Baş örtmesi gerçekten farz mıdır?

Lütfen yadırgamayın Müslümanım ve örtünmeyi düşünüyorum fakat okuduğum bir yorumdan sonra ayeti kelimede geçen Hımar kelimesini araştırdım ve bir çok yerde Hımar kelimesinin örtü olduğu yazıyor yani genel bir örtü bu kelimeye ekleme yapılırsa başörtüsü olabileceğini kastediyor ayette sadece bir ayette örtü kelimesi geçmiş ve diğer emirleri bakınca oruç namaz HACC zekat gibi sürekli bahsedilen Emirler yani onların farz olduğunu anlamamız Kuran'ı Kerim'de sürekli geçmesinden zikr edilmesinden ve AYNI zamanda buemirler yerine getirilmezse cezasından bahsediliyor fakat örtünmeye baktığımızda sadece bir ayette örtü manasında omuzlarına göğüslerine salsınlar manasında geçiyormuş ve başka âyetlerde tam olarak geçmiyormuş aynı zamanda yapılmazsa bir hüküm verilmeside geçmiyormuş yani ben şunu anladım Örtünmek başını örtmek Sünnet gibi birşey yapmazsak günahı yok fakat yaparsak sevabı çok eğer yanlış yoldaysam Rabbim bir an önce doğru yola döndürsün çünkü kafam o kadar karışık ki anlatamam ve birde hür kadınların örtünmesi fakat kölelerin açık olması namaz gibi düşündüğümde namazda ayrımcılık yok zenginler kılsın kılmasın gibi bişey yok fakat eğer tam farz olsaydı neden köleler de örtünmezdi lütfen aydınlatıcı cevaplar verin Allah'ın yolundan sapmak istemiyorum kafam çok karışık 😔
Güncellemeler
+1 yıl
Ya neden kimse sorularıma cevap vermiyorda kendine göre yorumlar ve KISA yorumlar yapıyor !! Neden başka âyetlerde Geçmiyor diyorum neden yapılmazsa Hükmü yazmıyor diyorum namaza bakın sürekli âyetlerde geçer ve namaz kılınmadığunda da cezası yazar beden Örtünme bir ayette geçiyor neden cezası yazmıyor ve neden emir herkese Farzları hür kadınlar örtmüş
Baş örtmesi gerçekten farz mıdır?