Evt arkadaslar soruyu baslikta belirttim ve fikirlerinizi merak ediyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılModern demek çağ demek. Bu çağda yaşayan herkes moderndir. Çağdaş demek, aynı çağda yaşayan insanlar demektir. Mesela; Ortaçağ Avrupadında dünyanın dönmediğini savunmak da modernliktir. Yani modernlik her zaman olumlu bir manaya işaret etmez. Hamburger, bu çağın yiyeciği ve ekmek arası köfye yüzyıllardır var; şimdi ben hamburger yiyince modern;) ekmek arası köfte yiyince modern dışı oluyorum. :)))
Gelelim açık kapalı mevzuuna. Bu mevzu, hem islamcılar hem de islam düşmanları tarafından suistamal ediliyor. Bizim ne islamcı ne islam düşmanı ne de batıcı olmamamız lazım; biz mümin olmalıyız. İslam düşmanları kapalı hanımları modern olmamakla suçluyor; suçlasınlar öz bakımlarını (vucüd temizliği) bile yapamayan ilk çağ insanları ki kendileri modern değildir. Çünkü, onların modernlik dedikleri şey gavurlaşmadır. Açık hanımlar Türk ve Müslüman gibi değil bir Batılı gibi giyinip yaşamayı modernlik sanan zavallılardır. Batılılık (emperyalizm nesnesi) olmak ayrı şeydir. Bir Batı özentisi kimliksiz ve şuursuz biri de gerici olabileceği gibi, bir Türk (kapalı hanım) de modern olabilir. Çağın gerektirdiği pratik nesneleri kullanan ve bu çağda yaşayan herkes moderndir. Çağdaşlığın ve modernliğin giyimle kuşamla alakası yoktur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
birbirinden bağımsız iki parametre bunlar. niye olamasın?
south parkın bir bölümünde kenny ölür. üstelik şeker dükkanı biletinin yerinide sadece o bilmektedir. diğer çocuklar bunu kenny ye sorabilmek için cennete merdiven inşa etmeye başlarlar, çocukların amaçlarından habersiz tüm dünya olaydan etkilenerek çocuklara yardım eder. işler bayaa bir boka sardıktan sonra çocukların niyeti açığa çıkar. şaşkınlıkla biri sorar. " bütün bunlar sadece şeker içinmiydi?" cartmanın cevabı. "hmmm. hayatımda ilk defa 'sadece' ve 'şeker' kelimelerini aynı cümlede duyuyorum." neyse bukadar geyik yeter.
bikaç kötü örnek var diye umudunuzu kaybetmeyin. imkansız siz vazgeçene kadar yoktur.00 Yorumla
Kapalilik diye bir durum yoktur.
Tesettur vardir. Ve bunun moderni ya da ilkeli yoktur.
Kural bellidir ilgiden korunmaktir, rengarenk giyip, beli kemerle sikip, gogusler ve kalca hatlarini bellu ettin mi o sac parcasini kapamaya gerek kalmaz.
Cevremde tesetturlu diye dolasan çogu kadinin sana gogus olcusunu soyleyebilirm.
Oyle meydanda her şey.25 Yorumla
Soran+1 yılNeden sorunun suyunu cikarmaya meyilli insanlarla dolu bu site? Normal bir soru sordum illa bir karalama.
Soran+1 yılSoru su: kapali bir insan modern olabilir mi?
Bahsettigim sey görselden ibaret degil. Düsünce ve kafa yapisi olarak modern olabilirler mi diye. Ama sizin kafa tel tarafli calisiyor. Kapali dedim mi bütün contra argumanlari dökmekle görevlendirilmis bir zihniyet. bir bitmedi sizin gibiler. Yok gögüs ölcüsü yok kalca yok renk.
+1 yılmodernlik? dapdar giyinip kafayı deve hörgücü yapıp ayağa lanetlenen topukluları giymekse lütfen kapanmayın çünkü sadece başınızı örtüyorsunuz Allah'ın ayetini yerine hiçbir şekilde getirmiyorsunuz, boşuna yakmayın başınızı sıcaklarda
44 Yorumla
Soran+1 yılOffff her yerden cikiyosunuz yemin ederim. Surda adam akilli bir soru sorduk hemen icine edin
- +1 yıl
içine mi ettim? sen önce doğru dürüst oku, o sorunu doğru cevapladım sinir etme gece gece
Soran+1 yılKapalilar modern olamaz mi diyorum sen gelmis yok deve hörgücü bilmem ne diyorsun. Ezber cvplarsan gina geldi insanlara. Normal cevap vermeyi beceremedin bir
- +1 yıl
bak tekrar söylüyorum modernlikten kastın buysa diyorum, ama sen hala aynı cevaplar diyorsun, modernlikten kastın deve hörgücüyse kapanma modern değil tam bir palyaço oluyorsunuz ha ben modern olurum ama onları yapmam nasıl olurum dersen, al artık şakır şakır feraceler çıktı git giyin yeter ki hatların belli olmasın
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
24Cevap
+1 yılEveeet benimde en sinir olduğum şeylerden biri bu konu modernliği dış görünüşten ibaret görmek aslında modernlikk düşünce tarzı ama şimdi insanlar modernlik diyince batıya aşık batıya özeniyor la onlar temizliğini ahlakını bile bizden öğreniyor ama bizimkiler meraklıı kendinşz özendirmeye bir şeylere ben kapalı bir kadın olarak sanata aşığımm bilime aşığıımmm bu benim düşünce tarzım ki İslamda da bilime saygı her şey üst seviye de çok güzel bir dinimiz var her yönden o kadar güzel kiii dış görünüş olarak ta islama uygun giyinirim vücüdumu belli edicek şeyler giymemeye özen gösterim ve modern bi insanımm bu insalara göre o zaman ben modern değil miyim modern olabilmek işte sadece dıştan ibaret değil
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Soran kisi sen daha soru sormasini kendini ifade etmesini bilmiyorsun. Isanlarin verdikleri her görüse cemkirmis saldirmissin.. :) Bu durumda otur ve düsün bu kadar insana saldiracagina ben nasi sordum ki böyle cevaplar aliyorum dee bir kendine.. isine gelmeyen her görüse cemkirmissin. Evet beyin olarakta cok modernsin masallah.. Bildigin cahilsin cahil cersati ile insanlara saldirmisin.. Önce sen sorunu adam gibi sormasini ögren.
01 Yorumla
+1 yılkapalılar 3 e ayrılır
zorla kapananlar
yobazlar
kendi istekleriyle kapnanlar
ilk grup aile baskısıyla kapanmış genelde kaşarlardan oluşan bir topluluk
yobazlardan bahsetmek bile istemiyorum
kendi istekleriyle kapananlar dinle yaşantıyı bir yürütmeye çalışırlar modern denilen kesim genelde bunlar00 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılgaleri7.uludagsozluk.com/.../...zlemesi_289246.jpg Modern anlayışı buysa, bir zahmet ollmasın
492 Yorumla
Soran+1 yılAllah icin böyle gezen var mi? Bunlarda sizin gibi sazanlari kekelemek icin
- +1 yıl
O sazan lafını monte edeirm sana mk dolü. Ne safsın * , bunların dahası var
Soran+1 yılKüfür sana yakisandir. Dünki cocuk gelmis kendince laf atiyor. Düne kadar siteye girme hakkina bile sahip degilken gelmis ergen ergen konusuyo. Hadi git az ötede oyna yavrum
- +1 yıl
Kofur sona yakoşondur addsddaad @becausecool gel kanka, şunun rezilliğini gör 😂 aklınca bana laf atıyor *** ağızlı😂😂😂😂
- +1 yıl
Ahahhaha dur kanka haykırdım * 😂
Kızım senden uzun süredir burdayız biz. Kapalıyım diye böyle dolaşıyorsunuz 😂 kapancaksan adam gibi kapan. - +1 yıl
@Becausecool anam yazık bunlara😂
- +1 yıl
Aynen yazık😂
Soran+1 yılColuk cocuk dolusmus burasi. Hadi uyuyun siz gec oldu.
- +1 yıl
Hesabını nasıl kapatacağını tarif ediyim mi bebeğim. Bak şimdi ilk önce... Ne halt ediyom ben😂 Adsddsda anlatsamda anlamassın adsddsda😂
- +1 yıl
@becausecool
Soran+1 yılArkadasini etiketlemeden de yorum atamiyor:) el ele tutusun sakin kaybolmayin emi:)
- +1 yıl
Kardeşim senin yatma saatin gelmiş hadi. Kuzen valla anlatsanda anlayamaz. Bırak boşver. Kapalıysan ahlakına göre kapan biz senin göğüs ölçünü tahmin etmeyelim. Sende kapalıyım diye dolaşma.! @Gururlu_basketçi bırak kanka gel 😂
- +1 yıl
Amin anam, allah herkeze böyle kuzen nasip etsin. @becausecool 😘 öptüm aşkım @tuğce02 kız kuzen sende gel😘
- +1 yıl
Kız şımartmasana 😂😘👅 @Gururlu_basketçi @tuqce02
Soran+1 yılHahah tahmin etmeliydim akraba oldugunuzu. Böyle sacmaliklarda ancak akrabalar birbirinin gereksiz mücadelelerini verir. bir ikincisi de ben kapali degilim😉 benim gögüs ölcülerimi bos verde keske beyin kapasitenizin bu kadar düsük oldugunu gözüme gözüme sokmasaydinizda, tartisma zevkli olsaydi. Böyle coluk cocukla hic zevkli olmuyor biliyor musunuz? Ablaniz falan yok mu onlari yollayin böyle olmuyor ama
- +1 yıl
@Becausecool ya şu iğrenç dil şelini koyme be ya😂
- +1 yıl
Sen babanı yolla istersen, büyükler konuşssun canım
Soran+1 yılEvet babami yollayabilirim cok iyi bir fikir ahahah
- +1 yıl
Yapma be ben çok eğleniyordum. Sanırım kıskandın belli ki seni hiç bir akraban korumamış. Adına üzüldüm. Ayrıca aklın yaşta olmadığını umarım biliyorsundur. "Umarım". Eğer anlıyacak bir beynin olsaydı, ya da kullanmayı bilseydin, kapancaksan adam gibi kapanırdın. Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi kapanmak tarz değildir. Farzdır. Yine umuyorum ki anlarsın...
- +1 yıl
Üvey baban mı yollıycan yoksa kucağındakini mi?
Soran+1 yılEvet bu kadar seyi biliyorsan kapan ozaman bayan cahil. Zaten din icin kilini kipirdatmayan insanlarin haci hoca gibi vaaz verdigi bir ülkenin ergenlerinden ne beklersin ki. Kuzenin babami cagirdi yolda kendisi adhsksbsk
- +1 yıl
Bilmekle kapanılıyorsa eyvallah, hadi ikile
Soran+1 yılHahahahahahahahah
- +1 yıl
Bayan cahil ben değil sen oluyorsun. Beyin özürlü kardeş. Açık olarak mutluyum. Bacağımı baldırımı açmadığım için gerek duymuyorum. Açık olunca müslümanlıktan çıkmıyorum dimi? yoksa bunu anlamıyacak kadar sorunlu musun? Hacı hoca gibi vaaz vermedim. Birinin yazdığını yazdım. Bunuda anlamak için beyinini kullanmalısın ama nafile sende yok.
Soran+1 yılCanim benim, ben de kapali degilim. Senin algilama problemin mi var? bir sorunun mu var?
Ben kapali degilim ama senin gibi benden olmayan insalarida asagilamiyorum. Anlatabiliyor muyum? Ben aciklar müslüman degil diye bir sey demedim ama sizin kafa okadar bos seylerle dolu ki sadece bos bos konusmaya ayarlanmis. Neyse hadi canim cidden uyuyun siz. Daha büyiceksiniz, okuyacaksiniz, ögreneceksiniz. Boyunuzu asan seylere kafanizi siz Yormayin tamammi? Ablalariniz konusur halleder siz skmayin caninizi:)- +1 yıl
İkili yavru, sanaldan konuşmak kolay. Kuzenim kimseyide aşşağılamadı, senin sevşyene düşğcek bir insan değil. Canım benim, kuzenim kimseyi aşşağılamado, bende aşşağılamadım. Senin algılama problemin mi var? Bir sorunun mu var? Adsdaddas 😂 hadi ikile,. Kapı zili gibisin, basan kaçıyordur adsdada @becausecool
- +1 yıl
Canım beyninde sorunu olan ben değilim. Sen okumada kıtlık yaşıyorsun. Kapanıcaksan hani "-san" eki ne işey yarar biliyorsundur. ya da dur bilmediğine eminim. Ayrıca kapalı insanlara her zaman saygım var. Ama adam gibi kapananlara resimdeki gibi kapalıyım diye, g. tünü bacağını açanlara karşıyım. Lütfen anladığını söyle, dil dökmekten sıkıldım haklısın, senin gibi beyininde sorunu olan biriyle konuşmak çok zor. ne desen anlamıyor kıyamam.
Soran+1 yılNe diyosun beee. Iki salak geldi beni buldu. bir düzgün tümce kuramiyorsun ki anlayayim.
- +1 yıl
@Becausecool hahahahha bu fenaydı @becausecool
- +1 yıl
Ahahha yazık kanka valla çok üzülüyorum böylelerine 😂😂 @Gururlu_basketçi
Soran+1 yılIyide senin karsi olman kimin umrunda:D tüm islam alemi senin icin kapaniyorfu zaten. Hey allahim yaaa😄 siz kendinizi cok biseyden sayiyorsunuz galiba bücürler:D
- +1 yıl
şaşırmadım
- +1 yıl
Canım ben güzel cümle kuruyorum da sen anlayamıyorsun. "Beeee" cümlelerine hayran kaldım bebeğim. Bir şeyde aynı fikirdeyim. Bende diyordum ki gece gece bir salağa çattık s. iktir.
- +1 yıl
Hayır, gerçekten bize bücür diyince, ya da küçük diyince alındığımızı ya da öyle olduğumuzu mu sanıyorsun? Çok değişik be, yazık anam. Git bir kaç kitap okuda seviyemize yüksel.
- +1 yıl
@Becausecool kanka allah aşkına bırak şunu. Çok sıktı bu. Sanalda anca gotleri kalkar, boşver
Soran+1 yılHahah cümle icerisinde beeee kullanilmiyor mu?:D
Merak etme bücür ben senin yasinin on kati kitap okumusum. Yurtdisinda ögretmenlik okuyorum. Senden cok bilgiye sahip oldugum kesin. Türkiye kezban dolu derlerdi de inanmazdim.- +1 yıl
Hadi ya kezbanın hası mı bunu söylüyor 😂 "be" kullanılır da "beeee" yi mahalle karıları kullanır hani. Kanıtladın, teşekkürler.
- +1 yıl
Valla ya eksik oldu mu olmuyor yazık 😂
@Gururlu_basketçi
Soran+1 yılTopla bütün kezbanlari😄
Valla kuzenin öyle bir yaziyor ki, cevap yazarken kusursuz yazmaya degmeyecegi icin kafama göre takildim.- +1 yıl
He anldım şimdi. Birde yurt dışındaymış, kıyamazlar. Ondan böyle sanaldan laf atmaya götü yiyor. Yesinler seni, kıyamazlar, ayy ne tatlı şeysin öyle sen, değil mi, çdeğil mi. Yerim seni, minik küçük fahıse seni adaddada😂 kuzen tut elimden gidelim buralardan asdada sıkıyorsa karşımıza çıksında konuşssun. Bücürmüş, hah. Yurt dışında öğretmen olunca düzgün insan oluyor zavallıcık zaten 😂 @becausecool sıktir et şunu, yarın erkek kalkıcak kahppe. Öğretmenmiş * , saygılı olmamız gerek adsadada
Soran+1 yılTürkceyi kendi kendime ögrenmeme ragmen inan sizden iyi konusuyorum:)
- +1 yıl
Öğretmenlere hep saygım vardır. Ama kendini öğretmen sananlara değil tabiki. Hadi gel kuzen bende daha yıkancam. Şuna baksana bizden daha iyi türkçesi olduğunu düşünüyor. Zaman harcamaya değmez.😁
- +1 yıl
Aferin sanaaa, tebrikler. Sticker da yapıştırak mı? Defterini bir açta bir kalp çizem sana. Muck canısı, şimdi sıktir olup git
Soran+1 yılGelin buraya beklerim sizi. Yüz yüze daha iyi olur hatta:) sizin neyinizden cekinecegim allah askina😄
Bekliyorum almanyaya. Bana saygili olmanizi beklemiyorum. Biraz kendinize saygili olun, ceki düzen verip kiz gibi kiz olun kâfi. Hadi simdi ikileyin.- +1 yıl
Saatler olsun aşkım😘
- +1 yıl
Bize geleceniz mi
Soran+1 yılAdjsksbsk saatler degil o sıhatler ahahaha bide ana dili türkce hahaha
- +1 yıl
Bayramda geliriz büyük ihtimalle kuzen 😍
- +1 yıl
@Becausecool ah bu hatayı hep yapıyom adsda çetmen öğretmişti SIHHATler olduğunu kuzen, özledim be onuda😄
- +1 yıl
Bayram ne zamn aq😂
- +1 yıl
Alttaki yorumlarada bakmıştır umarım. burada cahil olan biz değil sen oluyorsun. Hadi bebeğim ikile eğer çok istiyor g. tün yiyorsa, izmire bekleriz.
- +1 yıl
Çarşamba kanka ya 😂😂😂
- +1 yıl
Bende özledim valla 😄😄
- +1 yıl
@Becausecool hadi yav. Karlin bugün çok şirindi anlatamam sana😍
- +1 yıl
Ya bir göremedim şu yumurcağı 😍
- +1 yıl
Gül benim adım diyorum, gülüyor😂 ama ismimi bilşyor artık adsddss
Soran+1 yılKontörünüz yok mu? Yoksa ben yollayayim bu soru altinda yazismayin allahın görmemisleri:D
- +1 yıl
Dün ne oldu bak. Amcan yabancı geldi karline, git diyor tamma mı. Amcamında gitme saati geldi gidiyor. Yazık bir ağlamaya başladı. Pişman oldu sanırım git dediğine. Saflığa baksana bebekteki😍
- +1 yıl
Yerim Allahım. bir göresem şu tatlılığı. Çok merak ediyorum ya 🙈
- +1 yıl
@Becausecool ceylinle benim kopyam * . Çok tatlı ama. Çok farklı bir güzelliği var fakat açıklayamıyom. Bebek olmasından mı bilemem, birde çok zeki, 2 yaşında dünyanın şeyini söyleyip, sayıyor. Annecim diyici var, ahhh😍
- +1 yıl
Yaww yerim ya 🙈 bide ufacıktır o. İsmi gibi güzel kızcağız. Nazar değmesin tütüüt 😂
- +1 yıl
@Becausecool fotoraf çekilcez, anneannen kucağına aldı. Ağlamaya başladı tamma mı. Bizde yerde çökmüş fotoraf çekilmeyi bekliyoz, meğer ki biizmle oturmak istiyormuş. Yere cup diye çöküverdi🙆
- +1 yıl
Anlatma ya kıskanıyorum yerim 🙈
- +1 yıl
@Becausecool son bir tane daha, birtane daha😂
- +1 yıl
Ahaha tamam dinliyorum 😂
- +1 yıl
@becausecool misafir odasındayız, bezini değiştircek ceylin, ben o yapsın diye bıraktım. Neyse işte ceylin birden durdu abi, bende anlamadım ne oldu. Karlinin altındada bez yok, poposu açıktı. elini ağzına sokarak "pırt yaptım, pırt yaptım." Diye bağırıp gülüyor. Çok tatlıydı. Bende manasınj bilmiyorum. Ceylin bana bağırdı abla yatağa yaptı, yatağa yaptı, al hemenndiye😂😂 mk bir şey yoktu adadaa kaka yaptıysada yapmasada tuttum kıçında tuvalete götürüdm, allah korudu yapmamış😄😀🙆
- +1 yıl
Ahahha kanka haykırdıım 😂😂😂 yerim ya 🙈
- +1 yıl
@Becausecool 🐵🙊🙈 öyle😂
- +1 yıl
Minnak ya 🙈
- +1 yıl
@Becausecool aşkım iyigecler, birazdan yatarım bende. Baskete inecem bir haftada vermem gerek kiloyu😂
- +1 yıl
Oo bende yıkancam zaten öptüm bebeğim iyi eğelenceler 😍😘😘
- +1 yıl
@Becausecool sağol aşkım☺️
- +1 yıl
😘😘
- +1 yıl
Böyle resimleri gözlerine sokunca malesef kabullenmiyorlar örnek sohbett bende de vardi 2 resim silmisim.. Onlar gezmiyor böyle insanlarin isi gücü yokta bunlarla ugrasiyor montajdir kesin.. :D Gecen gün alisveriste beyaz dar pantolon icine bordo tanga giymis üzeri dr bluz boynu acik gögüs dekolteli kafasi kapali evet canim böyle gezmiyorlar milletin isi gücü yok iftira ediyoruz.. O gördügümde zaten o kadar yabancinin icinde bizi kekliyordu.. :D Gecin bu ayaklari gercekler kör göze parmak ama anlayan yok..
- +1 yıl
- +1 yıl
@haydaramk aynen😂
- +1 yıl
Soran+1 yılValla be de onu düsünüyorum Acaba bu insanlarin isi gücü yok mu diye. Sanki kapalilar bir örgüt ve birinin hatasi hepsinin hatasiymis gibi algilayan o zihniyetinize güleyim😄
Senin mantiginla yaklasacak olursak karsilastigim örnek sensin ve tüm türkiyedeki kizlar senin gibiymis gibi algilamaliyim. Böyle de bir önyargi var bir cok insanda. Cok sükür ki ben insanlari bir kaliba sokan ergen yasi ve kapa yapisini coktan gecmisim. Sende kendini gelistir ne bileyim ilgi alanlarina yogunlar. Telefonunun hafizasini biraz genislet önemli bilgiler yükle, böyle sacma sapan fotolari biriktirmeyle ugrasma.
Görüs sahibi istersen arkadasi etiketlersin. Ben gizliden sordugum icin etikletleyemiyorum- +1 yıl
Senin problem ne arkadaş? Ben kapalı kardeşlerimin hepsini böyle gösterdiğimi mi sanıyorsun? Bunu asla yapmam, sıktir, git lafı çarptırtma.
Soran+1 yılSen zaten sorunlusun. Cvbi algilayamamissin bile. Sana böyle uzun uzun dil döktügümü mü sandin😂 cilek arkadasa söyledim ben. Sen ziplama hemen yine
- +1 yıl
Sıkik beyinli kuzenim o benim. Ona laf edersen ben sokarım yarreğına lafı. Cehennemi gidicen nereye gidiceksen git, öğretmenim diye geçiştiriyor birde
Soran+1 yılBurasi alice harikalar diyari degil canim. Oturup aglayacaksaniz hic tartismaya girmeyin. Tüm sülaleni cagirsanda durum degismez. Küfürle bir yere vardigini saniyorsan yazik cidden. Ailenizden aldiginiz terbiyeyi sülalecek bu kadar belli etmenize gerek yok ahahaha
Soran+1 yılAllahimm😄 cidden coluk cocukla ugrasiyorum:D hadi allaha emanet olun
- +1 yıl
@Tuqce02 @becausecool kardeşin komu bitmiş daha yeni geldi aq😂 neyse boşver tuğçe artık:D
+1 yılModernizmin ne olduğunu bilmiyorsun sen demek ki. Modernizm dini tanımaz kale almaz. Hatta dinden uzaklaşmak modernizmin temelinde vardır. Oysa ki İslam gelişmeye yeniliğe karşı değildir. Sadece bunun modernizm de olduğu gibi fütursuzca olmasına karşıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
yorumuna feci şekilde katılıyorum. modern kelimesinin ifade ettiği kavram dünyanın en antika kavramlarından biridir, hatta bu kelimeyle ilk tanışma yazının icadı kadar gerilere gider. fenni ilimlerle dini ilimlerin ayrıştırılması islami ilerlemenin hızını kesmek için kafirlerin bir oyunudur. bugün bu acı ilacı bize yutturmuşken kendleri almaz. sonuç şu; din adamları bilim adamlarını bir abdest almayı bile bilmemekle suçlarken, bilim adamları din adamlarını bir toplama işlemini bile bilmemekle suçlar. sonuç alınganan ilim adamları değerli zamanlarını tartışma ile geçirip verimlerini kaybederler.
gerici ve dinci kelimelerini çok çirkin bularak hak edilse bile sarf etmekten kaçınırım. benzer şekilde modern kelimesinede aynı şekilde alerjim var. kelime tanımı olarak tanımlaması istenen kitle için değil de bağcı dövmek için tasarlanmış üzümle alakası bile yok.
- Diğer konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yıltesettür tarz değil farzdır...
tarz hale dönüştürenler kapalı çıplaklar halini alır..
ayrıca modeern diye telafuz ettiğin tesettür
açıklardan daha çok ilgi çeker anlıyormusun04 Yorumla
Soran+1 yılBadi kapali bir insanin görüntüsel modernliginden bahs etmiyorum. Modern düsünce, modern bir hayat tarzi, modern bir yasami, bunlardan bahs ediyorum. Bazi insanlar basi kapalilari öcü gibi ve cahil görüyorlar. Bahsettigim sey bu
- +1 yıl
hımmm
öyleyse şöyle birşey vardır lüks ve elitlik müslümana yakışır.
müslümanların bilime büyük katkıları olmuştur.
metafizik ve kuantum ile bunlar gerçekleşti buda islamdan yola çıkalarak ancak yapılabilir
bazı embesil cahiller bunu bilmez...
Soran+1 yılO bazi embesil cahiller dedigin türkiyenin yarisindan fazlasini kapsiyor:/
- +1 yıl
yooo yoo kesinle aslında öyle bir algı oluşuyor.
ama türkiyenin yarısından fazlasını kapsasaydı bu ülke müslüman olan ülke olmazdı.
yani kendimi övmeyeceğim müslümanım modern bir hayat yaşıyorum çok iyi bir arabamla işim var bana kalkıpta sen müslümansın neden lüks yaşıyorsun derlerse benim vereceğim cevap ise lüks müslümana yakışır kafire değil ! deyip karşımdakini mahcup ederim kendini sorgular
+1 yılson derece olabilir... neden olamasınlar canım... ayrıca nerden çıktı bu şimdi rahatsız oldum gece gece... öyle bir söylentimi duydun sen? :D
02 Yorumla
Soran+1 yılErkekler genelde normal tepki veriyorda kizlar ( cvplarda gördügün gibi) kendilerinden geciyorlar😄
- +1 yıl
vallaha açık açık söyleyebilirim açık olan kadınlar için... söyleyecek hiç bir sözüm yok.. ;) hepsinin okuma yazması vardır az çok ;) birazcıkda inanç.. ama napalım hepsinde mangal gibi yürek var meydan okuyolar hala ahirete.. ;)
+1 yılİlim ahlak medeniyet ve beşeriyet İslamiyet tedir. Avrupalılar yıkanması bile bizden öğrendi. O yüzden İslamiyet uyan kimse en medeni insandır.
Ne demiş Necip Fazıl : "Acık gezmek medeniyet ise hayvanlar hepimizin medenidir"00 Yorumla
+1 yılAyet'e göre değilde
Modaya göre örtünenler
Unutmayanki moda cehnemde bir oda00 YorumlaDiyorum ki, o zaman Adnan hocanın kedicikleri gibi giyinsinler. En azından onlar kapalı değiller.
04 Yorumla
Soran+1 yılModadan kastin orasini burasini acmaksa bisey diyemem
Soran+1 yılBenim demek istedigim de su: belki senin moda anlayisin sadece kiyafet ve dis görünüsten ibaret olabilir ama benim modernden kastim dis görünüsten ziyade icsel bir sey. Kapali bir insan modern düsüncelere sahip olamaz mi? Modern bir yasam tarzi olamaz mi? Modern ve genc bir düsünceyi benimsemis olamaz mi? Illa modern diyince kiyafet modasini mi yansitmali?
Bir cok insan kapali insanlara cagdasligi yakistirmiyor. Senin düsüncende bundan farkli degil. Sunu anlamanizi diliyorum: modernizm sadece dis görünüsten ibaret degil, ayni zamanda bir davranis bicimidir. Saygilar.
+1 yılOlabilirler illaki ama olmaması gerekir zira kapalı insanlar gösterişten uzak durmak adına kapanır işin özünü kaybetmeyelim.
11 Yorumla
Soran+1 yılModernlikten kastim o degildi. Insanlar kapalilara direkt yobaz damgasi yapistiriyorlar. Görsel modernlikten bahsetmiyorum. Daha cok düsünce ve kafa yapisindan bahsediyorum
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. Tövbe yarabbi allahım duy bu kapalı ciplaklarin sesini
20 Yorumla
+1 yılmodernlik giyimde degil zihin de olur bunu bilmeyenlerde cahil olur.
10 YorumlaBu devirde modenrlik anlayışı farklı olduğu için olamıyor maalesef
00 Yorumlainsanı giyimleriyle yargılamakta bizim ülkemize has bir durum, kapalılar neden modern olamaz ki bal gibide olur. kendini gelistirme meselesi tamamen bu
00 YorumlaYo böyle bir sey yok. Ayni soru aciklar icinde cevrilir yani kaliplara takilmamak lazim
00 Yorumla
+1 yılModern olacağım diye tesettüre uymamazlık yapmasını yeter ☺
00 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. tanıdığım cok bilgili kültürlü ve modern hayatın akışına ayak uydurmuş tesettürlü hatunlar bılıyorum !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen buradaki insanların fikirlerini merak etme. O kadar şekilci olmuşlar ki modern olmak deyince tesettüre uygun giyinmemek anlıyorlar. Kültür yok basitçe yorumluyorlar. Burada zaman kaybetme böyle dar düşünceli insanlar zeka köreltirmiş.
00 Yorumla
+1 yılEskiden olamazdı. Çünkü çeşit yoktu. Ama artık herşey mümkün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana göre herkes özgürr ve modern olabilir, yeter ki zeki olsun gerişi boş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkapalı açık fark etmez ki. insanın beyni kapalı olmasın yeterki.
00 Yorumla
+1 yılöncelikle insan olmak önemli modernlik sonradan olunur yani
00 Yorumla
+1 yılteseddür tercih edilebilir ya da tamamen kapanma yüz dahil olandan hani
00 Yorumla
+1 yılTesettür suslenmek için değil susleri gizlemek içindir
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki bunun benim sorumla alakasi nedir?
- +1 yıl
Modern olamaz yani
Soran+1 yılPeki senin icin modernlik sadece görsellik mi? bir insanin düsünce yapisi, davranislari, yasam tarzi, hal ve hareketleri modernizmin temeli degil mi?
- +1 yıl
Orasını bilemem
Soran+1 yılOste bir bildiginiz tesettür süslenmek degil gizlenmektir. Ezberlenmis kalip yargilar. Biseyi savunuyorsan biraz mantik yürüt, düsün, arastir. Körü körüne gidiyorsunuz bir yoldan.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlabilir neden olmasın? Modernlik kafanın içindekilerle alakalıdır, kafana taktığınla değil.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah rızası için kapan sen diğer insanları boşver. Soyunmak medeniyetse desene hayvanlar bizden daha medeni demiş M. Akif.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir gayet modern kapali. insanlar taniyorum alakasi yok
00 Yorumla
+1 yılModernlik giyimle degil zihinle olur kuzum
00 Yorumla
+1 yılaynen belirli kesimi simgeliyor bana
03 Yorumla
Soran+1 yılMesela?
- +1 yıl
aynen bağnaz, yobaz ne dersen artık..
Herkes ıstedıgı sey olabılır benı baglamazz
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir çok marjinalim diye gecinenden daha modernler
00 Yorumla
+1 yılModernlikten kastin ne?
01 Yorumla- +1 yıl
Dusunce ise tabiki asil kapalila midern olmali ilim bilim ogrenilmeli
olabilirler
00 Yorumla- Diğer konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılallah akıl versin:)
00 Yorumla Hayır alakası yok
00 Yorumla
+1 yılolabilirlerrr
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!