Bugun 2 şırınga süt verdik Ölür mü acaba 153 veteriner hattını arasak Alıp götürürler mi? anneleri yok 4 Taneymiş 2 si ölmüş bir de üstlerine süt dökülmüş elim kadar
2 tane var resimli Yeni Doğan yavru kediler Ölür mü?
Lütfen yavru kedilere süt vermeyiniz. Anne sütü hariç insan yapımı sütler kedileri ishal yapar, ölümlerine bile sebep olur. Çok az yaşsız sütü bolca sulandırın öyle verin en kötü. Bir de katı kedi maması değil, onuda sulandırıp öyle besleyin. Veterinerlerde yavru kediler için özel cıvık mamalarda mevcut. Barınağa bırakmanızdansa sahiplendirmenizi öneririm. şu an türkiyede olsaydım emin olun alırdım sizden onları. Onlara sıcak güzel bir yatak yapın geçicide olsa ve tuvaletlerini yaptıkları yere mamalarını koymayın. Pisledikleri yerden yemek yemiyorlar. Ayrıca aşı yaptırmayın daha çok küçükler sadece parazit varsa vücutlarında onun için bir iğne yaptırabilirsiniz veterinerden, 20 tl çok bişey değil. Lütfen ölmemeleri için elinizden geleni yapın. Ve kutuya değil güzel bir yorgan ya da kazak tarzı bişeye sarıp uyutun. bir sorunuz olursa bana yazın bildiğim herşeyi söylerim. İyi sabahlar
Söylemeyi unuttum, yıkamayın şu an çok küçükler ve bünyeleri için zararlı onlar kendilerini temizlerler. İlerleyen zamanlarda yıkarsanızda veterinerin önerdiği periyodlarda yıkayın ve tamamen kurutun fön makinasıyla..
O zaman lütfen bakabilicek birilerine verin. En kötü barınaklar alıyor mu bilmiyorum ama alıyorlarsa barınağa verin. Yaşatayım derken öldürebilirsiniz. ama size tavsiyem acil bir şekilde bakımını üstlenecek birilerini bulun. Eve götürmediyseniz bile onlara bir battaniye verin en azından.. Nerde yaşıyorsunuz, orda arkadaşlarım varsa sizden alsınlar, sahiplendirene kadar bakımlarını yaparlar en azından.. Yavru kedilerin yaşama şansı zaten annesiz düşüktür. Rica ederim elinizden gelen herşeyi yapın..
İstanbul'da olsaydın sana verirdim arkadasım arayacak İstanbul'da belediyenin ücretsiz veteriner hattı warmış.. bugun süt verdik içemiyor pek süt agzından girip burnundan çıktı ya da bız fazla verdık arkadasım belediyenin veteriner hizmetini 8.30 da arayacak gelip alırlar heralde
İlk yorumumda da dediğim gibi lütfen süt vermeyin, lütfen. Onlarında yaşatıcağından şüpheliyim, ama en azından ilgili birine denk gelirse bakımını yapabilirler. Keşke biraz daha ilgili olsanız, yaşamaları için elinizden fazlasının geliceğine eminim.. En kötü belediyeye verirken yetkililerle konuşun, sahiplendirebiliyorlarsa sokağa bırakmadan önce sahiplendirsinler, en azından sahiplendirme sitelerine ilan versinler. ya da siz ilan verin belediye de iletişime geçebilicekleri adresi ve numarayı versinler site için. Lütfen, onlarında bir can olduğunu unutmayın. Yapabiliceğiniz herşeyi yapıp bırakın. Teşekkür ederim.
ölüm tehlikesini atlatttıktan sonra sahiplendşrmeye gerek yk zatn sokakta da diger kediler gibi yaşarlar önemli olan ölüm tehlikesini atlatmk.. kediler şu an yanımda yok veteriner gelip baska bir arkadastan alacak o arkadası da tanımıorum ben kedi onun yanında şu an
Ölüm tehlikesini atlatsalar bile onlar yavru kedi. Bakınız sokakta annesiz yavru kedilerin çok ama çok azınlığı hayatta kalabiliyor. Büyük erkek kedilerden tutun, köpeklere kadar birçok tehlikeleri var. Size anlatmaya çalıştığım şey bambaşka.. Maalesef İstanbul'da okuyan arkadaşlarım şu an şehir dışında aldıramıyorum. Ama umarım hayvanlara karşı biraz daha ilgili ve bilgili olursunuz. En azından cevap verdiğiniz ve biraz da olsa çabaladığınız için teşekkür ederim. Hiç yapmamışta olabilirdiniz. İyi günler, inşallah yaşarlar minikler.. 🙏
Veteriner almaz, götürüp versende bakmaz ölüme terk eder. Göbek kordonu düşmemişse senin yaşatman çok zor ama imkansız değil. Anne sütüne ihtiyacı olur ve vücut ısıları kendilerine yetmez. Eğer kendin bakacaksan bir pet şişenin içine sıcak su koy ve etrafını ince bir havluyla sarıp kutularının içine koy ya da küçük sıcak su torbasına su koy ama etrafına mutlaka havlu sar yanarlar, yanına yanaşıp orda uyuyorlarsa su soğudukça suyu değiştir özellikle de geceleri. Sıcak ıslak mendiller satılıyor yoksa normal ıslak mendili sıcak suya batır ama çok sıcak olmasın, ara sıra karınlarına yavaş yavaş masaj yap çünkü idrarlarını kendileri atmakta zorlanırlar bu yardımcı olur, eczanelerde Satılıyor kedi sütü toz şeklinde ondan al çünkü inek sütünün bir işlevi olmaz anne sütü çok farklıdır, bu işlemleri yaparken de eldiven kullan, mikrop kapmamaları çok önemli. Bu arada nerede oturuyorsunuz?
Yanına sıcak su koy altına yumuşak bişeyler koy onlar dışkısı inş kendileri yapamaz pamuğu ılık suya batır makatına sürt yapana kadar. Anneleri yalayarak yaptırıyor normalde
bir şişeye sıcak su koy bezle sar şişeyi hem üşümezler hemde anneleri sanarlar ona yaklaşırlar. İki saatte falan besle miyavlayınca ver. Süt verme tek çırçır yapar bağırsakları dışarı çıkar inek sütü pek yaramıyor onlara
mecbur şimdi sütle büyüteceksin sürekli bunaltmadan sıcak tut. zaten sürekli uyurlar. kucağına al. kucağında uyut bazen. sıcaklığını alsınlar. bu arada bayıldım ya şu tatlılığa bak. bende de 6 tane var :)
En İyi Cevaplar