Askerde ( acemilikte) verilen Şap?

Erkek arkadaşım acemilikte askerliğini bitirdi şu an ustalığa geçecek. Ancak hani askerde şap veriliyomş, yemeklere katılıyomş. Cinsllk azalsın diye galiba.. Erkek arkadaşımda bna soğuk davranıyor bu yüzden mi bilmiyorum.. Hayatım diyorum sadece efendim diyor önceden aşkım felan diye cevap verirdi. Hem bn soğuksun dedm.. İstersen bn gidene kadr konuşmayalm dedi. Seninle kavga edemem diyo kaçıyo bnden konuşmak istemiyo. 2 gün oldu geleli doğru düzgün konuşmuyo bnmle. Önceden ne yaptığını, dışarı çıkarken söylerdi aşkım bugün bunu yaptım diye anlatırdı bugnlerde dışarda olduğu halde ben merak ediyorum onun umrunda değil. Üzüyosun dedm gene umrunda olmadı. Ne yapmam gerek? Herkes ne yapmam gerektiğini, yazarken ya da o yazdığında nasıl konuşmam gerektiğini söyleyebilir mi ve bugnde doğum günü ( bu arada şuanda şehirler ayrı)
Güncellemeler
+1 yıl
erkek arkadsimla telde konustum. Degismedim sadece olgunlastim dedi yani daha acemilikteyken bu kadarsa ustalikta daha mi ciddi hale gelir? eskiye dnmesi ne kadar zaman alir boyle ; eski ilgisi askerlik piskolojisi gectikten sonra yerine gelir mi?
Askerde ( acemilikte) verilen Şap?