+1 yılselam: Allahın isimlerinden biri. anlamı:
Selam terimi Arapça "selime" kökünden bir mastar olup, sözlükte; maddî ve manevî sıkıntılardan kurtulmak, barış ve esenliğe kavuşmak demektir.
aleyküm: üzerine olsun. size olsun. demek.
Selam üzerine olsun. (Allah'ın selamı üzerine olsun)
sen sadece sağlık kelimesini nereden çıkarmış oldun şimdi? "sağlık üzerine olsun"da Allahla ilgili hiçbir bağlantı yok. ki Selam Allahın isimlerinden biri. "sağlık üzerine olsun" demek eksik ve yanlış geliyor hertürlü. ki anlamında sağlıkta yok. sağlığa kavuşmak ayrı şey. esenliğe kavuşmak ayrı. biri eksik. birinin anlamı hem daha çok hemde Allahın isimlerinden biri.
kaynak:
www.sorularlaislamiyet.com/.../...dogru-mudur.html06 Yorumla
Soran+1 yıl- +1 yıl
vikiye kim yazmışsa halt etmiş.
Soran+1 yılHe he halt etmiş
Soran+1 yılHe yav he. Cahille konuşmaya gelmiyor gerçekten. Yazık...
En İyi Cevaplar
+1 yılBiliyordum
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Soran+1 yılRica ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiliyordum daha önceden ne anlama geldiğini sayende hatırlamış oldum bende böylece :)
12 Yorumla
Soran+1 yılhe he almaz he :D
ben şimdi öğrendim teşekkürler canım
13 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim
Soran+1 yılRica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
O zaman vikiye girip bende Allah tanrı demek diyeyim de sende onu doğru kabul et. Viki sadece Sanal kaynaktır gerçek diye bir anlamı yok. @uzmankaynak bunu en güzel biçimde açıklamış ve diğer açıklayanlardan birine sen AKP limisin diye direk yobaz bir görüşle yaklaşan düz mantık çalışan asıl senin beynin. AKP li değilim ama sen YOBAZ sın o kesin, çünkü senin görüşüne göre yobazlık sadece din üzerinde olur sanıyorsun hayır, bildiğinin doğrusu gösterilse bile, ki hak olan Kitaptan söyleniyor çevirisi, sen vikipediada yazan çokbilmişi savunuyorsun. Aklın sıra da polemikle laf kalabalığı ile üste çıkıyorsun. Cevapları veren vermiş, e. i. g. seçeceğin kişi senle aynı kafada olacak o kesin. Hadi dağılın beyler, anlamaz bu.
25 Yorumla
Soran+1 yılHahahahahahahahaha he heeeee :D
Soran+1 yılKörlerle sağırlar birbirini ağırlar. Haydi başka soruya.
+1 yılYanlış biliyorsun bacım !!!
es-selamu aleyküm "Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun" dur.
ve aleykümü's-selam "Allah'ın selamı ve rahmeti sizin üzerinize olsun" dur.
Selam vermek sünnet. Almak farzdır...110 Yorumla
Soran+1 yılSen yanlış biliyorsun demek ki tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
- +1 yıl
Selam, Allah'ın bir ismidir !!!
Sağlık nerede bacım o kelime de
Yanlış bilgi verme !!!
Soran+1 yılKaynak gösteriyorum, yanlış bilgi diyorsun. AKP'li misin acaba?
- +1 yıl
"Elçilerimiz (melekler) İbrahim'e müjde getirdiler ve "sana selam olsun" dediler."
(YANİİİİ) Ahiret hayatında da selamlaşmanın aynı kelimelerle yapılacağı belirtilir.
AYRICAAA !!
Hz. Pegamber (asm)'in ve ashab-ı kiramın birbirleriyle "es-selamu aleyke" veya "es-selamu aleykum" (Allah'ın selamı sana veya size olsun) sözlerini kullanarak selam verdikleri tevatür derecesine ulaşan hadislerle sabittir. ( bk. Buharî, İsti'zan, 1,3, 28; Tefsiru Süre, 33/8; Enbiya, 1; Müslim, Edeb, 37; Ebü Davud, Akdıye, 21, Libas, 24 45; A. b. Hanbel, l, 85, 146.)
Soran+1 yılTercüme değil bu...
- +1 yıl
Akp li de değilim ne ye inanıyorsan inan Allah ıslah etsin
Soran+1 yılHahahahahahahahahahahaha :D Sonunu da buna bağladın, kesin AKP'lisin sen.
- +1 yıl
HDPliyim
Soran+1 yılO zaman AKP'li gibi davranma, doğruya doğru de.
Soran+1 yıl@TürkErkeğii Benim görüşüm değil, bağlantıdaki kaynak bunu diyor. Bunları kaynağa söyle.
+1 yılbilmiyordum. isallah demekde allahin izniyle demek oluyormus. baen diyouzya isallahi masallahi yok diye iste o cok yanlismis.
014 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenmiş oldun :)
- +1 yıl
duymus oldum ogenmis degil. aastiracagim.
Soran+1 yıl- +1 yıl
benim icin aastirmak onume sunulan deildir.
Soran+1 yılHmmm...
- +1 yıl
m.facebook.com/.../534989806546385
saniim yahudiler icin geceli olabilir
Soran+1 yılHayır her dindar için geçerli.
- +1 yıl
okadar film izledim hic bir ameikan filminde selamin aleykum cumlesini duymadim.
Soran+1 yılArapça konuşmadıkları için olabilir ;)
- +1 yıl
sanirim ben ve sende arapca konusmuyorsun.
Soran+1 yılEvet konuşmuyoruz. Türkçe ''sağlık üzerinize olsun'' diyebiliriz yani, Selâmun Aleyküm'e gerek yok çevirisi varken
- +1 yıl
turkcegecek karsiligi tam olarak o dahi olsa sanrim bu olanaksiz. bir arada ezan turkce okunsun denmisti. hatiliyomusun.
Soran+1 yılTürkiye'de olanaklı çünkü Türkiye'nin anadili Türkçe. Evet hatırlıyorum ve ezanın Türkçe okunması gerektiğini savunuyorum. Arabistan'da Arapça, Türkiye'de Türkçe, İngiltere'de İngilizce okunması en doğrusu.
- +1 yıl
seni anliyorum. kalip tartismak isterdim ama cikmam lazinm musadenizle.
Diğer konusunda 689 cevap paylaştı. Selam, Allah (c. c) 99 isminden biri olduğunu biliyor muydunuz?
011 Yorumla
Soran+1 yılDoğru tercümeyi alalım?
Soran+1 yıl
Soran+1 yılAraştırarak derken? Ben kaynak verdim sen veremedin.
Soran+1 yılBen yazmıyor mu dedim? Lütfen GÖZLERİNLE OKU.
Soran+1 yılÇek fotoğrafını gönder. Bakalım hangi Kuran, sözlük görevi görüyor.
Soran+1 yılHahahahaha ne oldu yemedi :D
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah ın selamı üzerinize olsun anlamındadır.. her çeviri tam karşılamaz.. din bilginlerinin çevirisini dikkate almak bu konuda daha mantıklıdır..
01 Yorumla
Soran+1 yılDin bilginlerinin filolojik birikimleri olmadığında ''Allah'ın selamı'' gibi komik bir çeviri ortaya çıkıyor işte. ''Selam'' Allah'ın bir adıymış, Selam'ı Allah olarak çevirirsen, diğer selam nereden geliyor, ''Aleyküm'' kelimesinin anlamı selam değil çünkü...
Güncellemede kaynak var, orada açıklanmış. Yanlış bilgini düzeltebilirsin
Onun sonuna ve rahmetullah getirirsen öyle olur. Namazdaki gibi.
023 Yorumla
Soran+1 yılKaynak?
- +1 yıl
Biraz Arapçası olan herkes bunu bilir. Burada bir örnek var mesela.
www.milatgazetesi.com/.../#.VeDDzPntmko
Soran+1 yılYanlış biliyorsun demek ki. Öğren: tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
Soran+1 yılTercümesini gönderdim ben. ''Sağlık üzerinize olsun'' demekmiş...
Soran+1 yıl1) Selam kelimesini tartışmadım
2) ''the peace be upon you'' yazıyor. Bu de ''barış sizinle olsun'' demek. Kendini çürüttün.
Soran+1 yılBen ''Selâmun Aleyküm''den bahsediyorum, sen başka şeylerden. Senin kaynağın ''barış sizinle olsun'' diyor.
Soran+1 yılBen ondan bahsetmiyorum işte, soruyu bir daha oku :)
Soran+1 yılYanlış okuduğun için :D
Soran+1 yılSen üstte yanlış okuduğunu kabul ettin zaten...
Soran+1 yılİlk yorumda da başka bir şeyin çevirisini yaptın, ben soruda senin söylediğin şeyden bahsetmedim ki...
Soran+1 yılEk bilgi sormamıştım ben :)
Soran+1 yılpeki...
+1 yılVe Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu Ve Magfiratuhu Ebeden Ve Daimen Bacım..
10 Yorumla- Diğer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılUydurma Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun demek
01 Yorumla
Soran+1 yılKaynak?
+1 yılBilmiyordum ama selam sadece sağlık anlamına gelmez. Sağlık üzerine olsun diye tercüme yanlış.
05 Yorumla
Soran+1 yılDoğru tercümeyi alalım?
- +1 yıl
Esenlik demek selam. Selamet demek.
Allahın rahmeti demek, ayetlerden öyle anlıyoruz
Soran+1 yıl- +1 yıl
Kaynağa bak kdkcjöxmcldmndndjd
Soran+1 yılkdkcjöxmcldmndndjd diye bir kelime bilmiyorum. Önce dilini düzelt, sonra tartışırsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmiyordum öğrenmiş oldum. Allah razı olsun.
16 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim sizden de.
Cevap sahibi+1 yılAmin. :)
- +1 yıl
@soran ezik lafın altında kalmamak için kaçma; Yav he he ne demek? Kafan basmıyor işte demek kabul et artık. Engelleyip kaçan sensin, bir link almış önüne gelene kopyalıyor, inkar ediyor bir de yukarda da Allah razı olsun diyene Amin diyor. Peygamberlerimizden bu güne kadar gelmiş anlamı sabitlenmiş bir Sünnetin, senin gibi yobazlaşmış bir beyin tarafından yazılmış sanal kaynağını savunmaktan başka ne biliyorsun? Ne oldu başka kaynak getirebildin mi Kur-an gibi? Mal mal kaldın bari edebinle kal. Her görüşte de engellesen bunu okuyacaksın, mert olup korkundan gizliden paylaşmasan işin daha kolaydı :D Bilmediğin bir işe kalkışma böyle rezil olursun Yav he he lerle kapatırsın işte kendini. Oldu mu uyanık ! Bu görüşe de yorumları engelle , başka bişey yapamazsın klavyenden ne yaparsan yap ezikliğin ve rezilliğin kalkmayacak YOBAZ!.
Soran+1 yılHahahahaha troll olmak böyle bir şey demek ki, yazık senin gibi troller hep harcanıyor buralarda :D
Soran+1 yılHahahahahaha he yavrum he he. Sen onu cahillere anlatırsın :D Farkındaysan cümlelerini okumuyorum bile, seviyene düşmemek için ;) Haydi yoluna, naş :D
+1 yılBilmiyordum öğrenmiş oldum
10 YorumlaYanlış bilgi.
"Selam uzerine olsun" demek05 Yorumla
Soran+1 yılKaynak?
Soran+1 yılDemek ki bilmiyorsun tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
Soran+1 yılEvet yavrum Wiki kaynak
Diğer konusunda 331 cevap paylaştı. Kaynak alabilirmiyiz?
08 Yorumla
Soran+1 yılAraştırırsan alabilirsin.
- +1 yıl
Mumsema da bunu okudum, sende kaynak gösterirsen sevinirim..
Selamün Aleyküm
Selam verdiğimiz zaman Allah selamı üzererinize olsun demiş oluyoruz. Mesala Namazda verdiğimiz Selam'da Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun deriz. Bir mümini Esselamu Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu diyerek selam versek Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun demiş olur ki bu daha faziletlidir daha sevablıdır.
Es selam Allahu teala'nın ismidir ve Esmaül Hüsna'da geçer ve Kuran'da örneğin Haşr Suresinde geçer.
O Allah ki, O'ndan başka İlah yoktur. Meliktir; Kuddûstur; Selam'ır; Mü'mindir; Müheymindir; Azizdir; Cebbardır; Mütekebbirdir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok Yücedir. (Haşr Suresi, 23)
Cennet ehlininde cennet'e birbirini selam verdiğini yine Kuranı Kerim'den öğreniyoruz
İşte onlar, sabretmelerine karşılık (cennetin en gözde yerinde) odalarla ödüllendirilirler ve orda esenlik dileği ve selamla karşılanırlar. (Furkan Suresi, 75)
Yalnızca bir söz (işitirler "Selam, selam." (Vakıa Suresi, 26)
SELAM VERMEK VE ALMAK FARZDıR !
Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin. Şüphesiz, Allah herşeyin hesabını tam olarak yapandır. (Nisa Suresi, 86)
Soran+1 yıl
Soran+1 yılBilgi verirken Allah'ın adını zikretmek gerekmiyor, Kuran değil bu, tercüme. Bence'n sana kalsın, ben bilgiyi paylaştım...
- +1 yıl
FETVACI :dD
Soran+1 yılHe yav heeeee
+1 yılVikiden kaynak göstermeyin ya.
04 Yorumla
Soran+1 yılSen göster filolojik ya da etimolojik bir kaynak?
- +1 yıl
Olur
Soran+1 yılBekliyore
- +1 yıl
Hala mı :))))
Allah'ın selamı üzerinize olsun değil miydi ya?
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğilmiş...
ve aleyküm selam
03 Yorumla
Soran+1 yılNe?
Soran+1 yılHmmm...
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılYalan haber
03 Yorumla
Soran+1 yılHe yalan haber tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
- +1 yıl
Benim için Wikipedia bir kaynak değildir
Soran+1 yılHmmm...
+1 yılÖyle bir şey yok uydurmaa
02 Yorumla
Soran+1 yılSen uydurma cahil: tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
- +1 yıl
İnsan olsanız şaşardım! senin görüşün yanlış gerçekten yanlış, büyüyünce gel o zaman konusalım.
+1 yılBunu kim dedi ?
09 Yorumla
Soran+1 yıl- +1 yıl
Peki Selamun aleyküm;
Allah'ın selamı üzerine olsun demektir desem?
Soran+1 yılDeğildir derim: tr.wikipedia.org/.../Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm
- +1 yıl
O zaman bildiğini okumaya devam et
Soran+1 yılBildiğim bir kaynaktan okuduklarım.
- +1 yıl
Benim kadar okudunmu okuyormusun bilmiyorum ama benim okuduklarımın bütün meali o şekildedir
Soran+1 yılO zaman yanlış çevirmişler, bir şey diyemem
- +1 yıl
Senin bildiğin sana benim bildiğim bana kardeşim o zaman
Soran+1 yılEvet
Direk manasimi boyke
01 Yorumla
Soran+1 yıl
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026