Alkol alınımının tavan olduğu, günahın envayi çeşidinin işlendiği güzel ülkemde bir tek birlik halinde dışlanmış günahtır. Neden olduğunu anlamam. Kimseye neden yemiyorsun demem de, diğer günahlar dert değil bir bu mu dert derim. Adama bakıyorsun; alkol var, zina desen gırla, yalan söyler, ticarette harama el uzatır... liste uzar gider. Söz konusu domuz eti olduğunda bütün bu adamlar ağız birliği eder. Günah! e diğerleri ne? Bu kadarı bana iki yüzlülük gelir.
Domuz bokunu yiyor diyenler, tavuk diye bir hayvan var, kendi bokunu, fareyi, bulabildiği ne varsa yiyen bir hayvan. Çıtır çıtır mangalda tavuları gömerken hiç düşünmüyorlar mı acaba? Tavuk l*n hatta tavuğun önüne tavuk eti atın onu bile yiyor bezevengler.
Bu gözler, anasına, kardeşine hallenen bir sürü küçük ve büyükbaş hayvan gördü. Ağılın, ahırın içinde ne seks partileri dönüyor haberiniz yok. Dört tane horoz, yirmi tane tavuğu her gün sırayla beceriyo efendim, ondan sonra gelmiş "domuz eşini kıskanmıyor" diyorsunuz. Hadi oradan defolun gidin olum.
Artı için teşekkür ederim :) Ama hiç tadına bakmadım bu arada domuz etinin. Beni tadına bakma konusunda alı koyacak engeller de yok aslında (yani mevcut bir dini inancım yok en azından yasaklayan) Ama bilmiyorum denenebilir günün birinde :D
Şimdilik canım sadece Kuşbaşılı Kaşarlı Pide istiyor.
@cileminhoooooooooo Olumlu bir tepki miydi acaba :D umarım doğru yazdım adını çünkü kaç tane ''o'' harfi var saymaktan gözüm acıdı
@AppleCrow Bacon dedin ya aklıma aslında Paçanga Böreği bacon ile yapılsa nasıl olur diye bir soru geldi. Bu arada hiç tadına kokusuna bile bakmadığım halde canımın bu kadar çektiği bir başka yiyecek yok Paçanga Böreği tadını çok merak ediyorum senin
Ya İstanbul'da güzel yapıyor dediğin bir yer var mı Paçanga Böreğini, adını hep duyuyorum
Hannibal dizisi ve orada uygulanan tariflerden sonra bu ilgim daha da yoğunlaştı. Issız bir adaya yabancılar ile düşsem açıkçası acımadan hepsini bir bir yerdim.
@Mandarinia Bir bölümde ince ince dilimlediği etin üzerine sos döktüğü bir sahne vardı birden o geldi aklıma izlerken nası canım istemişti :D kaldı ki vejetaryenim :D
Çok koktuğunu söylerler bu etin, ben de sırf asilik olsun diye kendimi beğenmeye programlayarak yedim. Ve aaa nesi kokuyor mis gibi et diyerek kalktım.
Daha sonra Malta'da yurtta kalırken kendime domuz sosisi, salamı falan alıyordum cidden şarküteri olarak aşırı başarılı. Ama bir kez domuz kıymalı makarna yapmıştım ki hayatımda ilk defa bir yemek mideme dokundu, çöpe attım. Ulan bu ne ağır etmiş, ne biçim kokuyormuş. O saatten sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı :D Prag'ta sokaklarda domuz çevirirler, hadi bir yiyeyim dedim mis gibi et sonuçta, gene midem bulandı.
Demek ki bu domuz etinin azı karar çoğu zarar. Salamı sosisi 10 numaradır, ama diğer türlü ölçülü tüketin, koyun eti gibi karakteristik bir et bu, mideyi bulandırabilir.
Bir seferinde heyecanlı heyecanlı anne Büt'e kaldım demiştim. Heyecanlı heyecanlı söyleyince iyi bir şey zanneder sevinir sanmıştım. Yazıklar olsun demişti. Evet annem bütünlemeden haberdar :'(
Bu arada evet yaz okulunda aldığım tüm dersleri geçtim ama bunu anneme söyleyeli 1 saat oldu, o da bana hediye olarak makarna yaptı yedim :)
1 defa yanlislikla Pizza üzerinde yemisim.. Agzima tat geliyor ben etli almadim ki diyorum baktim incecik etmis.. Bense alirken domates sandim.. Neyse sonra tükürmüs arkadasimi arayip aglamistim.. Ben domuz eti yedim ölürmüyüm diyee :D:D:DD Nasil bir tepkiyse artik ahah ha neyse sonra 2-3 gün bir sey yemedim midem bulanmisti.. Sonra olmadi.. :D
Negüzel kuzu dana inek varken kendi bokunu yavrusunu pisligini yiyen bir hayvanı niye yerki insan meraktanda olsa bunları düşününce titiz bir insanın onu miğdesine indireceğini düşünemiyorum bile bide tabi işin dini kısmıda var
tavuktan daha temiz yetiştirilen domuzlar var. bunlar sadece mısırla beslenir ve pisliği temizlenir. etinin tadıda farklı olur. ama tavukta durum böyle olmaz. birşeyi denemek isteyen insan bir yolunu bulur.
En sevdigim etleri başında gelir. Çocukluktan beri severim. Halen kahvaltinin kralidir. Çok sevdiğim dindar bir dostum yanlışlıkla yemiş ben başka odadayken , yanıma gelip bu ne lezzetli hafif tatli bir et, nedir bu diye sordų. Yanakları kızardı, güldü, bilmeden yedin sıkıntı olmaz dedim. Bunu da tatlım oldum dedi🤗
Bir rus teyze vardinasla marketten almadigini kendi yetistirdigi domuzun etini yedigini anlatirdi disardan yenmemesi gerektigini soylemisti.. Ben yemedim asla yemem de..
Bilerek yemedim, yememde. Sebebi ise haram olması. Pis bir hayvan olduğunu da biliyorum tabi zaten eğer kötü, sağlıksız bir yanı olmasaydı haram olmazdı.
hiç domuz eti yemedim diyen bile bir küçük devirmiştir diye bir laf duymuştum. çok doğru malesef. bilinçli olarak yemedim ama dışarda orda burada yemişimdir illaki
Alkol kullansaydım domuz eti yerdim daha ucuz ve karın doyurucu her zaman ye kimseye zararı yok alkol kısıtlı sarhoş zina yapma küfür etme adam öldürme gibi sorunların başına çekiyor
Genelde cogu insan yemiştir at eşek domuz bu ülkede fak etmeden mesala akdenizde o beş yıldızlı otellerde sabaha kadar domuzdan saçma temizlemiş aşcı arkadaşlarım var 500 acık bufe herşey dahil tatil yapınaca olcak okadar
Orucumu domuz etiyle acmistim nasil bir acliksa artik 2. pizzanin sonuna geldim l*n bunda degisik bir tat var ne bu noktasindaydim anca ole jeton dustu =)
@karafaruk_kertenkele aynn devir acaip bozuldu ya eskiden mis gibi otel falan yakıydık hep yahudi oyunu bunlar, kola içmeyi de bırakın boykot edin 6 aydır eve fanta dışında bişi almıoruz
Onyargiyla bir alakasi yok ki bunun. arkadasa katiliyorum. cok igrencssin. dinimizim yasakladigi seyi yiyorsun bir de. domuz etinde mikrop var ve sctigi boku yiyen bir hayvan. arkadas sana iyi ki daha fazla sey soylememis
@bizeheryertrabzonnn Aynen, senin dışarıda yediğin o et ve tavuklar zaten çok temizdi ya canım arkadaşım, benim yediğim hayvanın kendi dışkısını yemesi problem oldu. Otur da o yemeden duramadığınız fast food markaları olsun veya diğer dışarıda satılan -dondurulmuş ürünler dahil- ne aşamalardan, ne şekilde yapıldıklarına bir bak, sonra dinini önüme sun ve bana iğrençlikten bahset. Zira benim karşıma geçip ''iğrenç'' diyebilmen için ağzına koyduğun her şeyin tam anlamıyla tertemiz ve sağlıklı olması gerekiyor. Bunun için de ne yazık ki kendi hayvanını kendin besleyip, onun sütünden/etinden faydalanmak dışında mümkün bir yolu yok. Önce günah sevap kavramlarıyla kafanızı meşgul edeceğinize, evinize soktuğunuz yiyeceklerin ne şartlarda hazırlandığını bir araştırın.
En İyi Cevaplar