Bir boşnak kızı olarak Boşnak böreğini tek geçerim :D
Kürt böreği
Laz böreği
Boşnak böreği
Börek sevmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Öncelikle şu konuya bir açıklık getıreyım:
'Laz kızları ve Karadeniz kızları aynı kişilerdir' sanılıyor aslında aynı kişiler degıllerdir.
Laz kızları Rize'nin Ardeşen, Pazar o civar ve Artvin tarafında olurlar genellikle, 'Lazca' konuşurlar.
'Karadeniz kızları' ise diğer Karadeniz Bölgesını kapsar. Türklerdir ama 'Karadeniz şivesi' konuşurlar diye 'Karadeniz kızları' olarak anılırlar.
Çoğu kez duydum şahit oldum Karadeniz Kızı 'ben lazım' der ama lazca bilmezler. Sadece derler yani. Sorsan lazca iki kelime dahi konusamazlar. Yani ikisini aynı şey sanarlar ama degıl. Karadenız şivesi konusanlara 'Laz' denmez; Laz olanlara yanı lazca konusanlara laz denir.
Laz boregi tatlidir ama Karadenizli olarak yapariz, kurt boregi dedigin seyin adi kut boregidir, Istanbul'da meshurdur, yanlis telaffuzdan dolayi ismi kurtlesmistir.. Tadi harikadir ama pudra sekersiz saman gibidir, o yuzd
O yuzden tatli sayilir yine, bir de bosnak boregi vardir ki offfff yeme de yaninda yat. Canimi cektirdin 🙈
Kürt böreği diye bir börek yok adı KÜT böreğidir anlayın artık bunu.
Yeterin yahu anladık tek harften bunu yapmayın ;)
Ben yiyiciyim abi yer geçerim hepsi güzel :D
Cevap
30Cevap
Hepsi güzel de boşnak böreğini denedikten sonra bayılmıştım her yerde de bulamıyorum :/
Her yerde olmaz zaten :D
Boşnak böreği kuru geliyor. Laz böreğinin adı börek kendi tatlı. Kürt böreği aşırı yağlı ve pudra şekeri ile yeniyor, damak tadıma pek uymuyor. Ben su böreği, pastırmalı puf böreği tercih ederim. Senin yaptığın Boşnak böreği iyiyse o da olur.
Laz böreği bir çeşit tatlıdır. Bütün börekler bir yana hatta baklava bile las böreği candir.
KÜT böreği olmasın sayın faşist ve ırkçı arkadaşım?
He faşistim hey Allahım :D
o kürt böreği değil küt böreği
ve tabikide boşnak böreği açık ara birincidir
Kürt böreği diye bir börek yoktur; kürt böreği ismiyle anılan böreğin ismi KÜT böreğidir, ismini tepsi tezgaha devrilirken çıkarttığı küt sesinden alır;
Lütfen bu konuyu börekçilere sorunuz...
Aşçılık okumuş biri olarak o böreğin adı K*rt böreği değil Küt böreği. cahil ülkemizin cahil insanları
emek veriliyor zahmet çekiliyor böreklerin hepside güzeldir yapan eller dert görmesin
Bu kürtler acaip çakal ya böreğin içine bile hic birşey koymuyolar yinede kurtböre derim
Bu pkk olaylarından dolayi kurt böreği bile yemekten sogudum resmen
Su böreği tek geçerim :D
Kıymalı :D
kıymalı boşnak böreği
Kıymalı olanı makbuldur zaten diğerleri uydurma :D
ahahaha :D
kıymalı börekte anlaşalım
Kıymalıdır zaten :D
Arnavut böreği gibisi yoktur
kürt degil o küt boregi cicim.
@leylalar cicim lafı benim çalma 😊
Valla bilmem telif hakkı bnde 😊
kürt değil o küt
börek sevmiyorum
Hepsinden birer porsiyon lutfen
Laz böreği bildiğim kadarıyla tatlı yalnız
o kürt değil küt böreği yalnız
küt böreği olmasın sakın o?
Amerikan pastası diyorum
boşnak olan hem böreği hem kızları diyorum :D:D:D
Sende Küt böreğine kürt böreği diyenlerdensin :)
Laz böreği gibisi var mi ki
Laz böreği bir tatli çeşididir bunu unutmayin.
Bence de boşnak böreği
Laz boregi borek degil yalniz. Tatli o 😄
Laz böreği börek değil tatlıdır.
TÜRK böreği
Hmm :D
Kürt molotofu var böreği yok
Sende bizdensin,,, cehoy
Kıymalı Börek
Laz böreği 😌😌
Kürdiş börek
Laz tabiki :)
Hepsi berbat..
Kürt böreği diye bir şey yok ki! Küt böreği o...
Boyoz
boşnak böreği tabiki
boşnak.
Kült böreği. .
Boşnak böreği
Türk Böreği
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar