Saçlarımı acilen uzatmam gerekiyor. Ama şu yağlarla yapılan karışımlardan uzak durmak istiyorum. Evde yapabileceğimiz hızlı uzatma kürlerinden bilen ve kullanan var mı? Saç uzatan yağ karışımları nelerdir? Turp suyunun tarifine gerek yok onu biliyorum :D Haydi yardıma :DSaç uzatan yağ karışımları
Saç uzatmak için hangi yağ karışımını kullanabilirim?
2 Bardak su, 2 bardak sirkenin (elma sirkesi de olabilir) içine 10 gr. entele otunu atın ve yarıya inene kadar kaynatın. Ilıdıktan sonra diplerden başlayarak tüm saça uygulayın. 2 saat bekletip yıkayın.
Amaaa... Önemli uyarılarım olacak;
Öncelikle entelenin 10 gr. ı aktarlarda 15 ila 25 tl'ya satılıyor. Almak istediğinizde zehirli bir bitki şeklinde uyarılabilirsiniz. Eğer saç derinizde sivilce ve yara var ise kesinlikle kullanmayın. Uygulama esnasında eldiven kullanın. Saç derisi dışında -özellikle gözlerle- temas etmemesine dikkat edin. Durularken de başınızı eğip olabildiğince vücutla temas ettirmeden yıkayın.
Özetle dikkatle kullanılması gereken bir tarif ama sonuçları inanılmaz.
Havuç bakımı;
2 iri boy havucu rendeleyip 2 bardak suda kaynatın. Ilıdıktan sonra içine yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Saç diplerine masaj yaparak uygulayın ve 2 saat kadar bekletin. Ilık suyla yıkayın. Bu formülü saçları canlandırmak için de kullanabilirsiniz.
Mis kokulu maske;
2 tane muskat (küçük hindiztan cevizi)
1 tutam kuru karanfil
Yukarıdakileri geçecek kadar sızma zeytinyağı
Önce muskatları havanda biraz dövüp parçalayın yada rendeleyin. Sonra rondoya alıp içine karanfilleri ve zeytinyağını koyup iyice rondodan geçirin. Bu karışımı 3 gün cam kavanozda bekletmek gerekiyor . 3 Günün sonunda saçınıza diplerden uçlara kadar uygulayııp, 5/6 saat yada mümkünse daha fazla bekletin.
Bu maske saçları uzatmanın yanı sıra; zaten ilk ugulamada da farkedeceğiniz gibi, kadife yumuşaklığı ve çok hoş bir parlaklık kazandırıyor. Artısı ise; evinizi dahi saracak çook hoş bir koku:))
KEMİK İLİĞİ MASKESİ;
1 çay bardağı kemik iliği
1 kahve fincanı hakiki zeytinyağı
1 adet Bepanthen ampul
Yarım şişe badem yağı
1 adet günlük yumurta
Hazırlanışı:
Kasaba giderek yaklaşık iki parça kemikten iliğini çıkarttırıp alın. Eve geldiğinizde su dolu bir tencerenin içine, başka bir kap içerisinde iliği koyarak eritin. Aksi takdirde suya karışır. Yağ konumuna geldikten sonra ateşten alın. Diğer bütün malzemelerle birlikte harmanlayın.
Uygulanışı:
Karıştırdığınız bütün malzemeleri saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Dipten uca doğru tarayın. Tüm malzemeyi saçınıza sürdükten sonra iyice karıştırın.
İlk ay haftada bir, ikinci ay iki haftada bir, üçüncü ay ise ayda bir kere uygulamanız yeterli. Bu işlem sonrasında gördüklerinize inanamayacaksınız. Kullananların yalancıyım:)
Kadınlar olarak zaman zaman kısa saçlara heves ediyoruz ama kestirdikten sonra da hızlıca uzasın istiyoruz :) Neyse ki doğal yağlar, saç kürleri, saç maskeleri, saç uzatan bakım ürünleri işimizi kolaylaştırıyor :)
Saç uzatan yağlar ve yağ karışımları hangileridir?
Saç uzatan yağ karışımları
- Badem yağı Badem yağı saç uzatmada ve yeni saç oluşumunu destekleyerek saçları gürleştirmede etkilidir. - Çam terebentin yağı Çam terebentin yağı saç uzatmada en etkili yağdır. Badem yağı ile karıştırılarak uygulanabilir. Böylece hem hızlı uzayan hem de gür saçlara sahip olabiliriz. - Zeytinyağı Zeytinyağı saçları çok iyi besler ve sağlıklı uzama sağlar. Diğer yağlarla karıştırılabilir, fakat saçları yağlı olanlar kullanırken dikkatli olmalıdır. - Avokado yağı Avokado yağı saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlarken, uzamasına da yardımcı olur. Çam terebentin yağı ile karıştırılıp, uygulanabilir. - Makademya yağı Makademya yağı saçları yumuşacık yapar ve kolay tarama sağlar. Avokado yağı ve çam terebentin ile karıştırılıp uygulanabilir.
Saçları hızlı uzatan doğal maske tarifi:
saçları hızlı uzatan maske
Bir patatesi rendeleyelim ya da rondodan geçirelim ve suyunu çıkaralım. Bu suyun içerisine 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı bak koyup iyice karıştıralım. Sonrasında saç boyama fırçasıyla saçlarımızı tutam tutam ayırarak dipten uca uygulayalım. 25 dakika sonra ılık su ile durulayabiliriz.
Patatesin vitaminleri, yumurtanın proteini ve balın besleyici özelliği birleşince sonuç harika oluyor. Haftada bir kez uygulamanızı öneririm.
Saçlarımı nasıl hızlı uzatıyorum?
Hızlı uzayan saçlar
Bakım kürü dışında saç bakım ürünlerimizi de özenle seçmemiz gerekiyor :) Böylelikle bakım rutinimizden çok iyi etki alabiliriz. Ben Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremini kullanıyorum.
Saçların bakımlı olmasında etkili olan keratin ve saç uzamada çok etkili olan çam terebentin yağı ile güçlendirilmiş formül :) Saçları ağırlaştırmadan onarıyor ve kolayca durulanıyor. Aynı zamanda saçlarımın uzama hızını arttırıyor. Düzenli olarak kullanırsan saçların hızlıca uzayabilir.
Ben sarımsak yağı kullanmıştım. 2 çorba kaşığı yağı 3 su bardağı suyla karıştırıp, 2 günde bir diplere doğru sürmüşütm. Etkili olmuştu hem uzatma için hemde güçlendirmek için. Biraz fazla kokuyo ama işe yarıyo.
Saç uzatmak için istersen yılan yağı ve Hindistan cevizi yağını kullanabilirsin. Bu iki yağda saçlarını besler ve uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarına parlaklık kazandırır bu yağlar. Ya da istersen hc care saç bakım yağını tek başına bile kullanabilirsin. Bu bakım yağının saçına tek başına bile faydası var çok iyi.
en iyi cevaptaki arkadaşın dediği saçına zarar verir düzenli kuaföre giden ve deneyimli bir kuaföre sahip olan ben sadece şunu söyleyebilirim sakın hergün yıkama yağ saçı besler, yağ sürmek istemiyorum demişsin ama sarımdak yağı iyi geliyor diye biliyorum neyse:)
Videoyu izle. Açıklama kısmında tüm yağ isimleri de yazıyor. Ayrıca ampülleri de koyuyorsun içine. Videoda da söylüyor. Haftada bir uygula. 2 saat beklet duş al. 1 aya farkı görürsün
Argan yağı iyi gelir diyorlar onu deneyebilirsin bir de sabun kullanırsan onu da önereyim bıttım sabunu diye bir sabun var ben kullandım saçlarım hiç uzamazdı iki üç yıkama sonra uzamaya başladı her bünyede aynı etkiyi yapar mı bilemem tabi
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyordum, özel olarakta 2 haftada 1 Sinameki, bemiks ampul, tatlı badem yağı karışımıyla maske yapıyordum baya uzatıyor ve etkili
2 ayda 1 santimetre uzaması gayet normal abidik gubidik seyler kullanmamaya özen göster.Birde şampuan değiştirip durma aynı markanın farklı modelleri olsa bile. Sayos pfofessional mi ne var çok güzel tavsiye ederm
En İyi Cevaplar