Toplumda değerli sayılan ve gücü olan küçük toplumsal grup. Orta Çağda elit tabaka daha çok belli soydan gelen aristokratlardan oluşurken günümüzde ekonomik yönden zengin olanlar ve iyi eğitim görmüş insanlar elit tabakayı oluşturur.bence HAYRANLIK duyulacak bi yönü varsa oda eğitim kısmıdır
elit= seçkin,temiz,ahlaklı,sakin,bilgili, akl-ı selim gibi anlamlara gelir. fransız kökeninden geldiği için bizim ülkemizde zengin kısma hitap edildiği düşünülüyor.
Toplumda değerli sayılan ve gücü olan küçük toplumsal grup. Orta Çağda elit tabaka daha çok belli soydan gelen aristokratlardan oluşurken günümüzde ekonomik yönden zengin olanlar ve iyi eğitim görmüş insanlar elit tabakayı oluşturur.
Buraya neden geldim nasıl geldim. Bir şekilde geldim gelmişken yorumuna yorum yazayım. Çok haklısın. Zira Elit kesim Türkiyeyi sömürüpte batıya itlik yapıyor. Hepsi olmasada çoğunluk öyle.
sözüm sana değil .. kendisini elit , burjuva , entel v.b gibi kategorize edip insanları küçük gören saçma zihniyete .. kendin ol , insan ol dürüst ol ve en önemlisi ahlak ve şeref sahibi ol zaten insanlar arasında sıyrılırsın...
kesinlikle katılyrm sana benmde çevremde o tip bi kaç saçma sapan insan var parayla kendini elit sanıyolar doğru düzgn türkçe konuşmasını bilmyo elitim diye geçiniyo salaklar
ala bayan kese değiştiriyorum o zaman .) . elit konuşması düzgün diksiyona yakın nerde nasıl konuşulmasını bilen davranış biçimleri düzgün olan bakış açısı dar olmayan insan elit insandır ( fakirlerde elit olur zebginlik godomanlığa girer burjuva hesabı :) )