Yıllar yıllar önce babam eve bir kaplumbağa aldı adını tosbik koyduk o zamanlar küçücük şekerdi ufacıktı fanusun içinde yüzüyordu sadece.
Ama aradan yıllar geçti 9 yıl snra küçük olan tosbik zamanla fanusa sığmadı hep kaçtı sonra akvaryuma koyduk daha da büyüdü ve artık hiç tatlı değil :( Ben çok korkuyorum artık ondan bazen ağzını açıp bana bakıyor o kadar korkunç oluyor ki.
Hak verirsiniz ki ben artık bununla aynı evde kalmak istemiyorum, dereye falan atalım diyorum ama kardeşim orada ölür diye attırmıyor korkuyorum artık ne yapmalıyım, bunu nereye vermeliyim ya da doğal yaşadığı bir ortama mı bırakmalıyım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Not: Dalga geçmeyin :(
Artık bakamadığımız kaplumbağayı nereye vermeliyim?
başta senin gibi sözde hayvan severlerden tiksindiğimi söyleyeyim, devamını da hayvana üzüldüğüm için yazıyorum. pet shoplara sorun muhtemelen biri alacaktır, para karşılığı satmaya çalışmayın kimse almaz. verecek bir yer bulamıyorsanız internetten diğer şehirlerdeki pet shopların numaralarını bulup iletişime geçin. doğaya bırakmayı düşünüyorsanız da türünü, yaşam alanını, yaşayabildiği hava sıcaklığını, beslenme türünü, bırakmayı düşündüğünüz yerdeki habitatın özelliklerini vb her şeyi öğrenip (farklı bir şehirde olsa dahi) ona göre bir yere bırakın. yalnız doğduğundan beri fanuslarda ağzına beslenen bir hayvanın doğada tutunabileceğini de aklınızdan çıkarın, muhtemelen kısa süre içerisinde ölecektir. zaten akvaryum hayvanlarının çoğu tropikal iklimlerde yaşayan canlılardır. o sebepten ilk tercihiniz pet shop olmalı. olmuyorsa da doğaya bırakın, kendisini sevmeyen insanların elinde ölmesindense hayatta kalmaya çalışırken ölmesi daha makul olur. en azından kısa süreliğine özgürlüğü yaşar. bundan sonra da bir hayvanı eve almadan önce defalarca düşünün, mümkünse almayın.
laf etti bal kabağı güya hayvansever ! sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık evde okyanusum yok olsa beslemeye devam ederdim ama önyargılarınız ve siz hiçbir zaman ne hayvanın ne de insanın halinden anlamayacaksınız !
senin gibilerden tiksiniyor olmama rağmen çözüm sundum mu, evet. şımarıkça tutumuna elbette laf söyleyeceğim çünkü sen bir canlının sorumluluğu almışsın ve görmek istemediğini korktuğunu falan söylüyorsun. aldığınız hayvan suda yaşasa da sürüngen cinsi, pelüş ayıcık gibi bir şey mi bekliyordun? elbette büyüyünce küçükken olduğu şirin halini yitirecek fakat bu onun güzel bir canlı olduğunu ve sizin bakımınıza ve ilginize ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmez. hayvandan korkup belki de tiksiniyor olabilirsin ama diğer yandan düşünürsek onun da sana bayıldığı sanmıyorum. benim hakkımda düşündüğün şeyler zerre umurumda değil çünkü beni tanımıyorsun, hakkımda şu yazdığım yorumdan başka neyi bilerek söylemiş olabilirsin ki? sallamışsın işte. lakin olumsuz davranmayacağım yine de, profilinde yazan doğruysa aynı şehirde yaşıyoruz ve sorununa çözüm bulamadıysan hayvanın iyiliği için birkaç pet shopa yönlendirebilirim seni, yıllardır hayvan besliyorum ve tanıdığım dükkan sahipleri var.
facede hayvan sever sayfaları var. hayvanlarla ilgili tüm sayfaları grupları beğen gir ve orana sahiplendirme ilanı ver. illa bir sahiplenmek isteyen çıkıcaktır. farklı şehir bile olsa çok sorun olmaz verirsin bir otobüse şöförede rica edersin bunu bilmem neredeki şehirde biri alcak diye. kaplumbağa kutuda durur yeni sahibi alır. yani uzak şehride sorun etmezsin yeterki alcak birini ara bul internetten. arkadaşımında büyümüştü internetten sahiplendirdi yeni sahibi üstüne alıp uyuyomuş :D çok seven var bulursun birilerini bence
Çok üzüldüm ama senin için değil. Hayvan için üzüldüm. Önce evine al kendine muhtaç et. Besle bak tama herşey iyi baktığın surece. Ama diyorsun ki salayım bunu. Ölüme terk etmekten ne farkı var? Ki zavallı akvaryumun içinden sana bakıyor diye bunların hepsi. Bu kimin sucu acaba onun sorumluluğunu alabileceğini sanıp evine getiren sende mi yoksa para karşılığı satın alınan o zavallıda mı? Bana kalırsa ölene kadar bakmak zorundasın ama yok bakmicam diyebiliyorsan hala o zaman bir arkadaşına ver. Hiç değilse ölmesine neden olma.
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık !!! evde beslenebilecek olsa 9 yıllık hayvanımı atmak ister miyim? atıcak olsam bu zamana kdr atardım sadece çok büyük ona da eziyet diye yeni bir yer bulmak istedim siz ve önyargılarınız bunu nasıl anlıcaksınız ki !!
sanırım etle besledin ya da 9 yılda normal olarak öyle büyüdü. bende almıştım bir tane küçük alırken büyümüş hallerinide gördüm sevmedim öyle olmaması için etle beslemeyin uyarısını aldım. aşağı yukarı 1 sene besledim sonra öldü misafirimiz vardı o zaman salondan banyoya koymak zorunda kalmıştım gece tıkırtı yaptığı için. banyo da soğuk geldi sanırım. soğuktan hiç hoşlanmıyorlar. :(
muhtemelen ölmemiştir soğukta kış uykusuna yatıyorlar hareket etmiyorlar yem yemiyorlar ama havalar ısınınca düzeliyorlar... Etle besledim gülnlük 3 tane köfte yiyor
Yavruyken alıp doğadan ayırmışsınız ve doğal yaşamda hayatta kalmayı öğrenmesine engel olmuşsunuz. Artık doğada yaşayamaz ve bunun sorumluluğu size ait.
Dereye falan atmayın, ya çok büyük güzel bir akvaryum yaptırın, yarısı kara, yarısı su olsun, hem karaya çıkıp hem suda yüzebilsin, bence bunu borçlusunuz o hayvancağıza
ya da ; ilan verin, facebook'ta https://www.facebook.com/haysev?fref=ts hayvan severler ya da bunun gibi yerlere ilan verin, durumu anlatın sahiplendiricek birini bulun.
Eğer onu dereye atarsanız öldürmüş olursunuz, 9 yıl ailenizin parçası olmuş birini öldürür müsünüz?
Bundan benimde var ama ben kesinlikle hayvan alınmasına karşıyım. bende bulamayan birinden almıştım 8 yıl baktim şimdi 13 yasında ama ben üniversiteye gidiyorum :D annem atcam artık bunu çöpe diyor (şaka) benimki büyümeyen cinsindenmis su resimdekiler gibi duruyor. VE İSRARLA SOYLUYORUM HEVES UGRUNA HAYVAN ALMAYİN. SU KPLUMBAGALARİN TURKİYEYE GELİS ASAMALARİNİ OKUSANİZ İCİNİZ KALKAR.. En azından artık kaplumbağa satışları yasaklandı. yanı ilerde belki yemde bulamicaz. ama takildigim nokta onu sen bututtun nasıl korkuyorsun. yeterli iletişim kuramamissin bence. kaplumbağalar aşırı ilgi meraklısı hayvanlar.. en iyisi hayvanat bahçesine gönder eğer kabul etmezlerse yem bağışında bulun
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık !! heves değil okyanusum olsa yine bırakmazdım ama artık evde beslenmesi mümkün değil.. hayvanat bahçesi bakıyrm ya da gölet
şimdi sen senelerce şehir de büyüdün evin okulun veya bir işin var sürekkli anan baban seni besledi büyüttü hala onun kolları arasındasın sonra annen baban seni alıyor ve köye bırakıyor çok yeni şeyler görüyorsun çok değişik şeyler görüyorsun ve yemeğini kendin bulman lazım nasıl bulucaksın? hiç doğadan kendi çıplak ellerinle bişi yakalayıp yemedin ki veya sana kimlerin zarar verceğini bilmiyorsun işte tam olarak o kaplumbağa bunları yaşıycak seneler ce büyüdüğü güvenli yuvasından çıkıp bilmediği bir yere koyulcak ne yiyceğini bilmiycek kimin ona zarar verceğini bilmiycek veya kimlerle dost olduğunu bilmiycek ya bir hayvan onu parçalııycak ya da açlıktan ölücek sen korkuyorsun diye bir canlının yaşantısıyla oynama empati kur sende çocukken ki kadar tatlı değilsindir eşşek kadar oldun diye baban kapının önüne koyuyor mu?
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık ! hep de bu tarafından bakın ztn küçücük akvaryum daha büyük eziyet ona hayvanat bahçesi bakıyrm artık
daha büyük bir akvaryum alabilirsin para biriktir o hayvan sizin evinize ailenize alıştı onu artık nereye gönderirsen gönder cenete bile göndersen yinede mutlu edemezsin
bende mesela şu an 2 tane tavşan var kavga ediyorlar bende bundan kaynaklı ikisinide odama salıyorum özgür oldukça birbirlerinden uzak kavgasız gürültüsüz oluyor lar çözümü böyle buldum sende büyük bir akvaryum alarak bir çözüm bulabilirsin
Lütfen atmayın. Zaten elinizdeki canlı arkadaşımız yavru bile olsa petshopların hiçbiri almazdı bunu artık biliyoruz. Tatlı suya, tuzlu suya, dereye, denize, göle nereye bırakırsanız bırakın yaşamazlar, ölürler. Çünkü bunlar zaten doğal yaşamda değil, insanlar tarafından yapay ortamlarda üretilen canlılar. Katilseniz veya öldürdükten sonra vicdanınız el verecekse diyecek bir sözüm de yok. Ya da gönüllü birine vererek sahiplendirebilirsiniz.
Küçük sevimli diye hayvanı doğal ortamından mahrum edip küçücük fanuslarda besliyorsunuz, sonrada bu büyüdü, sevimliliğini kaybetti ben bunu dereye atıyım. Yıllardır senin verdiğin yemle beslenen hayvan şimdi nasıl doğal ortama ayak uydursun? Şımarıklık yapıyorsun şuanda bence.
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık.. aldığımda böyle değildi onu fanusa bn hapsetmedim belki de kurtardım etle köfteyle besledim ne bileyim bu kdr büyüyeceğini
İşte bende onu diyorum, yıllardır eti, köfteyi sen verdin o hayvan doğal ortamında brsin bulma güdüsünükaybetti. Şimdi nasıl beslenip hayatına devam edecek?
Bendede vardı 1 yıl sonra bundan büyük oldu pençeleri falan uzundu baya ve ben babamın arkadaşından duydum kıyma verince çok daha hızlı büyüyorlarmış 1 ay kıyma verdim harbi çok büyük oldu kıymayı keseyim dedim başka birşey yemediler 2 gün bende küçük karides gibi birşey aldım onu yediler. Akvaryumda filtre vardı. Yaptıkları dışkılar (4tane vardı) filtreyi tıkıyordu. Arada ben elime alıp dışarda gezdirirdim yere koyup hoşlarına gidiyordu baya. Normalde sevmeler ama ilk aldığım gün dışarı koydum ben alıştılar ve mutlu oldular. Uzun lafın kısası istemeye istemeye akvaryuma vermek zorunda kalmıştım. Sende oralarda akvaryum tarzı biryer varsa oraya ver. Akvaryum derken petshop değil bildiğimiz hayvanat bahçesi gibi akvaryum
Beni görünce çok heyecanlanıyorlardı ben arada elimle besliyordum sonra birgün kafeste severken tel çaldı bir elim sudayken telle koyuyordum bir tanesi bir ısırdı :) ağızları küçük ama hiç beklemediğini güçte ısırıyorlar çok acımadı aslında ama o hayvandan beklemzesin böylesini
Onu azıtman alıstıgi yasamdan ait oldugu hayattan koparman ona karsi haksizlik olcaktir hayvanlarin bile duyğusu vardir sokaga birakmak hic düzgun bir yaklasim bicimi degil ya sen evden ayrilacaksin ya da ona iyi bakacakbirinie emanet edecekşin oyuncak degil nihayetinde bir canli sıkılınva sokaga atilcak bisi diil ailen seni sokaga biraksa nasil hissedersin hosuna gidermi ne alakasi var deme cunku hic bit farki yok
Bizimde iki tane su kaplumbağamız vardı. aynı şekilde sıkıldık ve babam ilkokul öğretmeni bir gün oğrencilerine ailelerine sormalarını ve isteyen kişinin ertesi gün haber vermesini söyledi tabi çocukların hepsi başta heves edip el kaldırdı ertesi gün bikaç tane veli gelip istediğini söyledi. ikisinide verdik kaplumbapaların biraz zaman sonra velilerden biri geri vermek istedi bizde aldık ozlemiştik çünkü artık evimizden biri gibiydi nede olsa😉 su an balkonda akvaryumda duruyo fakat nehre falan salmayı duşunuyoruz. sadece kaplumbağalarla ilgili olunca duygularımı paylaştım😉 bu arada kaplumbağan yeterince buyumuş nehre falan salabilirsin. yani kendine bakabilir artık evde besliycek değilsin bence😉
Hak falan vermiyorum o hayvan doğada 5 gün yaşayamaz sırf mama yemis başka. ne yenir bilmiyo çoluk çocuk görse öldürür oynaya oynaya hafi çocuk olmayan köylük bir yerde dereye bırakan yırtıcı hayvan çok benim kesimde oldu köpeğinde oyun oynarken çok hayvan öldürdüler o sokağa atıp acı içinde oldurecegine veterinere git uyut sırf uğraşmamak için bahane arama
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık !!! o yüzden hayvanat bahçesi bakıyrm ne uyutması ya 9 yıl et köfteyle besledim yemedim yedirdim
hayvansever olduğunu iddia edip evde hayvan besleyen tüm insanlardan nefret ediyorum. hayvanlara evrim geçirtip doğasında yaşayamaz hale getirdiniz. hepinize tasma takıp kafese tıkmalı, ancak o zaman anlayacaksınız bunun hayvan severlikle alakasının olmadığını.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öncelikle düşünce şeklin tek kelimeyle iğrenç. Asıl demek istedigime gelecek olursam kaplumbağa ile aynı odada bulunma. Evdeki herkes onu sahiplendirmek istiyorsa yeni bir yuva bulana kadar diğer aile fertleri ilgilensinler. Bu hayvanı sokağa ya da doğaya bırakırsanız 2 günde ölür.
sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık !!! kaplumbağamın büyüklüğünden haberin var mı? hayatında bu kdr büyük ev kaplumbağası gördüğünü sanmıyorum !!! sadece eziyet etmek istemediğim için yeni bir yer bakıyrm ama önyargıların bunu anlamaya müsait deği evimde deniz okynus falan olsa bakmaya devam ederdim emin ol !!
Hayatım ben inanamayacagin kadar çok hayvan baktım buna kaplumbağa da dahil. Bana aileden kalmıştı 70 yıl yaşadı ve gerçekten büyüktü. Merak etme bakacak gotun varsa bakabilirsiniz.
Doğal ortamına geri bırakmalısın bu kadar esaret hayatı yeter hayvana özgür bırak bence yanlış anlama ama evde kafeste akvaryumda orda burada hayvan beslenmesine karşıyım çünkü doğaları gereği bunalıma giriyor o hayvanlar bize ne kadar sevimli görünselerde
Hmm :) Küçükken eğlenceli oluyordu diyorsunn :) Büyüyünce yaşlandı, delirdi diye tekmeyi basmayı mı düşünüyorsunn yoksa :) Onunla evde kalmak istemiyorsundur ama bir zamanlar eğelenceli bir çocuktu.. Onun kabul edilicek bir yere bırakılması lazım.. Doğada yaşayamayabilir.. Çünkü hiç doğa eğitimi almadı.. Hep evcildi..
9 yılda o kadar mı büyüdü :D bende zamanında baktım minnacıktı birkaç ay içerisinde kocamaan avuca sığmaz hale geldi. yanında beraber aldığım arkadaşı vardı o minik kaldı bu bizimki çok yemiş dana gibi şişti :/ neyse birgün sabah kalktık o minik kaplumbağamı yemiş o koca ayı kaplumbağam :( canım yaa nasıl içim parçalandı :( tiksindik direkt ondan hemen verdik balıkçıya artık nereye gittiyse gitti. o attığın fotoğraftan daha kocamandı ayı gibi maşaAllah ve birkaç ayda öyle olud :D
Evcil hayvan edinmeden önce bunun sorumluluğunu taşıyıp taşıyamayacağınızı düşünmeliydiniz. bir hayvanı sırf büyüdü diye sokağa atmayı düşünmek hiç hoş değil. bu konuda ücretsiz sahiplendirme ilanı açabileceğiniz siteler var veya çevrenizdeki petshoplarla da konuşabilirsiniz.
Petshoplarla konuşmadığımı kim söyledi? Artık evde beslenemeyecek kdr büyüdü bildiğin kaplumbağa oldu okyanusym olsaydı evimde bakmaya devam ederdim bn de
Evde beslenemeyecek kadar diye bir durum yok. Madem en başta almayacaktın. eğer dışarı bırakırsan o hayvanın başına gelebilecek tüm kötü şeylerin suçlusu sen olursun karar senin, vicdanın kabul ediyorsa bunu ben ne desem boş zaten.
Canım ayni olayi bende yaşadım kaplusum cok büyümüştü mecburen bir yere birakmam lazımdı evde 1 hafta boyunca aradığımı bilirim. Her neyse petshop a satabilirsin yapay gol varsa oraya sorup birakabilirsin ya da kaplus yasadigini bildigin bir göle. Merak etke yaşayabilir genelde herseyi yerler çünkü 😊
Bende tavşan beslemiştim. Bilmedigimden surekli aç sanip yemek veriyodum kocaman oldu. petshoplara gittim almiyoalrdi. Kafesiyle falan vercem parada istemiyorum dedim yine almadilar. en son brine gittim abi almiyosan sokaga aticam aliyosan al belki bir alan cikar dedim adam kiyamadi aldi. sende oyle yap. Almiyosaniz sokaga aticam bakma sansim yok bulamadim alcak birini de ucretsiz ver
senin zihniyetindeki yaratıklar yüzünden sokakta yaşam mücadelesi veriyo onca kedi köpek... yazık... bite utanmadan artık tatlı değil yazmış rezil... bana gönder ben bakarım
Ölene kadar bak dicemde bunlar 200 250 yil yasiyorlar , seni öldürür valla torunlarinida gömer öyle gider dogal yasama ayak uyduramaz onu biri beslemesi lazim
istanbuldaysan hadımköy ile arnavutköy arasındaki sazlıdere barajı onu salmak için ideal.. Biz bir kış günü "çöpte" bir su kaplumbağası bulmuştuk, havalar ısınana kadar bekledik ve yeterince ısındığında sazlıdere barajına saldık..
Ya ne yapacak hayvancagız sana. 9 yıldır sizdeymiş aileden biri gibi artık ve ev hayatını öğrenmiş hayvanı nasıl doğaya atarsın yaşayamaz ki hemen ölür. Bunun sebebide sen olursun... Yazık ya küçücük kaplumbaga o 😔
mal ya !!! hayatında benim baktığım gibi kaplumbağasına bakan mı gördün sanki !!! evimde deniz okyanus olsa bakmaya devam ederdim ztn !! sorun sadece korkmam değil artık evde beslenemeyecek kdr büyük akvaryum onun için de eziyet artık
Hayvanat bahçesine verebilirsin. Bizimde kaplumbagalarımız vardı 3 4 ay sonra acayip büyüdüler sen 9 yıl diyorsun :D ne kadar büyümüştür düşünemiyorum bile. Hayvanat bahcesine vermende de bir sakınca yok
sizin gibilere cidden kıl oluyorum hayvanlar OYUNCAK değil onlarnda hisleri var, istedğn zaman sahiplenp istedğn zaman atamazsn böylesi uzak djursn hayvanlardn lütfen
asıl sizi tebrik etmek lazım öldürmeden o kadar süre iyi bakmışsınız, artık o sizin sahibiniz olmuş :)) ilan ver kaplumbağa isteyen var mı diye sitelerde, belki bir meraklısı çıkar
doğaya alışık değil bir bakıma ölüme terk etmiş olursunuz bu yüzden sahibinden ya da akvaryum balık kaplumbağ gibi forumlar illaki vardır oralara yazarsan bir ihtimal alıcısı çıkar.
Etrafınızda orman benzeri bir yer varsa bırakın. Zaten yıllarca akvaryumda işkence yapmışsınız hayvana. Bir de mümkünse hiç anne olmayın. Resmen vicdan özürlüsüsünüz. -_-
Sürekli birileri tarafından beslenilen hayvan nasıl dışarıda yem bulsun? Nedir hayvanların sizin gibilerinden çektiği? Çocuğunuzu da bu büyüdü diye atarsınız o zaman sokağa.
evde beslenen bir kaplumbağa ne kadar dışarda yaşayabilir tartışılır o yüzden... korkmayan bir arkadaşına ya da akvaryumda yahut en azından balkonda bir bölüm ayırabilecek bir arkadaşına vermen daha mantıklı dediğim gibi
petshopla konuş hayır yani bilgi edinmediğiniz hayvanı neden alıyosunuz kı günah değil mi hayvana böyle gecici zevkler için gerçekten çok yazık kınadım yanı sizi
ben petshop da çalışırken bir bayan getirmişti aldım ücretsiz olarak hediye isteyene verdim iyi bakmak koşulu ile. yanında yem ve krem sattım ticari zeka :D
doğal yaşam ortamına bırak derim. Ama kaplumbağalar diğer ev hayvanları gibi duygusaldır, bıraktığın her yerde ölebilir. Bizim çift kaplumbağalarımız vardı eşi öldü öbürü yem bile yemedi ve öldü haberin olsun.
Bunu yaparak anca doganın düzenini bozarsınız olmayan bir varlıgı sonradan bir yere eklerseniz ordaki canlılara üstün gelebilir ve olan düzeni alt üst edebilir!
Hay Allah uzun ömür versin senin... şu saatte girdiğime gireceğime pişman oldum. Yazdığın baltan sona HAYVANAT BAHÇESİNE VERİCEM HAYVANAT BAHÇESİNE VERCEM HAYVANAT... Ulan hayvan sen git kendini kapat hayvanat bahçesine. Eeeee ne oldu verdin mi hayvanat bahçesine seni gerçek HAYVAN. İğreniyorum sizin gibi hemcinsim kadınlardan 🤮🤮🤮🤮
En İyi Cevaplar