anlamı güzel ama kulağa hoş gelmiyor. Hifa isminin anlamı iki farklı oluşumdan gelmektedir. Dinimizde bu ismin anlamı birinci olarak sabreden kişi olarak tabir edilmekte olup, bir diğer anlamı ise kadın sahabe anlamını taşmaktadır. Daha derinlemesine bir analiz yaptığımızda şükür eden sıfatı ile anılan bu isim bir kız ismi olup, peygamber efendimizin döneminde bulunan sabrı şükür ile eda edilen ve içi Allah sevgisiyle dolu olan kadın sahabe’nin ismi olmaktadır.
Youtube'da "Yusuf Efe Göçer-Gel Sana Aşkı Anlatayım" videosunu izleyin lütfen. Orada Hifa Hatun ile Hz Suheyb ve iman dolu aşkları anlatılıyor. O videodan sonra kesinlikle emin olacaksınız. Ancak ismin anlamı "sabreden ve şükreden" değil bence. Kıssada geçen 1 cümleden yola çıkarak öyle bir anlam söylenmiş baktığınız yerde ancak anlamı daha başka yönde bence. Rabbim en hayırlı ismi bulmayı, yavrunuzun ismiyle yaşamasını nasip eylesin inşaAllah 😊
Kimseyi dinlemene gerek yok aklnda varsa koy gitsin hifa ismi gayet çok güzel ve anlamlı ben kendim bile kızımın ismini allah nasip ederse 3 ay sonraa geldiği gibi hifa hatun koyacam kimsenin kararı yok güzel deyil yok köpek ismi bilmem ne kulağa hoş gelmiyor umrumda olmaz böyle insan lar hem terbiyesiz hemde ahlaksız isim bozan insanlardır.
;D o cocuklar okul zamanlarinda neler cekiyor bilmiyorsun herhalde, biraz duzgun olmali isim rastgele koyulacak bisey değil kişinin sosyal hayatini bile etkilediğini söylüyorlar😀
Merhaba benim kızım oldu çok şükür daha 20 günlük ve ismi Afra Hifa 😊 iki isimde Peygamber Efendimiz (S. A. V) döneminde yaşamış muhteşem sahabe hanımların isimleri ve hayatları daha etkileyici o yüzden isimlerle dalga geçerken biraz dikkatli olun köpek ismi gibi diyen bile olmuş haşa tövbe yorum yapıyorsanız, fikrinizi söylemek istiyorsanız daha düzgün bir şekilde yapın bence isimlerle dalga geçmek doğru değil özellikle anlamlarını ve o isimleri kimlerin taşıdığını bilmiyorsak...
Anlamı müslüman birisi için güzeldir elbette anlamında pek bir sıkıntı yok ama gerçekten insan bula bula bunu mu buldunuz diye sormadan da edemiyor. Kulağa hiç de hoş gelmeyen, muhtemelen bu isme sahip bebeğin ileride isminden çok çekeceği kaba ve çirkin bir isim... İlla dini anlam taşıyan bir isim olacaksa da dediğim gibi o kadar güzel seçenekler var ki
Neden güzel isimler vermiyorsunuz da sırf değişik olacak diye tuhaf tuhaf isimler üretiyorsunuz. Hifa nedir ya kaç tane hifa adında eleman tanıyorsun sen? Yarın o bebek büyünce o isiminden ne kadar memnun kalacak? Hifa adında bir kız olsaydı ben açık konuşuyorum eğitim aldığım her dönemde ilk orta lise üniversite yemin ederim dalga geçerdim. Anlamı güzel olabilir senin için bir şeyler ifade ediyor da olabilir fakat isim verirken çocuğunuzun geleceğini de düşünün. Hifa ne ya alla alla.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
işte o yüzden soruyorum zaten insanların fikrini almak için. Nasıl dalga geçerdin merak ettim. Yani dalga geçilecek bir yanı oldugunu düşünmüyorum ayrıca isimlerle dalga geçmekte hiç doğru değil ne olursa olsun
Selamünaleyküm gayet güzel bir isim, hifa. kimseyi umursama bence. Sahabe Hanımı ismidir. Sabreden şükreden demektir. ☺️ İslamdan bir haber olan kişiler çok çirkin şeyler söylemiş bol tenekeden çok ses çıkar.
En İyi Cevaplar