Kiz 3
Ilginc :)
Mesela sana küçük bir örnek Jüpiter neden var biliyor musun Dünyaya gelen çarpmak için olan göktaşlarını çekim kuvveti gücü ile kendine çekip orada imha ediyor yani diğer gezegenler dünyaya bir nevi kalkan her gezegenin bir işlevi ve görevini yapıyor.
2. Allahın enfes sanat ve kudretini görmek için yani etrafına bakarsan herşey ahenk içinde yaratılmıştır. Alllahın gücünü görüyorsun bu şekilde
Yabancı belgesellerde bile bunları yaratıcı yarattı derken ülkemizde hala tesadüfen oldu diyenler vardır.
Bak uzaya cok gizemlidir hala çözülemeyen milyonlarca şey var her gezenin bir görevi var Kuran-ı Kerimde mars ve venüs gezegenlerinden ve halley kuyruklu yıldızlarından bahsediliyor. Kuran-ı Kerim kaç asır önce inmiş mucizevi kutsal kitabımızdır. Orda zaten herşey mevcut bakmak lazım sadece açıklamam bu şekilde @GüneşKızz bilimsel olarakda kanıtlayabilirim
Bütün güneş sistemi öyle. Zaten Mesela bize en uzak karadelik kat trilyonlarca mesefade yani bu soruların cevabı sadcee kuran-ı kerimde'dir Alalhın kudreti dısına hiç bişe çıkmaz insanoglu zaten uzayın %1'ini anca keşfedebildi sen burdan aya 5 senede felasn derdeyse uydu yolluyorsun bu sorunun cevabını asla bulamazssın sadece bizim güneş sistemi olarak yorumlayabilirsin neden Dünya tam güneşe konum olarak olması gereken yerde neden jüpiter çekim kuvveti ile dünyaya kalkan olmakta işte hepsi ALLAHın kudretini gösteriyor yani acizssin bazı şeylerden uzayı 100 yıl sonra bile ancak %5 çözebilirsin zaten. eldeki veriler sadece bu şekilde ama Kuran-ı Kerimde cevapları vardır eminim çünkü hiç bişe boşa yaratılmamıstır. Belkide Allahın mesajı bakın uzay gibi koskocaman bir yerde yalnız dünyada yaşam var o kadar gezegen arasında. işte Allahın kudreti o kadar şey arasında sence dünyada yaşam olması tesadüf mü yoksa süper bir yaratılış mı?@GüneşKızz
www.kizlarsoruyor.com/.../a38700-uzayin-bukulmesi benceme bakar mısın uzay ile ilgili @GüneşKızz
hemde nasil çok bilgi sahibiyim bu konudua küçüklüğümden beri araştırırım @GüneşKızz www.kizlarsoruyor.com/.../a38700-uzayin-bukulmesi benceye bak süper değişik bir bence bakalım nasıl bulcaksın
www.nasa.gov/.../index.html bakıorum
https://youtu.be/ZZu6i3GW65M
Nasil da siritiyor :)
ALLAH (C. C.) Evrenin Bütün Parçalarını Kendisini Hal Diliyle Tesbih Edecek Şekilde Yaratmıştır. Bu Cansız ve Şuursuz Varlıkların Hal Diliyle Tesbihlerini Kal Diliyle Yapmaları İçin Her Yerde Canlı ve Şuurlu Varlıklarıda Yaratmıştır.
Kainat İçerisinde Çok Küçük Bir Yere Sahip Olan Yeryüzünü İnsan ve Cinlerle Doldurduğu Gibi O Geniş Gök Yapılarınıda Şuurlu Varlıklardan Mahrum Bırakması Her Tarafta Açık Yansımaları Görülen Hikmete Aykırıdır. Bu Şuurlu Varlıklar da Meleklerdir.
Gezegenlere Müekkel Melekler, Onlarla Birlikte Hareket Ederek O Semavi Cisimleri Temaşa ve Tefekkür Ettikleri Gibi, Yağmur Tanelerine Müekkel Olanlar da Aynı Görevi Katrelerde İfa Ederler.
Onlar (Böyle Davranmakla), Bulut Gölgeleri İçinde ALLAH (C. C.)'ın (Azabının) ve Meleklerin Kendilerine Gelmesini ve İşin Bitirilmesini mi Bekliyorlar? Halbuki Bütün İşler ALLAH (C. C.)'a Döndürülür."
Bakara-210
İnkar Edenler, Göklerle Yer Bitişikken, Bizim Onları Ayırdığımızı ve Diri Olan Her Şeyi Sudan Meydana Getirdiğimizi Görmediler mi? Hala İnanmayacaklar mı?
Embiya-30
Cinlerin Göklerin Bazı Yerlerinde de Oturdukları Ayetle Sabittir:
“Biz Göğe Çıkmak İstedik: Bir de Ne Görelim: Orası Sert ve Kuvvetli Bekçiler, Şihablar, Alevler, (Roket Gibi Mermiler)'le Dolu! Önceleri Biz Göğün Bazı Yerlerinde Oturup Dinleme Merkezleri Edinirdik. Ama Şimdi Kim Dinlemeye Kalkışırsa, Derhal Kendini Gözetleyip İzleyen Bir Alevle Karşılaşıyor” (Cin, 72/8-9) Mealindeki Ayette Bunu Açıkça Görmekteyiz..
Sizin İnancınızı Öğrenebilir miyim? Ateist misiniz?
Allah'ın bizim tesbihimize ihtiyacı yok bizim Allah'a ihtiyacımız var sen dogum Gününü kutlayan bir insana bile tesekkur ediyorken kainat Yaratıcısına tesekkur etmeyecek misin?
İyi Günler.
Haydi bakalım Müslim kardeşlerim.. ama gördüğüm kadarıyla tek mantıklı vede bu konu hakkında bilgi sahibi olan müslüman yok.
Neden şaşırmadim acaba..
Çünkü kendileri sadece allahin varlığına iman edip, cenneti garantileyen bir işguzar kesimdir.
-Allah bilir, bize sorgulamak düşmez.
Der ve geçerler.
Oğlum siz Allahi hissetmiyor musunuz eğer öyleyse ciddi masipsizlersiniz. Ben şahsen Allahi cennet için ya da çıkarım için benimsemiyorum. Ben Allahi hissediyorum yarattığı sanatlarinda Onu görüyorum Onunla konuşuyorum Ondan korkuyorum Onu seviyorum Onun da beni sevdiğini beni koruduğu konulardan ve kabul ettiği ya da etmediği dualarimdan anliyorum. Yazık eğer siz hissedemiyorsaniz üzülürüm böyle güzel bir bağ ve iletişimden mahrum kaliyorsunuz demektir. RABBIM bilmemiz gerektigi kadarını bize bildirmistir Ona güvendiğimiz için haddimizi asmiyoruz ve bilmedigimiz noktalar için sessiz kalmayı tercih ediyoruz bu yine Ona olan saygimizdan. Ve O hiç bir şeyi boşuna yaratmamistir biliyoruz. Elhamdülillah. Sizin gibi dusunmuyoruz diye siz bizden daha akıllı değilsiniz. Biz sahibimize sadiginiz sadece.
ALLAH'ın işlerine sorgu sual edilmez.
HAYY ismin anlamı gibi 18 bin alemi yok iken var edip hayat veren demektir.
Cevap
34Cevap
Allah-u Teala yoktan var edicidir. Allah-u teala diyorki : Size bildiklerinizin çok azı verildi. Şüphesiz o evrenin genişleticisidir. Bu muhteşem düzenin kurucusu koskaca evreni yoktan var ettiğine göre o evrende boş kalmamalı içinde işleyen sistemler bulunmalı. Dünya evrende yaşamaya elverişli bir yer ve bu diğer sistemlerin kendi içlerinde düzenli işlemesi sayesindedir. Mesela vucudumuzda gözlerimizin görebilmesi için sinir sisteminin de sağlam olabilmesi gerekir, dolaşım sisteminin de... Bilmem anlatabildim mi?
Allahın kudretini ve büyüklüğünü görmek için tabiki görmeyi bilene ataist olmamak için bir sebep o gezegenler, tüm bu gezegenlerde sadece dünyada hayat olması da ince ayarın ne kadar hassas tasarlandığını anlatıyor bize, ataistin tesadüf dediği olasılığın olma ihtimalini bilen Allahın varlığından emin olur, Kuran da bilimle çelişen hiçbir ayet yok. Aksine evrenin sürekli genişlemekte olduğu yazıyor oysa bu bilgi birkaç sene önce anca anlaşılabilmiştir. Kuranda o kadar insanların Aklını kullanmasını söyleyen Ayet varki çok az yapıyoruz ama malesef bunu
İnsanoğluna bazı şeyler kuran’da çok kısıtlı bir şekilde verilmiştir belki insanoğlunun dünyada ki yaşamı son bulunca allah başka varlıkları imtihana koyacaktır veya insanoğlundan önce koymuştur veya hiç koymamıştır ve koymayacaktır.
Bazı şeyler hakkında kuran’da çok kısıtlı bilgi verilmiş ama tamamen geçmiş ve gelecek hakkında detaylı bilgi verilecek olsaydı şu an imtihanda olmazdık herkesin inandığı bir kitap olurdu.
Ben diğerleri gibi tek bir sebep üzerinden budur şudur diyemeyeceğim çünkü o söylediklerinin de bir kesinliği yok. Allah’ın işini ve yapacaklarını ondan başka kimse bilemez o yüzden bunda kesin birşey söyleyemem sana ama eğer dersen ki kesin birşey söyleyemediğin bir dine ve o dinin kitabına neden inanıyorsun ben sana bunun için yüzlerce sebep sayarım.
Allah evrenin bütün parçalarını kendisini -hal diliyle- tesbih edecek şekilde yarattığı gibi, bu cansız ve şuursuz varlıkların hal diliyle yaptıkları tesbihlerini kal diliyle yapmaları için her yerde canlı ve şuurlu varlıkları da yaratmıştır. Kâinat içerisinde çok küçük bir yere sahip olan yeryüzünü insan ve cinlerle doldurduğu gibi, o geniş gök apartmanlarını şuurlu varlıklardan mahrum bırakması her tarafta açık yansımaları görülen hikmete aykırıdır. Bu şuurlu varlıklar da meleklerdir...
Yeryüzüne inen her yağmur damlasını bir melek indirir ve kıyamet Gününe kadar tekrar o meleğe sıra gelmez sen insan dışında ki Varlıkların olmadığını ya da azımsanacak kadar az oldugunu düşünüyorsun galiba 7milyar insan koskoca dunyada yaşıyor ise meleklerin durumunu duşun birde
Melekler in görevi nedir onu bilmek Lazım melekler sadece Göklerde degil içimizde bile varlar bizim görmemiş olmamız onların yer kapsamadığı anlamına gelmez sonuç olarak Diğer taraftan, Meleklerin meskeni sadece gökler değildir. Yeryüzü de meleklerle doludur. Zaten, o nuranî varlıkların oturacak mekânlara, saraylara ihtiyaçları da yoktur. Gökleri nice isimlerine ayna, nice sanatlarına mazhar olarak yaratan Allah, o muhteşem ve güzel mülkünü boş bırakmayarak onları meleklerle şenlendirmiş, o mahlukatını onlara seyrettirmiştir.
Cinlerin mesken olarak edindigi yerler ayette sabittir onlar konaklar oturur cin ayetinde var açıp bakabilirsin Bekçiler falan diye gecer
Bende önceden okumuştum uzun uzun yazmak istemedim kopyala yapıştır bilgim olmadan yapmadım bildiğim konuyu kopyaladım :)
Bilmiyorum bende çok merak etmiştim bir ara kesin bir cevap bulamadım. 18bin alem denir.
Alem dünya, kainat, ortam veya gibi birçok anlama gelmekte.
Ancak sınıflandırma bizim yaptığımız gibi. Hayvanlar alemi , insanlar alemi gibi olmayabilir.
Ateistler için cevap neymiş bu arada?
Dünyayı son 100 yılda tanıyabilmiş bir ırkın bunu cevaplaması için 1000 yıla ihtiyacı var. Sayısız gezegen var... Sürekli genişleyen bir evren var... Belki hepsinin dünya&mars gibi bir hareketi, görevi var fakat biz daha nerede olduklarını dahi bilemiyoruz.
Kuran-ı Kerimde zaten der ''Biz bu kitabı alemlere gönderdik'' diye yani sadece İnsanoğluna değil. O gezegenlerdede başka varlıkların olduğu kesin, bence onlarda herkes gibi sınanıyor.
Seni niye yarattıysa o kadar gezegen de o yüzden yaratıldı. Buna verilebilecek en güzel cevap :)
Dünyadaki doğrudanlarla birlikte dolaylılarada bakmak lazım. Herşeye tek pencereden bakılmaz. İbda vardır inşaa vardır. İbda Allah'a mahsustur hiçten var eder. İnşaa var olanın etkileşim veya yaratılmışların insiyatifinde şekillendirilmesidir...
Onun hikmetinden sual olunur da bence biz sormasını bilmiyoruz, adam akıllı sorsak, cevap verir bence, vermez mi?
bir sebebi var elbette bilimle uğraşanlara sormak lazım :)
sebepsiz yere orda durması saçma olurdu :)
teşekkür ederim :)
aaa bence vermelisin :)
nasıl bir uslup ki anlayamadım :)
Zamanla bunun da sebebini göreceğimizi düşünüyorum; olması gereken şartlar olgunlaştıkça sanırım onların da sebepleri ortaya çıkar...
ben de müslümanlar için cevabı biliyorum,
ama ateistler için cevabı bilmiyorum.
hadi söylesene.
Uzaylılara inanmayan cahiller ölsün... :)
myweb.sabanciuniv.edu/.../ilber-caps.jpeg
milyonlarca galaksi var sadece insanlar için mi yaratıldı o kadar şey :D biraz mantıklı olun arkadşlar ya :D
Burçlar için falan asjdasj olum bu ne biçim soru l*n :D
Sadece insanlar yaşamıyor. Cinler melekler şeytanlar vs. Varlıklarda aramızda ileri gelen din adamları diğer gezegenlerde bu tür varlıklar yaşadığını söylüyor.
İnanmayan insanlar için yaratılmış olabilir mi acaba.
Bak gör yarım kilo beyninle sorgulamaya kalkma Çözemessin.
Biat et manasında.
Samanyolu ile ilgili araştırmaları incelemeni tavsiye ederim. Bilimden destek alman seni dinden çıkarmaz. Ve allah hiçbirşeyi boşa yaratmaz😪
Ateistler için cevabı biliyorum demişsin benim yorum yapmama gerek kalmamış :D
Sadece biz yokuz çünkü koca evrende. Göğe bakıp evrendeki yerimizi gördük. Gördük ki bir galaksinin arka sokaklarından birindeyiz sadece.
Belki denge için olabilir. Gerçi bu uzay zaman işlerinden fazla anlamam ama.
7 milyar insan varken sen niye oldun ki.. onun gibi bişey işte.
Evet bu.
Tamam Güneş'i alıyorum birazdan kutusuna koyuyorum o zaman ne ise yaradığını anlarsın sanırım 😉
Tamam o zaman binlerce meteorun Dünya'ya çarpmasını engelleyen Jüpiter'i de kutusuna koyayım istersen? 😊
Senin kafamdaki soru ney?
Asil sormak ya da cevabını bulamadığın soru?
Aslinda big bangden sonra maddelerin tutulumu ile olustu bu kadar ulviyet yuklemeye gerek yok.
Hic merak edip kuranin mealini okumadın mi evrende tek canli dunyada degil
ilk başta onları yapmiş beğenmemiş sonra dünyayı yapmiş öyle oyun hamuru misali :P
Cunku uzaylilar gercek
sen sorasın diye ne yapacan
düşünüp ibret alasın diye
bunun için de olabilir
Dunyanın etrafında dondugu ıcın
ataistlerin cevabı neymiş
Sen sormak istersin belki diye
Ben bundünyayı bile kavrayamadım hala😭
sıyırırsın fazla düşünme derler :D
Sus diye dusun
Bizi yarattığı için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?