Arkadaşlar doğayla alakalı bir face grubunda kanada kurtları ile anadolu kurtlarını karışlaştırıyolardı, ilgisi olan bilir anadolu kurdu ufak normalde köpekten biraz daha büyük olur. Adamın biri geldi bu fotoğrafı yükledi hemen altına tepki gösterdik o hayvan nasıl öldü diye çünkü koruma altında olan bir tür fotoğrafı kaldırdı adamda... Ben görür görmez eğer usülsüz şekilde öldüyse diye almıştım ve öyle kaldı şikayet etmeye fırsat bulamadım araştırılması için neyse konuya gelelim :D
''Bir kış günü köyünüzün bahçesinde oturuyorsunuz ilerden hırıltılı seslerle inek kadar büyük bir kurt geliyo ne yaparsınız'' ?' :D
Ağaca tırmanırım
Eve girer jandarmayı ararım
Evdeki artık yemekleri kapla önüne koyarım ahah :D
Ölü taklidi yaparım (daha kolay av olursunuz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kastamonudaki Dev Kurt, Karşılaşsaydınız Ne Yapardınız (Fotoğraflı)?
Hemşerimiii afişe etmişinnnnn plâka da var Hayırlısı sorarım o Doğa severlere 50 tane koyununn var bütün herşeyin çocuğunun rıskı geçim kaynağın geliyo bu kurt hepsini boğup atıyo ne yapcak o adam biri bana cevap versin
İfşa suçtur ama bu konuda ama suç olmaktan çıkar burada eğer kurt kendi ölmediyse suç var ki sanmıyorum bu kurda yanaşıpta vurabileceklerini, davarı korumak için binbir türlü önlem var 3 tane kangal bir tane tüfek yeter çok riskli bölgede yayıyosan hayvanını havaya bir el sıkarsın ne kurt kalır ne çakal ne ayı hepsi uzaklaşır. Bu hayvan anadoluda gördüğüm en büyük kurt fotoğrafı bunu vurdularsa bedelini öderler... Büyük ihtimal sürü lideridir çok döşlü kalın kurt benimde sülalem hayvancılıkta neredeyse hemde ılgazda ama kurt gelmiyo, çiftci ölen hayvanını götürüpte yarı fiyatına satmak harama girmek yerine götürür dağın eteğine bırakırsa bu hayvanda köye inmez.
Aynen besleyenler var kampçılar biliyor bunların yerlerini ama dediğim gibi bunlarda vahşidir ancak tam anlamıyla gerçek kurt değildir. Gerçek kurtlar çok büyüktür.
https://i.hizliresim.com/d2B86p.jpg ben kampcı değilim dağcıyım sürekli dolaşıyorum boluda milli parklara girmeden ayı ayak izi gördüm yaban domuzu çok gördüm hiç kurt görmedim o besledikleri çakaldır kurt yanaşmaz kolay kolay yatağında görürlersede tehlikeye düşerler, türkiyede bundan büyük kurt olduğunu kanıtlayamaz kimseler buda gerçek kurt :) kızılcahamamda fotokapan görüntüleri var istersen paylaşabilirim çok ufak kurtlar beslenemiyolar düzgün, karaca az mecbur tavşan keklik le idare ediyolar.
Bende 2 sene izcilik yaptım yaklaşık olarak fazlada olabilir. Profesyönel değilim ama liderlerim anlatırdı ayak izlerinden anlaşılır fakat bunlar koku algısı çok yüksektir dağın tepesinde bile olsan alırlar seni bulurlar. Demek istediğim kurtlar gerçekten büyüktür. Ancak seninde dediğin gibi belki de Türkiye de görülen anadolunun en büyük kurdudur onu bilemem :)
Anadolu kurtlarını fotokapan görüntülerini araştırırsan çok cılızlar bence en büyüğü budur görülen tabi vardır yine ama benim gördüğüm fotoğraf bu, atatürk orman çiftliğindeki kurtlarda cılız anadolu kurdu
Eğer vurdularsa bu kurdu o plakayla araştırma yasal işlem başlatılsın ki başlatılmıştır koca sayfaya paylaşıldı ama sanmıyorum ölmüştür kendiliğinden bunlarda yola çekip fotoğraf çekinmişlerdir.
En İyi Cevaplar