Hayattaki sınav adil bir sınav mıdır?

Sevgili eğitimsiz ile bu soruyu tartışmıştık ama bi' sonuca varamadan konuyu kapattık.Bi' de burda tartışalım bakalım...

Eğitimsiz'le yaptığımız tartışmadan bi' bölüm:)

Eğitimsiz:Son defa sorucam adil bir sinavdamiyiz, veya sinava ne gerek vardi.

hrsitiyan ve müslümanlardan örnek vermicem simdi cünkü sen tamamen farkli algiliyorsun soruyu.

söyle ki; eger sinava elbette gerek vardi, eger yarattigi gibi bizi ödüllendirip cezalandirsaydi, ozaman insanlar allahim bana birkere bile sans vermedin belki iyi insan olacaktik derlerdi. allah bunu ortadan kaldirmak icin insanlari dünyaya gönderdi. ve yaptigi kötülüklerden dolayi cezalandirilicak kisinin ''ama allahim bana sans vermedin belki iyi insan olurdum'' deme gibi birsey söz konusu olamaz. cünkü allah ona diyecekki ''ben seni dünyaya gönderdim sen isteseydin dogru yolu secerdin sana bir sans verdim ama sen sansini kullanmadin''

bu sizce adil bir sinav. cünkü allah kuluna sans taniimistir.

peki ergenlige girmeden ölen cocuklar? onlar günahsiz olduklari icin cennete girecekler.

peki bunlar neden sinava tabi tutulmuyor? diyelimki ben cok kötü bir insan oldum herkese kötülük yaptim, bir kardesim vardi 8 yasinda öldü.

o cennete giricek, ben cehenneme. benim ozaman allaha ''kardesim neden sinav gecmedi peki? beni sinadin sinavina tabi tuttun kardesimin özelligi neydi ki onu sinava tabi tutmadan daha günahsizken canini aldin? o büyüdügünde belki kötü bir insan olacakti? belki günah isleyecekti?''

simdi yine deme allah sana sans verdi senin elinde iyi insan olup olmayacagin vs biliyorum zaten bunlari. ama madem bir sinav oldugunu ve bu sinavin adil oldugunu iddia ediyosunuz ozaman biz dünyada sinavdan gecirilirken cocukken ölenler neden sinavdan gecirilmiyor? nerede bu sinavin adilligi?

PEKİ SİZ HAYATTAKİ BU SINAVIN ADİL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?DÜŞÜNMÜYORSANIZ NASIL Bİ' SINAVIN VARLIĞI ADİL YAPARDI BU DURUMU?
Güncellemeler
+1 yıl
Bi' ekleme yapayım eğitimsizin isteği üzerine:

Asıl konu ''başı sonu belli bir sinav, sınav olamaz'' mış.Yani Allah bizim iyi bi' insan olarak mı yoksa kötü bi' insan olarak mı öleceğimizi biliyor..Her şeyin bilindiği bi' sınav,sınav olabilir mi sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
Sanırım adalet ile eşitlik kavramı karıştırılıyor.Adalet ile eşitlik arasındaki fark buyrun: link
Hayattaki sınav adil bir sınav mıdır?