siz değil evinize toplam kaç para giriyor türkiyede asgari ücret 800 tl bu parayla geçinilirmi anketten işaretleyin
800tl alti
1000-1500
1500-2000
2000-2500
2500 +
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer soylediklerimde 1 gram yalan veya abarti yoktur 24 yasindayim ayda 3000 dolar maas aliyorum oda yaklasik 7800 tl falan yapiyor.. ailemden tek bir kurus kalmadi ailemin ekonomik durumu orta halden bile dusuk.. hersey alin teriyle mumkundur hirsla mumkundur.. insaat muhendisiyim 3 tane yabanci dilim var bunlardan 2 tanesini akici bir sekilde konusabiliyorum her muhendis bu maasi almiyor dedigim gibi hirs emek ve cabayla mumkun olan bir durum.. bu parayi kazanmak icin universte bitimeyede gerek yok kendini para eden bir alanda yetistirmen yeterlidir.. hayatini erkek veya kadin pesinde kosararak elinde telefon whatsapp facebook tweetara bagimli bir sekilde yasamissin kendini hicbir alanda gelistirememissin aldigin 900 tl paranin suclusuda boylece sensin.. basarinin yolu Allahin verdigi akli hirsla birlestirmekten gecer..
bir kot pantolondan örnek vereceğim mavi de beğendiğim bir kot 350 tl aynı kalitedeki kotu LC de 80 liraya bulurken biraz kaliteden ödün verip ama aynı görüntüde olanını arada köşede kalmış esnaftan 20 tl ye bulabiliriz. Yine 11 liraya klimalı konforlu ama lüks olmayan bir araç olan palioya binebilirken yok kol dayaması yol bilgisayarı start stop özelliği gibi bi ton zaruri olmayan özellikteki lüks arabayı 30bin liraya sahip olabiliyoruz. yani ne kadar kazanırsan o kadar harcarsın ve para yine yetmez. Ama eskiden beri çok zorluk çekmiş biri olarak parayla sonradan tanıştığım için o parayı harcamaya kıyamıyorum ve 2300 tl lik maaşımın 500 lirasıyla geçinip gerisini zula yapıyorum..
zamanında günününü gün edenler okıulda hiç bişeyi kafasına takmayanlar sonra gelip devlete isyan ediyor asgari ücret çok az diye... çalışsaydın arkadaşım zamanında okusaydın ben kendi adıma söylüyorum kimse başkasının aldığı maaşla kendini kıyaslamasın ama zamanında yaptığınız hataların cezasınıda devlete kesmeye hakkı yok kimsenin
Bacim haklisin bu konuda buna dicek bisiyim yok. Yanliz asgari ucret ile cocuk okutmak gercekten cok zor. Kafanda hesap yap asgari ucret aliyorsun evin kira, elektrik, su, ev giderleri, sonra cocuklarin var okuyor onlarin yol parasi harcliyi, hele evde unuversite okuyan birisi var ise ustelik. Ozmn okutmakta, okumakta zor oluyor. Vergiler vs aldi basina gidiyor. Isyan ettigim yok yanlis anlama sadece fakir kesime bu sekilde solemeni yanlis buldum.
900 lirayla geçinioz vallaa o milyarlar kazananlar ne iş yapıo öyle hacı:)
ne is yapiyor baban
babam yok vefat etti işçiydi ama
:(
:(((((
kiyamam sana :(
Karanlık işler
Kimine Allah yürü ya kulum der, kimisi kafasını kullanır kimisi kendisini geliştirir sen bunları yapamadın demiyorum yanlış anlaşılmasın. Kim bilir sana da kısmet olmuyordur. Ama senden fazla para kazanan senden zengin değildir unutma :) Ne kadar kazanç varsa o kadar da gider var. Allah yardımcısı olsun herkesin.
özel şirkette çalışıyorum iş makinası yedek parça çiziyorum 1850 tl alıyorum :DDD
anlayamadımgitti :))
ne oluo yaaa:))) arkadaşlar herkes bişiler kazanıyor belli kimisi para kazanıo hayat kazanıo insanlığını kazanıo bişiler kazanıo hayat işte, ama şu ki çok param olsun saten istemiyorum zorluklar çekerek geldik bir yerlere ve şuan ki halimden memnunum. şimdi o kendini tanıtanlar parasını söyleyenler neyi amaçladı bilmiyorum ama sadece güldüm yanımda olanlara da teşekkür ederim...
kuzenim mühendis 5000 dolar maaş alıyo
öyle yapıyorum saten akar mısınız tek fakir benmişim:)
Cevap
35Cevap
Ufak bir hesaplama yaptım da, bizim evin geçinmesi için +5000 TL lazım. Ama bizim sülale de kimse evin reisinin ne kadar para kazandığını bilmez, çünkü babam söylemez. Askeri maaşla geçinmek gerçekten bir sanat, Allah kolaylık versin.
Şehir dışında okuduğumu göz önünde bulundurursak 300-500 geçiniyorum aylık ama bazen 150 ile de geçinmişliğim var :D
aminnn :) buna da şükür ..
estafurullah bunu söylemek haddime değil.
Kazandığım para ile standart 10 türk ailesi geçinir ben geçinemiyorum maaş aldığım hafta hepsini yiyorum ne enteresan bu arada iyi kazanıyormuş sitedekiler :)
arkadaşlar bu farklı birşey aslında. ben otomotiv sektöründeyim aylık 6000 civarı kazanıyorum ama okadar çok ödemelerim varki kredi falan sanki asgeri maaşla geçiniyorum :)
800 tl ye geçinen çok insan var. Nasıl olduğunu anlamadım ama kira dahil geçinen tanıdığım var. Kendi gelirimden bahsetmesem olur sanırım. Benim bildiğim ne kadar gelirse o kadar gider.
çoğu kiişi +2500 üstü demiş 4-5 binler var 6-7 binler ya sizin babanız ne ? baksanız çoğu açlıktan ölüyor bi yürüyün gidin ya azıcık doğrucu olun 1500-2000 ile geçiniyorum 3 kişiiyiz
1000-1500 t gibi birşey. Ama her zaman şükrediyorum.. ALLAH byük.
800 tl çok zor. insan zorunda kalsa geçinir tabii ama zor
3500 TL gelirim var bi kısmını aileme veriyorum her ay 1000TL kenara atıyorum.Boş yere harcamaya gerek yok
öğrenciyiz . ama çalışınca 2000 e yakın kazanınca da yetmiyordu . ne kadar gelirse o kadar gidiyor
ben 700 tl ile geçinioyorumda eve 2500 falan girio ne iş yapıo diyenlere anlatım bi ev var 500 kira gelio 1000 tl pederin emekli maaşı 1000 tl de benm bide hafta sonları uyuşturucu satıorm ordanda ayda bin tl gelio yetio
Bence bu yorum yüzünden hapise bile atılabilirsin ..
kaderimizda yatmak varsa yatarık bacım no problem
zengin arkadaşlar çoğunluktaymış hepsinden ortaklaşa bir fon toplayalım altın günü yaparız birlikte.
800 tl ile geçinilmez ben ailemin yanındaym hiç bişi yapmıorum sadece kendime harcıyorum 1000 tl üzerinde maaş alıorum ve geçinemiorum halan:(
evlenince değişirisin:D
Babamın veteriner kliniği var aylık ne kadar kazanıyor bilmiyorum
Bizim eve toplam 2-2,5 milyar arası giriyor.3 kişiyiz, zor yetiyor.
4 kişilik bir aileye en az 4 milyar gerekiyor aylık.
MAŞALLAH YANİ herkes +2500 le geçiniyorsa memlekette hiç aç kalmaması lazım :/
afrikalı bi çocuğu bir sene doyurur 800 tl bize bir gün bile yetmiyor.
1500 ama lüks tüketim araba olunca geçinemiyoruz ve 3 kişiyiz.
2200 maaşım var bekarım inan yetmiyor ne oluyor anlamıyorum
Yerel yönetimlerde sözleşmeli mühendisler için belirlenen tavan ücret artı 300 tl sodexho
burs kredi aileden istediklerim falan derken anca 1000
okulun bitsin.. görürüm ben sebni:D
1000 tl... asgari ücret bile o kadar değil ya:d
evde bes kisi var yeni araba aldik onun taksitleri filan derken 3000 buluyor
özel sektörde2500 tl ye çalışıyorum yaşadığım şehir küçük olduğu için bana yetiyor.
fix 4500$ şaşmaz ;)
illegal hayat yaşam tarzı değildir :(
kiram yok aksine kira alıyorum evde 2 kişiyiz toplam gelir 3.500 yinede yetmiyor
yeter allh berek versin geçinip gidiyoruzz daha ne olsun
2000 lira maaşla daha yeni işe girdim.geçinemem bu parayla ben heralde
Allah rızkı bereketi veriyor işte gerisi boş
bu site ne zenginmiş yaw !
şükür 4-5 bin ile geçiniyoruz babam sağolsun
acımdan ölüyorum..
öğrenciyim 480 le geçiniom ühühüh :'(
2500+ 62 kişi ne iş yapıyosunuz lan !?
Herhangi bir gelirim yok evde ne pişerse yiyorum.
Geçinemiyorum. Para yetmiyor bana.
ek kazanç yolları ara bacım sne de:D
Ne güzelde sallamış bazı arkadaşlar :)))
2200 tl alıyorum (öğretmenim)
öğretmenler ağlayıp duruyor maaşımız az diye... 2200 gayet de iyi türkiye şartlarında...
Allah bereketini veriyor geciniyoruz bir sekilde.
askeriz 300tl ile yetiniyoruz arkadas :))
Babamin evindeyim bedavaya geçiniyorum. :))
Öğrenciyim aylık gelirim 1000 TL yi buluyor.
nerden gelirin var
kredi evden iş öyle.
sorsak herkes fakir=)
aylık 3-500 4.000 arası
2500 işte bu kadar fakat geçinemiyorum
Ogrenciyiz (stajer)
Yani magduruz...
2000-2500...geçinemiyorum bekarım :PP
2500 üzeri ile geçinemiyorum...
Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz...
E diyenler ne işle uğraşıyor merak ettim doğrusu
2.500 ü geçiyordur rahat