Halk dilinde böyle diyorlar. İlk defa yaşıyorum. İçimde bir bulantı var yemek yiyemiyorum. Geçenlerde iki tane şerefsiz önümde torpil patlattı. Korktum haliyle o günden beri böyleyim yardım edin :'( Yürek kalkması nedir biliyor musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Benim bir tahminim var. Çünkü bu olayı anlatan herkes midesinde kalp atışından bahsediyor. Ayrıca hemen hemen %90ı bir ani korku ve panikle oluyor. Ani korkuda hızlı ve az miktarda nefes alip veririz. Karnımız aniden gerilir ve tüm iç organlarımız yukarıya doğru bir baskı yapar. Midenin üst kısmı ki normalde diafram altında olması gerekirken üst kısımda ciğerlerin az yer kaplaması ve alt kısmın aşırı gergin ve mideyi üste itmesi fitiklasma meydana gelir. Halk arasında yürek kalkması ile doğru orantılı yürek basan insanlarda türemiştir ve bu işi kimi eli ile kimi küçük bir çömlek ile kimi testi gibi birşeyle midenizi aşağı doğru bastırarak yapmaktadır... Sanırım tiptada bunu buskopan gibi gerginliği gidericiler ile yapıyorlardır...
242 Yorumla- +1 yıl
Hocam dedikleriniz bire bir doğru bu yüzden yemek yedirtmiyor su içemiyor insan çok kilo kaybim oldu bu yüzden hala da geçmedi
- +1 yıl
@Canarici42 kardeşim aynı sıkıntıyı cekiyorum iki yıldır sanki iki kaburga arası kalp atışı var iştah sıfır tokluk hissi var Nefes darlığı okadar bölüme gittim çözüm yok 0506 519 47 73 kardeşim araya bilirsiniz sanırım yeni bu rahatsızlığa düştünüz dertleşmek istersen ara kardeşim Rabb'im kimseye vermesin
En İyi Cevaplar
+1 yılbiz ona yüreğim ağzıma geldi deip baş parmağımızı ön üst 2 dişimizin altına koyup kafamızı hafifçe yukarı ittiriyoruz
114 YorumlaYa bu öyle degil. Göbişimin biraz üstünde kalp gbi birsey devamlı atıyor ve bu bnim sinirimi bouyo :'(
- +1 yıl
oha ilk defa duydum
- +1 yıl
Merhaba aynı şey bende de oldu acaba nasıl sağlığa kavuştunuz
- +1 yıl
@Seyitali42 bazı köylerde oluyor kaldırıyorlar
- +1 yıl
- +1 yıl
- 1 yıl
+1 yılYüreği ağzına geldi ile eş anlamlı. Ökse otu iyi geliyormuş iç bence
214 YorumlaCiddi misin ay dur bir araştırym :(
Çook çok çok teşekkürler :(- +1 yıl
Rica ederim ayrıca o atan kalp değil mide kısımlarında ovabilirsin nazikçe :)
- +1 yıl
Peki :(
- +1 yıl
Bunun için yapmadım ama teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Olsun bana birtek sen yardmcı oldn :(
- +1 yıl
Ne demek yardım isteyene seve seve koşarım. Bununla kalmasın herhangi bir sıkıntın olduğunda yine sor :)
- +1 yıl
Tamam sorarım :)
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
Benimde sıkıntım aynı canım surekli migdem bulaniyor sersem gibiyim surekli uykum geliyor su bile canim istemiyor heyecan ya da sinir durumumda kalp gibi atiyor resmen babamin olumunden sonra oldu bu , canimi vok yakiyor kalp gibi atiyor ta gobegimin ustunde , doktorlar anlamiyor ne yapsak bilemedim Allahim sifalar versin 😔
- +1 yıl
- +1 yıl
bu yürek kalkması bendede var çözebilen var mı sürekli midem bulanıyo biri yardım etsin ökse otu gerçekten iyi geliyomu
- +1 yıl
Çok citi bir hastalık
Abisinin ballisi sana anlatayım bu yürek kalması değil sinir kalkmasidir ve benim ailemde olduğu için biliyorum yaşamayan kimse anlamaz.. yukarıda bı arkadas yazmış ya el yumrugu yapıp baslican karnında atan bölgeye o tarif birebir tedavi yöntemidir.. sadece arkadaş hemen kalk demiş ya bizde hemen kaldirmazlar ki tekrarlaması ardına diye bı bisaat basılan yerde yat .. bide bu hemen iki günde gecmeyebilir.. haberin olsun son olarak eğer yumru ile
karnında kalpgibi atan yere basılıncaa beline dayanılmaz bir acı gelirse o basılan yumruk işe yarıyor demekdir.. hamur gibi yumrukla atan yerde yogrulcaksin kısacası158 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
Merhaba bunu çözümü göbegin tutulması yani siz yatacaksınız biri elini yumru yapip göbeğinize bastıracak o atışı duyacak sürekli. Sonra bir 2 3 dakika sonra yavaşça bırakacak... garip bir su akıntısı hissedebilirsiniz ve bu iyi bir sey. Bunu ne kadar tekrar ederseniz o kadar iyi. ya da yere uzanip birisinin ayak topugunu veya hicbir sey bulamadiysaniz terligin arka kismiyla gobeginize ve cevresine (cok acilmadan) bu baskiyi uygulayin bittiginde aniden dogrulun iyi gelecektir
91 YorumlaKonyada bir şifacı teyzeden söz edilmiş ama kimse adını sanını ya da yardımcı olacak başka bir bilgi vermemiş, ben de bu dertten muzdaribim eğer bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok mutlu olurum
829 Yorumla- +1 yıl
Teyzenin adı Havva Şems şemsi tebrizinin orda oturuyor numarası var bende daha geçmediyse yardımcı olabilirim size
- +1 yıl
@Haticeakturk numarasini ben alabilirmiyim
- +1 yıl
@Haticeakturk banada isim ve numarasını iletebilirmisiniz o teyzenin çok teşekkür ederim
- +1 yıl
@Haticeakturk lütfen Allah rızası için teyzenin numarasını bana da verebilir misiniz çok zor durumdayım
- +1 yıl
@Haticeakturk o teyzenin numarasını bende alabilir miyim. Çok ihtiyacım var
- +1 yıl
@Haticeakturk canım bende konyadayım bna bi mesaj atabilir misin teyzenin numarası veya adresini😊
- +1 yıl
@Haticeakturk bana da numaraını verebilir misiniz?
- +1 yıl
@Haticeakturk bana da yardımcı olur musunuz?
- +1 yıl
@Haticeakturk numarasını paylaşır mısınız?
- +1 yıl
@Haticeakturk o teyzenin numarasını bende alabilir miyim? İnstagram: resat_tas
- +1 yıl
@Haticeakturk lütfen numarayı alabilirmiyim
- +1 yıl
@Haticeakturk bana da yardımcı olur musunuz lütfen numarasını alabilirmiyim
- +1 yıl
@Haticeakturk yardımcı olur musunuz numarası feln varsa vere bilirmisiniz
- +1 yıl
@Haticeakturk türbenin caminin oralardamı bende numara alabilirmiyim
- +1 yıl
@Haticeakturk numarasını alabilir miyim lütfen 05520258327
- 1 yıl
merhaba numarası benimle paylaşabilir misiniz
- 1 yıl
@Haticeakturk bana da numarasını yazar mısınız instagram adresim zehratoy17
- 1 yıl
Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
@Bergüzar50 Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
- 1 yıl
@ZehraZehraZehraZehra Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
@Tahirkoncer evet oralarda, Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
@MehmetAliKartal11 Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
- 1 yıl
@Kadriye77887 Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 7 ay
@Haticeakturk merhaba size zahmet teyzenin numarasını verir misiniz 05384409426
+1 yılMerhaba arkadaşlar Bende ilk defa yaşıyorum Deprem olmuştu ve çok korkmuştum o günden sonra yemek yememeye başladım çokta haksızlık var Sanki Göğsümün tam ortasına öküz oturmuş gibi bir de Kalp şeklinde hızlı bı atış var lütfen yardımcı olun 🥺
131 Yorumla
+1 yılSelamın aleykum arkadaşlar yurek kalkmasi göbek düşməsi bendede var ve bir teyzeye gidiyorum göbeyimi yerine getiriyor ve bir kaç gün sonra yeniden oluyor tekrarliyor ve 3 senedir boyleyim stres yasadiyor
41 Yorumla
1 ayBitane abi var ücretli kür yapıp satıyor allah razı olsun onun sayesinde bu durumdan kurtuldm biraz pahalı gelebilir ama 2 senelik bu sıkıntıdan kurtardı
00 YorumlaMerhaba nasıl oldunuz yürek kalkması bende de var maalesef ve günlük hayatımı çok etkiliyor siz şifa buldunuz mu? Yardımcı olursanız çok memnun olurum instagram : resat_tas
025 Yorumla- +1 yıl
İyilestiniz mi
- +1 yıl
Hmm cokk geçmiş olsun peki ne gibi belirtiler yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Kardeşim bizde bir sürü kadın var ilgilenen sen nere de yasion
- +1 yıl
Yurek kalkmasi var peki titreme ya da korku felan oluyumu kusma mide bulantısı ya da ani birsey mi geldi başına cunkun yurek kalkmasi genelde korkuya bağlı olur
- +1 yıl
Eğer doktur gidip bir şey çıkmadiysa büyük ihtimalle yurek kalkmasi olusmus
- +1 yıl
Çok uzaksin ya hakkaride bir sürü kişi var ilgilenen ama eski kocakarilar
- +1 yıl
Evet korku yaşadım önceleri yediğim içtiğim her şeyi dışarı atıyordum sürekli kusmam geliyordu şimdi pek kusmam gelmiyor ama dediğim belirtiler bende var iki sefer Endoskopi bir sefer klonoskopi yaptırdım gözle görünür bir şey yok denildi hafif Gastrit ve biraz iltihap var denildi fakat ağrıdan ölüyorum
- +1 yıl
Ozmn yurek kalkmasi eğer gobegin yerinde değilse oda olabilir şu tutmuş olabilir tiktoka bir tanıdık var köylü kızı diye bir hesap ordan o kadına ulaş sana yardım ci olur ücret almadan yapio
- +1 yıl
Sen hasa bi aç tiktok tan direk kadına mesaj at aramada göbek düşmesi yaz orada bi kadının ismi var köylü kızı diye kapalı bi ablamiz sen ona yaz gerisini ona bırak sana canlı canlı ne yapman gerektiğini söyler ablam çabuk yap ki panik atak olusmasin sende
- +1 yıl
Yorumlarda yaz sana cevap verir söyle abla sana mesaj atmiom diye sana mesaj atar o
- +1 yıl
Aynen inşallah ablacim allah şifa versin cümle aleme insallah
- +1 yıl
@Leylaaaaaaaaaaaa1 işi bilen birisi yapması lazim
- +1 yıl
@Leylaaaaaaaaaaaa1 bende de soylediklerinizin aynısı var iştahsızlık mide bulantısı titreme korku panik atak anksiyete var 6 senedir Allah rızası icin yardimci olur musunuz
+1 yılBende de aynı durum var şu an onu kaldırıyorlar bir iki kere yaşadım için daralıyor ve miden bulanıyor
20 Yorumla
+1 yıliki uc ay once cok korktugum bir olay yasandi basima bu geldi ve 7 kilo verdim yemek yiyemedim hic hala daha devam ediyor 🥲
00 Yorumlaaynısını yaşıyorum fazla heyecandan başıma geldi canevi kalkması diyorlarmış bizim yörede hacamatçı tarzı şeylerde bilgili bi abla düzeltti
52 Yorumla
+1 yılÇözebildin mi o sorunu konya merkezde şems türbesinin yanında bi teyze var, orda şifa bulursun korkacak bir şey yok
642 Yorumla- +1 yıl
O teyzenin numarası var mı sizde. Benimde ihtiyacım var. Konyadayım.
- +1 yıl
O kadının bir şey yaptığı yok kişinin eline bir tokmak verip tokmaktan şifa bekletiyor kendim yaşadım 9 ay gitmedigim yer kalmadı 80 kilodan 40 kiloya düştüm çok şükür şimdi iyim konyada bir teyze vesilesi ile iylestim 3 gun ilgilendi benimle yaşayan bilir çok zor bir durum allah herkese şifa versin arkadaşlar isteyene yardımcı olurum
- +1 yıl
@AlpAvionic bende numarasını alabilirmiyim üstad
- +1 yıl
@Ayşeeknya sende nasıl belirtiler var kardeş
- +1 yıl
@Reşat_taş sürekli heyecan , en ufak seste bile korkuyorum kalp çarpıntısı, midemin üzerinde kalp gibi bir şey atıyor yemek yiyemiyorum ve karnımde değişik bir ağrı var
- +1 yıl
@Reşat_taş aynılarını bende yaşıyorum ve panik atak geçiriyorum artık ve çözüm bulamadım Allah'ım herkese şifalar versin
- +1 yıl
@Reşat_taş aynen öyle yıllar önce Konya'da bir teyzeye gidiyordum ama telefonunu kaybettim benimki yerleşmiş birde en ufak bir korkuda tekrarliyor şuanda o kadar çok ihtiyacım var ki o teyzeye 😢 yıllardır çekiyorum bunu
- +1 yıl
Reşat_taş önce sıcak su torbası koyuyordum kaslar gevşemesi için sonra eli ile bastırıyordu o kalp gibi atan yere ama çok acıtıyor 😑 zayıf olduğum için eliyle bastırıyordu ama bulamadığı zaman ayak topuğu ile bastiriyor bastırırken beline ağrı giriyor ve su akıyor gibi oluyor içinden sonra biraz yatıyorsun karnına kalıp sabun bağlıyor ve kalkıyorsun hemen etki ediyor ama ehline yaptırmak lazım
- +1 yıl
@Reşat_taş yer edindiği için sürekli tekrar ediyor ama böyle yaşamak da çok zor 😢 panik atak olunca birde daha da zorlanıyorum inşaallah teyzeyi bulurum 🙂
- +1 yıl
@satirlarasakli var numarasın
- +1 yıl
@satirlarasakli alabilir miyim
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
@Hasanbilen Konya'da yaşıyorum, iki gün önce gittim sadece bilgi aldım, sizin yorumunuzu görünce aklımdaki soru işaretleri gitti ben de gidicem, size de yardımcı olmak istedim 0506 896 96 99
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Arkadaslar göbek düşmesi ayrı bir şey yürek kalkması ayrı bisey
162 Yorumla- 28 gü
Düzeldiniz mi acaba
Merhaba Manisada var mı yürek kalkması için tedavi eden
00 Yorumla
1 yılBende konyadayim banada numarasını verebilir misiniz
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar yürek kalkması için çözüm bulan tedavisi iyi sonuç alan var mı?
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba aç karnına sırt üstü uzanın ayağını kalçanın biraz altina getirin mekik pozisyonu gibi yani daha sonra midenize ya da çok az altına
parmaklarinizin ucuyla baskı yapın bunu geçene kadar tekrarlaryın. Yaptıktan sonra veya yaparken mide guruldaması gibi sesler çıkacak bundan sonra düzeleceğini düşünüyorum bu hep işe yarıyor bizde.
+1 yılEvet genelde genelde tehlikeli bir durum olacakken olmama olayı in kullanılır o.
00 Yorumla
+1 yılbu yürek kalkması bendede var çözebilen var mı sürekli midem bulanıyo biri yardım etsin
04 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bendede oldu bir çözüm bulabildiniz mi
- +1 yıl
Kardeşim geçti mi sıkıntınız yoksa, Konya da şems türbesinin yanında bi teyze var konyada ki tek gerçek yürek kakması şifası orda verilir. Alay falan etmiyorum
- 1 yıl
naptınız merak ettim iyileşebildinizmi bir yöntem falan bulabildinizmi?
00 YorumlaYürek ızgara biliyorum ama onu ilk defa duydum
00 Yorumla
+1 yılbende kız kacıran fiytt dedı sandım :D
00 Yorumlayurek kalkmasi mi ilk kez duydum
07 Yorumla- +1 yıl
Bende :'(
- +1 yıl
Yiyemiyorum 2 gündür sadece süt icebiliyorm :(
- +1 yıl
İlgin için teşekkür ederim :(
- +1 yıl
Yemeğe çalşcam :(