Alışveriş & Hediyeler konusunda 655 cevap paylaştı. Seni hatırladım galiba, kedi almak istiyorum diye yazmıştın?:) Lütfen kedine vurma. Öncelikle çok derine inmeden tırnaklarını kesebilirsin. patisinin ortasını parmağınla bastır, tırnakları ortaya çıkar. Sonra bir tırmalama tahtası al pet shoplarda bulunur. Üstüne kedi otu suyu sık bu da pet shoplarda mevcut. Böylece mobilyalarını ve seni değil onu tırmalar.
Tutarken-yaklaşırken onu tedirgin ediyorsan seni ısırabilir, tırmalayabilir. Oyun oynarken, severken de tırmalar ısırır ama canını acıtacak kadar değil. Bir de severken ısırınca ah diyip elini kaçırırsan bunu anlayabilir bazen. Hareketlerin yavaş olsun ve ensesinden tutarsan kendini güvende hissedecektir.
Bir de daha fazla oyun oyna onunla. En basitinden küçük bir kağıt parçasını top yap ve fırlat:) Yalnız köpekler gibi geri getirmezler genelde senin de topu takip etmen lazım:)110 Yorumla- +1 yıl
Köpek istiyordum :) ama kedi buldum sokakta ve bakmak zorundayım :)
Veteriner burnuna vurabilirsin bağırarak hayır demen yeterlidir demişti.. Yoksa zaten kıyamıyorum :) en kötüsü alıyorum 1 metre ileri fırlatıyorum, o da zaten onu oyun sanıp yanıma bi da geliyor tekrar yapim diye :)
tırnaklarını 1 mm kadar kesicem, tabi durursa.. Ya da uyurken.. TIrmanma tahtası aldım.. Balkonumuz kapalı, orası tamamen onun odası oldu, oyuncakları vs. kedi otu suyunu ilk defa duydum, onu da deneyeceğim :) - +1 yıl
Tüm günümüz oyunla geçiyor :) sosyaliz de sürekli, tek ben yokum hayatında, brçok kişiden ilgi görüyor.. kum eğitimini 1 haftada aldı.. yemek masasına çıkmamayı da öğrettim, masadan yemek kaçırmaya çalışıyordu :)
- +1 yıl
Muhabbet kuşum için endişeleniyorum.. Eğer evcilleşmesse arkadaşıma vereceğim... Boncuk umu tehlikeye atamam.. Köpek gibi eğitilmiyor ki.. Oyuncu çok.. Çöl kedisi cinsi de..
- +1 yıl
Uyurken keserim, o zaman gayet masum :)
- +1 yıl
kizim sen delimisin belki misscat zoplayamayabilir bence o sekilde yapma ve seni isirirsan hic yanina yaklasma o sana gelene kadar benimde venusum var 1.5 yasinda sahiplendik biz omu hic ellemedik tirmalafo isirdi hirladi yine bisey demedik uzaklastik o kendiliginden geldi kucagima oturup kendini taratyiriryo cocuga bagirma yazik ismiyle seslen ona sevdigini soyle ve kafasini patilerinin üstünü sev ben oyle yaptim venüs her gece gogsume yatip kafasini boynuma getiriyo zorla sevdiriyo kendini kerata dhsjdjfjdj len burdada hep kendi venusumu anlatmisim djdjdjdj
En İyi Cevaplar
Alışveriş & Hediyeler konusunda 5,1b cevap paylaştı. evin belli yerlerine tırnaklarını törpüleyebileceği tahtalar bırak, yoksa koltukları mahveder. ayrıca oyun oynat , yumak.. ipe bağlı oyuncak fare vs.vs. güdülerini sakinleştirmesi lazım, sürekli elde olmaz
32 Yorumla- +1 yıl
Tırmanma tahtası var, oyuncak ikleyen faresi var, yumak ipi var, evdeki usb kabloları zaten hep onun elinde, ayaklarımıza da sarılıp boğuşuyor.. Daha ne kaldı ki :)
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 854 cevap paylaştı.
+1 yılyaziiiiiiiik, vurma hayvancagiza ben kiyamam ya..ama sende haklisin emo etmis hayvan seni resmen heryerinde cizik felan :D dis kasima kraker tavsiye edicektim bende ama onu almissin zaten...gercekten zor bi durum, nasil vazgecirebilsek miss cat'imizi :) bence her yaramazlik yaptiginda biraz su serp üstünden, biraz ürkütsün ve onu bidaha yapmayacagini ögrensin..bi arkadas denemisti cokta faydali oldu...kedi suyu gördügü an hemen arkaya cekiliyordu kuzu kuzu :D
19 Yorumla- +1 yıl
:) ben lavaboda ona keyif yaptırıyorum :) sudan korkamaz ki :) oyun oynuyor suyla :)
- +1 yıl
:) yazık ama
- +1 yıl
suyu seviyorsa ozaamn purpur arkadasa katiliyorum..evet yazik ama baska türlü anlamaz ki hayvan, sanada yazik yani :D
- +1 yıl
önce bana yazık ya :) dayanıcaz artık napalım :D
- +1 yıl
evet, bu arada kedin cok tatliymis :) ama bu kolonya cezasindan kurtulacagi anlamina gelmez :D
- +1 yıl
:) teşekkür ederiz ablası :)) kıyaam ben ona yaa :) şimdi uslu uslu göğsümde uyuyo :)
- +1 yıl
hihi :)) rahat dursun yoksa abla kolonya getircek :@ :D
- +1 yıl
:D :D
Hayal@olsun senin yuzunden benimde canim kedi cekti
fellik fellik kedi arayisina girdim,buldum.
Simdi kedi huysuz diyorsun oldumu simdi bu:(413 Yorumla- +1 yıl
Senin kedin ne kadarlık :)
- +1 yıl
ama çok erken :( en az 8 haftalık olması gerekiyor..
ki aldıktan sonra bir kaç ay anne sütü tozuyla emzirmen gerekecek.. benim misket 2 aylık olmasına rağmen hala ihtiyaç duyuyor süte..
Kedilerin anne sütünde antibiyotik etki vardır.. Onsuz kediler 40 gün bağışıklık sistemlerini koruyabilirler.. Eğer anne sütünü tam alamazlar ise ilerde körlük sağırlık eklem hastalıkları çıkar.. - +1 yıl
etmezse de günde bir kere emmesi bile yararlı olacaktır.. ki ekstradan günde her 2 saatte bir anne sütü tozuyla besleyip poposunu ıslak pmukla okşaman gerekecek.. Bildiğin üzere yavru kediler anneleri popolarını yalayamazsa kakalarını yapamazlar.. Bu konuda çok sabırlı olman gerekiyor.. her tuvaleten sonra poposunu temizlemen gerekecek.. her tuvaletini kontrol etmen gerekecek.. Parazi toluşursa çok tehlikeli olur sütten kesilmemiş bebekler için..
- +1 yıl
Bunları göze alarak almalısın kediyi.. köpekler gii kolay bakılan yaratık değildir yavru kediler.. Bu sorumlulukları göz önünde bulundurman gerekecek. Tüm gün her dakikan onunla geçmeli.. İçme suyundan bile hastalık kapan ölen çok yavru duydum.. Çalışıyorsun sen dimi?
- +1 yıl
Rica ederim arkdaşım.. 4 saat :( 2 kere beslenmesi demek..1,5 aylık olunca kendi tabağından yiyebilir, ancak oneden öncesi için biberonla beslemen gerkeecek.
- +1 yıl
:) bilmem naqsıl yaparsın.. ben önceki kedim paşayı işe getirip götürüyodum :)
- +1 yıl
Rica ederim arkadaşım.. ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı. ya vurma ona yazık o kadar kedi besledim benimde ellerim çizildi ama anlamz hayvanın aklı vardır ama mantığı yoktur derler anlamaz seni o yüzden vurma vuracaksanda besleme yazık hayvana çok sevimli kıyamam ben ona ya. :( onu böyle eğitemezsin kediler ve köpekler 4 ile 6 ay arasında verilen komutları anlamaya başlıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
ya kıyamıyorum zatn, burnuna vuruyorum pıt diye oyun sanıp yüzüme atlıyo :D
bendede bır kedı var çıtır dıye aman allahım nasıl oyuncu aynı senınkının aynısı ama adam ettım adam etme yollarımı soyleyım sana elıme yemegı alıyordum sucugu fılan elıme zıplıyordu tırmık attıgında kafasına vurup gıdıp yemegı baska kedıye verıyordum elıme ıp yada yumak gıbı bırsey alıp ona zıplamasını saglıyordum ve eger dıslerıyle ısırıyorsa o ıple onu korkutuyordum bıdaha agzını açamıyordu benımkı boyle dayak yıye yıye adam oldu darısı basına:)
12 Yorumla- +1 yıl
:D öyle yapsam :D şeytana döner bu
10 dan fazla kedimiz 30 dan fazla muhabbet kuşumuz sayısını hatırlamadığım kadar balık, bir sincap iki köpek ve kısa süreli de olsa tavşan beslemişliğimiz var. Hayvanların dilinden iyi anlarm. Sen ver onu bana ben eğitip sana veririm lakin kedilerin bir yanı hep yabani kalır asla tam evcilleşmez ona göre..
110 Yorumla- +1 yıl
ciddi misin sen? barınakta ya da vet kliniğinde falan mı çalıştın?
- +1 yıl
yok küçüklüğüm istanbulun varoşlarında bir gecekonduda geçti :) Bahçemiz vardı sokak kedileri ve köpekleri gelirdi ve beslerdik bir süre sonra da çıkmazlardı :) Kuş olayı ; babam iki tane aldı valla onlarda aile içi falan dinlemiyolar o onu o öbürünü derken elimizden sürüyle kuş geçti akrabalara komşulara verdik hep..Balık zaten akvaryum kafii.. Sicap ve tavşan da babamın petshop çu arkadaşından hediye gibi bişey. Gecekonduda evimizde beslenen fareleri de saymadım :)
- +1 yıl
:) çok güzel bi çocuklukmuş bence .) keyif verici.. fare de severim üstelik.. (fındık) :)
3 kedi sahibi olarak öncelikle cezalandırma yöntemini bırak oyun oynama yaşın da benim kedilerimden bir tanesi 11 yaşın da hala deli gibi oynar . kedigil işte yerinde durmaz o ne yapsan da cezalandırırsan senle ilişkisi çok sağlam olmaz oyun gereçleri alabilirsin tırnaklarını kestirebilirsin ona zaman ayır bol bol oyna onunla birde laser anahtarlıklar var ondan edin ona deli oluyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
:) lazer alcam tırnaklarını da kesicem :) teşekkürler
+1 yıl:)))) bana ver valla bi haftada mum gibi yaparım ... link
42 Yorumla- +1 yıl
Yok olmuyor, nankör bu.. Gece yüzüme atlayıp duruyor, burnumu ısırıyo, demin de dudağımı ısırdı onu öperkeni kanadı.. Sonra da bana bakıp yalanıyor, şeytan mı vampir mi anlamadım..
- +1 yıl
amaa canım bazı kediler oyuncul olur.. oyunucu cok sever daha önce baktınmı bilmiorm ama böle olanları değerlidir. daaha cocuk normalde yanında kardeşleri ile oynaması lazım iştee hemen hemen... İp al bitanee onda oynasın oyuncak al
+1 yılOnunkinden daha büyük bir güçle kitleyin kediyi, kısacası sizden güçlü olmadığını anlasın. Sık, mıncıkla, evir çevir çok abartmadan, bir şey yapmaya çalışırken engelle, zamanla alışır muhtemelen. Olmazsa da başka bir çare aramaya başla.
13 Yorumla- +1 yıl
yapıyorum .) çenesini tutuyorum ısıramıyo.. sonra ağlıyo :) dayanamıyorum.. çok ufka yürekliyim sanırım
- +1 yıl
Çetin yollar yufka yürekle aşılmaz, eğitim zor iş. Biraz sabret, faydası olacaktır diye düşünüyorum.
- +1 yıl
:) tekrar denemeliyim :)
bilmiyorum bence sen eve bir kac fare al ozam senlen ugrasmayi birakir fare lerlen ugrasmaya baslar:-)
veya lolipop sekeri al ona :---))))13 Yorumla- +1 yıl
lolipop mu yerler.. ama şeker kör eder kedileri..
- +1 yıl
kedilere (ve köpeklere de) tatlı verilmez. bizim tükettiğimiz yiyeceklerdeki şeker miktarı onlar için çok fazladır. körlük olabildiği gibi, karaciğerde çok ciddi sıkıntılar yaratır. kesinlikle verme.. ayrıca dişlerde de çürüme yapar.. kalp yetmezliği de cabası..
elmyra gibi davran bakalım bak o zaman mum gibi olmuyor mu
https://www.youtube.com/watch?v=LAlQoei16AM
12 Yorumla- +1 yıl
:) duygu sömürüsü de işe yaramıyo bi zaman sonra :)
Zatende sorun dişi olmasında dişi canlılar doğaları gereği saldırgan oluyor.
Bence kedine ceza vermelisin ayaklarını bağlayıp bir köpeğe yaklaştır ve onu korkut aynı cezayı 3-4 defa uyguladıktan sonra tekrar bu yaramazlıkları yapmayacaktır.Ama köpeğe yaklaştırırken dikkatli ol köpek kediyi kapmayı başarırsa kedin ölür benden söylemesi.
O kedi yaramazsa sen onu yola getirmesini bilmelisin.Eğer bu fikrimi beğenmezsen başka alternatif cezalarda var şu anda aklımda söyle bana yardımcı olurum.010 Yorumla- +1 yıl
yok o kada cani olamam..
- +1 yıl
Hayvanlar düşünemediği için ancak ya korkutarak yada canını yakarak birşeyleri yapmamasını sağlayabilirsin.Ben şiddete karşı olduğum için sana korkutma metodunu söyledim.
Yani aşağıda tırnaklarını kestir falan demişler bu yalnızca kediye işkence yapmaktır.Ve hayvan haklarına aykırıdır.
O zaman onun ısırmalarına ve tırmalamalarına katlanmak zorunda kalabilirsin. - +1 yıl
yoo ırnaklarınıkökünden kemicem ki.. 1 mm sadece.. çok canımı yakmasın die.. yoksa onu da kesmek istemiyorum.. çünkü tırmanma ihtiyacı duyuyor, düşüp incinmesinden korkarım..
- +1 yıl
yoo.. kraker veriyorum, oyun oynatıyorum o şakilde daha az ısırıyor artık.
- +1 yıl
kedinin ayaklarını bağlayıp köpekle korkutmak hayvan haklarına aykırı değil mi? Psikopat yaparsın kediyi. Tırnaklarını sök demiyoruz ucundan azıcık kısaltırsın ne canı yanar ne üzülür aksine diğer kedileri de yaralamaz oyun sırasında. İlla ceza vermek istiyorsan üstüne bir kere azıcık kolonya püskürt yeter sonra şişesini salladığın an kaçacaktır.
Kediye ceza vermektense ödüllendirmek daha çok işe yarar. Pet shoplarda whiskas'ın 'kit bit'leri var bunlardan bir iki tane ödül için verebilirsin. - +1 yıl
nova.. kesmek dediğimiz 1 mm sadece.. zaten derin kestim mi kanar ki.. Biz havyanın özgürlüğünü almıyoruz.. asıl köpeğin önüne itmekçok kötü birşey.. ben laf uzamasın diye yazmadım bile yorum köpekj için.. sen de o zman çocuğunu kokrsun diye pitbulun önüne iter çekersin? böyle mi?
- +1 yıl
Şimdi bir çocukla bir kediyi kıyaslayamazsın onlar farklı canlılar.Çocuk yetiştirmek apayrı bir konu ve ceza verilecekse bu köpekle falan olmaz.Çünkü çocuğun aklı var ve düşünebilir.
Ayrıca ister 1mm kes istersen 5mm kes beni ilgilendirmez.Ben sadece öneride bulundum.Ben Purpur a cevap olarak yazdım.
Ben sana tutupta kediyi köpeğe yem et demedim.Yazdıklarımı çarpıtmayın lütfen,beni cani olmakla suçladın yine birşey demedim.Kedinin hırçını tam hırçındır.Başka çözüm yolu göremediğimden böyle dedim
sen getir bana onu kedi gibi olur :)) çünkü şuan kedi değil heralde o :))
11 Yorumla- +1 yıl
Aslan parçası :)
ben dayanamadım bıraktıp tekrar sokağa :) sen de bırak gitsin evde huzur bırakmıyor, şöyle evcil bir kedi bul, acımasızım evet :)
11 Yorumla- +1 yıl
gerçekten acımasızmışsın :( o yemek bulamaz ki (gerçi öyle de güzel bulur ki ) ama önlüm elvermez..
haha:)bi kere kesin çok sevimli bir kediciktir :D açıkcası çok kedi besledim hiç böylesine rastlamadım :D
11 Yorumla- +1 yıl
Çok tatlı, maşallahı var.. Aslan parçası gibi dişleri de var :) masum suratı var :)
Kedinin tırnaklarını kestirmeyi dene bence veterinerde. Benim kedim de 4 yaşına geldi hala ısırıp tırmalıyor, ben de tırnaklarını kesiyorum en azından tırmalamaya çalıştığı zaman acı çekmiyorum :)
10 Yorumlahayvana vuracaksan bakma, besleme... yazık yyaaa...
12 Yorumla- +1 yıl
ablacım vurmak dediğim burnuna pıt yapmak :) kıyamıyorum zaten ben..
+1 yıl:))) sakinleştirici ver
114 Yorumla- +1 yıl
:) sarhoş gibi gezer :)
profil resmin uzaktan beli oluyor, ancak resme girince buğulanıyor :D farkındasın dimi :)) burdan böyle bakınca yüzün göünüyo yani :) ay uykulyum hala :D - +1 yıl
aahahaah :))) onamı dikkat ettin be şşşt caktırma değiştirim :)) sen daha yenimi uyaneden be ?
- +1 yıl
evet 3 e geliyodu uyandım :D
- +1 yıl
ohhh hayata bak... :(( kaç saatdir ayaktayım ben biliomusun...
- +1 yıl
Kıyamam.. :) ama ben işsizim artık, bırak keyifleneyim 1 ay kadar :)
- +1 yıl
bıraktın mı işi bee?
- +1 yıl
istifa ettim..
- +1 yıl
hayırlı olsn ozman..bende diyordum bana yakın oglen yemege giderim bişi teyze vardı :D:DD neyse hayırlısı artık :D
- +1 yıl
sevgi abla :) özledim onları ya :(
- +1 yıl
yaaa gül gibi sevgi ablayı bıraktın gittin.. ne yicez biz simdi ?
- +1 yıl
sanki sevgi ablayı yicektik :D :D buluruz yiyecek bişey :D
- +1 yıl
o gün öyle bi övdünkü hala aklımda kalmıs... sevgi ablaaayı isteriz..
- +1 yıl
:) resim değişmiş bu arada
- +1 yıl
begenmedi kimse :D
+1 yılhimm anliyorum tek ayak uzerinde durma cezasi ver
37 Yorumla- +1 yıl
O zaten 2 ayağının üzerinde duruyor hep :)
- +1 yıl
ciftlesme zamani gelmis olmasin mart ayina da cok ama neyse hadi bakalim :)))
- +1 yıl
:) daha yavru abisi ya naptın :)
- +1 yıl
gel;inlik cagina gelince soyle bizim yan komusunun kedisi var azman adi yakiskli hali vakti yerinde seninkine bire bir baws goz edelim istersen yavrularida kirisriz aramizda :)
- +1 yıl
:) damızlık değil benim kızm
- +1 yıl
asiklara engel olma kiz... sevenleri ayiramayacaksin erol tas kilikli seni :)))
- +1 yıl
:) ıı yok vermem kızımı ben :)
Tırnaklarını tırnak makasıyla kesebilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
kesicem :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,7b cevap paylaştı. Mr bir soke bulunca sanırım hem uslanacaktır.(Soruyu yeni gördüm özür.)
04 Yorumla- +1 yıl
çiftleşmesi için çok erken.. azgınlık zamanı değil..
- +1 yıl
Kapat konuyu!
soft paws kullan tırnakları için
11 Yorumla- +1 yıl
teşekürler
gönder dövelim :)
11 Yorumla- +1 yıl
kıyamam ben ona zeytinim yaa :)
Zamanı gelmiş onunda , erkek kedi ayarla.
02 Yorumla- +1 yıl
2 aylık.. daha anne sütü içerken :))))))
+1 yılCamdan at. Üzerine torpil bağla patlasın.
19 Yorumla- +1 yıl
sinirimi senden çıkaracam şlimdi
- +1 yıl
Farketmez. Kedi nankör hayvandır. Besmele çekmeden verdiğin hiçbir yemeği sevap hanene yazmarlar, gözlerini kapar yer ve verdiğini inkar eder. Kedi ve kedicileri sevmiyoruz, ben aç kalsam kımse bana yemek vermez ama onlara mama alırlar bakkaldan marketten.
- +1 yıl
en azından zarar verme yeterli :)
- +1 yıl
Canı olan hiçbişeye zarar vermem ben. Sivrisinek bile öldürmem.
- +1 yıl
farketmez :)
- +1 yıl
Aksine farkeder. Hayvanseverim, ama kedi sever değilim köpeğim kuşum balığım var.
- +1 yıl
ben de sevmezdim.. yani sokakta sürekli beslerdim ancak evde istemezdim.. yani kedi bu. köpeğin görevleri vardır evi korur vs. ama büyük konuştum :D
- +1 yıl
Son paramla döner almıştım kucuktum, acıdım onada verdim o naptı ustume atladı ve benı tırmaladı ekmeğimi düşürdüm ve aç kaldım. Kedi nankör hayvandır hisleri ile haraket etmez. daha fazlasını ister. Ama it öylemedir öldüğünde başında bekler, kedi ise seni yer.
- +1 yıl
senin karşılaştığın kötü kedi şerafettinmiş
+1 yılDöv onu. ağzını burnunu patlat.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen yine mi geldin :)
- +1 yıl
Evet. Dayak cennetten cıkmadır. Kafasını patlat akıllansın.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat