Seçtiğiniz gezegenin özelliklerini bir kaç cümleyle ifade ediniz. . Var olmayan, ütopyanızda şekil bulan bir gezegen de yaratabilirsiniz..
Not; Tek kelimelik cevaplara müdahale edilecektir..
Not; Tek kelimelik cevaplara müdahale edilecektir..
kimsenin gitmediği tek başıma yaşadığım bir gezegen burası. gezegenin yüzde altmışı denizden oluşuyor. içinde her türlü canlının yaşadığı bir deniz. tabii tehlikeli canlılarda var :D geri kalan kara parçasında ise ufak bir kulubem var. kulubenin alt tarafında hemen deniz arka tarafında ise bir ağaç denizi. bazen kayalıklara dalgalar o kadar çok vuruyor ki uyanıyorum. yıldızlar gökyüzünde değil denizin dibinde. deniz yıldızları gibi. tüm deniz gece parıldıyor ve eşsiz bir uzay manzarasıymış gibi gözüküyor. gökyüzünde ise geceleri iki tane ay var yalnızca. ikisi birbirinden kopmuş gibi görünüyor. bazen düşünüyorum onları ayıran neydi acaba diye...
Fazlaca tanıdık geldi. . :)
Bilmem, belki okuduğum kitaplardandır..
😊 kötü bir durum olarak ifade etmemiştim.. Güzel bir tasvir, ve sadece tanıdık geldi işte.. yaşanılası bir yer..
Kimbilir. . Belki de..
Öyle bir mecburiyet mi vardı.. :) bilmem, hiç düşünmedim.. belki sizlerin gezegenlerinden feyz alırım..
😊 güzelmiş, hımm çalmayacağım sadece esinleneceğim..
Hımm şimdi yazmayacağım.. :) sorumun amcına uygun olarak yazdıklarımda esinleneceğim sizlerden.. :)
Bu arada konu geldi mi hiç aklınıza?
Amacına*
Haydi Abbas,
Vakit tamam..
Akşam diyordun,
işte oldu akşam..
Diyerek sizi masaya davet ediyorum efenim.. :)
yıllardır dünyanın tam ortasında kocaman bir patates olduğuna inanmak istedim, bunu düşünüp odaklandım ve şimdi imkanım varken biraz gezegenin özünde yaşayabilirim.
işte karşınızda Patatüs gezegeni ;
https://i.hizliresim.com/WZXrRQ.jpg
bu yeni gezegen tahmin edeceğiniz gibi bütün haliyle patatesten oluşuyor.
acıktınız mı?
çekinmeyin yerden biraz patates kopartıp nasıl yiyeceğinize karar verin.. ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara.. siz işinizi bilirsiniz ;)
bir yerinizi mi yaraladınız? dayak yediniz ve gözünüz mü şişti?
saf saf bakmayın yerden biraz patates alıp yaralarınızı sarın. patates her derde devadır..
ibadetiniz mi geldi?
artık susuz kaldığınızda teyemmüm abdestine son! yerküredeki patatesten biraz koparıp ezin ve suyunu çıkarın, abdestinizi artık bu mucizevi suyla alabilirsiniz.
üşüdünüz mü?
bir kuytuda tenekenin içinde ateş yakın, bir süre sonra tenekeyi hafif yana kaydırın ve altındaki zeminde közlenmiş sıcacık patatesi afiyetle yiyin.
bitti mi sandınız?
tabi ki bitmedi ! çocukken yaptığınız deneylerde patatesle çalışan saati biliyorsunuzdur, artık bulunduğunuz yerküre tabii bir santral, istediğiniz kadar elektrik harcayın.. Patatüs'ün size sunduğu sınırsız bir enerji var, elektrik fişini yere saplamanız yeterli olacaktır !
devamını mı merak ediyorsunuz?
yazmaktan sıkıldım mk hadi dağılın şimdi :/
Peki ya çürürse ne olacak.. :)
Zekadaki pırıltıları çok sevdim efenim.. :) Yalnız patates çürüyünce çok fena kokar, ona da bir çözüm üretirseniz harika olur.. :)
çözüm çok basit; gezegenimde patates suyundan oluşan ırmakların yanı sıra geniş toprak havuzlarımız var. popülasyonun tamamı benim gibi bu sebzeyi çok tüketen insanlardan oluşuyor, yani çoğu yüzey çürüme olmadan zaten tüketiliyor. çürüme olan yerler ise havuzlardan alınan toprakla örtülüp kendi doğal döngüsü sağlanıyor ve çürük kısımlar toprağa dönüşüyor.
ayrıca patates hızlı büyüyen bir bitkidir, gezegen bir yandan genişlemeye çalışırken diğer yandan benim gibiler bu bitkiyi kemirmeye devam edip yeryüzünü sabit bir boyutta tutuyor ve olası bir facianın önüne geçilmiş oluyor.
başka sorunuz var mıydı :)
Herşeyi yeterince berrak bir hale getirmişsiniz.. Ancak sormak isteyene soru çok bulunur.. Mesela zaman kavramı buradakiyle aynı mı? Sonra her isteyen gidebilir mi Patatüs'e? Gibi gibi.. :)
iki soruya tek cevap vereyim.
madem benim ütopyam, gezegenimdeki insanlar da benim gibi bohem olmalı; insanın iki tane temel ihtiyacı var bunlar beslenme ve barınma, geri kalanlar önceliği ve nispeten önemi olmayan şeyler. patatüs mağaralarında yaşayıp zeminden beslendiğimizi düşünürsek temel ihtiyaçlarımız fazlasıyla karşılanıyor. zaman işi olan insanlar için önemlidir bizim gezegenimizde bohem bir hayat yaşandığı için hiçbir şeyin acelesi yok, dolayısıyla zamanın önemi de yok. patatüs kendi etrafında dönedursun biz beslenip barınmaya devam ederiz ve sakince bir hayat süreriz. o iki temel ihtiyacımız karşılandığı sürece gezegenimize minnettar ve huzurlu bir hayat yaşarız. isteyen tabi ki buraya gelebilir lakin hareket arıyorsa patatüs yanlış yer olur, canı sıkılır ve geldiği gibi gider :)
Eşyalarımı topluyorum, yolu tarif ediniz.. :)
Peki, teşekkürler. . :)
😊 😊 😊
Plüton olmasını isterdim, hep mazlumun yanındayım. Dışladılar, hor gördüler, köşeye attılar. Yinede o küsmedi. Gönderdiği işarete bakarmısınız.
Böyle bir gezegen sevilmez mi?
https://img.hurriyet.com.tr/_np/6638/30416638.jpg
😊 😊 😊
Kepler-16f olsun ya hem dünyaya da benziyor herhalde su da varmış. Belki yaşayanlarda vardır yeni varlıklar ile karşılaşırım :D
Cevap
9Cevap
En ideal gezegendeyiz fakat insanların daha akıllı ve savaşmayan toplumlar olmasını isterdin.
Ben Dünyadan memnunum ama çok fazla sıkılırsam belki Aya çıkabilirim...
Not yazarak, üyeleri tehdit etme.
Ayeica mars diyorum hakkında bilgim yok.
Müdahale edebilirsin buyur.
Kimseyi tehdit etmiyorum, sitenin kuralları belli, o nedenle bilgilendiriyorum, xper kasmak için her soruya alakalı alakasız tek kelimelik yanıtlar veriyor insanlar..
Bilmiyorlardır belki diye söyleme gereği duyuyorum.. Bazı sorularda evet ya da hayır diyerek bırakmayın bu spam ya da alakasız görüş sayılıyor diyorum adam gidip olabilir yazıp bırakıyor.. Görüşleri kaldırmak hoşuma gitmiyor, sanki ava çıkmışım da pusuya yatmışım gibi fazlaca itici bir durum, bu nedenle ön bilgi veriyorum..
Sorun değil.. iyi günler. .
benden baska kimsenin olmadigi bu dunyada yasamak isterdim
Mars çünkü havalı bir ismi var :D
Marsta yaşamak isterdim.
Jüpitere yollayın beni👽
Ben Bilmem Eşim Bİlir :)
Mars 'da
Oy verir misin abla
verdim bende - :DD
Mars
Inat mı bu? Yoksa detayı okumadınız mı?
Herkezden uzak bir yerde tek basima
senin olmadığın bir gezegen...
Benimle probleminiz nedir?
no problem. sorunun altındaki nota karşılık.
Insanlara bilgi vermekte suç.. neyse dünya haricindeki gezegenlere doğru yola çıkabilirsiniz o halde..
Şimdilik dünya iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?