Zina yapmak istemiyorum ama içinde bulundugum durum çok kötü dindar kardeşlerim lütfen yardım edin?

23 yaşında elimden geldigi kadar dindar biriyim namaza başladım baya oluyor az çok dualar ezberlemeye başladım ailemin borcunu bende ödemek zorunda kaldım ve bu 2 sene kadar sürecek hayırlı ile evlenmek istiyorum sonrasındada
Ancak bu durum beni çıkmaza sokuyor ve 2 sene içinde kötü birşey yapmakdan çok korkuyorum çevremdeki arkadaşlarım sevgilileri ile her haltı yiyor ramazanlarda müslüman oluyor resmen dinden kitapdan bahseden insanlar zina bataklıgında bir an nefsime kapılıp kötü birşey yapmak istemiyorum ama zorlanıyorum artık bu durumdan aklıma şu gelmiyor değil onlar o zinaları ederken ileride bir tövbe ediyorlar bir daha yapmıyorlar iyi müslüman olacak iyi ama benim bu çektiklerim bu kadar kendimle savaşmam da başarı değil mi bir bakıyorum fahişe bir kadın köpege su verdi diye cenneti kazanıyor bu durumda bana garip geliyor hatta saçma geliyor ama dogruda olabilir bilemiyorum birşey yapacagım zaman ALLAH ın şu ayetini hatırlamak gerekiyor sanırım Şeytan insanlara her zaman kötü olan şeyleri şirin gösterir gerçektende bu böyle mi
Zina yapmak istemiyorum ama içinde bulundugum durum çok kötü dindar kardeşlerim lütfen yardım edin?