ben İzmir'liyim, Kayseri'de okumaktayım. Kayseri'nin insanları nasıldır? Kayseri güzel bir şehir mi? Cimri, pinti filan demeyin. Onu biliyoruz.

ben İzmir'liyim, Kayseri'de okumaktayım. Kayseri'nin insanları nasıldır? Kayseri güzel bir şehir mi? Cimri, pinti filan demeyin. Onu biliyoruz.

Merhabalar, memleketimin sorusunu görünce hemen geldim. :)
Bu eşsiz şehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve tarihiyle, doğal güzellikleriyle ve sıcakkanlı insanlarıyla seni büyüleyecek bir deneyim sunar diyebiliriz. :D Eğer Kayseri'yi gezmeye karar verdiysen, doğru yerdesin! Şimdi sana, bu muhteşem şehrin nasıl bir yer olduğunu anlatacağım ve ardından da gezip görebileceğin 4-5 yer önerisi sunacağım.
Kayseri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü olan bir şehirdir. Şehir merkezi, tarihi dokusuyla seni etkileyecek birçok yapıya ev sahipliği yapar. Kayseri Kalesi, şehrin simgesi olarak öne çıkar ve muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Kayseri'de yaşanır mı? dersen, gayet yaşanır. Fiyat olarak kiralar uygun ve insanları da cana yakın ama çok paracı olduğumuzu söylemeden geçemem. :D Kayseri pahalı mı sorusuna her zaman pahalı demişimdir ancak büyük şehirler gibi değil. Çok fazla zorlanılmaz. Şimdi sıra geldi gezip görebileceğin yerlere!

Bu tarihi çarşı, Osmanlı dönemine ait dokusuyla seni büyüleyecek eminim. Burada el sanatları ürünlerini bulabilir, yöresel lezzetleri tatma fırsatı yakalayabilirsin.

Bu sulak alan, kuş gözlemcileri için ideal bir yerdir ve doğal yaşamın tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir.

Bu muhteşem yapı, Selçuklu döneminden kalma ve Kayseri'nin en önemli tarihi eserlerinden biridir. Külliyenin içinde bulunan Ulu Camii'yi ziyaret ederek tarihi atmosferi hissedebilirsin.

Bu antik kent, Hititler döneminden kalma ve tarih severler için büyük bir öneme sahiptir. Burada gezinirken geçmişin izlerini takip edebilir ve antik döneme dair birçok bilgi edinebilirsin.
Son olarak, Kayseri'nin genel özelliklerinin yanı sıra buraya gelmişken yemeklerin tadına da bakmadan gitmeyin.

Çok düzenli bir şehir merkezi var. :) İnsanları çalışkandır ama yine de ben onlara pinti mantılı insanlar derim. :)
kayseriye gittim ama yaşamıyorum sevgilim oralıydı bilirim kayseri insanlarını :)
annesi güzel mantı yapardı :)
=) hiç mantı sıkarken gördünmü çok tatlı oluyorlar ya ellerinde hamur bir parmağın ucunda et filan =) bizim karşı komsu ablamız var o davet ederdi 2 kız 2 erkek kalırdık öğrenci evinde beraber mantı sıkardık =) sonra taşındı odun adamın biri geldi =@ sürekli karısına şiddetten uyuyamıyoruz evde kaç kere kadınla konustum kocasından korktuğu için şikayet etmedi ettirmedi :(
gelen gideni aratır dedikleri bu olsa gerek :(
allah o kadıncagızada sabır versın böyle adamlar var günümüzde ne yazık ki mantı açarken görmedim ama babaannemlerle yaparım bende kayseri mantısı kadar olmasada benim mantımda güzel olur :) karafırında türkmen mantısınydı yanlış hatırlamıyorsam oda oldukca harika eğer istanbuldaysan mutlaka gitmelisin karafırında mantı yemeye :)
Kayseriyi güzel mi peki size göre?
İstanbulla ugradıgın mantı yemelısın mutlaka ama iş hayatı olarak izmir her zaman bana cazip gelir hem büyük şehir hemde hayat kaliten daha fazla ne yazik ki istanbul hayat standartları zor ve kalıtelı yaşamda oldukca düştü :(
aile için KAYSERİ aşk için İZMİR para için İSTANBUL :D ben aşk seçiyorum :D izmire aşığım zaten kızım olsun adı izmir olcak inş =))) hayat her yerde zor ama bir hayat arkadaşın olduktan sonra zorlukları aşmak kolay olacaktır =) parada çabası.. ALLAH çok para vermesin , eşime bir demet papatya kızımada mama alıcak kadar versin yeter.
aşk'ın şehri İstanbul bana göre ama kavuşamayan aşıklar şehri :)
Allah mutluluğunu her daim etsin..
kızın çok tatlı olucaktır eminim ki isminin anlamını vericek elbet ...
sus sus öyle deme evde mi kalsın sonra güzel İzmir :)
EVliliğe erkekler genelde uzaktırlar sen baba olmayı anlaşılan oldukca çok istiyorsun hayırlı kısmetlerle karşılastırsın allah seni ..
amin cümlemizi :)
İzmirin annesi bakalım ne zaman hangi zamanda giricek hayatına kızı gibi oda güzel olucaktir şanslısın izmirli :)
Hayırlısı olsun kısmet ne zaman geliceği belli olmaz olmuyor
kocaman öp benim yerime İzmirli tatlımı
Gamzeli sevimli yanakları olan güzel bi kızın olması dileğiyle hayırlı geceler ..
Ben teşekkür ederim güzel keyifli gün geçirmeniz dileğiyle hoşçakalın
bu hoş sohbetten ötürü bana verilen güzel bir hediyeydi teşekkür ederim :)
Kayseri insanlarını bana sor. Çok memleket gezdim, böyle şehir görmedim. Ne kadar insancıl bir şehirse, bir o kadar da hayvancıl bir şehirdir. Adama (erkek kadın fark etmez) öküzün trene baktığı gibi bakarlar. Esnafını hayatta sevmem, çok kavga ettim. Dinden imandan dem vururlar, her türlü adi şeyi de bunlar yaparlar. İş adamları, zengin kodomanları meşhurdur. Çok muhafazakar geçinirler ama çoğunun yemedikleri halt yoktur. Türkiye'nin en acayip şehridir.
Evet arkadas daha detaylisini yazmis ben bunlari es gecmisim dogru soyluyor arkadas
ee ama böyle
Son yorum fena allah kolaylik versin ustam :)
Bir süre kaldım, gözlemlerim şöyle hafif agresif adamlar ama tatlı bir agresiflik.. Farklı görünen yabancılara adapte olmaları biraz zaman alıyor, onun dışında da gerçekten söylendiği kadar varmış. Uyanık adamlar ama efendiler. Aynı zamanda bazıları da yabancılara karşı alaycı tavırlarla gülüyor.. Tabi aşırı derece de milliyetçilerdir.
Cepten yazdigim icin kelime hatalarini anlarsin idare et :)
Adamına göre degisiyor gercekten yardim edenide vardir sevmeyenide ama esnaf gercekten kan emici adana terminaline gittiysen bilirsin esnafida ayni onlar gibi somurmeye calisirlar devamli turist gibi fais. Fiyattan satis yaparlar kendi ulkesinin insanlarina
Soylediklerini kafamda canlandirabiliyorum dostum :) dinci gecinirler ama kizlarinin gozleri fırıl fırıl turbanla acik farketmiyor hersry formalite bide bir yere gidersen bisey ydmek icin veya almak icin dukkani satmaya calisirlar adama helede su yer alti carsisinda piuvv :)
Is guc icin aralikli olarak bir keresinde 6 ay son ra baya bir zaman sonra yine 6 ay kaldım ama isin fogrusu saplarin sehri kardesim neden cunku alisveris merkezleri kapandimi hayat duruyor orda iste yer alti carsinin ilerisinde hayat azda olsa vardir gec saatlerde ondada kafe su kentmi ne teras kati olan bir yer var asansorle cikiyorsun hep orayabtakilirdim orada gec saatte insan buldun buldun geriye kalan hic bir mekanda adam bulamazsin tek tuk kisiler.vardir sevdicegini kapan oraya gelirdi
Bir orada hareket var bide kayseri parkta girisin onunde kizlar emocular gibi nobet tutar gelene gecene bakar iyiysen ayakta goturursun ilk defa insan gormus gibi oluyorlar.hemen kizlari yabanciya cok merakli o yuzden erkekler.yabancilardan pek haz etmez otobuste bile sarkitilik edenler olurdu ovunmek olmasin sonra otobusteki butun barzo kayseri mileti kafa kesen polat alemdar moduna girerler ne diyim daha :)
çok laf yerim kızlardan ama iyimi sence ? bence değil. ben sevmiyorum bu durumları öküz gibi bakan kızlarmı erkeklermi şu anda kızlar bakıor bunun farkındayım. bu durum benı mutlu etmez ciddiyet herzman iyidir saatlik mi ömürlükmü? tabiki ömürlük olsun bir kişi baksın.o yüzden kızlar var diye hiçbir egomu fantazimi zevkimi sokmadım ilişkilerime. gece gece saçmalamıs olabilirm =)
Yok sacmalamadin boyle bir ilken varsa hatta saygi duyarim hani su guzel olupta herkesin dikkatini cekmekten cezbetmekten hoslanan kizlar olur ya iste bazen bizde boyle olabiliyoruzbhuyum kurusun :) ama hocam kizlari monotonluktan sikilmis bunada dikkat ettim ssyal yasantilari kisitli ondan biraz farklilik ariyorlar gibi halleri var
sex için aşk yaşanmaz ya ne bilim benim doğama aykırı.şimdi hangi erkeğe sorsan bakire kız isterler. peki kızların bunu istemeye hakları yokmu. tamm bizde yaşadık ama bu benim erkekliğimi göstermez yada benim yakısıklı olusumu gostermez. bununla hava atıcak değilim ama atanlar çok hele kayseride yolda bir kız gorse ben sununla sole bole filan ayıptır yahu aranda kalsın ne anlatıon bize derim susturum
Ha bide secim zmanlari tepeye cikarlar adini unttum 3hilal kurt yaparlar mitongler orada olurdu onceden butun katyseri orada secim zamani normal zamanlarda.orasa debamlibhayat var ama normal is guc sahibi insanlar akamiyor.cunku biraz tuzlu bide arac lazim
Su son yazdigin yorumdada sunu soylim herkesin yasam tarzina saygim var ama kendin.gibi dusunen birini bulmak onemli iste onu bulamssan mutlu olmayida unut derim
Ya nasil tarif edeyim ilk gittigimde gitmistim uun zaman oldu su gobegi var carsinin bi magaza vardi orada cikarabilsem b
Bilirsin magaza lesconmuydu collezionemiydi balikcilarin oldugu yer var isimler.aklimda.kalmamis.yoksa gorsel.olarak cogubyeri hatirliyorum neyse tarif edeyim derken is uzar gidrbosver :)
Dur soyle.tarif edeyim yer altina doru giderken isiklar var biri asagi alis veris merkezine doru biride yukari sapak var iste yer alti carsinin ordaki isiklardan onceki isiklar ordan yukari dogru bi tepe var oraya cikinca eglencrli yerler vardi gercekten gece gittimiz icin yolu hatirlamiyorum ama iste o isiklardan yukari dogru cadde nin sag tarafi fll giyim magzasi cikarmissindir dedigim yeri gidis orasiydi birine sorsan tarif edebilir belki
O konuda rahatsan bilemem.:) kayseride disaridan yemek biraz iyi değil her adim.donerci ztn herseyleride standart. Lavas ekmek icinde tadimlik tavuk eti azda ketcap 2 lira borclusun
Onu bunu bosver acip aacip su ilkbyorumubyazana guluyorum sonundada. Gizlemis adam oyleki tiksinmis :)
Bu soruyu tweetlemeden rahat edemicem gece gece yuzunu guldyrdu millet ya :D
Cevap
17Cevap
50 yasindayim Kayseri'de doğdum büyüdüm meslek icabı Türkiye'yi karış karış gezdim (tam olarak 7 şehir hariç) yaşanacak başka şehir bulamadım. İnanın imkanım olmasına rağmen terketmedim şehri. Kayseri'de sevmediğim tek şey var basit rakam örneği veriyim. Ankara 'da bin liraya ictigin rakı Kayseri'de 2500 lira.. geri kalan her konuda Türkiye'nin en iyilerinden biridir. Orneklendirmek gerekirse Kayseri'de 2500 lira olan ev kirası istanulda Tuzla'da falan olursa 10 bin Kadıköy'de olursa 15 bin bebekte olursa 25 bin lira. Benim evim işime 35 km hergun araçla gider gelirim toplam 25 dk sürer İstanbul'da bu Ankara 'da bu süre 2.5-3 saati bulur. Öğlen vakti bir pide fırınına girip 60 liraya kıymalı pide yemek mümkün mesleğin ne olursa olsun hatta hiç mesleğin olmasın iş bulursun. Daha iyi şehir arıyorsan az daha doğuya gidebilirsin Maraş Urfa Diyarbakır Erzurum Kars olabilir. Fakat herşeyin tam olduğu yer net kayseri
kayseri insanı iyidir çarşısı avm leri iyidir gezilecek görülecek bir sürü yeri var.
ben gittim bu yaz kopuz şelalesine gittim kayseri parka gittim sana göre ürgüp var 1 saat uzaklıkda tam eğlence mekanı :D
heryeri benden iyi biliyon işte ::D
sanayicilerin takıldığını bu yaz öğrendim ben :D sen bak işin ehli olmuşsun :D
kayseride büyük şehir.
izmirin sıcağının aksıne soğuk gölgesi serin olur insanı samimi olur ve komşuluk ilişkisi izmirdeki gibi değil senli benli olur cimri veya pintilik nadirdir ve birazda yardım severlik vardır
Arkadaşa 100 lira attım gelirken sucuk pastırma sucuk içi falan getirdi 10 numara başkada bilgim yok kusura bakma.
ağbi orada erciyes den mezun. Gitmişliğim var. Doğası güzel insanları malzemesinden çalışmış, şeklen ve ruhen. Böyle düşünüyorum
Sen sus nuri
Şehirde askeri bir Tugay var ve esnafın çoğunluğu geçimini bu şekilde sağlıyor esnaf fazla açgözlü sıkı sıkıya pazarlık etmelisin
o kadar sevmiyorum ki bu şehri bok gibi şehir. normalde üniversite açılan şehirde öğrenciler kenti kendilerine benzetirler. burda kent üniversitelileri kendine benzetti. hepsi fetocu, tarikatçı amk içimi döktüm nerdeyse ohh
Hahah a allahta seni.guldursun tesekkur
Genel olaarak konusma bilader şu an yazdiklarin bir suc seviyosan seviyom sevmiyosan sevmiyom diyecen fazla laf yapma
insanları hariç..
şehir cok guzel gordugum kadarıyla iyi yapılanmışş
hele o sivas caddesi diyorlar galıba ora ayrı bi güzel
Kayseri şeker bugünlerde çok küfür yedi haberiniz olsun
bende kayserideyim istersen buluşup gezip takılabiliriz
gelmedim görmedim cimri pinti onları şüphesiz biliyorum. fakat onunda dışında tek bildiğim
' ıh ıh kayseri ' :D
tipik anadolu insanı gecim kolay bi büyükşehir, bence pekçok ilden cok daha çok iyi ve düzenli. gece hayatı sıfıra yakın ama o kısmı var.
yürüyen mantılarla dolu orası seviyorum onları
hemde nebiçim yerim hepsini
Bende izmirliyim ama ailem kayseri ye taşındı iş gereği kötü ben E Kayseri İzmir okulları gibi değildir
Ben gayseriliyim, güzel sehir :) mantı asıgıyım :D
Konya'ya benzetilir insanların kültürü genelde.
güzel diyorlar henüz gitmedim ama yaşamak zor olur benim için
hiç hoşlanmadıgım insanlar hep kayserili
Develi ilçesinde yaşadım. Öyle şehrin a. mk gay-serililerin de a. mk, burdan tüm gay-serililere sesleniyorum annenizi mikeyim
Şu an kayseride mi okuyorsunuz?
Kim hortlattı bu soruyu yawww 😄
kayseri dedinmi aklıma tek kişi gelir <3
adam gibi adamdır bitanedir adı bende saklı :p
Kayseri anlatılmaz yaşanır
Kizlarin memeleri buyukse guzeldir
:) soguk buralar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?