tepesine koyan bir varlıkla tartışmazdım zaten, cevap vermen gereksiz olur.
- 1 yıl
O zmn senin boynunu kessinler. Ozmn da ibadettir Allah için kessinler der miydin? Ne kdr vicdan yoksunusun. Icin hiç ciz etmeden bu böyledir diyip gecebiliyorsun. Allah bizlere vicdanda vermiş ya hani onuda kullanabiliriz. Senin gibi düşünmek işin kolay boyutu. Asıl mesele karşıdaki canlının da acı çektiğini hesaba katarak onun benim damak zevkim için acı çekmesine vicdanım rahat değil demektir asıl insanlık budur. Senin gibi bencilce herkes düşünür. Sadece empati kurabilirsin. Allah insanların kesilmesini de emretse ve o kesilen sen olsan ne dusunurdun? Tek bunu düşünmeyi denersen o hayvanın çektiği acıyı. Her şeyi dine baglamak kolaydır. Asıl mesele vicdanen olan düşüncedir. Her şeye rağmen kalple düşünmektir. Dinde var diye ben bir hayvanın acı çekmesine üzülmeyeyim mi? Senin az bir yerin kesilse nasıl acı çekiyorsun. E peki ya o hayvancagiz? Hiç mi bu şekil düşünmek aklına gelmez o da canlı senden farkı yok. O da acıyı son derece hissediyor...
+1 yılsenin gibilerin nesli tukenmedi mi hala?
00 YorumlaSen hristiyanın dimi?
010 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılİlla birini kesmek zorundasınız yani?
Soran+1 yılSizin gözünüz dönmüş din diye ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ya? Allahcığınız yetimhanedeki çocukları öldürün dese yapacak kadar çıkmışsınız insanlıktan
Soran+1 yılBaya kalın kafasın ha
- 1 yıl
Musluman hristiyan degil. Insan olmakla alakali... muslumansin ve hayvanin aci cekmesi senin icin normal oyle mi,? O zmn senin boynunu kessinler. Ozmndda Allah için kessinler der miydin? Ne kdr vicdan yoksunusun. Icin hiç ciz etmeden bu böyledir diyip gecebiliyorsun. Allah bizlere vicdanda vermiş ya hani onuda kullanabiliriz. Senin gibi düşünmek işin kolay boyutu. Asıl mesele karşıdaki canlının da acı çektiğini hesaba katarak onun benim damak zevkim için acı çekmesine vicdanım rahat değil demektir asıl insanlık budur. Senin gibi bencilce herkes düşünür. Sadece empati kurabilirsin. Allah insanların kesilmesini de emretse ve o kesilen sen olsan ne dusunurdun? Tek bunu düşünmeyi denersen o hayvanın çektiği acıyı. Her şeyi dine baglamak kolaydır. Asıl mesele vicdanen olan düşüncedir. Her şeye rağmen kalple düşünmektir. Dinde var diye ben bir hayvanın acı çekmesine üzülmeyeyim mi? Senin az bir yerin kesilse nasıl acı çekiyorsun. E peki ya o hayvancagiz? Hiç mi bu şekil düşünmek aklına gelmez o da canlı senden farkı yok. O da acıyı son derece hissediyor...
+1 yılBesin zinciri var sen neyle besleniyorsun mesela
010 Yorumla
Soran+1 yılHayvanlardan aldığınız her besinin karşılığı olan sebzeler var.
- +1 yıl
sende sebzeyi kesip katlediyorsun onu ne yapacaz
Soran+1 yılSebzelerin duygu ve düşünceleri yok arkadaşım. Bir sebze ile hayvan arasındaki farkı ayırt edecek kadar zeki olduğunu umuyorum.
- +1 yıl
tm ozaman allah insana akıl vermiş hayvandan daha üstün bir varlık olalım diye hayvan irademiz var
- +1 yıl
yanlış yazdım prdn
- +1 yıl
işte insanın iradesi var onu demek istedim
Soran+1 yılBitkilerin duygu ve düşünceleri yok. Acıyı hissetmiyorlar. Fark bu. Üstünlük meselesi değil. Anlıyorsun değil mi?
- +1 yıl
yav üstünlük meselesi değil ama doğanın şartı değilmi hayvanlar birbirini yiyor yeri geldimi insan yiyen hayvanlarda var bu doğanın kuralı değilmi sence besin zincirine bak mesela
her sene senin gibiler çıkar zaten
21 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kurban gösteriş için değil Allah için kesilir
37 Yorumla
Soran+1 yılNe gerek var peki? Allahınız neden gereksiz yere katliam yapmanız istiyor sizden?
Soran+1 yılyemedim ve yahu İBADETİN DAHA İNSANİ BİR YOLU MU YOK?
Soran+1 yılEleştirmediğimi nereden biliyorsun? Bu insani bir şey falan değil. İnsanlar periyodik aralıklarla et ihtiyacını karşılıyor zaten. Bunu ibadete dönüştürmek hayvan katliamını 10'a katlanmaktan başka bir işe yaramıyor.
- +1 yıl
1. ben sana eleştirmedin demedım bana Eleştirmediğimi nereden biliyorsun? demıssın 2. Müslümanlara göre ibadettir ve insani bırseydır 3. periyodik aralıklarla et ihtiyacı karşılanıyorsa sokakta neden aç gezen açlıktan olenler var? 4. Bunu ibadete donusturmuyoruz zaten ibadet Allah emretmiş ve bize ibadet olarak sunulmuştur o yüzdende ibadetımızı yapıyoruz herkes ozgur degılmı bu memlekette ıstedıgımızı yaparız
+1 yılBir de her taraf tezek kokuyo ya gk.
00 YorumlaDiğer konusunda 6,8b cevap paylaştı. Beyin failed...
20 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAlın bu cahili burdan
11 Yorumla
+1 yılbir bitmediniz gitti mk ya
00 Yorumla
+1 yılYa he he 😂😂😂😂
01 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılsanane
11 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026