Ayva yiyince boğazına çakılan var mı? Neden çakılır peki?
benim de çakılır hem de çoğu defasında hem de nasıl çakılır sanki sırtımı yarıyo bişeyler boğulacak gibi olursun.ama ben ayvayı çok severim çakıla çakıla yine de yerim boğazım kör olsun emi.
evet. Ben de çok seviyorum ama boğaza iyi gelen bir meyvedir çok enteresan. yaprağını kaynatırsanız boğazınızı yumuşatır.
bogazdan gecmesi zor bi meyve oldugu icin genelde tikar, bendede olur :)
Evet, benim de oluyor. Çok mu büyük ısırıyoruz acaba yoksa başka bir neden mi var bilmiyorum.
Cevap
1Cevap
Nefesi kesiliyo böyle insanın o deyim ondan var "ayvayı yemek"
Ama ben bol bol yerim kalbe ve cilde iyi geliyor.
Kûçük küçük doğra tuzla ve üstne limon sık. Imm şahane :)
tuzu sevmem böbreklerin elden çıkar yakında benden demesi. Sonrası diyaliz Allah korusun.
Herkese oluyor demek ki boğaza çakılması. Ama yaprağını kaynatınca boğazı anında yumuşatıyor isteyen deneyebilir. Nane limondan daha etkili
vücut her ekmek yediğinde tuz da alır. günlük ihtiyaç sanırım 3gr. fazlası böbreği yorar . yemeklerin normal tuzu var. hariçten de attığını varsayarsak durum vahim. Anneannem genç yaşta sırf bu sebepten vefat etti.
herkesin metabolizması farklıdır, öyle bir şey yapıyordur ki o tuz ona zarar vermemiştir. normal çalışan bir vücudu örnek verdim ben. Ben 2 3 bardak kola içsem hemen midem ağrır ama belki sana bir şey olmaz böyle bir şey bu..
bnde de oluo gıdıcem bı gun ayva yuzunden :D
haşlayıp öyle yiyin o halde..
yok yok yok bilmem bilmem bilmem
hızlı hızlı yerken oluyor o :/
Yemesini bilmiyon:P
nasıl yeniyor peki?
Neyse kalsın :)
Bende olmuyor..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar