Abime göre Pug Babama göre Beagle Anneme göre her pofuduk sevimli canlı beslenmek icin uygun. Bana göre her canlı. Her neyse... gelelim konuya. Tüyü az dökülen, uyumlu bir köpek cinsi arıyorum. Dolastırma, bakım sorun degil. Annemin de babamında zamanları bol. Benimde bol sayılır. İlgi alaka da bol olacaktır. Tek dert dediğim gibi tüy dökmesi. Tabi ki doğal olarak tüy dökecek ama çok dökerse sıkıntı. Shiba inu, pomerian, chow chow, terrier cinsi annemin gözdeleridir. Ama gelin görün ki tüy dökme olasılıgı -shiba inu hele hele- çok. Beagle gibi bir köpeği de eve alıp sıkmak istemiyorum. Yani bana ne önerirsiniz? Annem şirin olmayan köpekleri kabul etmiyor. Bana kalsa her köpege bakarım. Ama eski köpeğimiz Duman, ailem memlekete gittiğinde ben de şehirde kalıp dönecegim zaman küçük yaşta orada kaybolmuş. İnanın üstünden 4 yıl geçti hala unutamam. Ama evde kedi köpek gibi dostsuz olmuyor. O yüzden sizden yardım istiyorum. :) Evde bakanınız varsa, bakımı masrafı, huyları gibi özellikleriyle yazarsa çok sevinirim. Eger cidden uyumlu bir köpekse ben anneme yalvarıp tüy sorununu çözerim :)
Bahçemde iki dişi Rottweiler besliyorum bir tane de Pitbull var 6 tane Rotweiler yavrusu var :D Rottweilerı pitbulldan çok seviyorum... Bütük köpek ırkı evde beslenmez. Beagle iyidir ya da Kaniş türü en olmadı terrier beslemelisin. Büyük ırk olursa evi mahveder ve misafiri kıskandığında anında giber. Bu yüzden dediğim gibi küçük ırk besle :D onlar ısırsalarda vereceği zarar bellidir..
Isırma gibi huylar edeneceğini sanmam. Duman kırma rot/alman idi. Hic bir hırcınlığını bile görmemistim. :)) corgi puppy olabilir annem su aralar baya seviyor o köpegi. Zaten küçük ve apartmana uygun bir köpek olmazsa öyle eve koyulmaz. Zaten koymak kötü bir terim. Babam yürüyüse çıktığında çıkarır. Günde iki kez. Bende koşuda çıkarırı. :)
Tabii yetiştirmeyle alakalı. Benim bahçeme bir sürü misafirin girip çıkmışlığı vardır çok dost canlısı tüylü sevgi yumaklarını benim rottweilerlar ama pitbull öyle değil. Çünkü onu zamanında çok hırçınlaştırmışlar. Melez pitbull bide ayrı saldırgan olurlar. Birini tutarsa öldürme ihtimali var ben zor dizginliyorum. Rottweilerlar dişi ve çok uysallar ama yabancı biri gelse zarar verecek birisi mecburen saldırmak zorundalar çünkü işçi koruma köpeği ırkıdır rottweilerlar. Görevi bölgeyi korumaktır zaten öyle çok sevmeye gelmezler çok coollardır yani :D Tutupta mıncıklarsan "Kanışmiyim ben?" der gibi bakıp kıçını dönüp giderler. Bana değil de arkadaşlarıma çok yaptı bunu :D ben ne kadar seversem seveyim bana öyle trip atmazlar oyy özledim şimdi yine :DD
Annene sevimli gelen köpekler genelde uzun tüylüdür ve tüy problemi en fazla onlarda olur. Her yavru sevimlidir. Bence önce barınağı ziyaret edin emin ol oradakileri görünce ne annen ne baban cins derdine düşmeyecek. Her köpek tüy döker. Özellikle mevsim geçişlerinde aşırı tüy dökmesi olur ve dediğim gibi uzun tüylülerde bu sorun daha çok yaşanır.
Ah su dediklerin umarım olur da annem barınağa gidince sever birini. Pug, İngiliz/Farnsız Bulldog bana uygun fakat annem biazr tavırlı. Ama haklısınız barınakta o kadar çok cins köpek var ki, ilk önce gidip sanırım ben bir bakacağım vakit geçireceğim sonradan annemgili getireceğim. En azından hepsine bakar biraz onalrı severim. Elimde olsa çogunj almak isterim. Elimde olsa tabi ki :) Görüşün için teşekkürler. :)
Hayvanların parayla satılması çok acı. Onlar da bizim gibi can taşıyorlar. Petshoplarda ve çiftliklerde hayvanlar çok kötü şartlarda bakılıp üretiliyor. Yetişkinler damızlık olarak kullanılıyor. Sadece çiftleştirilmek için kafeslerinden çıkıyorlar. Dişiler 6 ayda 1 çiftleşebiliyor. Hamilelik süresi 2 ay. Doğumdan sonra yavrularına 2 ay bakıyor sonra tekrar çiftleştiriliyor ve bu kadar çok çiftleşme sonucu rahim ve meme tümörü meydana geliyor. Bu durumda da barınak veya sokağa terk ediliyorlar. Yavrular ufacıkken yeterli miktarda anne sütü almadan ayrılıyorlar. Küçücük camların içine koyulup sergileniyorlar. Tuvaletini yapmasın diye aç bırakılıyorlar halsiz düştüklerinde hareketli görünmeleri için iğneler yapılıyor. Bağışıklık sistemleri zayıf oluyor ve bu nedenle çoğu ölüyor. İnan bu kanlı ticaret ve bizler satın aldıkça sonu gelmeyecek. Lütfen bu suça ortak olmayın..
Barınaklara gelince onların durumu daha da beter. Her gün onlarcası bakımsızlıktan ölüyor gittiğinde durumlarını göreceksin zaten ve için parçalanacak. Umarım ailen barınaktan bir can kurtarmaya ikna olur.
evde köpek beslemedim ama bende aynen bu özelliklerde bir köpek arayan biriyim araştırdığıma dayanarak konuşuyorum terrierler mevsimlik tüy dökme olayı yokmuş ve uzun tüylü olmalarına rağmen az dökermiş hele ki tararsan inanılmaz azalırmış
Tabiki de köpekler apartmana uygun değildir. Ama ben Husky gibi bir cins istemiyorum. Ufak tefek bana dost olacak bir şey. Ve bakımları iyi yapılan, ilgi gören, günlük gezisi yapılan küçük köpek cinsleri gayette apartmanda beslenebilir. Apartmanda yaşıyan bir ailem var ve bende onlarla yaşıyorum. Bu bence bir dost edinmeme engel değil. Zaten ona iyice bakamayacağım bir cinse karar kılarsak tabi ki de sahiplenmem. Benden önce köpeğe acırım öyle durumda.
@SerKan1923 apartmanda beslenmez ama terasta beslenir öyle mi? Asıl terasta beslemek hayvana eziyettir hele ki bu sıcaklarda. Ayrıca apartman yönetmeliğinde hayvan beslemek yasaktır diye bir ibare yer almıyorsa kimse hiç bir şey yapamaz.
@köpekannesi Terasımda Nasıl Beslediğimi Biliyor musunuz? Gelip Gördünüz mü? Benim Şuana Kadar Kaç Köpek Beslediğimi? Bir Nesili Devam Ettiriyorum Şuanki 2 Yavrunun Dedesinden İtibaren. Apartmanda Hayvan Zorlanır Diye Rahatsız Olurlar Maksadında Söyledim.
@köpekannesi Size Cevap Vermek İstemiyorum Siz Bildiğinizi Yapın Olur mu? Böyle Burdan Boş Boş Ahkam Kesmekle Olmaz. Benim Terasım Ev Gibi Benim Köpeklerime Harcadığım Parayı.. Neyse İyi Günler.
Bu sitede görüş yapma hakkı verildiğine göre istediğim şekilde görüşlerimi belirtebilirim. Eğer kural dışı bir şey söylediysem şikayet edebilirsin bu da senin en doğal hakkın elbette.
@köpekannesi Tabiki Görüş Bildirebilirsiniz Zira Yaptığınız Görüşler Ortada Sanki Beni Tanıyor Nerede Nasıl Hayvan Baktığımı Biliyormuş Gibi Yazarsanız Bende Cevap Veririm! Uzatmayın Uzatmayayım. İyi Günler..
Aynen bende onu düşünüyorum. Barınak bence de en uygunu... Aslında köpek cinsi birazda bizim evin sultanı anneme bağlı. Kediyi ben seçmiştim, bu yüzden bu sefer katı. Ama görüşün aklımda :))
ne demek evde köpek beslenmez. Köpek giren eve melek girmez diyen ey cahil insanlar kitmirin basını bekleyen köpek neden cennette sizin gibilerin canı cehenneme ayrıca nuhun gemisinde o kadar hayvanın ne isi vardı
insan beslenmez bence hayvanlardan nankörler onlar insanlar gibi arkandan konuşmaz sana trip atmaz yaptığın yemeği bayıla bayıla yer en güzel ev kedi köpek olan evdir.
evde KÖPEK BESLENİR. beslenmez diyen beyinsizdir bana göre bu tip laflar artık baydı yani büyümeyi dene istersen ya instgramda bnydn bak profiline evde köpek nasıl besleniyo görürsün hemde 9 tane. Sanki sokakta yaşayabiliyorlar hayvanlar hepsi açlıktan susuzluktan ölmekte bu sartlarda hepsi de evde beslenmeli anladın mı barınakların hali de içler acısı yaşayamıyorlar dısarda
köpeğin boyutu ne olursa olsen temizlik diyosunda sana bişey diyeyim sokaktaki insanların girdiği tuvaletlere bir bak bakalım insan bunlar ha birde köpekleri izle tuvalet yaptıktan sonra hayvan kapatıo üstünü kokmasın diye temizlik hangisi
Zaten besleyebilecegim bir cins bakıyorum tam da bu yüzden @kafesteki_kuş. Yani haklısın bir Husky veya av köpegini eve koyarsam köpek kaçmaya meyillenir. Bu yüzden ufak tefek uyumlu bir dost arıyorum. Dısarıda beslenmekten hoşlanmayan, üzülen ve ev ortamına uyum sağlayan çok cins var. Eski köpegim Duman Rot/Alman kırmasıydı ve inanılmaz uysaldı evde. Egitimi güzeldi. Benden temiz tutuyordu evi kerata. Fakat küçük yaşta kayboldu. Derdini anlıyorum. Ama hen hayvanı eve hapsetmeyeceğim. Onu yürüyüslere çıkaracağım. İlgi alakalı olacağım. İlgiye muhtaç sıcak ev arzulayan çok cins var bu durumda. Ve seninde kölegin varmış. Ne güzel iste bir dost edinmek en iyisidir. Senin köpeğin tahminimce büyüyen ve dolaşmaya yatkın bir ırktır. Bu tür hareketli köpekleri zaten evde tutamayız ki, bahce en iyisi ama ben bahceli evimde olsa onu orada bırakamazdım sanırsam. Düşük çenemin kusuruna bakma. Görüşün için yine de teşekkür ederim. :) 🐶
En İyi Cevaplar