Yiğidin harman olduğu yer Yozgatir. Kendim manisaliyim ama Türkiye’nin en delikanli en mert en yiğit insani yozgatlilar. Bir çok yozgatli tanidigim var Türkiye ve yurtdışında. Belki bir kişim yobaz olabilir ama karakter olarak delikanlilik olarak yiğitlik olarak yozgatlilarin üstüne kimseyi tanimam ben. Askerligim de olsun eğitim hayatimda olsun iş hayatında olsun sivil hayatımda olsun tecrübelerime dayanarak anladim. Hiç biri arkadaşini satmaz. Hepsi vatan sevdalisi. En sessiz en sakini bile damarina basildigi zaman korkusuzdur. İster boy 150 kilo 40 olsun ister doğuma büyüme almancı olsun ister en piçi olsun fark etmez. Adamlar da değişik bir gen var. Yozgatlidan korkma ama damarınada basma. Başkomutanımız ATATÜRK bile Yozgatlılarin mertliğine yiğitliğine hayran kalmiş. Isteyen yobaz desin isteyen küfür etsin yiğidin harman olduğu yer Yozgatir.
Allah aşkına iyi araştırın her önüne gelen yok sivas yok kayseri yok tokat bu ne yaa yiğidin harman olduğu yer yozgat bende yozgatliyim yozgatın havası soğuktur ama insani merttir...
Kesinlikle Sivas değildir. Tarihi bir sözdür Mustafa Kemal Atatürk'e ait sözün sahibi şehir ise Yozgat'tır Atatürk kurtuluş savaşında: Ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen, Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar! Bozok yaylasının çocukları varolun!..
Ek bilgi: Bozok yaylası Yozgatın bir yaylasıdır bilmeyenlere..
- " Uzun süren araştırmalar sonucu bu yerin Sivas olduğu öğrenilmiştir. Bu deyim günümüzdeki kullanım şekliyle " bizim memleketten yiğit çıkar hacı " şeklinde olsa da kökeni trajik bir olaya dayanır. Bu olay ise Timurlenkin Anadolu'ya girip ortalığı birbirine kattığı yıllarda gerçekleşir. Sivas'a giren Timur taş üstünde taş bırakmamış, er kişi namına kimseler kalmamıştır bu şehirde. Ölüler harman yeri misali ortalıkta duradursunlar bir bilge gelir ve manzara karşısında bu deyimi kullanır. İş bu halden beridir yiğidin harman olduğu yer Sivas'tır.
Kesinlikle Sivas değildir. Tarihi bir sözdür Mustafa Kemal Atatürk'e ait sözün sahibi şehir ise Yozgat'tır Atatürk kurtuluş savaşında: Ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen, Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar! Bozok yaylasının çocukları varolun!..
Ek bilgi: Bozok yaylası Yozgatın bir yaylasıdır bilmeyenlere..
Anadolunun heryeri yigit doludur. Burada kastedilen yiğit manası insanin harman olduğu yer. Buralar neresi şu anda büyük şehirler. Eskiden göç yolları üzerinde olan şehirlerde insanlar harman olmuştur. Harmanlık için 24 oğuz boyundan hepsi ya da en azında 20 oğuz boyunun olması 10 a yakın çerkez boylarından hepsi ya da 8 kadar. Kafkas ırklarından olanlar azeri bulunmasi iran tebrizden gelmiş olanların olması degisik yörük boylarının olması değişik kürt boyları hatta zaza dahi olması eskiden ermeni rumun ağırlıkça çok olduğu yer olması alevi türkmen boylarının olması alevi kürt boylarının olması yani eğer bir sehir bünyesinde bunların hepsini barındırıyorsa ve kendi aralarında kız alıp veriyorlarsa yiğidin yani insanin harman olduğu yer. Yozgat %85 i aynı boy yani sadece Türk boyu olduğu için orada yiğit tanımı pehlivan gibi adam olarak algılanıyor eğer öyle olursa nice seymenler efeler balkanlar doğuda azeriler güneydoğuda kürtler bunlar hepsi yiğit bunlara haksızlık olur. Ama her ırktan yiğidin yaşadığı yere yiğitin harman olduğu yer denir. Böyle yerler Sivas Malatya Maraş Elazığ Çorum bu yerler de bu saydiklarımızdan her ırkın yigidi yaşar. Yozgat her sehirde yasayan yiğitlerin olduğu gibi yozgatta yiğitler yaşar ama hicbir zaman harman olamadığı yerdir Yozgat. Ve şu anda yiğidin harman olduğu yer kozmopolittik yerler olup yani buyuksehirler olup her yöreden yiğit göçü almış yerler yiğidin harman olduğu yerlerdir.
Arkadaşlar bu söz aslında kalıbından çıkartılıp günümüze kadar anlamı değişmiştir harman kelimesinin anlamı nı:son , nihayet , en olurunda, tam kıvamında olarak sayabiliriz bu vesileyle eskiden ekinlerin olgunlaşıp biçilmeye başlama zamanına harman zamanı denilirdi yiğit kelimesinin anlamı ise mert , babacan, delikanlı demektir burdan anlaşılacağı gibi yiğidin harman olduğu yer demek delikanlının olgunlaşıp tam kıvama geldiği yer anlamı taşımaktadıŕ hepinize saygılar
Yiğidin harman olduğu yerler her ırkın yiğitlerinin yerleşik olarak bir ilde bulunması ve kiz alıp verme ile harman olunan yerdir. Su anki harman olunan yerler kozmopolittik olarak büyüyen büyük şehirler çünkü her çeşit millet vardır ve harman olur birbirine akraba olur. Yozgat%85 -90 tek bir ırk olan yer ve burada ne harmanı var Turkiyede harman olunmayan tek il kendine harmaniz diyorsa gülerler.
Hyaır kötü hissetmen için söylemedim ltf... çok normal burada birden pat diye görünce. Hatta hassasiyetin çok hoşuma gitti doğrusu... keşke herkes senin gibi olsa..
Kendi yaşadığı mahalle işte ya , ilk aşık olduğu mahalle , ilk top ile cam kırdığı mahalle, ilk küfürleri öğrendiği , arkadaşlığı , sahtekarlığı herşeyi öğrendiği yer.
Niye diye soran arkadas Sivas Erzurum Malatya Maraş Çorum Hatay Elazığ buralar da 25 Turk oğuz boyunun hemen hemen hepsi yerleşik yerli halkı ve kürt zaza ve çerkeş halkının 10 a yakın boylarının hemen hemen hepsi ve yoruk asiretleri. alevi türkmen boyları alevi kürt boyları. 1890 da gelen kafkas göçleri almış. balkan türklerinin 1920 lerde yerleştirildiği yerler tebriz azerilerin ve baku azerilerin gelip yerleştiği yerler tüm bu ırkların yaşadığı yani yerli olarak toprakları köyleri olan yerler bu illerdir. Her çeşit ırk vardır ve birbiri kız alip verdigi icin yani akraba olduğu için bu yerler yiğitlerin insanların harman olduğu yerlerdir.
En İyi Cevaplar