1 haftadır evde yoktum. Gitmeden önce fotoğraftaki böcekten banyoda görmüştüm 3 tane falan uçuyordu öldürememiştim. Bugün eve döndüğümde banyomu bu böcekler sarmış camda tel var girmeleri mümkün değil banyonun kapısı da kapalıydı.100 tane falan var şu an bunlardan abartısız. Ne böceği bu? Bu kadar kısa sürede böyle üremeleri mümkün mü? Bunlardan nasıl kurtulacağım korkudan banyoya giremiyorum. Lütfen bilen biri yardımcı olsun 😔
Banyoda olan bir sinek türü ilk başta çok küçük olurlar nadiren bu kadar büyüklüğe ulaşırlar bizde de oluyor da genelde kendi kendine ölüyor bilmiyom ama çok zayıf canlılar. Pis yerlerde olur uzun süre olmadığına göre bir yerden üredi geldi banyon ne kadar temiz olursa olsun asla mükemmel temiz olamaz bir yerden üremiştir.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten ben gitmeden önce 3 tane falan vardı gördüm ama dedim öldürmeyeyim günah nasıl olsa ben gelene kadar ölürler. Ama bunlar iyi niyetimi suistimal ettiler.
Güvercin besleyenler bilir bu güvercin güvesi iğrenç uçar çok çirkin bir yaratık ve kan emici, nasıl olmuşta banyoya girmiş acaba banyonun havalandırmasında sineklik yok mu? binanın antresine güvercin vb kuşlar girdiyse
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sineklik var nasıl girdi bende anlamadım ve aşırı derecede hızlı ürüyorlar. Banyoda tuvalet olsa pislikten diye düşüneceğim ama yok yani daha gitmeden de temizledim banyoyu nasıl oldu bu kadar aklım almıyor 😔
Bunlar güve falan değil. Ama bi' sefer ürediklerinde fazla olurlar. Hiç zarar vermezler. Sessizce uçarlar. Fakat işin kötü yanı şu dikkat et sen ; Bu sinekler körlerdir. Bu sebeple bi' çok insanın yüzüne yaklaşırlar ağzına ve gözüne girmeye çalışırlar. Sineklere dokunsan kaçmazlar. ''Bana mısın?'' derler resmen. :) Bizim evde de var ama bu kadar çok yok.
soruyu ne zaman sorudm bilmiyorum büyük ihtimal çok önce ama yinede yazayım bunlara lağım sineği denir bazı yerlerdede tuvalet sineği insanlara hastalık bulaştırmaz bir zararı yoktur ama çabuk üredikleri için sinir bozucu olabiliyor basit sinek ilacı etkili olmayacak büyük ihtimalle çünkü çok çabuk ürüyorlar
İvez bu karınca yer hatta onun lavrasına kendi tohumunu atar karınca yerine ivez çıkar çok çoğalır banyo tuveltte çok olur sinek olacı en iyisi
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sprey şeklinde olan sinek ilacı alıp banyoya sıksam kapıyı kapatsam ölür mü hepsi? Çok fazlalar tek tek üstlerine sıkmam mümkün değil. Bir tane bile kalsın istemiyorum 1 haftada bir sürü olmuşlar. Bölünerek çoğalıyor sanki mübarek.
banyoda bir yerlerde ıslak bişey kalmış. Güzel bir temizlik şart
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yarın ilaçlayıp tekrar temizlik yapacağım şu an giremiyorum bile. Zaten temizlik yapsam da üreyecekler. Gitmeden önce yapıp gittim ona rağmen böyle çoğalmış namussuzlar.
Keşke ömürleri de kelebek gibi kısa olsa. Ben ölürler diye öldürmeden gittim. Ben gelene kadar banyoyu işgal etmişler. Az daha gelmesem evi üstüne alacaklarmış 😄
En İyi Cevaplar