Nişanlım esmer ben ise sarışınım ileride evleneceğiz ve çocuğumuzun kime benzeyeceğini düşünüyoruz, sizce nasıl bir çocuğumuz olur?Esmer ve sarışın evlenirse
Esmer anne ve sarışın bir babadan nasıl bir çocuk ortaya çıkar?
Çocuğun kime benzeyeceği anne ve babaların ortak merakıdır :) Öncelik olarak cinsiyet merak edilir, cinsiyet öğrenildikten sonra ise kime benzeyeceği.. Göz ve saç rengi gibi kalıtsal özellikler genel olarak anne ya da babaya çekiyor. Ya da her ikisine de benzeyebiliyor.
Esmer ve sarışın evlenirse çocuk kime benzer?
Esmer ve sarışın evlenirse
Çoğu gen birlikte hareket eder, bu sebeple esmer ve sarışın evliliğinde çocuğun kumral olma ihtimali de vardır :) Esmerliğin baskın, sarışınlığın ise çekinik gen olduğunu düşünecek olursak çocuğun kumral ya da esmer olması daha yüksek ihtimaldir :)
Sarışın anne esmer baba bebek kime benzer?
Aslında bu senaryoda da sonuç pek değişmez. Esmer geni daha çok baskın olduğu için sarışın anne ve esmer babanın sahip olacağı çocuğun kumral ya da esmer olması beklenir. Elbette sarışın olabilme ihtimali de yok değildir. Ancak kesin bir rakam söylenmiyor bunun için.
Esmer baba beyaz annenin çocuğu nasıl olur?
Esmer baba beyaz annenin çocuğu nasıl olur?
Bu senaryoda da çocuğun beyaz tenli olma ihtimali %25'tir. Ancak esmer anne ve esmer babadan sarışın çocuk doğduğunu da gördüğümüz için kesin bir şey söylemek mümkün olmuyor :) Benim tavsiyem bunları düşünmeden, heyecanlı bekleyişlerin keyfini çıkarmanız. Nasılsa eninde sonunda görecek, kime benzediğini bileceksiniz :)
Bebeğin kime benzeyeceği nasıl anlaşılır?
Bebeğin kime benzeyeceği nasıl anlaşılır?
Saç ve ten renginde genel olarak koyu renklerin baskın olduğunu biliyoruz. Bebeğin kime benzeyeceğini yüzde yüz olarak tahmin edemiyor olsak da, baskın olan koyu ten ve koyu saç renklerine çekmesi yüksek ihtimaldir. Göz renginde ise her iki tarafın da gözleri mavi olduğunda bebeğin gözleri %99 ihtimalle mavi, %1 ihtimalle yeşil oluyor. Ancak biri kahverengi biri ise mavi gözlüyse, bebeğin mavi gözlü olma ihtimali %50'dir :)
Bende öyleyim baba tarafım full sarı ( halamların saç rengi koyu o kadar) renkli gözlüler babaannem kumral annem benden esmer rahmetli annemin tarafındanki dedem esmer anneannem kumral bir tane teyzem kumral gerisi esmer ben küllü koyu kumral saç rengine sahinim (baya koyu külü kumral) normal kahve göz buğday ten hemen heveslenmenizi tavsiye etmem sarışın olur falan diye büyük ihtimalle koyu kumral olur
Resimdekiler benim çocuklarım eşim ve ben beyaz tenliyiz eşim siyah ven ise koyu kahve saçlara sahibim ama çocuklarım sarışın :) sima olarak çocuklarım annesine ama sarışınlıkları bana çekmiş çünki ben küçükken sarışınmışım :) Aklına kötü bir şey gelmesin çocuklar bana ait tescilli onaylı :)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim ailem herkes sarışın , Ben küçükken çocuklar duymasındaki havuç gibi bişeymişim :D
Benim gibi olur ne esmer ne kumral hiç bir zaman anlayamaz çoğunlukla yazları kendini esmer kışları ise kumral olarak tanımlar konu açılınca arkadaslarından "yok yaa neresi esmer" veya "kumral gibi sanki ama esmer gibi de anlayamadım ben" tarzı cümlelere maruz kalabilir iyidir yani :)
En İyi Cevaplar