benim açılı bir boşanma davam var eşim hakkında dün evden uzaklaştırma kararı aldım şimdi ayrı bir davam dahamı oldu yoksa boşanma davası ile birmi
Güncellemeler:
+1 yıl
çok sağlolun avukat uzaklaştırma kararı alıcağımı biliyor ama karakolda verdiğim ifadeyi bilmiyor eline ulaşmıdır? birde benim verdiğim ifade hakımın onunde olucak değilmi?
Evden uzaklaştırma kararı nedir?
https://www.youtube.com/embed/QjZRrsbTt34Takipçilerimizden birisi boşanma davasının devam ettiğini ve bu aşamada da uzaklaştırma kararı aldığını, yeni bir dava mı açıldığını yoksa ikisinin bir mi görüleceğini sormuş. Uzaklaştırma kararı alınması bir dava açılması anlamına gelmemektedir ve uygulamada da aile mahkemeleri boşanma davasının görüldüğü mahkemeden değil de nöbetçi olan mahkeme hangisiyse koruma kararı alabilmek için yani 6284 sayılı kanun uyarınca talep edilecek olan tedbirlerde nöbetçi aile mahkemesine başvurması gerektiğini düşünmektedirler. Dolayısıyla boşanma davası devam ederken uzaklaştırma kararı alınmış olması halinde yeni bir dava açıldığı anlamına gelmeyecektir. Ama elbette ki dava sırasında eğer dilekçeler teatisi devam ediyorsa karşı taraf ya da siz uzaklaştırma kararı alındığını ilgili dosya numarasının da dosyayı sunarak bildirimde bulunabilirsiniz. Eğer ki siz bir karakola giderek önleyici tedbir talebinde bulunmuşsanız bu halde yine kararı verecek olan aile mahkemesidir. Yani aile mahkemesi hakimi bu kolluk amirinin vermiş olduğu kararı onayacaktır.Onadığı takdirde artık bir karardan söz edebileceğiz ve bu karara karşı da kararın kendisine tebliğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde aleyhine kararına hükmolunan tarafın itiraz etme hakkı da bulunmaktadır. Dolayısıyla sizin vermiş olduğunuz ifade onun eline gitmeyecek olsa da verilen karar karşı tarafa ulaşacaktır. Böyle bilgi vermiş olayım.