Öncelikle niyetim namazı kötülemek değil namaz hakkında kurani kerimsel ve tarihler bazı şeyler anlatacağım aklı olan düşünsün..
Arkadaşlar namaz farzsa bu dinden olan insanlar neden namaz kılıyor? Sonucta onlarda tek Allaha inanıyorlar..
Kuranı Kerimde Salatın farz oldugunu söylerler ama ne hikmetse Allah salat dediysede adı namaz olmuş sonra :) neyse Salatın iki anlamı var Dua ve Destekleşme/Yardımlaşma demek. Salavatta salatın çoğuludur. Peygamber zamanında bu iki olayda mescidlerde yapılırken muaviyeden sonra desteklesme kısmı kalkmıs sadece dua kısmı bırakılmıs. Ayrıca salatın rusçaya ingilizceye veya almanya çevirildikten sonraki anlamıda duadır.
"Allâh ve melekleri Peygamber'e çokça salât (dua) ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (el-Ahzâb, 56)
İşte insanlara vakitli olarak emredilen namazı dua olarak yuzyıllardır yapıyoruz ama şu ayete geldiğimizde dua mantıgı çöküyor nasıl mı? Yukarıda ayeti okuyun Allah ve meleker peygambere neden dua etsin? dua edilen kişi Allah olması gerekmezmi? İşte burada salatın diğer anlamı olaya giriyor destek verme yardımcı olma yani..
Gel gelelim destekleşme kısmı nedir ve neden vardır.. Kısaca bir örnekle anlatıcam size günde 5 vakit camilerde namaz kılındıktan sonra imam/lider önderliğinde o mahalledeki her türlü fakir, aç, evsiz, işsiz, hasta, okuyamayan, evlenemeyen ve her türlü ilgiye yardıma muhtaç insanlar araştırılması için organizasyon yapılsa ve insanlar bu yardımları zekatla destekleseler ve her mahalledeki sorun böylelikle halk tarafından Allahın sevabını kazanmak için giderilse 5 yılda bu ülke ne hale gelirdi siz düşünün? Uçardı bu ülke uçardı işte peygamberimiz kısa hayatında bu strateji ile devlet kurdu ve geliştirdi ama sonradan neden unutturdular biliyormusunuz çünkü zekat vermek yardım yapmak zenginlerin işine gelmiyordu fakirlerin seviyesine inince köle kalmıyordu etraflarında üstelik en çok yardımıda Allah zenginler yapsın diye emrediyordu!
Salat ve namaz ayrımını anlamanız için daha geniş bir makale konusunun linkini aşagıda paylastım..
https://istekuran.com/salatvenamaz.html
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer