İnternetten sipariş verdim. Tedarik sürecinde diyip duruyor. Ben pazartesi akşam verdim salı tatildi filan ama bu tedarik nedir? Tedarik süreci ne demek? Tedarik etmek ne demek?tedarik süreci
Sana Türk Dil Kurumu'ndaki cevaba göre açıklayayım. Daha iyi anlatmış olurum bence. Tedarik: Araştırıp bulma, sağlama, elde etme, hazırlık. Tedarik etmek: bulmak, sağlamak. Yani anlayacağın üzere sipariş ettiğin ürünün sağlayıcısı o ürünü gidip ürün firmasından alması yani bulması demek. Mesela Trendyol üzerinden anlatayım daha iyi anlarsın. Diyelim ki sen Trendyol üzerinden kazak siparişi veriyorsun ve Trendyol gidip kazağı üreten firmaya bunu iletiyor. Eğer ellerinde varsa ve Trendyol bunu sana gönderiyorsa bu tedarik ettiği anlamına gelir. :)
tedarik etmek
Tedarik Süresi Ne Demek?
Sipariş ettiğiniz ürünün ilgili firmadan alınıp getirilmesi diliminde geçen zamana tedarik süresi diyorlar. Her firmanın tedarik süresi aynı değil. Bazı firmalar 5 gün diyorken bazıları 10 gün de diyebiliyor. Bu tamamen kurumsal bir tercih.
tedarik süresi ne demek
Tedarik Aşamasında Ne Demek? Tedarik ediliyor ne demek?
Sipariş ettiğin ürünü satın aldığın firmanın ürünü araştırıp bulması ve sana hazırlaması süreçlerinin toplamına tedarik aşaması deniliyor. Senden siparişi aldı, bunu depoya iletti. Depodan geri dönüş aldı, ürünü depodan alıp sana yönlendirdi. Sana bununla alakalı geri dönüş yaptı. Bunların toplamına kısaca tedarik aşaması diyebiliriz. :) Tedarik ediliyor da aynı kapıya çıkıyor. Ama bir tık farklı. Depoyla iletişime geçtiği ve bulunduğu anlamına da geliyor. Bu arada tedarik aşamasındaki bazı kargo firmaları ile alakalı bilgilendirme yaparsam bu konuyu tamaman çözeriz diye düşünüyorum.
tedarik aşamasında ne demek?
En İyi, En Hızlı ve En Güvenilir Kargo Firmaları Hangileri?
Kendim ve çevremin kargo firmaları tecrübelerine göre en iyi kargo firmalarını sıralayacağım. Umarım bu bilgiler işine yarar. :)
1- UPS Kargo
Ups kargo bu işi en layığıyla yapan kargo firmasıdır kesinlikle. Bugüne kadar Ups ile gelen tek bir siparişimde bir sıkıntı yaşamadım. Ne geç getiriyorlar ne de getirirken ürüne zarar veriyorlar. Ayrıca elemanları çok kibar. Özellikle bu corona pandemisi döneminde hijyen kurallarına maksimum dikkat ediyorlar. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ilk tercihiniz bu kargo olmalı.
en iyi kargo firması
2- MNG Kargo
Açıkçası MNG kargo ile de neredeyse hiç sıkıntım olmadı. Ama UPS Kargo'ya göre biraz daha geç getiriyor. Corona pandemisi döneminde de hijyen kurallarına çok dikkat ettiler sağolsunlar. En güvenilir kargo firmaları arasındadır benim için.
en hızlı kargo firmaları
3- Sürat Kargo
Sürat Kargo da diğerleri gibi iyi ama maalesef diğerleri kadar gelişmiş bir ağları yok. Zaten müşteri hizmetlerine bağlanmak çok zor. Ama getirdiklerinde de hiçbir ürünüme zarar olmamıştı. Bu açıdan güveniyorum bu firmaya. Benim için en güvenilir kargo firmaları arasındadır.
en güvenilir kargo firması
4- Yurtiçi Kargo
Bazı insanların çok memnun kalıp diğer müşterilerin hiç memnun kalmadığı bir firmadır. Şahsen ben pek sevmiyorum. Çünkü birkaç defasında "eve geldik yoktunuz" dediler bana ama o süreç içerisinde sürekli evdeydim. Çok bekletiyorlar. Fazla yoğunlar sanırım ondan.
kargo firmaları
5- Aras Kargo
Aras Kargo'yla bir arkadaşımın başı belaya girmişti. Yurt dışından getirdiği telefonu kaybetmişlerdi ve olay tüketici mahkemesine gitmeden çözülemedi. Ayrıca bir defasında siparişim kırık şekilde gelmişti. Bu nedenle tercih ettiğim bir firma değil.
Aldığın siteye göre değişir ben de alıyorum devamlı internet üzerinden. çoğunlukla alışverişimi hafta sonu yaptığım için tedarik sürecinde oluyor pazartesine kadar. Aldığın site güvenilir bilindik bir siteyse merak etme 1 haftayı geçmez bile, ürünün elinde olur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ürünü temin etmeye çalışıyorlar canım degisir firmaya göre ama genelde en grc 2 gun icinde halloluyor
Sipariş edilen ürünün, sipariş alındıktan sonra siparişi veren kişiye ulaştığı aralığa tedarik süreci denir. Ellerine mal gelince size yollayacaklar muhtemelen. Büyük alışveriş sitelerinde bu en geç iki haftayı bulur. Orta ve küçük boyutlu sitelerde ise bu bir ayı bulabilmektedir.
Tedarik süreci: Satıcı ürünün elinde olmadığını ve ürünü getirtmeye çalıştığını belirtiyor. Yani sen fotoğrafa para vermişsin. Adamda o ürün yok. En azından şimdilik.
DR'den alışveriş yapmıştım. Evet o süreç bir haftayı buluyor ne yazık ki. Ama eksiksiz teslim ettiler sonunda. Ama yine de e-posta yerine telefonla arayarak bilgi almanda fayda var.
Arkadaşlar bizde kardeşime civil den birşeyler sipariş ettik hala gelmedi üye olmadan sipariş ettik ekrana sipariş onaylandı yazısı geldi lakin ürünün kargoya verildiğine dair herhangi bir mesaj gelmedi ne yapmalıyız acaba tedarik ten dolayı mı
Trendyol dan ayakkabı aldum Hummelhmlrunning marka pazar akşamı09.11.19 bu tarihte salı günü tedarik sürecinde yazıyor gelmesi kaçgün sürer tahmini trendyol da bunu yaşayan Varmı?
En İyi Cevaplar