Asker yolu gözlemek?

Nişanlım uzun dönem olarak askere gitti ve gelmesine 1,5 ay kaldı.. Acemideyken telefonu olmadığı halde kontörlü telden her gün arardı ve en az yarım saat konuşurduk, usta birliğine geçtiği zaman konuşma esnasında komutan telefonunu yakaladı ve bir daha geri vermedi, askercell serbest olmasına rağmen. Bunun üzerine sevgilim arkadaşlarından telefon bularak gün aşırı aramaya başladı, ve izine geldiğinde ben telefonumu değiştirdiğimden dolayı eski telefonumu ona verdim, çoğunlukla günlük arıyor , en fazla 1 gün giriyor araya konuşmadığımız.. şu an kullandığı telefon kameralı felan akıllı telefon, şarjı az gidiyor diyor, diğer telefonunun birkaç tane bataryası vardı, şarj sıkıntı olmuyordu.. Hiçbir şekilde mesajlaşmıyoruz ama genel olarak günlük en az 2 saat konuşuyoruz, mesajlaşamama nedeni olarak da kameralı tel. yasak olduğu için her yerde sarj edemediğini ve kameralı tel. serbest olmadığı için onu da yakalarlarsa askerliğinin uzayabileceğini felan öne sürüyor, ayrıca konuşmalarımız ankesörlü telefon kulübesine giderek oluyor, koğuşta felan da konuşmuyor, hem benimle konuşmalarını başkalarının duymaması için hem de o telefonu ortada bulundurmamak için... Ona güveniyorum, ama araya mesafeler ve zaman girince insan karşımdakinin bana olan ilgisi, sevgisi azaldı ve bahane mi bunlar diye düşünüyor, akerliğini yapmış arkadaşların yorumuna ihtiyacım var...
Asker yolu gözlemek?