süt ve süt ürünü verme sakın, kediler laktozu sindiremiyolar ve ishal oluyolar. bize küçükken "kediler süt sever" diye öğretildi ÇOK YANLIŞ Bİ BİLGİ! açsalar süt ve süt ürünlerini yiyebilir içebilirler ama hemen sonrasında hastalanırlar sakın yapma. et ve su dışında bişey verme hatta.
Küçük dostlarımızın sağlığı bizler için her şeyden önemli. Onları beslemeden önce onlar için zararlı olup olmadığını bilmemiz gerekiyor. Sorunun cevabı ben de kedim için araştırmıştım. Hemen cevaplamak istiyorum.
Kediler kaşar yer mi?
kedi kaşar yermi?
Kedinize peynir türlerini uzattığınız zaman ister gibi bakıyor olabilir çünkü kediler meraklı hayvanlardır ve her besini merak ederler. Sırf kediniz istiyor diye her şeyi vermemeniz gerekir. Özellikle peynir vermeden önce bilmemiz gereken şeyler var. Hem kedi beslenmesi uzmanları, hem de veteriner hekimler tarafından söylenen şudur ki, kedilerin süt ürünlerini tüketmesi doğal ve sağlıklı değildir. Kediler etçil hayvanlardır ve sürekli et isterler. Sağlık için süt ürünlerine ihtiyaç duymazlar.
Kediye kaşar verilir mi?
kediler kaşar peynir yer mi?
Bilmemiz gereken bir şey var. Süt ürünleri laktoz içerir ve kediler laktozun sindirilememesine bağlı olarak sindirim sistemi hastalıkları yaşayabilir. Kediler, süt ürünlerini sindirmek için gerekli emzimleri üretemezler. Kusma, ishal ve karın ağrıları gibi birçok belirti gösterebilir. Hiçbir uzman tarafından asla peynir ürünleri verilmez denilmiyor ama çok az ve sıklıkla olmamak şartıyla verilebilir. Vereceğiniz peynirin tuz oranı az olmalı ve içeriğine dikkat edilmelidir. İçeriğinde kedilere zarar verecek herhangi bir şey içeriyorsa o peynirden uzak durulmalıdır. Sade süt ile yapılmış peynirden çok nadir olmak üzere kedinize verebilirsiniz.
Sonuç olarak kedinize sıklıkla olmamak şartıyla biraz peynir verebilirsiniz ama tavsiye edilmediğini unutmayın. Yine de kedinize peynir vermek istiyorsanız, dediklerime dikkat etmelisiniz. Eğer kediniz peynir yedikten sonra herhangi bir gaz, ishal ya da kusma gibi bir belirti gösterirse tekrar asla vermeyin.
Kedilere peynir verirken nelere dikkat edilmeli?
yavru kedi kaşar yer mi?
İçeriğinde sarımsak ve soğan içeren bir peynir kesinlikle verilmemeli. Bu besinler anemiye neden olabilir ve anemi de kediniz için ciddi bir sağlık sorunu yaratabilir. İçeriğinde soğan ve sarımsak olan peynirlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
Tuzsuz ya da az tuzlu peynir tercih edilmelidir.
Peynir vereceğiniz zamanlar kesinlikle uzun aralıklar ile olmalıdır ve bu duruma kediniz alışmamalıdır. Süt ürünleri kediler için zararlıdır ama peynir verdikçe kediniz daha fazla ister çünkü hoşlarına gider. Bu yüzden çok nadir olması gereklidir.